Erkekler doğası gereği hükmetmeyi ve yönetmeyi severler. Bu sebeple evliliklerinde özellikle yönetebilecekleri, rahatlıkla kontrol altında tutabilecekleri, olası planlanmış ya da tahmin edilmiş tüm durumların dışına çıkmayacak, risk faktörü oluşturmayacak (kaybetme korkusu yaşatmayacak) kadınları tercih ederler. Peki hangi tarz erkekler? Tabi ki ilkel güdüleri ile hareket eden.. O sebeple maddî ve manevî anlamda güçsüz kadınlar onlar için en uygun seçenektir. Fakat yanıldıkları bir şey var: "güçsüz kadın yönetilir/güçlü kadın yönetir" yaklaşımı tamamen yanlıştır. Neden mi?
Bir insan gerek madden gerek mânen güçsüzse onda en baskın duygu korkudur. Korkan insan kadınsa ve bu toplumda yaşıyorsa bu korkunun şiddeti on katına çıkar. (Malum.. Güce sahip olmayan bir kadının toplumda yaşayacağı sıkıntıları az-çok tahmin edebilirsiniz.) Güçsüz kadın erkeğini tanrılaştırır ve onu kaybetmekten ölesiye korkar. Bu korku, onu, manipülasyona ve algı operasyonlarına yöneltir.
Mesela size bol kalorili ve sağlıksız yemekler yaparak sizi ne kadar çok sevdiğini sıkça dile getirir. Siz de her birini iştahla yer, kilo alır ve göbek yaparsınız. Sonra sıkça bu hâlinizi, özellikle de göbeğinizi çok sevdiğini söyler. Oysa gerçekte yapmaya çalıştığı şey, yani eylemin altında yatan gerçek niyet; sizin diğer kadınlar tarafından beğenilme olasılığınızı en asgarî düzeyde tutmaya çalışmak. :)) Veya giyince çok seksi hissettiğiniz gömleğinizi bir gün çamaşır makinasında yanlış yıkama sonucu çektiğine ve giyilemeyecek hâle geldiğine, bir müddet sonra -sizi düşündüğünü ileri sürerek, tüm kıyafet tarzınızın değiştiğine, sonuç olarak eşinizin kontrolü altına girdiğine şahit olabilirsiniz. Arkadaşlarınızın hepsi ne tuhaftır ki sizin kötülüğünüzü düşünüyor olduğundan (!) bir bakmışsınız arkadaş ortamı da kalmamış. Siz kazandıkça giderler artmış ve aslında paranız da belli bir düzeyde tutulmaya başlanmıştır. Kendinizi sürekli borç öderken bulursunuz. Çünkü bu tarz kadınların kendi aralarında kullandıkları bir söz vardır "erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın.." Siz sürekli borç öderken o da konfor alanını sağlama almanın rahatlığını yaşıyordur. İnanın sabaha kadar örnek sıralayabilirim..
Güçlü kadınlar yönetilmez evet ama algı ve manipülasyonlarla erkeği de yönetmez.. Kendisi güçlü olduğu için bırakın sizi aşağı çekmeyi daima sizi güçlenmeye, gelişmeye ve başarmaya teşvik eder. Çünkü güçlü kadın erkeği güçsüz olduğunda ona duyduğu saygıyı yitireceğini dolayısıyla sevgisinin sarsılacağını bilir. Erkeği her anlamda güçlendiğinde ve başarılı olduğunda hissettiği duygu KORKU değil, GURURdur. Bu yüzden partnerini daima ileriye taşımaya gayret eder.
Her zaman derim: her başarılı erkeğin arkasında onu kaybetmekten korkmayan (gurur duyan) ve ona aklıyla rehber olan güçlü bir kadın vardır. Başarılı ve güçlü olmak isteyen her erkeğin tercihi güçlü, öz güvenli ya da gelişime açık kadın olmalıdır. ( Bunların tam tersi kadın içinde geçerlidir)
Yani erkek kendi cezasını kendi seçimleri ile kendine kesiyor zaten..
