Sevgilim bana gaslighting mi uyguluyor?

Arkadaşlar merhabalar günaydınlar. Size sevgilimle bir sorunumu anlatacağım. Fikirlerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim. Ben onunla tanışmadan önce kendine son derece güveni olan, ayakları yere sağlam basan, idealist, ümitli bir insandım. Sevgilimin çevresince oldukça ulaşılmaz bir insandım. O ise bu söylediklerimin tam tersi bütün gün evde oturan, sürekli arkadaşlarıyla oyunlara giren asosyal bir insandı. Ben onu sürekli bir şeylere teşvik ediyordum vs. O zamanlar sürekli peşimde koşuyordu. Aylarca onu seveyim diye uğraştı. Sonunda onu sevmeye başladım. O zaman durumlar değişti. Bana karşı tavırları değişti. Eskiden seninle birlikte olan insanlar ne kadar şanslı diyen insan bu süreçte sana nasıl sabrediyorlar demeye başladı. Beni düşündüklerim yüzünden dışlamaya başladı. Sen normal değilsin. Sen takıntılısın. Allah sana akıl bana sabır versin. Senin düşüncelerine akıl sır erdiremiyorum. Sen hiç kimseyi sevmiyorsun zaten, benim hiç kimseyle bir derdim bir sorunum yok ki, herkesle sorunu olan sensin. Bacakların çok kalın incelt onları. Sen 2 aydır hiçbir şey yapmıyorsun (ondan öncesinde çok yoğundum ve 2 ay canım hiçbir şey yapmak istemedi), biraz bir şeylerle uğraş ya. Bütün gün evde yatıp dizi film izliyorsun delirdin iyice. Senin aklın yerinde mi? gibi cümleler. bunlar yalnızca şuanda aklıma gelenler. İlk zamanlar bana karşı son derece ilgili son derece destekleyici olan çocuk gitti yerine böyle birisi geldi. Kendime güvenim kalmadı hiç. Sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslıyorum. O kadar kötü bir psikolojideyimki. Hiç kimse beni sevmez yalnızca o sevebilir gibi hissediyorum. Eski güçlü ve kendine yeten kendi fikirleri olan ben gitti yerine aciz bir ben geldi. Yukarıda anlattıklarımın yanı sıra bana verdiği sözleri vermediğini iddia ediyor ve sürekli bana kaybetme korkusunu yaşatıyor. Kendim haklı olsam bile özür diliyorum artık. İnsan içindeyken anlayamıyor ama dışarıdan bakınca sizce sevgilim bana gaslighting uyguluyor olabilir mi? (Aynı zamanda her gün buluşmak ister, öper sever. Yani iyiyken çok çok iyiyiz. Kötüyken çok çok kötüyüz..)
Güncellemeler
+1 yıl
güncel
Sevgilim bana gaslighting mi uyguluyor?