+1 yılYaş kaç bilmiyorum ama tabii ki de insanlar hoşnut olduğu sözleri söylemeli.
Türkiye de artık Öz Türkçe' yi bu nesil mahvetti maalesef. Sözüm herkes için geçerli değil.
Aşkitoş, yavvrum, cicim, şapşik daha da saysak bitmez. Bu kelimeler çok normal ama Hatun kelimesi itici öyle mi.
İnsan sevdiğine, sendiceğine, eşine Hayatım, Sultanım, Hatun, Aşkım diyebilir. Bunlar sevgi muhabbetidir. Eşlerin birbirine böyle söylemeleri birbirlerine olan saygılarını, kıymetini arttırır.
Siz ne yaşıyorsunuz onu bilmiyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 356 cevap paylaştı. Canım kelimesi çok içten bir kelime bana göre. Aşkım, balım, bebeğim, bitanem, tatlım, ömrüm gibi kelimeler de eklenebilir ve söylenirken güzel olur." Hatun" kelimesini mesela " hatun" arıyor az bi dk. diye başka bir arkadaşınla konuşurken diyebilirsin laf arasında olabilir. Normal ☺️
00 Yorumla
+1 yılNe desin abazan tipler gibi yavrummmm mu desin ne fjfjffj hatun bence çok çekici zaten bir tek hatunum ve güzelim diye hitap edilmek hoşuma gidiyor. Kaç yıllık sevgilim bana bir kere bile yavrum demedi yanlış anlaşılmaktan korktuğu için siz gelmiş hatundan şikayetçisiniz. Değer verdiği kızlara hatunum derler.
10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, bana çok güzel geliyor. Hatun, hatunum demesi tüm kelimelere bedel gibi. Belki önceden ben de bir garipserdim, büssürü kelime varken 'hatunum' ne diye ama sonradan o kelime o kadar güzel geldi ki; gözüm o kelimeyi arar oldu. Bir daha da duymadım, keşke yine söylese dedim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
116Cevap
+1 yıl
Siz medeniyeti Avrupa’dan aldığınız sürece oynaşılacak kadın ya da alta alınacak kadın olarak görülmeye devam edeceksiniz. Aynen devam Avrupa medeniyet-SİZ’liğine 😉
58 Yorumla- +1 yıl
Yıllarca şu aşyağılık araplar tarafından asimile edilmekten rahatsız olan kesim avrupa kafa yapısına bürünmeye çalışıyor ama en iyisi, en doğrusu Türk töreleri. Araplar kız çocuklarını diri diri yakarken bizim hatunlar devlet yönetip, savaşlara yön veriyordu. Arapların insanlık dışı zihniyetinden de, avrupalıların ahlaksızlığından da uzak durmak lazım.
- +1 yıl
Dostum bizimkilerin kıt akılları almıyor bu konuları, anlatmaktan dilimiz kurudu bizimkilerin beynindeki dumur kurumadı. Arap kültürünü İslamiyet sananlarla Avrupa kültürünü medeniyet sananların çatışması bizi bu günkü hale getirdi. Kıramadık şu zinciri. Çıplaklığın adı modernlik, arsızlığın ahlaksızlığın adı özgürlük olmuş. İki zıt görüşlü karşı karşıya geldiğinde bir yürü avrupaya diyor diğeri yürü arabistana diyor. Bir Türk bir Türke bunu söyleyebiliyorsa avrupa Türkler hakkında kurduğu amellerine ulaşmış demektir.
- +1 yıl
Tek düşman onlar değil. Asimile etti bizi araplar.
- +1 yıl
Araplarda bu kadar akıl yok inan, onların dinleri imanlar para olmuş. Türkler asırlardır onlarla iletişim halindeydi özellikle İslamiyetle beraber de yaşamaya başlandı. Bu beraberliği onların para gözlü menfaatçi oluşlarını farkeden avrupa bozdu. Haliyle asırlarca birbiriyle yaşayan iki milletin huyları birbirine benzedi. Lakin sorun şu ki onların yaşantısını İslamiyet sananlar nedeniyle bu gün içimizdeki İslam düşmanları çıktı meydana. Yani arapların kültürünü reddedenler kendi kültürleri dururken avrupanın medeniyetsizliğine kültür diye sarıldılar neticesinde İslama karşı oldular. Sonumuz hayrolsun bakalım.
