#smellsmoke

Sevgiliyken iş çıkmaz , anca evlenmek lazım o zaman daha güzel bir kaçış bileti olur. ;) Tabi sadece yurtdışına çıkmak için de evlenilmez, karşındaki insanla kafanın uyuşması da lazım.
Benim kuzenlerimden bi tanesi ortak arkadaşları aracılığıyla Almanya'da yaşayan bi çocukla tanıştı. Senesine evlendiler. Sonra Almanya'ya gittiler, şimdi de çocuk parası alsın diye çocuk yaptılar. Kuzenim bi nevi yurt dışına gidip daha iyi para kazanmak için çocuğu kullandı ama çocukta buna razı olup onunla evlendi. Şimdi ikisi kafa kafaya verip çocuk parasıydı, işti derken para kazanmaya bakıyorlar.
Başka bir kuzenim de çocukluktan beri Finlandiya'da yaşıyor. Hem Türk hem de Fin vatandaşı. O da sana aşığım diyen herkese inanan bi kızdır. Bu sene içinde bi Türk çocukla sevgili oldu. Geçen hafta da nikahlarını kıydık. Çocuk yurt dışına gitmek için kuzenimle 1 sene içinde evlendi, bütün sülale bunun farkında ama herkes memnun.
Yani aslında karşındaki insan yurt dışına gidebilmek için kendisini kullandığını bilip sana müsaade ettikten sonra sıkıntı olmuyor. Kullanan memnun, kullandıran memnun. Çevremde böyle çok örneği var
@Lalefizan Nerden tanıdınız pardon?
@Lalefizan Hayır, karıştırdınız sanırım
Benim kendi çevremde gördüğüm evlilikle yurtdışına gidenlere hiç de normal bakılmadığı, hoş karşılanmadığı. Zaten işi gücü olan, hayatı düzeni oturan kimsenin yurt dışı hayali olduğunu görmedim, duymadım. Ki gitmek isteyen tek başına da gidebiliyor, istemediği bir evliliğe kendini mahkum etmesine hiç gerek yok.
Türkiyeden sevgili yapıp yakınmalarını da anlayamıyorum. Madem şüphen var yapma o zaman, git yaşadığın yerden sevgili yap, evlen. Hem vaktinde anne babalarının o şekilde yurtdışına gittiklerini ne çabuk unuttular. Yani suçlu arayan ilk önce kendi anne-babasından başlasın yargı dağıtmaya..
- Hayır, görülmez: Yurt dışındaki sevgiliyi "kaçış bileti" olarak görmek, ona dayanmaktır.
Böylesi bir güvenin duyulması kolay olmamalı. Yurt dışındaki sevgili için de bu geçerli.
Karşısındakinin çıkar amaçlı yaklaşıp yaklaşmadığını ölçüp tartmadan kurulu düzenini bozmayacaktır.
- Ona güvenmeme karşın, onu "kaçış bileti" olarak kullansam kaçtıklarımı aratabilir
o da, ona bel bağlayacak eziklikte birine "Gel buraya, birlikte yaşayalım." demez ve
bizim gibi, ilişkisini bu bilinçle yurt dışından yürüten birçok çift vardır, diye düşünüyorum.
Herkes bir değil tabii ama tabii ki bu durum bir tercih sebebi olabilir. Ama yurtdışında yaşayan birisi ile evlenip kendisi gitmek yerine onu Türkiye'ye getiren de var. Ben bu durumda olsaydım açıkçası evet bir bilet olarak değil de şans olarak görürdüm çünkü o vatandaşlığı nikah yoluyla alamadığım-alamayacağım için orada iş kurarak almaya çalışıyorum ve külfeti Türkiye şartlarında oldukça büyük.
Rica ederim.. :) ✌
Cevap
86Cevap
Bu tarz durumları yaşayan çok insan vardır gadası. Ama unutulan bir husus vardır. Niyeti halis olmayan birinin işleri yolunda gitmez.