Konuşmamak, duygusuz davranmak. Cinsel ilişki olsa bile tepkisiz kalmak çok can sıkıcı olabilir.
O yüzden her zaman her şeyi konuşarak halledin. Ve bir birinize zaman tanıyın. Baskı uygulamayın. Gerekirse biraz yalnız bırakın eşinizi kafasını toparlamak ve sakinleşmesi için.
Evlilikte her daim yapıcı olun, kırıcı olmayın. Biz evliliğe bir ömür paylaşmak için adım atarız. Gönül eğlendirmek için değil.
O yüzden cezalandırmak gibi niyetler evliliğinize zarar verecektir, aranızdaki muhabbet bağını zedeleyecektir.
Kendinsiz bırakmaktır. Kişi kendini ona kendisiz bırakırsa çizgi film kendi izlerken ya da şarkıcı kendiyi dinlerken hep yaptığı hataları hatırlar ve sevdiceğinin peşinden koşar 🤣🤣
Valla yorumları okudum kim ne derse desin efendim ama söyleyeceğim.. Tamam bazı durumlarda sizler daha haklısınız yatak ayırmakta ya da cinselliği geri çekerek... Evli olan eşlerden bahsediyorum bu kadın veya erkek farketmez... Hadiste buyuruluyor ki= Kim ki eşine cima için yanaşmasa, yalan söylese.. Melekler sabaha kadar o kadına ya da erkeğe lanet ederler.. Lütfen böyle yapıpta bu büyük günaha nail olmayın.. Bu çiftlerin birbirlerine vermiş oldukları bi ceza değil.. Çiftlerin birbirlerinin ahiretlerini mahvetmekten başka bişey değildir.. Şimdi isteyen istediği linçi söylesin.. Ben gerçeği söyleyimde
Yoo haklısınız efendim zaten böyle insanlar için yatak ayırma diye bişey var elbet.. Fakat uzun sürmüyor.. Söylediklerim sakın yanlış anlaşılmasın.. Kadını ya da erkeği kötülemiyorum asla.. Ben evliliğin ciddi bir sorumluluğu olduğundan bahsediyorum.. Kaba kuvvet ve psikolojik şiddet uygulayan bir eş bize verilen bir sınavdır.. Bu yüzden iyiye kötü, kötüye iyi insan düşer ki değer bilinmesi için.. Böyle bir evlilik mevcut ise boşanmayı tercih edebilir şahıslar.. Doğru ALLAH'IN en sevmediği helaldir boşanmak.. Ama işin içinde şiddet ve ihanet varsa boşanmakta helaldir.. Şu bir gerçek ki ülkemizde kadına değer yok efendim buna %100 katılıyorum.. Bunun tek nedeni de Fırat üzere yaratılmış olduğumuz özellikten ötürü böyle.. Yani Altın ateşle, Kadın altınla, Erkek kadınla imtihan olunur efendim... ALLAH kadını ve erkeği bu fıtrat üzere yaratmıştır.. Bu yüzden nefsi vermiştir.. Verirken de.. Nefislerinize hakim olun denmiştir.. ALLAH herkese hayırlı eşler nasip etsin.. Ben ne erkeği ne de kadını kötülemiyorum.. Sadece evliliğin sorumluluğunu bilmeyen alamayan insanların evlilik yapmasından yana değilim...
Susmak zaten başlı başına içine dert edindirecek bir durum. Çünkü sürekli konuştuğun kişi bir anda pat diye konuşmaz oldu. Adam bunu kafada sorgular duru "acaba ben ne yaptım" diye.
Birde ilgisizlik var. Zaten atılan mesaja, aramalara dönüş yapmayıp ya da kısa cümlelerle mesaj atıp, konuşmayı kısa tutuyorsan o da cezadır erkeğe.
