Kalbinize kaç aşk sığar, sever mi yürek birden fazlasını aynı anda?Merhaba sevgili KScanlar güzel günler bizlerle olsun. Bir kalpte bir aşk olur😏
Beyin, geriye doğru ve sürekli kayıt yapar. Eskiler unutulmaz, Alzheimer hastalarının eski olayları hatırlaması ama yeni olan olayları unutması ile destekleniyor ve kanıtlanmıştır. Beynimizin merkezine birini kaydettiğimizde, sevdiğimizde aşık olduğumuzda o silinmeden yeni birinin beynimize girme şansı yok. Gerçek aşkı yaşayıp beynimize kaydettiğimiz zaman, onu silmeden yenisine kapıları açamayız yani beynimize kaydedemeyiz. İki kişiye aşık oldum. Böyle bir şey yok. Ancak unutursak, beynimizde ki aşk silindiyse yeni bir aşka yer açılıyor. Günümüzde aşk dedikleri şey geçici heveslerden ibaret... #DeliMavi 2. KASIM.2021
Iki kişiye aşk mümkün değil. Biri muhakkak heves ya da hoşlantı onun. Hangisi olduğunu bilmedikleri için ikisine de aşık oldum tarzı bir tabir buluyor olabilirler. Sevgi de olabilir bu. Ama aşkın tarifi yok o tek ve açıklama kısmında olduğu gibi unutulmuyor. Zor yani. Beyin onu unutmadan başkasına aşık olmak mümkün değil. Unutmakta öyle kolay değil.
Yok ebesinin... aman efendim hörekesi diyelim! Neyse bu arkadaş hangi cins olursa olsun cinsel anlamda uçmuş, talepkar bir abazandır. Libidonun , azıtmanın tadını kaçırmıştır. 2 kişiye aşk ne lan? Bak cümle kurarken bile olmadı, mide bulandırıcı. Aşk kelimesini o korkunç şiirleri yazan şairlerimize sormak lazım derim ben, aşkı yaşamamış dahi bak aşk öyle bir şey değil oğlum, bak nasıl anlatsam diye sabaha kadar kafamıza vura vura anlatırlardı. Yaşayanı çok azdır , aşk çok başka bir olaydır, karşılıklı korkunç bir samimiyet ve adanmışlık barındırır bence.
Hoşlanma olur ama sevmek çok farklı bir durum. Sevgi sadece tek birine sadakatle bağlanmak her şeyinle onun olmak demektir. Birini seviyorum ama öteki de yanımda olsun böyle bir şey yok. Karaktersizliğe uydurulan bir kılıftır sadece...
Bence hayatta insan sadece bir kere birini tam anlamıyla sever. Zaten sevilen kişi kavuşulamayan kişidir bana göre. Aşk demek hasret demek özlem demek uzak olan demektir bana göre. Elinin altında olupta ben hâlâ aşığım diyen insanları göremiyorum ben artık. Yoksa evlilik aşkı öldürmezdi.
Bir Kalpte, bir gönülde iki kişi olmaz. Eğer varsa da o taht kimseye naip olmaz. Biri otursa diğerinin ahı tutar da iflah olmaz.
Kişi sadece cismane bir duygu yaşar. Adına da aşk denemez. Senin sevgini yüreğinde taşıma cesareti olmayan kişi ancak seni cebinde taşır. Bu iki kişi de aynen öyledir.
İnsan bu belli olmaz. İki kişi de olur üç kişi de olur. Olan da buna KARAKTERSİZ' lik denir.
Aşk ve Sevgi İnsana yük değildir, külfet değildir. Aşk Lûtuf' tur, insanın başına gelmiş en güzel Bahtiyarlıktır.
Bu kapıdan içeri giren bir daha çıkamaz. Olan da Gönlümüzün Sultanı olur.
Merhaba 🎈 Aşk duygusunun gerçekliğini sorguluyorken özellikle "ona aşığım, vay efendim 3 sonra unuttum şimdi buna aşığım" tarzı söylemleri çok ahmakça buluyorum. Marketten alınan şeker gibi sanılıyor, her yerde var ve hissedilen tüm duygular 'Aşk' sıfatı alıyor gibi insanlar için. "Çok seviyorum" dahi dese kabul edeceğim konuşmaların içinde aşk sözü geçtikçe irite oluyorum ben.
Bir kalp kocaman bir sevgiyi içine sığdırabilir ama iki kişiyi sığdıramaz. Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini düşünmüyorum. Öyle zannediyorlar ama çoğu da "hoşlantıyla", "aşkı karıştırıyorlar. Kararsız kaldıkları için" Aşk"zannediyorlar.