Gurbetçiler nedense türk insaninj öyle. goruyor çünkü düzgün adam sevmiyolar ya da kadın. ne olmuş yani elini uzatsa sevdiği için vize verse ne olcak yeri geldiğinde insan sevdiğine canını veriyor ama maalesef gurbetci insanlar çok önyargılı herkes aynı değil efendi ahlaklı namuslu insanı istemezler serseri sever sonra bunlar bilet için derler kimse kusura bakmasın bende bir zamanlar birini sevdim istediğim yuva kurmakti orada çok çalışıp aile olmak çocuk sahibi olup eşime evlatlarima bir gelecek kurmak zten orada hayatımı kurmuş olsaydım. hayatimi evlencektim. kadina açardım çocuklar. için çalışırdım ama ihanete uğradım sonra anladım herkesin derdi yaz aşki.. size not gurbetçi insanlar sizi sadece yaz aşkı yapar atar
Katılıyorum
Genelde öyle oluyor. Ülkende insan mı kalmadı. Veya ülkende sana o kadar kız veya erkek tavsiye ettiler. Birinle bile evlenmeyi düşünmezken almancı hiç tanımadığın, tlf tanışıp bir iki görmeyle aşık olup evlenmeyi nasıl düşünür insanlar: kesinlikle kaçış planı
Basima geldi sirf ailesi benim onu yurt disina kacis bileti olarak gordugumu dusundugu icin bitti iliskim bende usluca susup kirip dizimi oturdum diyemiycem 🙈ustunden uc ay gecmeden schengen vizesi alip cikmistim karsilarina cok guzel gt olmuslardi o anki keyfim kimsede yoktu hatirladim yine keyfim yerine geldi teşekkür ederim 🙏😂😂😂😂
Valla ben yurtdisinda yasiyorum hani goz var nizam var , burada asla koca bulamayanlar turkiyeden 2 ayda birini ayarlayip evlenmeye kalkiyorlar ordakilerde buraya bir bok sandiklari icin milletin duygulariyla oynayip buraya gelip bosanip kalmayi dusunuyorlar yapanlarda var yani
Ben de yurtdışında yaşamayı isterim ama bu amaç için birilerini kullanarak gitmek istemem. kendimi farklı biri gibi tanıtarak elde edeceğim menfaat, beni onurumdan eder.
Turizmciyim, çevremde Almanla, İngilizle evlenip giden çok tanıdığım var. İstesem ben de genç bir kız ile veya zengin bir milf ile evlenip gidebilirim ama ya sonrası? sevmediğim, kafama uymayan bir insanla nasıl sırf vize için bir ömür geçirebilirim ki. Vatandaşlığı alana kadar 5, 6 yıl tahammül etsen bile, nasıl sana güvenmiş birinin yüzüne yıllarca bakıp birlikte yemek yiyip, aynı yatağı paylaşıp ardından terk edersin ki. Hepsinden önce bir vize için, kendi karakterini onurunu satmış oluyorsun. Yıllarca olmadığın biri gibi davranıp, sevmediğin birine seviyormuş gibi rol yapıyorsun. İğrenç bir şey.
Nereden tutsan elinde kalıyor. Asla sevmediğim bir insanla vize veya herhangi bir çıkar için evlenmem. Evlenene de saygı duymam.
yani kaçış bileti olarak görenler var ama şöyle de bakmak lazım başka bir kültürden insanla evleniyorsun bizim kültürümüz zaten ortadoğu kültürü olduğu için aşırı yozlaşmış daha olgun ve modern kültürlü bir insanla evlenip daha medeni bir topluma yerleşme fikrine kimse hayır demez bu zamanda.
Sırf yurtdışına çıkmak için birine katlanamam anlaşamıyorsam demek ki ilk aşamam anlaşabilmekmiş tabiki kazanılmaya ihtiyacımda var çünkü birisinin beni kazanmaya çalışmasını görmeden onun için çaba gösteremiyorum demek ki 2. Aşama buymuş 3. Aşama kaçış bileti belki olabilir
Evet oyledir, bir tane erkekle konusuyordum eskiden o da bana dedi ki fransizca ogrenmeye baslamisti (fransada dogdum buydum ve yasiyorum o yuzden vatandaslik var bende), bende dedim ki niye için, o da bana dedi « lazim olur »😂 kucuk beyniyle beni kandiracak zanneti hemen engelledim 😂😂😂
Maalesef, zenginlerin, param için mi benle düşüncesiyle ile eşittir bu duygu. Acaba yurt dışı için mi yoksa gerçekten mi ilgi duyuyor bana diye çelişkiye düşersin. Çıkar aracı olarak görülüp, hisleriyle oynanınan kişi durumuna düşmek çok ağır.
Bizim çevrede çok türkiyeden gelin / damat gelenler. Damatlar genelde mutlu, kadınlara kalıyor çünkü tüm işlemler erkek anca çalışıp eve geliyor iş bulursa. Gelinler zaten bir şey yapmıyor yiyor içiyor yatıyor :D Ama gelinler nedense mutsuz çok. Burdaki erkekler soğuktur, dondur baya, (almanya) bu yüzden türk kızlarının istediği ilgi vs hiç birini görmez. Hava atsalarda asla mutlu değiller
Bir gurbetçi olarak diyorum bunu:
Kesinlikle bunu öyle görenler var. Kendi çevremdede çok gördüm; en çok gurbetçi kızların duyguları ile oynayıp kandırılıyorlar😔 Üzücü
Alakası yok öncelikle ben zaten hoşlanmadığım biriyle olamam. Böyle bisey için gidipte milletin hisleriyle oynamam kaldı ki zaten gurbetçi kızlar hoşuma gitmiyor değil tamamen menfaat beklemeden birlikte olurum.
