Aşk aniden gelişir ve bizi ele geçirir. Biz farkında olmadan onun oluruz. Ancak ya sonrası ya ilişkiden sonrası...Nasıl yürür bu gemi bu denli dalga varken? Bir ilişkiyi başlatmak basit ama sürdürmek için ne yapmalı?
Bir ilişkiyi sürdürmek için "karşılıklı saygı"lı olunmalı. Maddelerle anlatacağım. - Partnerler birbirlerinin kişisel sosyal medya hesaplarına girip mesajlarını kontrol etmemelidir. Birbirlerine olan güvenleri bu hareket yüzünden kırılabilir. - Partnerler birbirlerinin arkadaşlarına karışmamalıdır. Partnerinizin arkadaşlarını kıskanmaktan vazgeçin, bu hareketinizle onların yakınlaşmasına sebep olursunuz. Ve boş yere partnerinizle kavga edersiniz. Sizle kavga etmemek için "görüşmüyorum" deyip sizden gizli görüşmeye devam edecektir ayrıca bu gizli görüşmeler heycanlı olduğu için zaman içinde ondan hoşlanmaya başlayacaktır. Kıskansanız bile "bununla görüşme, bununla konuşma demedim mi? Ya o ya ben!" gibi şeyleri yüzüne söylemeyin.
- Partnerler birbirlerini kısıtlamamalıdır. Bir insan sizinle birlikte diye, bu insanı sizin malınız yapmaz. "onu giyme, onla gezme, bunu yeme, kilo ver, uyu, uyan" gibi emir vermeye hakkınız yoktur. Size bunu yapanla 1 dakika bile geçirmeyin, sizde yapmayın. - Partnerler birbirlerinin hobilerine ve sevdikleri şeylere saygı duymalıdır. Partneriniz çizgi film izlemeyi seviyorsa "bu ne ya çocuk gibi sürekli bunu izliyorsun." demek yerine, nefret etseniz bile onunla oturup 1 çizgi film izleyin. Partneriniz o an oyundaysa "benimle ilgilen, benimle konuş, hep oyun oynuyorsun" deyip onu sıkıştırmayın. (Gerçekten sevgilinize ihtiyacınız olduğu zaman, "yine boş yapıcak" diye düşünüp sizi görmezden gelebilir. Ancak sürekli rahatsız etmezseniz, hobisiyle ilgilenirken bir anda sizden arama gelirse o da şaşırır -önemli bir durum- olduğu zaman sizinle ilgilenir.)
- Partnerler birbirlerine (sevmiyorlarsa) el şakaları yapmamalıdır. Partnerinizin göbeğinden tiki varsa sürekli bunu yapmayın. Ya da partneriniz size "yapma!" diyorsa o hareketi bir daha sergilemeyin. Siz gülüyor olabilirsiniz ancak o istemiyor. İlişkiyi yıpratır bu el şakaları. - Partnerler birbirlerine zaman ayırmalıdır. Sürekli kendi hayatınızla meşgul olamazsınız, karşınızdakine zaman ayırmak zorundasınız. Eğer ayıramayacaksanız bir ilişki içerisinde olmanıza gerekte yoktur, kimse sizin için üzülmek zorunda değildir.
- Yıkıcı değil yapıcı olunmalıdır. Her olayda tek tarafın istediği olmasın, "bu hafta burgere gidelim, haftaya senin istediğin gibi pizzaya gideriz" diye yapıcı fikirler ve teklifler sunun. - Bazı şeyleri yaşamak için partneriniz hazır olmayabilir, biraz zaman verin. İlişkiyi yıpratan en önemli şey cinselliktir. Bir taraf istekli, diğer taraf çekingense sorunlar meydana gelir. 1 ay içinde her türlü cinselliği yaşayıp ayrılmak yerine bu aktiviteleri 1 seneye bölmeye çalışın. İstenmeyen bir ilişkide çekingen taraf kendini "kirlenmiş" hissedebilir ve sizden soğuyacaktır ancak sizi kaybetmemek için bunu dile getirmez. Kavga anında bunu söyler ve ilişkinin bitmesine sebep olur.
