Bir insan, sevgilisinden ayrılır ayrılmaz başka birisiyle sevgili olmak istiyorsa onun sevgisi ne derece samimidir sizce? Bu insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sevgilisinden ayrılır ayrılmaz hemen sevgili yapmaya çalışan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Böyle insanların ne kendilerini, ne de duygularını ciddiye alabiliyorum. Hiç yoksa kendilerine, ilişkilerine olan saygılarından bir müddet beklemeleri ve yaşadığı durumu idrak etmeleri için kendilerine süre tanımalarını gerektiğini düşünüyorum. Ayrılır ayrılmaz başka bir ilişkiye koşmak nedir? Yapılacak en büyük hatalardan birisi, ya gerçekten sevmemiştir ya da karar verilmemesi gereken bir durumda karar verdiği için yanlış karara yönlenmiştir. Bu yüzden yapılmamalı işte çünkü sağlıklı düşünemediğin için ve duygusal bir boşlukta olduğun için karşına kim çıkarsa çıksın çekiliyorsun. Duyguların da, kafanda karman çorman oluyor o dönem, her ne olursa olsun benim için fazla yanlış gelen bir durum bu…
1 ay önce arkadaşımla konuşurken sevgilisinden ayrılmıştı, ayrilali daha bir kaç gün oluyordu bana, sevgilim çok iyi bir insandı, çok üzüldüm vs diye anlatıyordu. Ben de aman boş ver hayırlısı böyleymiş filan dedim. Neyse daha üzerinden 1 ay geçmişti ki yurdun bahçesinde gördüm nereye dedim, sevgilime dedi ne sevgilisi dedim ben de haliyle şaşırdım, yeni sevgilime dedi. Daha 1 ay olmuştu, ne çabuk unuttun, ne çabuk sevgili yaptin. Hatta bunu gelip oda arkadaşlarıma anlattım insanlarda mide kalmamış, bir başkasına nasıl dokunursun yaa, nasıl miden alıyor? Ben sevgilim bile olmayan birine sadık kalacak yapıya sahipken, insanlar çatır çutur sevgili değiştiriyor fazlasıyla mide bulandırıcı. O tür insanlarda; sevgi, sadakat kavramı yok ki çokta şaşırmamak gerekiyor.
Valla insanların yaşadığı sevgiler, ilişkiler, aşk, her şey sahte. “Sevgi”liler ama “sevgi”yle alakası yok. Yalnızlık en güzeli, hesap yok, kitap yok, yalan yok, kandırmaca yok, oyunlar yok. Herkes menfaat peşinde. Doğal olarak Sevgi denilen şey olmayınca arada, ayrılmayı bile beklemeden, sevgili yapanı var. Ne diyelim, Karaktersizlik!
Yani bir bayan insanda para değil merhamet e bakarsa eğer işte ozaman aşkı bulur ama kimisi aşkı parayla. yasamak ister bizim türk kadınları halbuki merhamet en büyük silahtır erkekgin merhametliyse ne yapar eder sana istediğini alır. yasatir sen yeterki yanında ol bir insamla 2 kere oturunca cozebiliyorsun heralde tabi bide şimdi oynayan cinsler var ona bişey diyemem ama ben fazla kör fazla merhametli çıktım oyuzden yeni ogrendim 10yilda 6 7kere aldatilmisim niye sorunun cevabu onunla olmamisiim benn sağlam biliyorum. Özel olsun istiyorum 2dk 5dk şeyle değil evlenip sabahlara dek ve özel dimi oyuzden hiç uzatmayın bence 1 sene hop evlen. Bitsin sonra işler yoosa yanlis a geçiyor
Yaşadığımız ilişkinin bomboş bir şey olduğunu düşünürüm. O kadar sürede hayatını birini alıp bide üstüne sosyal medya da paylaşıyorsa gözünde hiç bir değerimin olmadığını anlarım. Yara bandı misali ordan oraya atlar durur. Sonra kendi yaralarını saracak tek bir çıkış yolu bulamaz. Yazık gerçek sevgiden hep mahrum kalacak.
Beni sevmediğini düşünürüm. Ona değmedigini düşünüyorum. Bundan çıkarımlarımı yaparım. Edindiğim tecrübelerin yanina koyar, deftere yazarım. Daha sonra lazım olduğunda açar tekrar tekrar okurum aynı hataya düşmemek için.
İki ihtimal geliyor gözümün önüne. İlk olarak hayatında sürekli birine ihtiyaç duyuyor kendiyle kalabilmekte yetersiz olabilir ve bu insanın kurduğu ilişkiye de şüpheyle yaklaşırım. İkinci ihtimalde de ayrıldığı sevgilisin açtığı yaraları başkasıyla kapatmayı deniyordur ve elbette bu sevgi de gerçeklikten uzak bana göre
Kendine ve hayatından çıkan kişiye saygısı olan biri zamana ihtiyaç duyar. Hemen başka birinin arayışına girmek apaçık saygısızlıktır bana göre. Tamam kimse kimsenin acısını oturup yıllarca çekmez ama en azından belli bir süre yalnız kalıp kalbini ve ruhunu nadasa bırakmak gerekir.