Türkiye’ de yaşıyorsan evet. Fransa’da yaşayan arkadaşım Almanyaya arkadaşlarıyla buluşup yemek yemeye gidiyo. Bu yurt dışı olayları Türk Vatandaşı için büyük olay sadece.
Öyle maalesef. Artık çok fazla sayıda olduğu için yurt dışındaki insanlarla tanışmak istemiyor oradakiler. Önceden sanaldan da olsa bir sohbet edip eğlenebiliyordu insanlar. Şimdi çoğu vize görevi gördüğünün farkında. :D
Çok büyük adilik, sırf başka ülkeye yerleşebilemek adına bir insanın duygularıyla, onuruyla oynamak.
Kaçış bileti olarak görenler şahsiyetsizdir ve kendileri de günün birinde kaçış bileti olmaya mahkumdurlar.
maalesef bizim yaşadığımız çektiğimizi anlayamazsın kendi türkiyendeki ailen bile anlaşın belki evlenirsiniz diyor ama niyetin kokusu 4000 km den alınıyor
karakter meselesi yurt içinde de var tatile gidip vur kaç yapıyor sonra birde anlatıyor yüzsüzler insan utanır
Birilerinin duyguları ile oynamak kadar kötü bir şey yok
Hayatimi kurtaricam diye gidip bin pisman donersiniz. Her seyi abartmayin
Kimisi için öyle... Ancak öncelik bu durum olmamalı.
Benim eski bir sevgilim vardı, o kendisi önermişti Amerika'da yaşamak ister misin diye, ben de bilmiyom dedim.
Bunun örnekleri çok var özellikle Türkiye’de herkes Avrupa’ya gitmek için birilerini kullanmanın derdinde bence hayatında yapabileceğin en adi şeylerden biri.
Bizde öyle oldu ama kaçış bileti olarak görülmek değil tam Türkiye de evlenemiyorduk kanunen bizde onun ülkesinde evlendik... Ama bu kaçmak için değildi zatwn kazancımla da vatandaşlık alabiliyordum
@_Asyacik_ saçmalama be kadın tabikide
Hiç kimse veya fırsat bir kaçış bileti olamaz. Kaçarken pşanları olmayan insanlar sadece daha kötü düşerler. Bunu deneyen çok kişinin geri dönüşü gittiği halden daha kötü oldu.
Binbir türlü takla atıp kalıcı oturma izni almak için yabancı turistlerden biriyle yurtdışına giden arkadaşlarım oldu, sonuçta evlilikleri gerçek olmadıkları için yapılan baskında yakayı ele verdiler ve bir daha yüzünü görmediğim arkadaşımı ülkesine geri gönderdiler. Aksiyona gerek yok, legal kalın.
Sevgili sayılmasalar da hep onlar gelmek isterler. Ben gittiğimde vakit bulamazsam da köpürürler.
Sevgilinin değil vatandaşlığıyla, tırnağıyla bile gelecek kurulmaz.
Evet bir kısım tarafından görülüyor ama onları da suçlamıyorum açıkçası ülkenin haline baksana ülkeyi bu hale getirenleri hala savunan insanlar var. Bu ülkeden kaçmak istemesi gayet normal
şu an konuştuğum bir kız var Brezilya'dan benim için Türkiye'ye gelme planları yapıyor şimdi öğrendim ki evlenip boşanmış 2 tanede kızı varmış bir anda soğudum
Niye eksilediniz
Kimseye öyle bir menfaat için yaklaşmamak lazım. Son dönem de bu fikirlere kapılan insanlar var evet.
Benim tanıdığım var evlenen ve eşi burada kalmak istedi. Memleketine asla gitmek istemiyor bunun daha hayalleri suya düştü tabi.
Yurt dışında yaşamanın en kötü yani bu orada yabancı burada yabancı kime inanıp güvensinler
Doğum ile Alman vatandaşıyım ama Türkiye'de yaşadım 3 ay öncesine kadar çok arkadaşım evlenme teklifi etti (içinde erkekler de vardı maalesef 😅😅)
bilemiyorum yurt dışından isteyen oldu görücü usulü zenginlerdi birde ama istemedim bilmediğim yeri tercih etmiyorum
Ne saçma insanlar var ya? Nerde duygu? Nerde insanlık? Bu mu yani? Bu mudur? Kendinden umudu kestin de başka birinden nasıl bu kadar kolay medet umabiliyorsun?
