Hissettiğiniz duygunun aşk mı sevgi mi olduğu ayrımını nasıl yapıyorsunuz?

Aslında çok söz söylemeye gerek yok, aşk olduğunda o belli ediyor kendini. Mantık dairelerinden çıkartıyor insanı, vazgeçemeyeceğim sanıyorsun, o olmayınca yaşayamam diye düşünüyorsun. Odalar, duvarlar üstüne üstüne geliyor. Herkesin abartıyorsun o kadar da güzel değil dediğine sen hayranlıkla bakıyorsun. Sana itici geldiği tek bir hareketi bile olmuyor. Onun uğruna acı çekmek bile keyif verdiriyor insana. İşte aşk budur ama ayarını tutturamazsan bir sonraki adım olan takıntıya dönüşür ve bu da hem kişiye hem aşkına zarar verir. Bazı şeyler karşılık alınmıyorsa sadece o kısımda kalmalı ve insan üzüleceğini bilse bile hayatta bir kere en azından aşık olmalı...
Sevgi her insana karşı olur ve aşk gibi keskin çizgileri yoktur. Her gün yenilen yemek gibidir sevgi, yersin, bunalmazsın düzenli bir şekilde bununla hayatını sürdürürsün. Ama olmazsa o yemek o gün başka yemek de yiyebilirsin, sevgi de böyledir, o kişiyi seversin ama o kişi gibi bir başkasını da sevebilirsin. Ama aşk bir kişiye uğradıysa ikincisinde aynı duyguları hissetmek imkansız demesem de çok zordur. Yazar da yazarım da sözü daha fazla uzatmayayım :D
Yoğunluk ve tabiat denilebilir kısaca. Aşk daha koyu kıvamlı ve hoyrat ama bir o kadar kırılgandır, sevgi daha berrak sakin ve engindir. Ama aralarında mutlak bir çizgi ya da ayrımdan söz edilemez. Çünkü iki sözcükde tanımlamalara ve kalıplara sığdırılamayacak kadar büyük anlamlara sahiptir.
Sevgi herkese hissedilebilir.
Fakat aşk tek bir kişiye.
Şuna inanıyorum eğer içten bir niyet, samimiyet ve çaba olursa aşk daima taze ve canlı kalabilir.
Aşkın bittiğini zanneden aslında kendi içinde o niyeti, samimiyeti, çabayı yitiren kişiler.
Bitmiyor yani, yitiyor.
Sana aşkını bitir mi diyen var arkadaşım?
Hodri meydan, haydi, her sabah uyandığında yanındaki erkeğe/kadına bak. Varlığı için şükret. Sevinç duy. Aşkınıza yeniden niyetlen. Samimiyetini ve çabanı sakınma. Günleri ve geceleri üstüste koy. O aşk son nefeste bile taze kalır.
Çok önemli bir şey de saygıdır aşkta.
Birine aşıksan saygı duyarsın bu net.
Ve saygıya hayranlık eklersin. Bu iki duygu aşkı tutkuyla besler. Daima inanıyorum ki aşkı besleyen en erotik duygu saygı ve hayranlıktır...🦄🍀❤️
peki anlatayım
aşk ömürde bir kere olan bir şey
seversin kusurlarını göremezsiniz
uğruna ölmek istersin
sürekli görüşüp konuşmak istersin
kalbin yerinden çıkacak gibi olur
onun yanında saçmalarsınızheyecanlanır eliniz ayağınız bir birine girer hayaller kurarsın imkansız olsa bile gözünüz kör olur dışardan kimseyi duymaz ve görmezsiniz vazgeçmezsiniz asla ve çok acı çekersiniz ve daha bir sürü şey.. ve bu lanet olası aşk oluyor!!! fakat sevgi bir çok anlam taşır örnek herkesi seve biliriz eşi dostu size iyi davranan birini aileni arkadaşını fakat aşık olamazsın aşk tek kişiyle yaşanır ve biter genelinin sonu hüsran olur bence aşk ve sevgi farklı bir şey!!!
Cevap
17Cevap
Hissedilen duygudur. Nitekim , herkesin yüreğinde sevgi vardır. Bu sevginin ifadesi değişik şekillerde tezahür eder. Yardım etme, anlayış gösterme vb. gibi.