Yalan.. sevgisi de kendisi de. Kendini geliştirememiş korkak bir insandır ve yalnızlıktan korkar birinin sevgisine muhtaç aç köpek gibi salyası aka aka gezen tiplerdir. Ayrıca kendisine saygısı olmadığı gibi önceki ilişkisindeki insana saygı duymaz başkasının kucağına atlayıp sevgi dilenciliği yapacak kadar seviye yerlerdedir. Allah iyi merhametli vicdanlı olgun insanlarla karşılaşmayı nasip etsin 🍀⚘🌱
Sevgisi yalan çünkü. Gerçekten sevseydi inzivaya çekilir acısını yaşardı, kafasını bu şekilde zamanla toplardı. Ben de anlamıyorum sözler veriyor, sevdiğini, onun için öldüğünü söylüyorlar sonra hop başkası için bunları söylüyor... Aşk yok arkadaşlar bitmiş
Eskiden 'onun sevgilisi var' diye bir tabir vardı hani sevgilisi falan değil sadece aklında biri var sana hayır gelmez anlamında; şimdilerde birinin sevgilisinin olması bile problem değil herkesin gözü herkeste aşırı mide bulandırıcı bir durum.
Her şey artık o kadar mide bulandırıcı geliyor ki. Acaba düşünüyorum, yaşımız ilerlediği ve birtakım gerçeklerle yüzleşme olgunluğuna eriştiğimiz için mi bize böyle geliyor? Belki de hep vardı da biz saf, masum çocuklar olduğumuz için bilmiyorduk.
Her şeye aşırı duygusal baktığımız için böyle düşünüyoruz. Evliyken bile evlenenler oluyor düşünün djdjdj Hem bizden giden kişinin gittiği gün cenaze namazını kılarız. Sonra ne yapıyorsa ilgilendirmez 😎
Gittiği gün kalbine, omuzlarına ağır bir enkaz bırakmıyor mu? Hiçbir şey yaşanmamış gibi davranabilme soğukkanlılığınıza hayran kalıyorum hatta bunu ayakta alkışlıyorum. Ben hiç zengin, başarılı, becerikli insanlara özenmedim hayatım boyunca. Çünkü onları kendim elde edebilirim ama duygularımı kendim yönetemem. Sanırım bazılarımız çok şanslı bu hususta
Valla hayatına aldığın kişi karaktersiz çıkmışsa niye boşuna yasını tutasın ki kaç paralık insanlar bunlar yani 😂 Düzgün ayrılanlara sözüm yok, adamsa onun yası ölene kadar tutulur bile ama bu devirde adam pek az ne yazık 😂
Vardır kendilerince bir bildikleri diyorum. Belki bir inat uğruna, belki kıskandırmak için, belki de ayrılmayı zor beklediği için hemen yeni birini hayatına alabiliyordur. Ama biraz midesizlik gibi geliyor bana.
Sevgilisinden ayrılmayı bırak, sevgilisine ara verelim diyip uyuturken başkasıyla flörtleşenler gördü bu gözler. Sevgilisinden ayrılmıyor onu kaybetmemek için, ara verelim diyor. Başkasını deniyor olacak mı olmayacak mı diye, eğer flört ettiği ile işler iyi gitmezse, ara verelim dediği sevgilisine hiç bir şey olmamış gibi dönebilmek için
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Biz buna ihanet diyoruz işte. Geride bıraktığı insana ihanet ediyor. Hayatına almaya çalıştığı insanı ise canım yerine koyuyor.
Unutmamak lazım ki birisi sevgilisine ihanet ediyorsa, tüm sevgililerine ve hatta eşine bile ihanet edebilir
Şimdi kendimi düşündüm de... Çok sevdiğim değer verdiğim bir adamsa karşımda ki ayrılık acısı uzun sürer atlatmak kolay değil zaten, ama iyi gelmeyen, yoran bir ilişki içinden aldatilarak, terk edilerek, ve psikojik şiddetle ayrıldığım bir ilişkiyse yeni birini tanımak için 2 ay yeterli bir süre... Değmeyecek insan için bir gün bile üzülmeye değmez sonuçta, herkesin hayatı çok özel..
Mesela ayrıldığı kişi; ona her türlü fedakarlığı yapmasına rağmen, canından çok sevmesine rağmen, kötü gününde hep yanında olmasına rağmen ara verelim demesine rağmen gidip bir kaç hafta içerisinde yeni birini hayatına almaya çalıştıysa o insan nasıl bir insandır? Ben bunu yaşadım da ondan yorumunuzu merak ettim. Ona herşeyimi verdim, o bana ara verelim dedi sonra öğrendim ki başkasını hayatına almaya çalışmış. Beni ayakta uyuttu
Ayrılmak için yer yapmış, ayrılalım diyememiş, yavaşça uzaklaşmış senden bunu anlaman zaman almış sanırım ya da hâlâ farkında değilsin.. Demek ki, o hayatına almaya çalıştığı kişi sen varken tanımış olduğu kişiymiş.. Dediğim gibi değmeyen birisi için, bir gün bile üzülmeye değmez.. sen magdursun o değil, öyleleri için başka şey diyoruz..