Her şey saygi arkadaşlar. Karşınızdaki birey sizinle birlikte olduğu için sizin malınız değildir. Her an sizden vazgeçebilir. Ama siz saygı duyarsanız o da zamanla duymaya başlar, duymuyorsa ayrılırsınız.
Bir ilişkiyi sürdürmek için öncelikle saygı olmalı, saygının olmadığı bir yerde sevgi barınamaz. Sonrasında güven olmalı güven eksikliği ilişkiyi yıpratır ve kafada bir çok soru işareti oluşturur. Tabii ki olmazsa olmaz ilgi, ilgisiz sevgi bir yere kadar devam eder. İlgi bittiğinde ilişkide otomatikman biter. Yani saygı, güven, ilgi ve sevgi ilişkinin temelini oluşturuyor. Bunlardan biri olmazsa temel sallanmaya başlar ve yıkım kaçınılmaz son olur.
Bence ilişkiyi en iyi şekilde sürdürmek için öncelikle kişilerin birbirini iyice tanıması ve zaman geçirmesi gerekir. Bu esnada oldukları gibi davranıp birbirlerini iyice tanımaları gerekiyor, ve hoşlanılmayan davranışları dikkate alıp bunlardan uzaklaşılması biraz fedakarlık yapmak gerekiyor, beraber sık konuşarak, iletişim içinde olarak ve dürüst davranarak güveni sağlamak şart. Bu duruma geldikten sonra bir bağ oluyor bence iyice bağlanma gün içindeki beraber geçirdiğiniz zamanı düşününce vs onun hayatına kattığı güzellikler. İyice bağlandıktan sonra kıskançlık biraz artıyor diye düşünüyorum sorunlar başlıyor ve sık sık kavgalar oluyor bu sırada biraz uzaklaştığınızda bazı şeyleri iyi düşünüp onun hayatınızda olmadan ya da onunla bu durumdayken herşeyin ne kadar kötü olduğunu fark ediyorsunuz, bu duruma dayanamayıp bazı şeyleri iki tarafta kabul ediyor. iki tarafta susmayı bilmeli bence, gereksiz şüphe olmamalı ama birbirlerini şüphelendirmemeliler saçma ufak şeylerden tartışmalar çıkmamalı bunları yaşayıp daha sonra bir daha yaşamamak aynı hataları yapmamaya dikkat ederek zamanla kusursuz bi ilişkii oluyor bence. Zaten gerçekten çok sevip ilişkiyi sürdüremediğinizi fark ederseniz biraz sorgulayıp "hayatınızda olmadığını bu durumdayken ne halde olduğunuzu" herşeyi çözerek tüm bunları yaşayıp gorerek iliskiyi buna göre olanlara göre surdurebilirsiniz diyee düşünüyorum karışık oldu ama :).
karşılıklı saygı şart.. anlayış şart en önemlisi bunun bir anlık heves mi heyecan mı yoksa olası uzun sürecek bir ilişkimi olduğunu düşünmek lazım insan bazen kendisine en iyi gelenin en doğru olduğunu düşünür ama bazen tam tersi oluyor iyi geliyor muş gibi geliyor sana ama gelmiyor gibi olduğu ortaya çıkıyor..