Yurt disinda yasayan bir kadin var ise beni de goturebilir evi temizlerim hizmet ederim ayak islerini yaparim iste
Dedi ve ihanet etti
@HırçınSabrina yaşım 28 bu yasima kadar sevgililerimin hic birine ihanet etmedim.
Kah... penin kucağında yatmış, karekter fukaralarına yakışacak bir davranış.
Sevgi heryerde bulunur ama huzur degil.. insanlari kullanmak hic guzel birsey degil.
Böyle gören çok. Ne yazık ki menfaat ilişkisi yaşayan insan dolu memleket
En kolay yöntem olduğundam kaçış olarak görülüyor haliyle
Banane sevgiliden. Evleneceksek o ayrı. Ama sırf kaçayım ülkeden diye evlenmem adamın zaten öyle bir imkanı varsa orası ayrı iyi bir şey yani. Ama sırf yırt dışında diye biriyle olmam
Yurt dışından sevgilim olmadı olsaydı zaten kaçış bileti olarak avantajlı ama ülkemizde yaşamayı tercih ederdim yinede yurt dışı diye ısrar ederse giderdim yani yurt dışı sevgili kaçış biletidir hertürlü giderim 😂
Ben sırf böyle dusunecekler diye bulaşmamış yurtdisinda yaşayan kadına.. rezillik..
Elbette görülmez. Fakat biri bana teklif etse kabul ederim 😁 anlasmali bir evlilik olursa kabul.
kız zenginse hemen iç gügesi giderim :D Kaçış bileti tabi
Böyle pislik yapanını çok gördüm. En acısı da o yurt dışındakiler hep gerçekten sevip bağlanıyor.
yahu sırf yurt dışında yaşıyor diye evlendirilen gordum ben hey gidi günler hey
Avrupada üç arkadaşım var ama Türkiyede ki arkadaşlarımdan ferkı yok benim için...
Evet, bu siteden bana yаvşayanların arasında böyle kaçış planları yapan olmuştur 🤡
🤔 kim yavsadı kız sana 😮
🤔 ben yurt dışına kapat atacağım denyolarla muhattap mi olacağım 😬🤔 işin zor
Hangi ülke de yaşıyorsunuz?
Işığı gören geliyor
Evet %60-70 oranında o sevgili bir çıkıș kapısı olarak görülüyor
Ben Türkiye’yi seviyorum. Bali’den kimse yok mu misafir edecek? 😄
Aile dostlarımız var, kaçış bileti olarak görmüyorum ama orası hakkında bilgi alıyorum. Donanımlı bir şekilde kendi hakettiğim biçimde gideceğim birkaç yıla. Kimseye ağız eğemem🙆
Bu pek sevgili sınıfına girmiyor ama böyle görenler var evet. Yanlış bana göre.
Ya zengin koca bulucan ya da alman kocaya kaçacan bu işler böyle 😂
Ben de yurt dışında yaşıyorum kimse skne takmıyor 🤣
Silik insanlar istediğ hayatı yaşamak için her kalıba girebilir
Benimde sevdiğim bir kız vardı Türkiye’ye gelseydi burada da evlenir kalırdık ben onu sevmiştim ama o sandı ki evlenip Avrupa’ya yerleşeceğim sanki çokk zor Avrupa’ya yerleşmek iyice suyu çıktı bu muhabbetin
Avrupada cok gezdim. Oralarin adetleri farklidir, iyice koptular bu zamanda. buraya sabredemeyen oralarda napacak cok merak ediyorum
Umrumda değiller desem 🤔 Yurtdisina yerleşmek gibi hayalim yok ve dolayısıyla yurtdışında yaşayanlar ilgimi çekmiyor.
Evet ama yabancı kızlar daha kaliteli hem güzellik hem de yormuyor seni bunaltma anlamında kuzey ülkelerinden özellikle
Daha mı kaliteli, bütün kadınların kalite ortalamalarına sırayla baktınız sanırım.
Sizin "birkaç" deneyiminiz Türk kızı kalitesini belirlemiyor. Bilginiz olsun diye dedim. Yoksa Türk erkekleri ile ilgili, medyaya dahi yansıyan çok fazla kalitesizlik var ama biz genelleme yapmıyoruz 🐞
👍
Sevgilim filipinlerde yaşıyor, açıkçası hiç sanmıyorum XD hatta o bana gelmek istiyorda ikimizde hazir degiliz
Ulkesine gore degisir. rusyada yasayan bir arkadasim var parasi da cok kizlar onu firsat olarak goruyor. ama para acisindan. yoksa turkiye umurlarinda degil
Hangi şehirde arkadaşın
Krasnodar
Deplasmanı serttir gittim... Petersburgtan ikinizde selamlar
A. selam. ne acidan serttir
Taraftar olarak
Rus erkekleri bizi pek istemez gerci dogru hahah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?