Aşk ilişkilerine taşır misiniz? 🥺
Şüphe duyduğunuz ilişkinizi hemen bitirir misiniz?
Aşk ilişkilerine taşır misiniz? 🥺

şuna emin olun ki bir kere bizler toplumda yaşarken şu üç hatayı /99.9 yapıyoruz geriye kalan bir sayıda ''PİŞMANLIK'' gaflet ile yaşıyoruz, dünyanın yalan olmasını bildiğimiz halde yine sevmek ve sevilmek istiyoruz. neden? çünkü nefis aç. Aldatmaktan bahsetmiyorum sadece. Çok mutlu evlilikleri de gördüm ben giden öteki tarafa hep 1 kişi oldu. Allah onların ölümünüde bir ediyor AMA SAHİDEN ÇOK SEVERLERSE İKİ İNSANIN YÜREĞİ ÇOKCA TEMİZ İSE. İki insanda düzenli sohbet yoksa Allah aşkı yoksa sahi ama sahi ne demek : bir çok şeyi feda etmek demek. Allah yolunda rıza kazanmak demek. Ben sadece kadınların sevgiye aç olduğuna inanmıyorum. erkeklerde çocuk gibi dikkat çekmek istiyorlar sevilmek istiyorlar ama bunun için ne yapıyoruz? uyu ye iç yat işe git ensemizde iki şeyi unutuyoruz : imtihan ve ölüm.
Mesela severken haram ne kul hakkı ne biliyor muyuz?
-hayır
size bir örnek vereyim herkese ders olsun sizin canınız kadar kıymetli bir şey yok bu dünyada.
Her bir günah , her bir acı arkadaş ortamında başlar.
Bir gün arkadaşla geziyoruz arkadaşım kapalı sarışın yeşil gözlü bir kız ulan ya dedi şu çirkin kızların bile sevgilisi varda bizim niye yok? neyse bana bakan bir çocuk vardı ama hiç çocuğa ısınamadım ama ne bakma tabi bende ona baktım dedim ki ben bunu elde ederim bu şeytana dünden razı erkeklerin maymun iştahlılığını bilirsiniz. neyse kafeden çıkarken öyle bir baktı ki ben tiksindim ne bakıyor be diye ama hiç reelde sevgilim konuştuğum olmamış ya dur dedım ayarlim şunu ayarladım ama bin pişman oldum dedim ki ya ben ne yapıyorum? sırf nefsime düşüyorum diye mutluluk arıyorum zaten çocuk bana öyle şeyler yazıyordu ki sen ne istersen onu yaparız aşırı ilgi ama evlilikle alakalı şeyler söylüyor düşünün. taaki ben dedim yok bununla konuşmayı kesicem ben resmen nefsime yenik düşüp kul hakkına giriyorum ben napıyorum ya dedim. çocuk benden önce konuşmayı kesti dediği şey şu : Kusura bakma ben sevdiğim kadını istiyordum ailesi izin vermemişti şimdi konuşmuş ailesi izin verdi o benim sevdiğim kadındı dedi ve eski sevgilisine döndü.
SUÇLU KİM?
BEN (:
İnanın en çok üzüldüğüm şey biz o çocukla konuşurken kızın verdiği emeğe bakın. Kendi halimden daha çok o kıza üzüldüm o sevdiği adam için emek verirken sevdiği adam benimle sohbet edip ciddi evlilik şeyleri yazıyordu haram virüs gibidir sana ne kadar tatlı gelirse aldanırsında farkına varmazsın yaşarken Bugün benim babam 15 yaşında bir kız ile olsa ya da 25 yaşındaki bir kız ile beraber olsa inanın şaşırmam. Dünyanın çivisi çıktı. Kuranı kerim ayetinde : Zinaya yaklaşmayın deniliyor. Uzak kalın denmiyor mesela. İslamiyette bile 4 kadın meselesi 1 e düşmekte ama bunu çoğu kişi 4 kadın alınabilir deniliyor. Normalde böyle bir şey yok en az 1 ayrıca hanımın rızası gerekiyor helal etmiyorsa evlilikte herhangi bir sıkıntı yoksa ikinci eş no no no (: Ve bizler maalesef nefsimize okadar aldanıyoruz ki okadar açlık hissi yaşıyoruz ki her daim kendiniz için yaşayın çok sevmeler şeytanın tatlı habercisi ve yolcusu.