- +1 yıl
Çünkü kültürümüzü bırakmadılar. Bende buna dikkat çekiyorum özellikle, asimile edildiğimizi üstüne basa basa bu yüzden söylüyorum. İsimler bile arapça koyuluyor, saçma sapan isimler. O alçak ırk bizde yaşanılabilir bir kültür biraksaydı bir kaç akıllı insan araştırmak zorunda kalmazdı özünü.
Soran+1 yılNerden sormuştum bu soruyu😆
- +1 yıl
Maalesef haklısın. Artık düşmanlıkta bir şey kazandırmaz. Türkler özüne dönerse avrupa deliye döner sözü boşuna değil. Sadece araplarla da bitmiyor iş.
- +1 yıl
![Hatun diyen erkek çok itici değil mi?]()
Nerden sormuştum bu soruyu diyene kadar biraz feyz al Hatun ne demek onu öğren mesela😉
+1 yılNeden? Avrupai özentinden olabilirmi? Türk kültüründe geçmişten beri kullanılır bu hitap şekli. Bende zaman zaman eşime karşı kullanırım. Kaba ya da itici olduğunu düşünmüyorum. İlk kezde senden duyuyorum bunu. Ve sanırım son kişide sen olacaksın bunu böyle duyduğum.
04 Yorumla
Soran+1 yılYa sanki baskın erkek olma çabaları gibi geliyor ne bilimm
- +1 yıl
Alakası yok. Hatta kadına rütbe gibide düşünebilirsin. Takıntılı olma bence 🙂
Soran+1 yılTamam teşekkürler 😊
- +1 yıl
👍👋
Genelleyemem.
Bu hitap şeklini sevip sevmediğim, itici olup olmadığı konusunda hâlâ kararsızım. Bir yanım anlamlı bir hitap şekli diyor, diğer yanım saçma buluyor. Baş başayken hatun diye seslenmesi sanırım rahatsız etmez beni ama birilerinin yanında bu şekilde seslenmesinden rahatsızlık duyardım. Toplum içinde kullanılması itici yapıyor bu hitap şeklini.20 Yorumla
+1 yılbende öyle düşünüyordum ama hatun 1000 yıldan fazladır kullanılan bir kelime ve anlamı kaganin karısı yani kraliçe demek
fakat osmanli kurulduktan bir kac yüzyıl sonra daha çok kadin analmijda kullanılmaya başlanıyor hatun kelimesinin anlamı unutulup değişiyor eskiler karilarina kralicem diye iltifat icin kullaniyordu bir kac yüzyıldır kadin anlamında kullanıyor medeniyet seviyesi düşük bir toplum olduğumuz için dün söylediğinizi bugün unutuyoruz27 Yorumla- +1 yıl
@48382727 aslind cengiz handan gelmiyor
orta asyada han kagan kral padisah yerine kullanıyor turkler han kelimesini kullanıyor osmanlidada ışte kadına ozaman askim hayatim diyeceğine hatunum hanimim demişler beni yöneten kralicem anlamında turkler fakat turkler anadolu kültürüyle asimile olduğu hanim hatun unutulup kadin manasında kullanılmış bu - +1 yıl
@48382727 sen cengizhanin torunu falanmisin ne bu cengizle derdin
- +1 yıl
@48382727 elime arı soksaydida yazmasaydim sana cevap bir ahmaklik yaptim
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Kişinin sevgilisi ile kendi arasında olan bir şey. Beni ilgilendirmez. Ben daha çok özel bir şey derim.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne dersin mesela
Avrat: Arapça da “kusurlu”
Manita: İtalyanca da “el altındaki kadın”
Flört: İngilizce “oynaşılan kişi”
Hatun: Türkçede “en değerli hazine” demektir. Hatun kelimesi güzeldir arkadaşlar. Aşkım, sevgilim gibi samimiyetsiz değil.11 Yorumla- +1 yıl
👍👍
İçinden öyle gelmiştir. Öyle diyince mutlu oluyordur. Yani kızlar normal zamanda erkekler öküz falan dersiniz doğruda diyorsunuz ama içimizden güzel sözcükler geldiğinde niye bu tarz şeyler söylüyorsunuz ayıpp bee 😂😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBana itici gelmiyor ya aksine hosuma gidiyor benden bahsederken manita demesi itici gelir asil. Noluyoruz uleynnn hayirdir triplerine girerim. Hatunum desin sahiplenici geliyor kulaga. Ilerde de hanim diye bahsetsin🥰
00 Yorumla
+1 yılHatun, hanım gibi isimler kadına verilen değeri gösterir. Cengiz hanın eşini göstererek ben sizin hanınızım bu da benim hanım demiştir. İstenmiyorsa denmez ama saçma seslenmelerden daha iyi bence.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Hatun demesin, bayan demesin, karı demesin, avrat demesin...