kalbine sorduğun kadar mantığına da bir sormak lazım gibime geliyor.. bir ilişkiyi sürdürmek adına.. insanların bu durumu gözden kaçırdıkları için yani tamamen duygusal ya da tamamen mantıksal baktıkları için belki de ayrılıklar oluyor
Sürdürmek için heyecan katmalı, o heyecanı canlı tutarsan her anı çekilebilir hale getirebilirsin. Sinirli mi karşındaki, güldürüp şebeklik yapacak gerekirse çocuklaşacaksın. Canı mı sıkkın bir şeye; anlatmasını paylaşmasını sağlayacaksın, paylaştıkça gözünde büyüttüğü şeyin değersizliğini hissedecek. Sonra tutup elinden kafasını dağıtacak bir şeyler yapıcaksın. Bazen bilerek sinir ediceksin, deliye dönücek sinirden getir götür çocuğu yapıcaksın, sinirlenecek ve sen dudaklarına yapışacaksın. Çantasının içine bir kese kağıdı dolusu kertenkele bırakacaksın, ödü kopsun görünce heyecan yapsın. Yastığının altına küçük notlar bırakıcaksın, kalpli kağıtlara yanına da küçük şekerlemeler. Ayakkabılarını boyayacaksın, o aceleyle işe giderken sürpriz olucak. Çorba kasesinin içine oyuncak gözler bırakıcaksın, kaşığı daldırınca korkudan altına yapsın diye. Bu sıralama uzar gider… Neyse abicim heyecan katmak lazım sürdürmek için
İki taraf için de geçerli olacak şekilde yeri geldiğinde sevgili, yeri geldiğinde sırdaş ve yine yeri geldiğinde arkadaş olabilmektir. Sadece aşk yetmez ya da sadece arkadaşlık yetmez. Uzun ilişkilerde kişinin kendisinden çok; iki kişilik bu ilişki önemlidir. Sabır göstermek, alttan almak, bazen nasihat vermek ve hatta nasihat almak; alabilmek gerekir. Aşk ve heyecan kısa sürer; ilişkinin en maceralı ve inişli çıkışlı yıllarıdır (kısa süreli ilişkiler için "zamanlarıdır" da diyebiliriz). İlk başlarda kişilikler ve karakterler birbirleri ile zıtlaşabilir ama uzun süre boyunca sürdürülebilen ilişkilerde kazanan her daim çiftin ta kendisidir; ikisinden biri değil... ben kazandım yerine biz kazandık dediğiniz gün; sevgi, saygı, bağlılık, sadakat, özveri ve dürüstlüğün baki olduğu bir ilişkinin içindesinizdir zaten.
merhaba öncelikle bir ilişkiyi sürdürmek için; fedakârlık ve eşler arasında taraflardan birisinin alttan alması gerekiyor.
eskilerin bir söylemi vardır bu hususta. eşler arasında kavga olduğu gün bey evden çıkıp geri döndüğünde kapıdan içeri girer girmez şapkasını çıkarıp önüne önüne koyarak barışçıl bir ortam sağlardı.
Ne yazık ki günümüz ilişkileri kavgaya kalburüstü bir vaziyette ve daima yangın yeri gibi teyakkuz halinde beklemektedir. En ufak şeyleri büyüten bir toplum haline geldik. Daima kötüyü örnek alıyoruz. Oysa bir de şu yazdıklarımın (Ne yazık ki) olan kısmından itibaren olanların tersini yapabilirsek. İlişkiler az hasarlı bir şekilde de olsa sürdürülebilir.
Sevgi biter saygı kalır. Saygı, sadakat, bağlılık, güven birazda muhabbet tabi bu ayrı bir şey. Bunlar olduktan sonra uzun bir ilişki olur. Yani her gün muhabbet edemezsin günde 3 kere mesela idealdir sabah günaydın yazarsın öğlen öylesine birde akşam günün nasıl geçti diye sorarsın. Mesela annene babana bak sürekli muhabbet mi ediyorlar birisi ev işi diğeri normal işine gidiyor. Günlük bir olay olmadıktan sonra konuştukları şey belli. Televizyonda bir şey izlerse onun muhabbetini yapıyorlar gibi gibi.. Yani uzun ilişki kolay değildir ama eninde sonunda olacağına böyledir.
Bir ilişkiyi sürdürmek gibi saçma bir kurgu yoktur bence. Hele bunu karşındaki insana söylemek iki katı fazla olur. Sürdürmek nedir illa sürdürmek için ne yapsınlar aya falan füze ile çıkıp mı gelsinler. 😂😂😂 İnsanlar hayatlarında farklılık arıyor. Hayatta ilişkileri dizilerden çıkarsan şu dönemde bir şey kalmıyor gibi. Bence çıkarmayı değil de oraya girmeyi denemeyin. Ezbere ilişkiler de belki bu sürdürmek kelimesi kullanılır. Karşındaki insan yani canlı. Sadakatin ve anlayışın varsa o ilişki zaten baştan kanlı canlı olur.