Ama bunları yapmaya ne gerek var. Her şeyi diyalogla halledilse bu tip durumlara gerek kalınmayacak. Ama bunu yapmayı seven kadınlarda var sanki. 😄
Merhaba. Aşk bir güç savaşı ego tatmin etme yeri değildir aksine sevgiyle karşında ki insanın gönlünü hoş etmek, ilgi alakayla da ruhunu beslemektir ne olursa olsun ceza ne erkeğe ne kıza verilmeli olmadıysa güzel şekilde helalleşmek gerekir, ardından geçmişe bir sünger çekilerek yaşanmaya devam edilir kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Eğer zengin ya da popüler bir erkekse ceza veremezsin, sırada yüzlerce kadın bekliyordur onunla olmak için. Ters bir şey yaptığında anında başkası hatta başkaları ona atlar.
Zengin ya da popüler değilse ama dürüst biriyse yanlış yapmaz, eğer hata yaparsa da hatasını kabul eder, yani cezalandırmana gerek kalmaz.
Bunların hiç biri değilse, hatasını kabul etmiyorsa istediğin kadar cezalandır bir işe yaramaz.
Yani kısacası cezalandırmanı gerektirecek erkekle birlikte olma.
O yokmuş gibi yaşarım. Sevgimden ve ilgimden mahrum ederim. Ya da susup sadece gözünün içine bakarak "Acaba neler yapacak, ne planlıyor?" diye düşünmesini sağlayarak uykularını kaçırırım.
Amaaannn bilmiyorum işte arkadaşlar İkizler burcuyum duruma ve moduma göre bunlardan birini yaparım.
Yazmiyorsan tenis etegiyle foto atiyorum mu 😂 Ceza vermeyi sevmem ama sadece tavrimi belli ederim trip atarak konusmayarak soguk yaparak neye bozuldugumu anlasin diye. Bunuda cogumuz istemsizce yapiyoruz ztn planli yaptigimizi dusunmuyorum etki tepki olayi.
Konuşmamak olurdu bence. Küs olunsa bile yataklar bence ayrılmamalı. Hatanın farkına varabilen biriyse zaten bu ona koyardı sevdiği insanla konuşamamak, ona dokunamamak yüz yüze bakışamamak beraber gülememek vakit geçirememek...
Onun yerinde olamayacağı bi erkeği sevdiğini söylemektir. Mesela Ersinin sesi çok güzel o şarkı söylerken bıkmadan dinleyesim geliyor dedinmi ondada ses yoksa onu bu konuda alt edemeyeceği için cezanın en alasını almış olur...
Merhabalar 🎈 Bir erkeğe suçu ne olursa olsun cezadan daha çok susmak daha iyi bir cevap olduğunu düşünüyorum. Ne trip, ne intikam ne başka bişey. Sadece bir kadının susması bazen çok şeyi anlatır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tuttuğu takımın maçını izlerken televizyonu kapatmak
Trip, naz çekmek. En büyük ceza sevdiği kişi için o kadar çok şey yap ama değeri bilinmesin. Benim için. ya da sevdiği şeylerden mahrum bırakmak. Bu hersey olabilir..
Onu defetmek ve defettikten sonra onu ciddi ciddi defettiğine onun inanamayışını izlerken aldığın haz. Cezayı geri almamak ve defedişin bir ömür sürmesi.
Köpek mi terbiye ediyorsunuz? Cezalandırmak ne demek? Sorun varsa açık açık konuşun, ne cezası? Yok trip atmakmış, yok yatakları ayırmakmış, bunlar sorunu derinleştirmekten başka işe yaramaz. Hiç de çekemem kimsenin trip atmasını, huysuzluğunu, kaprisini.
Üstüne alınma lütfen, sözüm tabii ki sana değil. Yeteri kadar çektim, olan bana oldu, o nedenle yazdım. Ben de üstüme alınmıyorum çünkü kimseye tavır, trip yapma lüksüm olmadı benim.
@zAntiSosyalz Tabii ki herkesi denemek çözüm değil, ama bir insanın laftan anlayıp anlamayacağı, iletişim becerisinin olup olmadığı da bir ilişki çok ilerlemeden anlaşılır. Trip, tavır neyi çözmüş bugüne kadar?
Ne istediğini bilmeyen kararsız bir kadının yaşatacağı gel gitler, bi erkeğin hayatı için yeterince işkence olur. Böyle bir kadının bir şey yapmasına gerek yok. Varlığı yeterli olur işkence için 😀