Bence akli başında erkek bu feminist tiplere hiç bulaşıp ta hayatının hatasına düşmesin.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hatun kelimesini her kız anlamaz. Ondan size saçma geliyor bütün samimiyet ile içtenlikle söylenirse saçma gelmez, siz hep sizi yarı yolda bırakan erkek tanıdığınız için normaldir. Bazıları otel odası gibi, kimin girip çıktığı belli değil 😏
10 Yorumla
+1 yılBazısının tam tersi hoşuna gidiyor ortanız yok ki siz kızların jxlsöxşd
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hatun eski türklerde hakanın karısına denirdi. Devlet işlerinde de sözü geçen kadınlardı. Bence itici değil ama bunun şimdilerde kullanım şeklini sevmiyorum. Anladın sen.
00 Yorumla
+1 yılKim neyi duymakdan hoşlanıyorsa o söylenmelidir sana itici geliyorsa söylememesi gerektiği söylersin olur biter kimseyi kınamaha gerek yok
10 YorumlaBisi dicem ama benim ismim Hatun napsin cocuk mahmut mu desin bana jssnsnsns
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hatun bence itici değil. Karşındaki kişi ile bağlantın henüz yokken söyleniyor olması. Bence gereksiz.
00 Yorumla
+1 yılSevgiliye söyleyince biraz itici geliyor da evli erkekler kullanınca hoş geliyor kulağa
Benim hatun falan diyor laf arasında mesela hoş oluyor00 Yorumla
+1 yılBi flörtüm hep öyle derdi hoşumuza gidiyo falan saniyorlar. Kac kez de demiştim deme şunu diye
01 Yorumla
Soran+1 yılAynn ya çok itici
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani bunu kullanan çok insan var ama ben hiç ağzıma yakıştıramadım. Kötü olduğundan demiyorum ama yakışıksız geliyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende itici buluyorum ve genelde bunu söyleyen erkeklerin tipleri de aynı oluyor
Gevşek tipler10 Yorumla
+1 yılDillerde pelesenk oldu hatun lafı ya ciğerim diyen daha samimi geliyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Kayınço 🤣
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Değil. Benim hoşuma giderdi muhtemelen Hatunum/Kadınım, Güzelim, Bebeğim demesi. Hoş şeyler.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız desek ben kız degilim kadın desek ben kadın degilim bayan desek ben bayan degilim acıkcası siz hic bişeyden memnun degilsiniz ki 💯
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılkendinden hatun diye bahseden kızlar daha itici
22 Yorumla
Soran+1 yılHiç sorma yaa
Gizli Üye(25-29)1 yılBence tam tersi sevgilisine ya da kizlara yavsarken kiz diyen tipler cok gicik ediyor beni cunku ensest cagristiriyor yaş kac olursa olsun yani biraz tuhaf. Hatun guzel bence
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil, hatun güzel bir kelime.. Hatunum daha da güzel bir kelime
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHatun bildiğim kadarıyla farrsça bir kelime ve türkçedeki kadın kelimesinin karşılığıdır.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBana itici gelmıyor diyen yok ama desede itici gelmezdi
01 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılHatun Türkçe bi kelime. Hükümdar kadım demek. Ama size avrat demek lazim arapca da kusur demek.
00 Yorumla
+1 yılhatun kadın demektir nesi itici dalga mı geçiyorsunuz kadın değil misiniz siz :D
00 Yorumla
+1 yılBana tam tersi hatun dediğim kişiyi çok seviyor olmam gerek buna sevinmesi lazım.