Dengelemek gerekir. Hep sen yap sen ugras sen cabala ben boyle kutuk gibi durayim bir sey yapmayim agzimi acayim beni besle dersen o iliskiden bi cacik olmaz. Bazen sen alttan alacaksin bazen ben, bazen sen cabalayacaksin bazen ben. Oyle uyumlu dans edecegiz ki yere dusme olmayacak ayaklara basilabilir minik tartismalar gibi bunlar ama eller birbirinden ayrilmayacak. Tango gibi.
Bilinmezlik. Ben sonunu bildiğim bir hikayeyi okumak istemem. İlişki yolculuk gibidir, yol üzerinde güzel, çirkin çok yer keşfedilebilir, iyi kötü bir çok insanla karşılaşılabilir, tatlı tatsız bir sürü anı biriktirilebilir. Önemli olan tüm talihsizlikliklere, tüm kötülüklere, tüm acılara rağmen, sevdiğin ile birlikte yolda olmaktır. Hepimiz elbet bir gün uçup gideceğiz bu dünyadan, buna rağmen hala hayattayım çünkü ertesi gün ne yaşayacağımı merak ediyorum.
Sürdürmek daha zor evet.. ama zorlaştıran kim? Biziz.. olduğun gibi kabul ettiğin kişiyi zamanla değiştiğini düşünerek kendi istediğin kabin içine sokmaya çalışırsan o gemi yürümez abi ya da, ya da aranızda oluşan sorunları konuşmak yerine içinize atıp dağ taşa çevirirseniz iş konuşmaya geldiğinde çıkılması en güç dert olur karşındaki kişiyle iletişim kuramazsan nasıl bi ilişki ilerletebilirsin.. konu derin mevzu basit ama biz bilmiyoruz.
Uyum ve aura iyiyse zaman geçtikte şarap gibi güzelleşir, sevgi diyen danalara bakma :D sevgi yerini bi zamandan sonra kabullenme olgusuyla harmanlar. Cahil insana edebiyat yapmak zor tabiki ama şunu bilinki çiftler arasındaki uyum ve his yoğunluğu o ilişkiyi her zaman ayakta tutar. Farklı biseyler aramazlar basitliğin içinde bile eğlenebildiklerinden özeldirler. Neyse biz buranin gurusu değil reelin gurusuyuz gencolar :D ben kactim
Bir ilişkiyi sürdürmek çok kolay ve basit aslında. Sadece dürüst olmak yeterli.
Bazen de ilişki uzar gider. Kimse sonunu düşünmez. Herkes çok mutludur. Sonra der ki Ev yok, araba yok, iş yok, düğün parası yok. Ben nasıl isteyeceğim seni. Baban seni bana verir mi? Esas soru da bu, bazen hayatlar son bulabiliyor bu yüzden. Çok garip...
Yöntemler var ama çok ızdıraplı ve uzun soluklu. Herkes bunu başaramaz. Başarabilenlerin aşkı uzun seneler aynı tazeliğinde devam eder. (Hayır düşünüldüğü gibi olayın cinsellikle bir alakası yoktur. Başka yöntemler ) Tabi bu dediğim aşk yönünden ilişkiyi sürdürmeye giriyor, yok önemli değil sevgi bakımından derseniz bu sefer olaya kafa dengi olmak, tam bir ruh ikizi gibi davranmak gerekiyor. Beni sizler delirttiniz bu yaşta. Uğraştığım konulara bak.
Saygı, sevgi, empati, çekinmeden yanlış anlar mı diye düşünmeden kendini ve düşüncelerini ifade etmek, hoşgörü, sorunlar varsa bu sorunları açık şekilde konuşup orta yolu bulmak, anlamak, mutlu etmek için düşünmek. Şöyle bir baktım ki ilişkiyi sürdürmek için epey unsur varmış.
