Bir akrabamizın oğlunu sırf doktor diye reddettiğim için annem bana biraz kızdı sizce ben mi haksızım?

Ben yeni mezun oldum ve benim mesleğimde şükürler olsun güzel. Bizim bir akrabamızın oğlu beni sorup duruyormus güzel kız işte var mı sevgilisi falan diye 2 gün önce de annem dedi bana işte bak çocuk doktor vs diye. Ben de kızdım tabiki mesleği için bir insanla mı evlenilir ben aşk evliliği yapmak istiyorum tamam meslekler uyumlu olsun ama bizimle aynı yerden geliyor diye ve doktor diye de bir insanı kabul edemem ki Allah biliyor ya hiç de içime sinmezdi çocukla konuşsaydım ve zaten sevgili olsak bile ben ayrılırdım çünkü sevmiyorum çocuğu istemiyorum sonra bunun üzerine bir tane arkadaşım dedi ki ' ya ne olacak evlenince seversin ' abi bu nasıl bir hastalıklı Kafadir ya? Yanlış anlamayın böyle düşünen varsa o da çok yanlış yolda evlilik böyle kolay bir şey mi 2 3 kere birlikte ol sonra seversin kafaya mantığa bak neyse annem de dedi ki zaten nerde hayta var gidip onu beğenin vs vs sizce de haklı değil miyim?
Bir akrabamizın oğlunu sırf doktor diye reddettiğim için annem bana biraz kızdı sizce ben mi haksızım?