00 Yorumlaİtici. Bu erkeğin abisi "gülüm" diyerek iticiliği bir üst seviyeye çıkartır.
00 Yorumla
+1 yılSizi seven buldunuz da bunu demesini sorun etmek kaldı
00 Yorumla
+1 yılHayir degil asil güzelim kızım bebeğim diyen erkek cok itici
00 YorumlaBunu seven kadınlarda olabilir. Partnerin seviyorsa dersin.
00 YorumlaHiç Samimi değil. Mesla yaprağım daha içten samimi.
00 Yorumlaİticii sanki hatun gibi değer veriyorlar da pehhh laf cambazı bunlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılbana da lkdms
kızda herifim diyor bence o da itici ve cringe dkmfsd00 Yorumla
+1 yılHakkaten yaa. Güzel soru. Bana çok varoşik geliyor.
00 YorumlaNasıl istiyorsan söyle öyle hitab etsin sana o zaman
00 YorumlaSen anlatsın aşktan mal erkek gerçekten sevdiği kadına hatun kadınım avradım der sana bebişim aşkitom deseler düşersin hemen 🥷
313 Yorumla
Soran+1 yılSen de Dilber ay gibi 🙄
Soran+1 yılNapiyon dağda
Soran+1 yılBu arada bana mal mı dedin ben mi yanlış okudum🙄😏
Soran+1 yılTamam o zaman 😊
Soran+1 yılBunu benim sana söylemem lazımdı aslında sen dikkat et kendine
Soran+1 yıl
Çok içten konusuyon mesaj atimmi
+1 yılBi hatunum, kadınımmm deyişi varr beni benden aliyor. Hele hele böyle sevdiğini hissettirdiğinde. söylesin. aklim. başimdan gidiyor. Onun kadini olacak olmak beni mutlu hissettiriyor. Bence itici değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılçok itici karı diyeceksin karrrıı
11 Yorumla
Soran+1 yılHe yaa 🤣
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yavrum diyorum itici mi sence? İçime kurt düştü
02 Yorumla
Soran+1 yılSöylicn yere bağlı yatakta güzel olur
Cevap sahibi+1 yılKendi aramızda yani yatakta vs
+1 yılHaptunu, hayatim, askim vs norml bence hangi soz hoslarina gidiyosa onu diyebilirler herkesin kendi tercihi. 😊
01 Yorumla- +1 yıl
Hatunum demek degerli bi soz bence.
+1 yılGenç bir kıza hatun demek bana da çok itici gelir. Hatun daha çok 40-50 yaşlarındaki kadınlara denilir.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Avrat: Dişi insan kadın demek
Hatun: Kadın bayan hanım demek..
Canını hangsini isterse onu seç05 Yorumla
Soran+1 yılSultanım❤️
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSen de öyle
+1 yılAvradım
Helalim
Alın yazım
Çk romantki ✌😍10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. İsmini güzel bir ses tonuyla söylemek daha hoş geliyor
00 YorumlaBen sevdiğim Kadına şahsen böyle bir cümleyi kullanmayi geç aklımdan bile geçirmem. Sevdiceğim, hayatım, canım , ömrüm , gün ışığım , tek yıldızım gibi sözcükleri daha anlamlı bulurum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazı kızların da a*mının suyu akıyor. Senin hoşuna gitmiyor diye itici olmak zorunda değil hiçbişey.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar gününü bile hatunlar günü diye kutlayan var düşün 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEee bize ne bundan çok seviim sana çekici gelmek :D
00 Yorumlabenim çok hoşuma gider ama söyleyen kişinin ağzına yakışması lazım biraz. tarz meselesi bilmiyorum 🤷♀️
10 Yorumla
+1 yılHatun : el üstünde tutulan değer verilen anlamında söylenir tabi anlayabilene
23 Yorumla- +1 yıl
Adın gibi yaşarsın inşallaahh❤️
+1 yılBence Hatun diyen Adam candir. Neden itici gelsinki
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bence de sanki kadını önemsemiyor gibi ama maalesef bazı kadınlar bundan çok hoşlanıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Saçmalık
Hatun kelimesinin ne anlama geldiğini bir sözlükten bak istersen internetten sonra bu iti düşüncelerini irdele ve yaz buraya 😉
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılSende haklısın saplarım dese daaha makbul
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,4b cevap paylaştı. Bence de ama swven kızlar var
10 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat