Güven ve saygı baş etmenler. Sonrası da heyecan ve beğeni duymak ve hatta hayranlık olmalı. Zihnen hayranlık bu demek istediğim. O kişinin hayat görüşüne, düşüncelerine ve zekasına hayran olmalı insan. Konuşmalarına ses tonuna ve gülüşüne düşmeliyiz ki bir daha kalmayalım 😂 Devamını getirmek için de anlayış ve hoşgörü olmalı kesinlikle vefa da çok önemli.
Merhabalar… Bir ilişkide %100 mutluluk olur mu bilemem. Ama huzurlu, mutlu bir ilişkide olması gereken şey bence önce saygı ve empatidir. İki tarafta ne istediğini bilip, karşısındaki iyi dinleyip iyi anlamalıdır. İlla ki kavgalar olur, ters görüşler olur; burada saygı devreye girer. Birbirlerini değiştirmeden olduğu gibi sevmekte mutlu ilişkinin sırrı bence. Ayrıca yalan söylememek, sürekli ben merkezci olmamak, dinlemek, yeri geldiğinde onunla gülüp eğlenmek çocuklaşmak, hatası varsa söylemekte mutlu ilişkinin sırrı olabilir bence. Uzatmadan benden bu kadar..🧘♀️
Saygı olmalı en başta, saygıdan sonra güven olmalı. Saygı ve güvenin olduğu yerde sevgi yeşerir. Sevdiğin kişiye ilgi gösterirsen karşılığında sevgi büyür. Kardindaki kişiye bütün çıplaklığı öyle gerçekçi davranıp oyunlar oynamaz sadece ona ait olduğunu hissettirirsen ve onu sahiplenir sarıp sarmalarsan o ilişki için gerekli temeller sağlam ve güvenilir bir hal alır. Mutluluk kaçınılmaz olur zaten.
Bir ilişkinin en önemli unsuru karşılıklı özveridir. Çiftler arasındaki alma-verme dengesi, çiftlerin birbirlerinin ihtiyaçlarını, beklentilerini önemsemesi, dikkatli ve özenli davranması mutlu bir ilişkiyi sürdürülebilir kılmanın temelinde yatıyor. Her türlü ilişkide önemli Çiftler arasındaki uyum, ortak ilgi alanlarına sahip olmaktan geçiyor. Karakterleriniz ya da zevkleriniz birbirinden farklı olsa bile birlikte yapmaktan keyif alacağınız ortak ilgi alanlarını bulmak ve bu alanlara emek harcamak ilişkinizin mutluluğunu uzun yıllar sürdürmenizi sağlar.
Anlayış, saygı, sevgi, tutku, sadakat, güven, özveri, şefkat.. Ben daha konuşmadan beni anlayabilecek kapasitede olan biri.. Kendimi açtığım için pişman etmeyecek ve her şeye değecek biri olması.. Keyifli geceler..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsan eğer kendi mutlu değilse. Kendi kendine yetemiyorsa ve ilişkisi dışında bir hayatı yoksa karşı tarafı da mutlu edemez. İnsan ilk önce kendi mutlu ve yeterli olacak. Ondan sonra karşıya gerekeni verir zaten. Bir de bencil olmasın insan. Gerisi gelir.
Değer veriyor ve değer görmem önemli. Onun yaralarını sarmak onu mutlu etmek için uğrasmak istiyorum. O da böyle düşünsün isterim. Hayattan beklentilerim farklı.
İlk önce insan gibi insan gerekli. Gerçek anlamda insansa eğer kalbinde saygıda, merhamette, vicdanda olur. İçinde bu üçü olan kişi karşısındakini her türlü mutlu eder.