Merhabalar… Şüphe duymak sadece, ilişkiyi bitirmek için tek sebep değil bence. Bazen yanılma ihtimali de olabiliyor. Yani sadece şüphe ediyoruz ama şüphe ettiğimizle kalabiliyoruz. Bazı hareketler, ses tonu, davranışlar, ilginin azalması, mimikler vs.. şüpheye yer verebiliyor. Ama bitirmek yerine kafamdaki şüpheleri gidermek için uygun bir zaman bulup karşıma alıp konuşmak isterim. Şüphelerimi söylemek isterim. Mantıklı cevaplar vw davranışlar dahilinde şüphelerim gidiyorsa devam ederim, belki de ben kuruntu yapıyorumdur. İyi günler..
Merhaba, hoş geldin sen de
Teşekkür ediyorum hoş buldum🧁
Hemen bitirmem ama şüphelerim muhtemelen gerçek olur. O zaman bitiririm. Ne zaman birisi kıvırıyorsa büyük sıçıştadır demektir. Net olmayan insan ise yalancıdır.
Ahahah tabii ki, rica ederim 😄😌
Şüphe insanı yer bitirir, mümkün olduğunca ondan kurtulmak gerekir. Şüphem netlik kazanmadıkça ayrılmam tabii ki. Yanlış düşünüyor da olmuş olabilirim.
Cevap
14Cevap
Şüphe duyulan ilişkiden bir cacık olmaz
Ordan burdan duyduklarimla şüpheye düşmem ben karşımdakinden eminsem. Tavırları bende şüphe uyandırıyosa sorarım ve verdiği cevaba göre şekil alırım. Beni rahatlatmisşa bu konuda mantığa dayalı açıklamalarıyla, devam etmez bende acaba diyeceğim sorular.
yani şüphe ettiğimi başta söylemeyip incelerim durumu bi gözden geçirip ona göre hareket ederim ki bir şey varsa tabi ki bitiririm ama bir şey de cıkmıyorsa söylerim içim rahat değil bir açıklaman var mı diye sonuçta ben boşu boşuna kuruntu yapacak biri değilim
İlişkilerde şüphe boşuna girmez insanın içine kolay kolay.. bu yüzden sorgulayıp doğru olduğunu teyit etsem bile hep bi "acaba" olur.. bilemiyorum, durum kişi ve olaylara göre de değişebilir..
Duydum ama bitirmedim sonrasında beni farklı bir nedenden o terk etti ne kadar komik değildi mi😄
Bu işler öyledir, seven terk edilir.
Neden süphe duyduğuma ve süphe seviyeme bağlı değişir. Güven zamanla olusacaktır tabi, ancak bu zamanı tanırken şüphelerimi destekliyorsa davranışları, sözleri ve huzursuz isem bitiririm.
Şüphe edeceğim bir ilişkiye başlamam biriyle ilişkiye başlamışsam hiçbir şeyinden şüphe etmiyorumdur ki ilişkiye başlamışımdır
Önce şüphelerimi gideririm. Ya da en azından gidermek için çaba harcarım. Baktım olmuyor ya da şüphelerimde haklı çıktım bitiririm.
Terslik varsa Önce emin olur burnundan getiririm yanına kalmaz
Şüpheci biri değilim gözümle görduğüm yanlış bir şeyse evet bitiririm
Prensipler kişilere göre şekillenir, vazgeçilmez biriyse hatalar çoğu zaman tolere edilir
İlişki güven temeli üstüne kurulur, güven olmayan ilişki yürümez.
Sende de var mı şüphe ben kafamdaki şüpheleri balon gibi tek tek patlatıyorum
eğer bir şüphe içindeysen o konumdan hemen uzaklaşmalısın çünkü ilerde geri dönüşü olmayan şeyler olabilir.
supheleniyosam dogrudur
Şüphe yüzünden bir seferde bitirmem. 😄
Hayır önce şüphelerimin doğruluğunu test ederim
Suçüstü yapmadan bitirmem
Kesinlik yoksa bitirmem
Şüphemi gidermesini isterim.
Güven yoksa ben yokum der kadın
İçim rahat etmez benim bitiririm heralde
İnsanın içi içini yer, doğru.
Evet kapris yaparım ya da
Bir ilişkiye şüphe girdiyse geçmiş olsun
Evet.. Şüphe insanı yiyip bitirir yoksa