İnsanca insani sınırlarda devam edilir hiç özel çaba gerektiren bir teslimiyet olur mu bu anlık birbirini kullanmaktır ve duygusal yıkımdır bence. Erkekler sıkıntı yok demesin duygularınızı insanlığınızı kaybediyorsunuz farkında olmasanızda zaman geçiyor ve bir bakmışsınız duygusal yıkım 😉
Saygı, sevgi ve fedakarlık. Ve en önemlisi güven. Tehlikeli sulara açıldı mı karşılıklı iki tarafında o kürekleri çekmesi lazım. Yorucu bir süreç ama sonu mutluluk. Biri küreği bıraktığı an etrafında dönüp durulur. Sonrası alabora...
Karşılıklı hayranlık ve karşılıklı saygı... Aşk, tutku, sevgi, güven olsa bile ben ilişkilerin en erotik duygusunu daimi ve güçlü kılan hayranlık ve saygıdır diye düşünüyorum...🦄🍀🍏⭐❤️
Hanım efendi aşk diye bir şey olmadığı için olmıyan şeyin ilişkiside olmaz bunun bir illizyon sonunun ise hüsran olucağı baştan bellidir nitekim olmaktadır da duymakta görmekte ve yaşamaktayız kadın cinayetleri diğer taraftan kadınların erkeklere yaptıkları pislikler ortadadır ilişkilerin hepsi AŞK adı altında başlamıştır Diğer Taraftan her ne ad altında olursa olsun ilişkilerin hepsi temel bir unsur olmadan Asla Yürümez Bu temel unsur ise şüphesiz Karşılıklı GÜVENDİR benim görüşüm budur efendim
Anlayış, kabulleniş, saygı, sevgi, ilgi, adanmışlık, yanında olma , güvenmek, güven vermek, herşeyi olabilmek, omuz olabilmek, dinleye bilmek, yargılamamak, olduğu gibi kabul etmek.
Sadakat devamlılık gözün başka çiçeğe değil kaymak Abi aklının ucundan bile geçmeyecek saygı duyacaksın baskı olmayacak evet biraz kıskançlık olur mu karşılık varsa abicim seveceksin sevgi herşeyi halleder be aşkta da uyum yok aranmaz uyumlu aşk mı olur dengesizdir aşk
Sabır 😥 kanatkar olmak bazen alttan almak bazen üste çıkmak gerekir bir ilişkiyi sürdürmek için kendin olmalısın etrafı dinlemeden kendi kararlarınla yürümelisin
Saygı lazım ve sevgide zaten saygı olursa sevgi olmasa da olur diyemeyiz bu ona verdiğimiz güveni zedeler bu sefer olmaz. Bence tam olarak her ikisi ve sıcak temas olmalı sevene verdiğin ilgiyi bu şekilde de belli edebilirsin
Ekstra bir efora gerek yok, bir ilişki bir bağ varsa zaten güzel vakit geçirmek için aklına bin bir türlü şey gelir. Böyle bir çaba içerisine giriyorsan orayı hemen terk etme zamanı gelmiş demektir. :)
Sevgi heyecan iltifatlar ama en önemlisi heyecan abi köpek gibi aşıkta olsan bu evlilikle taçlanmışta olsa o ilk günkü heyecan bitmicek ben aşktan ziyade bu heyacanın çekşm gücüne daha çok inanıyorum.. test edildi onaylandı
Ask oyle kolay bisey deyildir ya savaşır kazanırsın ya da pes. eder kaybetersin sanki bir savaş dusun kazanmak icin mücadele etmek icin uğraşıyorsun oda boyle bisey..:)
caba gerekiyor. bazı şeylerden faz gecmen gerekiyor. sevgi saygı. kullanmaman lazım. cıkar beklememen gerekıyor. cıkarsız sevmen gerekıyor. yalansız bır hayat ve 100lerce böyle şeyler
Birbirinizden sıkılmadığınız sürece ilişki devam edebilir sıkıldığında soğuk davranır ve sevgisi bitmiş demektir işte o zaman sorgulamak yerine direk bitirin
Seveceksin hal ve hareketleri seni rahatsız etmeyecek aşık insan görmez zaten, saygı göster ve bu ilişki için emek harca bir taraf didinmesin hersey için