Duygusal boşluğunu böyle doldurmaya çalışıyor demektir yani acısını yaşamak zor gelir yalnız kalmaktan korkar sevmediği halde yanlış tercihler yapar yara bandı olarak kullanır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
5 yillik iliskim bitti (evlilik hazirligi yapiliyordu). İlk sevgilimdi deli oluyordum. Ama 4 kere aldatmis bunlar sadece bildiklerim. Oturup onun acisini cekmektense baskalariyla eglenmek daha iyiydi. Uzulmedim ve cokmedim. İnsanlar kendilerininduygusal yonden tatmin etmek icin arayisa girebilir, bunu bende en net sekilde yasadigim icin yargilamiyorum. Hatta psikolojik acidan daha iyi hissettiriyor. Kim ne derse desin umursamayin.
İnsan sevdiyse eğer gerçekten kalpten zaten onu unutana kadar silene kadar başkasini hayatına almamalı çünkü hala aklın onda ona asiksinn yazık değil mi yeni bulduğun kıza hayat müşterek seninde bacın olabilir dimi sevmek aslında çok zordur ama kalpten içten olanı şimdi hep herkes sexs e aşık yani Nefise aşk Nefisle değil kalple hisle yaşanır
Bu zaman olayına takılmak çok saçma. Ne yapsın yas mı tutsun, cenaze töreni mi düzenlesin? Bitmiş mi bitmiş. Tamam o zaman devam etmek lazım yola, sürekli depresif mi takılalım yani 😅 Belki karşısına iyi bir insan çıktı, onun için iyi bir tercih olacak.
Eğer hemen sevgili yapabiliyorsa önceki ilişkisinde sevmemiş demektir ve yeni ilişkisi de bundan farksız olacaktır. Bu tip insanların aldatılmaları ve terk edilmeleri muciptir.
Sadece aldatılma ile bağlantı değil ki bu durum. Sevginin azalmasına birçok şey sebep olabilir. Yalan söyleme, kaba konuşma, ilgisiz davranışlar... Saygı bittiği anda sevgiden bir şey kalmıyor zaten.
@utu-masasi evet haklısın hemen olmasa da olacak bir gün. Barışma ihtimalin varsa, aklının bir köşesinde hep o duruyorsa tabi ki beklersin. Ama tamamen sildiğin, istemediğin insan için de yeni ayrıldım diye beklenilmez😅
Bana gore o kadar kolay degil bence onlar gercekten sevmiyor hemen baskasini buluyorlar ya da eski sevgilisini unutmak icin yapiyorlar ben oyle birisi degilim sadigim ve hemen birisi ile olmam
Yapmaya calışması yine anlam verilebilecek bi durum ama yapmiş olmasını hazmetmek bi tık daha zor olur duşman basına boynuzlanmış olabilme ihtimali falan
Dünyanın en boş muhabbeti ayrılmışım gitmiş bitmiş bidaha barışacak değiliz yoluna bakarım hayatımda artık yeri olmayan biri için neyin yasını tutuyorum, neyin sorumluluğu bu çok saçma bekara her şey müstehaktır
Hani bir söz varya gidecek kişi önceden yerini hazırlar ilişki varken olan bir ihanet sonrasında bittiş ortada bir sevgi yok tamamen sayğısızlık ihanet
attığın resim komiğime geldi :D, düşüncemi merak ediyorsansa söyleyivereyim : hayatımda gördüğüm en gözüdoymamış insan tipleridir kendilerinide hiç yakınımda bile tutmam,
Sevgilisinden ayrildigi gibi baska birine mi asik olacak yapmayin Allah askina. Bu mümkün degil. Bunu yapan ayran gönüllü biridir ve ciddi iliski insani olamaz. Sevgi nedir bilmez. Karakteri problemlidir
Başkasını bırakıp hiç bir şey olmamış gibi direk hayatına birini almaya çalışan biri aynısını 2. 3. 4. seferinde de yapar :) bu yönden hiç mi düşünmüyorsunuz? Kendisine ve eski dahi olsa sevgilisine saygısı olan insan belli bir süre kendini dinler, bekler. Hemen başkasına koşan biri net karaktersizdir
@öylesineeeebirkiz bence gayet hayatını yaşayan bi insandır saygıda duyarım kendisine. Ayrıldıysa bitmiştir zaten keşke o kadar umursamaz olabilsem. Her seferinde aynı şeyi yapmasının sakıncası ne olabilir? Bitmiş ilişki illa kangren mi olmalı
Keşke o kadar umursamaz olabilsem diyorsun. Konu sevgi, aşk ise umursamaz olunamaz. Umursamaz davranıyorsan ne sevilmeyi hak ediyorsun demektir ne de sevmeyi biliyorsun demektir. Saygı duyulacak insanlarda değiller, net karakter bozukluğu olan insanlardır