Aşk ise tek kişiye özeldir ve hissettirdiği duygu çok bambaşkadır. Başka kimseye öyle duygular beslemez insan.
İşte o aşktır. :)
Selam,
Aşk kimsenin göremediğini görmek, kimsenin sevmediğini sevmek, kimsenin katlanamadığına katlanmaktır. Bunun için fazla yorulmaya, kafa patlatmaya gerek yok. O geldiğinde zaten anlıyorsun.
Birini daha yoğun ve daha özel hislerle yaşarken diğerini daha sıradan yaşıyorsun. Sıradan dediysem de asla önemsiz olduğunu vurgulamak istemedim. Sevgi; her insana duyabileceğin yoğunlukta bir duyguyken, aşk duygusu daha çok "kişiye" özeldir. Seviyorum dediğinde etkilenmezsin ama aşığım dediğinde deli divane olursun. Etkisi daha farklı. Aradaki fark bu. Yoksa ikisi de bir insana duyduğun değeri gösteriyor. O yönden bir farkı yok...
Aşkın çok daha yoğun ve güçlü bir duygu olduğuna inanıyorum. Çok da özel bir durum, herkesin yaşayabileceği kadar basit ve sıradan değil.
Hislerimi ise gayet basit bir şekilde ayırt ediyorum. İlişkilerimde kendime "hissettiğim şey aşk mı" diye sormam bile benim nezdimde bunun gerçek bir aşk olmadığının kanıtı. Ya sevgidir , ya alışkanlık.. Aşık olan birinin bu tür ikilemlerde kalacağını ve mantığını kullanabileceğini sanmıyorum çünkü.
Sevgi tek taraflı yaşayabilir ama aşk tek taraflı yaşamaz. Karşılıksız ise sevgi, karşılıklı ise aşktır.
Bence Sevgi aşktan daha üstün. Aşkın temeli sevgiden geliyor birini sevmeden aşık olamaz insan.🙂
Ask heyecanlandirir
Sevgi hos gorur. Kizamazsin alttan alirsin. Hicbirseyi batmaz vs vs
Aşk biter sevgi bitmez aşık olduğun bir adama küsünce aklın onda kalmaz sevdiğin biri e küsünce aklın onda kalır onu düşünürsün barışan a kadar en doğrusu da aşık olduğun kişiyi sevmendir bence
Aşk bilinci kapatır ve belirli bir süre devam eden ekstrem bir duygudur. Sevmek daimidir, mantıklıdır, güven verir.
Sevmek bence aşk in baş harfı olamaz. Aşk ne gurur nede onur u düşündürür. Sevmek herks kendi capında sever sevilir. Daglar kadar fark var bence
18 inde aşık olursun bence zaman geçtikçe dozu azalır sevgiye dönüşür
Doğru diyorsun ilk aşkımla 17 yaşımda tanıştım kuzenimin okul arkadaşiydi onu ben sevdim onun sevmediğini biliyorum
Aşık olmak korkutucudur bilinmezlik vardır içinde sevmek ise bir ömür boyu sürer adı konulamaz
Anne babanı da seversin ama aşık değilsin dimi 🤔 içinin kıpır kıpır etmesi lazım
Sevgi anlaşmak değildir nedensizce sevilir bazen de bir an için ömür bile verilir hahah
Aşk anlıktır ama sevgi bir ömür boyu sürebilir sevgi benim gözümde daha değerli
aşk dediğin šey bir kez olur ve sen o duyguyu tarif bile edemezsin
ama sevgi sevmek bi çok kez olabilir
sevmek saf ve temizdir..
aşk için zeka empati merhamet ve tutku gerekir..
Sevmek aşık olmanın bir sonraki boyutu
Herkese sevgi duyabilirsin ama herkese aşık olamazsın. Aradaki fark bu
Aşk diye bir şey yok ama sevgi duygusu var ona saygı duymak onun mutlu olmasını istemek var
İkiside zarar veriyor
Onu yaşıyorsam aşktır
İkisinde de tünelin ucu bomb. k bir yere çıkar
Karışık ya
ne önemi var
Günaydın
Yoklardır.
ikiside yalan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?