Eğer ortada bir aşk varsa monotonluk falan bitiremez bu benim aşkımı. Kaybettiğim güven ve etik olmayan davranışlar bitirir ancak. Duygularım bölünürse biter. Aşkta gurur olmaz fakat, gururum ciddi anlamda kıracak bir şey olursa biter.
Bunların haricinde benim aşkım bitmez sürekli tekrar eder.
Bitmeyen aşk değil de umut ve anılar oluyor. Yani düşün şimdi onca zaman geçirdin, eğlendin, belki beraber ağladın, onca anı biriktirdin. Bunları yaşadığın insanı kaybetmek istemez kalp. Ayrıca mantık da "Şimdi başka birini tanımak için zaman ve enerji mi harcayacaksın? Saçmalama." der. E bir yanda da her şeyin zamanla normale döneceğini umut edersin. Öyle olsa da olmasa da önemli olan umudun kendisidir. Bir ilişki sadece aşka bağlı ilerlemediği için sadece aşk bitip her şey olduğu gibi yerinde kalınca o ilişki sürer. Ta ki umudun bittiği yere kadar. 6 yıl bitirdik. Ne seninle ne sensiz dedikleri türden. Hala umudumuz var. Bize inanıyoruz her şeye rağmen. Olur da belki tamamen koparız yorulursak ya da umut tükenirse. Öyle ya her şey insanlar için. Böyle olsa bile dostluğumuz baki kalır çünkü gerçekten sevdik. Saygıyı kaybetmemek önemli.
Aradaki çekim gücü bitiyor ise ilişki de bildiğin soluyor. Sonra çiftler birbirlerine tahammülsüzleşiyor ve bir şekilde kopma noktasına geliyor. Saygı sevgiyle kurtarılmıyor bence, kurtarırsa o çekim gücü kurtarıyor
Aradaki cekime bagli diye dusunuyorum. Karsindakini cekici buldugun surece asiksin demektir. Gordugun zmn icin titriyorsa gozune hep cekici geliyorsa gulusu icini isitiyorsa öpmelere doyamiyorsan yanindayken bile girtlagini sιkιp öldurup kalbine dömmek istiyorsan cok sevmekten aradaki cekim hala var ve bitmemis demektir.