Kalbimiz alev alev yanarken, buna ne mani olabilir? Aşkın önünde hep engeller olur. Bunların bazıları küçük, bazıları ise aşılamaz olabilecek düzeyde olur. Sizin aşkınız engel tanır mı? Aşkımıza ne engel olabilir? Aileler mi? Sağlık sorunları mı? Yaş faktörü mü?
Aslında aklınıza gelebilecek her şey olabilir. İçinizde çözmeyip ertelediğiniz her sorun o an oldukça mutlu olsanız bile içten içe size sıkıntı verecektir. Bu sorunları çözmeyerek kendinizi kandırmaya devam edip, bu sorunları boş verdikçe bunlar içinizde büyüyecek ve aşk gibi yoğun bir duyguyu bile engelleyebilecek sıkıntılara neden olabilecektir. Bu yüzden sorunlardan kaçmayıp yüzleşmek her insanın 'bence' yapması gereken bir harekettir. Herkesin bunu yapmak için kendine inancı var mıdır tabii bilinmez... :)
Mesafeler engel değil eğer arada uzak mesafe varsa ayarla kadar aşk mesafeleri aşar denirse densin hayır aşk mesafeleri aşmıyor
Yaş farkı varsa yani eğer iki tarafta bunu umursamıyorsa hiç sorun yok zaten Türkiye’de bir çok kişi bu yüzden kavuşamayan genelde bir taraf bir tarafta büyük ve Türk insanları da şöyle bir kafa yapısı var işte sen ondan büyüksün o senin çocuğun yaşında. Onunla birlikte olursun bence aradaki 20 yaşa kadar idealdir yani iki insan arasında 20 yaş fark bile olabilir eğer gerçekten iki insan birbirini seviyorsa kabul ediyorsa kimseye laf yemek düşmez Ama isterlerse uçlarını yalayabilirler tabii ki o insanlar ne der diye yaşayanlar da zaten ağır zeka yoksunu başka bir şey diyemem.
Karşılıksız olması belki sevgi her şeyi aşar ama iki tarafında olması lazım yani iki tarafta sevmesi lazım birbirine ya da bir taraf severken diğer tarafın o sevgiye karşılık saygı duyması lazım yani olmayınca olmuyor yapacak bir şey yok ben kabul ettim artık ondan sonra başka kimseylebileceğimi de sanmıyorum büyük konuşmuyorum ama yani unutmam galiba ya zor benim için çünkü ben de o kadar güzel hatıraları bıraktı ki unutsam bu kadar güzel bir şeyi unutarak ihanet edemem
Aşka giden yolda en büyük engel nefsindir. Önce kendini bilip nefsini yenmelisin. Aşk Hem en büyük dert hem de o derdin dermanıdır. Aşk ki yanmakla ölçülür yok olmakla doğrulanır. Bu dünyada yaratılan her şeyin bir ruhu vardır, cansız diye onları sakın incitme.. Bil ki aradığın şey yüreğindeki aşktır, ve o aşk bu sırlı yolda senin kılavuzundur… Aradığın sırrı bulma yolunda attığın Her adım senin için bir imtihandır, itirazı olanın imtihanı da olmaz.. Ateş aşığın dostudur düşmanı değil, mesele ateş de yanmak değil mesele bir gönülde yer Almaktır. Ama üzülme Bileceksin bir gün bir gün ateşin yakmadığını bir gün göreceksin.. Bu yolda bazen dünya girer araya bazen dikenleri, âşık olmaksa muradın dikenlerin acısı sana gül kokusu gelir..
Aşka en büyük engel kendimiziz, kimse gerecek aşka engel olamaz. Duygular, hisler karşılıklıysa ve anlayış merhamet saygı varsa, ben yoksa biz varsa her sorun asılır. Fakat biz olmayı başaramayan ilişkiler biter gider. Zaten günümüzde aşk algısı da değişti. Menfaat çıkar ve seks ilişkisine dönüştü. Şuraya bir parça bırakayım eskiler nasıl severdi anlatıyor...
Benim aşkıma hiç kimse engel olamaz yeterki ben yaşamak isteyeyim. Bütün sorunları ortadan kaldırırım. Bir tek yaş faktörü olabilir yaş konusunda büyük uçurumları sevmem. Beni taşıyabilecek birini isterim hayatımda.
aşka en büyük engel insanın kendisi olsa gerek.. kendisi engel olmadıkça başka kimse engel olamaz her şeyin başı insanın kendi duygularından emin olması.. emin olmayınca engelleri kendisi üretir korkuyorsa cesareti yoksa kalıyor öyle işte her şey içinde
Engelleri aşmak istemedikten sonra en ufak şeyler bile engel olur. Ama istesendd bazen aşamayacağı engeller çıkar insanın karşısına. Bunlardan biri aile faktörü. Bazı ebeveynler çocukları üstünde o kadar baskı ve sadece kendi istekleri üzerinden mutluluklarına adım atıyorlar ki, dönüp bakmıyorlar çocukları ne kadar mutlu olmuş. Aileler çatışırken olan çocukların aşkına oluyor. İşin içine aileler girdi mi yaşanan aşk ne kadar sağlıklı olur? Bilinmez.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözü tamda bu konuya göre aslında Gerçekten iki insan birbirini seviyorsa geri kalan her şey her detay önemsizdir tolere edilemeyecek hiç bişey yok hasta olmak engel mi sevmeye ya da mezhep ya da din ya da maddiyat sevmek için bunların hiç birine ihtiyaç yok ne oldukları önemli bile değil bence Engel denilen şeyler sadece bahanedir Bazen bazı seçimler yapmak zorunda kalıyor insan ve bişeylerden vazgeçmek zorunda kalıyor eğer daha az değerli gördüğü ve baz geçtiği sevdiğim dediği kişiyse hemen aşkımıza engeller vardı olmadı yok öyle bi dünya sen öyle olmasını seçtin sadece neyse iyi geceler
İlk olarak Allah düşmanıma dahi vermesin sevdiğine iletişim olarak ulaşabilmek için çare aratmasın
Aşka egilirsin asaletinden oda egosu bastırılmış şeytanı zaaflarına yenilerek içindeki sevgisini yer bitirir.
Onun çocukluk yapması ve bunun vebalini benim çekiyor olmamdı demi adalet He işte o işte aşka engel şeyler adalet saygı empati sevmek yelkenleri indirmek falan aşka engelmiş meğer onunda şu an 3 tane istek gelmiş merakiyla bildirimlere koşması sevdanın ham belliki
Ben aşkta engel denen şeye karşıyım. İki taraf birbirini seviyorsa engel diye bir şey yoktur. İsterse aile vermesin bir şekilde direnip kazanırsın ya da evlenmezsin inat edersin. Engel diye bir şey yok bunu söyleyen de düşünen de halt etmiştir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yaş farkı Platonik aşk Farklı dünyaların insanı olmak Yanlış zamanda tanışmak, geç kalmak
Yaş farkına takılan insanlar kendisine sevgi duyan insanlara sevgisini saygı duymayan insanlar farklı zihniyete sahip olan insanlar ve Müslüm Gürses‘in şarkısını da dediği gibi başka yerde başka zamanda Tanışılması gereken insanlar için kalp attım