Bir an gelir nefes alamazken oksijenin oluverir Yürüyemezken sen, elini destek yapıp kaldırır Kötü bir rüya görünce yüreğine sığınırsın mesela
Aşk mı sahilde yürümek pamuk şeker yemek sevdiğinle sevdiğince sarılmak mı aşk... Ne bu işin oluru sevdiğini sevmeye son verir mi yüreği atmayı kesmedikçe sevmiş olan düşünürken onunla olduğunu sırıtmak mı otuziki dişin meydanda?
Sahi, bir kalıba girer mi aşk? Formülü, tek bir yolu mu vardır aşkın?
Peki ya herkese aynı sonucu verirse herkes aynı mı olur aşık olunca? Aşka formül bulamayız herkesin sonuca gidişi üstelik bulduğu sonuç dahi farklıyken
Kimi aşkı o tahtadaki formülü çözemediği için tüm güzellikleri reddeder mesela en kötüsü biliyor musun? Tıpkı matematikte bir konunun seni matematikten uzak tutması gibi...
Herkesin formülünde sonucu bulması dileğiyle, iyi akşamlar sağlıcakla kalın..
Bu yüzden de sükunet gerekir. bu yüzden de sadelik ister. saygı ister. sevgi ister. her şartta ve her koşulda teslimiyet ister aşk. üç-beş hayal kırıklığından sonra "ben aşka inanmıyorum" insan (cık) larını istemez aşk. o kadar vasat ve basit değidlir zira. aşk kutsaldır. kutsal olduğu için de iki kişi birbirini sevmemelidir. iki kişi birbirine tapmalıdır. tanrı anlayacaktır bu tapınmanın nedenini. anlamazsa eğer, anlayamazsa tanrı bu tapınmanın nedenini; tanrı, tanrı değildir.
aşkta gömülmelidir her şey. her şey nasıl ki masum bir bakışla, sıcak bir gülümsemeyle başlıyorsa, bir şeyler bittiğinde, bir aşk bittiğinde de aynı durum gerçekleşmelidir. incitmeler hasıraltı edilmeli, acılar saklanmalı, kötü sözler yutulmalıdır.
aşk; hakkını vererek yaşanmalıdır. bitecekse eğer, hakkını vererek bitirilmelidir.
Uyum şart mı bilemiyorum, Aşk bu zaten, nerden eserse. Aşkın bi formülü yok, Aşktan beklentilerimiz var. Sevgi, Sadakat, İlgi vs.. Formülü olsaydı, bu kadar dengesiz bir şey olmazdı sanırım, dengesini şaşırtmazdı insanlara, asla yapmayacağımız şeyleri yaptırmazdı. Platon’un dediği gibi “Aşk, ciddi bir akıl hastalığıdır” :) bir de bu versiyonu var, gerçek Aşk ne diye düşününce, hep bu cümle gelir aklıma..
Aşk sadakat ister, samimiyet ister. Güven olduğu zaman, gerçeklik olduğu zaman aşkın en güzel halini yaşarsın. Aşk heyecan ister. Onu gördüğün ya da sadece bir mesajı bile elinizin titremesine sebep olur. Aşk en çok gerçekçi olmak ister. Yalansız dolansız sadece gerçek olmak ister.
Formulu var mi bilmem ama yaninda rahatsan, gerilmiyorsan, kendini aciklamak zorunda degilsen, kirpiklerine kadar seviyorsan ustune birde sana iyi geliyor ve mutlu oluyorsan tamamdir. Uyum muyum islerini pek bilmiyorum ben cok uyumlu oldugum erkeklere kanki gozuyle bakiyorum bi sure sonra. Benden daha farkli olan birine asigim. Bi gorselle anlatayim hatta: ben marshmallow o ise et 😅ama bitiyorum ona bilim adamlari aciklasin bunu.
Benim için zaman istemez. Aşk olduğu gibi yaşanmalıdır. Bunun içinde; En temel olarak karşılıklı sevgi Ortak mizah anlayışı Yakın kültür ve statü Hayata bakış açısı
Anlayış, sevgi sadakat. Birbirine inanmak. Hergün ilk gün gibi ona gözlerinle iyi ki varsın demek, gözlerinle ona gülümsemek, kalpten gelen bir sıcaklıkla yüzünde bir tebessüm etmek. Ona her an kalpten gelerek nedensizce sarılmak, iyi ki varsın demek, kalbinin sıcaklığını hissettirmek.
Hayatta en büyük kötülük eşini başkaları ile kıyaslamaktır. Formüle gerek yok. Saf arı duru bir sevgi kalp yeter de artar. İşte o da her kimde ise...
Aşk insanı uykusuz bırakır. Uykusuz kalmayan âşık olabilir mi? Aşk adamı yollara düşürür. Yola çıkmayan âşık olabilir mi? Çünkü aşk, Aşk bedel ister...
Aşk emek ister. Aşk gayret ister. Aşk samimiyet ister. Aşk yürek ister. Aşk ortak kabul etmez. Aşk yanmak ister, yanmadan kapıdan geçirmez. Aşkın önünü, ölümden başka kimse engelleyemez. Birazcık samimiyet, sadakat, güven, dürüstlük gerek aşk için... Fedakarlıkla beraber birbirini affetmeyi ister...
Fedakarlık ister. Sevdiğinin nazını değil, Kahrını çekmektir sevda… Onunla bir ömür değil, Onun için bir ömürdür sevda… Eline el değmesini değil, Gölgesine gölge değmesini kıskanmaktır sevda… Yürürken dikenli yollardan darağacına, Son dileğinde onu görebilmeyi istemektir sevda… Yani demem o ki; Herkesin Harcı Değildir Sevda…
Aşkın nedeni ve formülü yoktur.. Birine neden aşığım sorusuna bilmiyorum diyorsanız o aşktır.. Ki genellikle birbirine zıt insanlar birbirine gerçek anlamda aşık olur. Aşk mantık dışıdır. O yüzden de saçmadır bence..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ideal bir formül yok. Her çift farklı... formül olsa bile herkese uymaz yani. Iliskide sevgi saygı sadakat mizah hayata bakış açısı & ten uyumu yani bir nevi cibsellik çok önemli... Unutmadan söyliyim iyi vakit geçirebilmeliyum o kişi ile...
aşk şift taraflı emek ister iki bedende tek vücut olmak gerektirir. güven gerektirir. aşk karanlıkta aydınlık olmayı en çokta karanlık gecelere ışık olmayı gerektirir
@Doctor-Strange Benim canımın içi çok sabırlı maşallah 😂😂 kendi kendime trip atıp küsüyorum, bu durumun farkında olamadığı için kendi kendime geri barisiyorum. Tam bir odun.😬😬😬😬