Aynı anda iki kişiye aşık olmak mümkün değildir. Aşk tek kişilik bir duygudur. Böyle bir durumdayım diyen varsa muhtemel olarak birine aşık ama diğerinden de hoşlanıyor olabilir. Bunkar mümkündür. İnsan oğlu birine aşık iken diğerine hafiften bir gönlü kayabilir, gözünü alabilir. Ama bunun aşk olması için diğerini artık sevmiyor olmalı. Çünkü bana göre gerçek aşk tek kişiliktir.
Kalp beyin aynı anda birden fazla kişiyi sevebilir ama tek bir kişiye aşık olur. Birden fazla kişiye duyduğumuz sevgi bir diğerini geçersiz kılmaz. Yani aynı anda iki kişiye aşık olmak aşk duygusunun doğasında yok yani olması imkansız birsey aynı anda birden çok kişiye duyulan şey aşk değil sevgidir.
Aşk agısı kişiden kişiye çok değişkenlik gösteriyor. Soyut bir konuyu bu şekilde somut kelimelerle, net çizgilerle ifade etmek ne kadar dogru olur bilemiyorum. 2 kişiyi çok sevsek te hayatta maddi, manevi hiç bir şey yüzde yüz eşitlik icermez. Adı aşk mı olur bilmem ama, birden fazla insanı sevmek bence mümkün.
Hoslanma olabilir belki ama ask imkansiz ya tek bir kisiye kapilirsin. Tek bir kisinin pesinden gidersin kalbin sadece onun icin atar bi tek ona farkli bakabilirsin. Ztn her hissedilene ask diyoruz ama oyle degil ask cok baskaymis insani bitiren bir durum.
Yani kalbi yeterince büyük olabilir 😂 Şaka şaka insan illa ki tek bir kişi ile hayal kurabiliyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşk değilde flört sığar ben sığdıyorum yani 5-7 arası şimdi beni linçlemek isterler öncesinde söyliyim kimseye ümit vermiyorum onlar herşeyin farkında oluyorlar yani hayatımdaki flört başkalarının olduğunu biliyor neden sorun etmiyor derseniz ilişki düşünmeyen ve düşünmediğim flörtlerim onlar çünkü 😂
İkiye de olur üç'e de olur. Aşk dediğimiz zaten gün geçtikçe değeri azalan bir şey. Low durumun da çoğu insan başkasından hoşlanmaya başlıyor ki onunla aşkı tekrar tazelensin dediğiniz givi tamamen heves menfaat.
Aşık olmak dile kolay kalbe zor bir kalbe birden fazla insan sığmaz en a iz birisi yalandır ama artık o kadar basit bir olay olduki bu çok fazla yalanlarla doldu aşkın içi
Milletin kalbi kaç odalı belirsiz gir çık yapıyorlar. Hoşlantı olabilir ama aşk farklı duygudur. Tabi günümüzde hoşlantı adı aşk olmuş. Evirip çevirip kıvırıp konu aynı. 😃
Maalesef artık gerçekten aşkı yaşadığına inandığım insanlar kalmadığı için bu konuda aslında pek de yorum yapmak doğru değil. Çünkü görüyoruz ki ''Kafeye... kız / erkek girmiştir'' gibi şeyleri artık paylaşmak çok normal bir hale geldi. Eveeeet. Ne diyebilirim ki?
Ne derdi şair? Yüreğe gömülür mü, gömülür mü bir ülke Ben gömdüm sessizlikleri.. ben bir ülkeyi gömdüm kalbime nicesine yer vermiş kalbimde 1 2 kişide laf mı güzel insan ☺
Aslında birini cok severken birine aşık olabilirsin bu olabilir.. aşk zaten kimyasal bir olay olduğu için de engellenemez.. o esnada uzaklasmak ve süreyi uzatmak hata yapmayı engelleyecektir.
Hissedilen aşk , güçlü bir duygudur. Aynı anda iki kişiye hissedilmez. Hissedilirse o başka bir şeydir ama aşk olarak adlandırılamaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Olur ama şöyle birini beğenirsin hoşlanırsın onunda tadına bakmak istersin ama tabiki daha çok sevdiğin kişi vardır ondanda vazgeçemezsin oda biraz güzel kardeşim ya da kaşarlık oluyo
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ya küfür yazmıştım yerine güzel kardeşim yazmışlar 😂
İnsanlar zannediyor ki bu aşk dediğimiz şey parayla falan dağıtılıyor. Hayatında zaten toplamda bir iki kişiye aşık oluyorken aynı anda ikisine nasıl denk getirebilirsiniz ki? Kısacası olmaz, başka soru varsa alayım.