Sitede çoğumuz ya evliyiz ya eşimizden ayrıldık ya da kendimizce sebeplerden ötürü ayrılmaya cesaretimiz yok ve bi şekilde aslında kangren olmuş evliliklerimizi devam ettirme çabasındayız. Dolayısıyla çoğumuzun evlilkle ilgili yaşayıp edindigimiz tecrübelerimiz var. Bunun yanında bir de ya evliliğe karar verme aşamasında ya da henüz yeni evlenmiş çiftler var. Hepimizin söyleyeceği bi kaç cümle vardır diye düşünüyorum.
Benim tavsiyem; birbirinizi değiştirmeye çalışmayın. Birbirimize ayar vermeye kalkışmayın. Birbirinizle yıpratıcı pazarlıklara girişmeyin. Cevaplanması gereken sorulara ortak cevaplar bulun. Romantizim ve erotizmi aranızda oturmaya çalışın. Bu olduğu taktirde aslında cevaplanması gereken sorular kendiliğinden cevaplanıcak. Çünkü bi zman sonra 'aynı'laşacaksınız. Birlikte yatıp birlikte kalkıcaksıniz, aynı anda uykunuz gelicek aynı anda uyanıcaksınız, aynı anda ısınız yükselicek aynı anda soğuyacaksınız, biyoritimleriniz aynı çalışıcak, aynı şeye bakıp aynı şeyi gorüceksiniz, aynı şeyi duymaya başlıcaksınız. Ve böylece sorular ve sorunlar konusulmaya bile gerek kalmadan kendiliğinden çözülücek aslında.
Ve lütfen "KS"ye girmemeye çalışın:)
Yeni evli çiftlere nasıl tavsiyeler vermek istersiniz?
Evlilik yürütmesi zor bir Gemi. Ya batarsın ya da bir Limandan seni daha güzel başka bir Limana götürür. Her şey çiftlerin elinde. Size güvenip o yola çıkan insanın güvenini sarsmayın, sorunlarınız hakkında konuşun, en küçük sarsıntıda Gemiyi terk etmeyin. Aslına bakarsan Evlilik güzel şey, güzel olmasa insanlar evleneceğim diye tutturmazdı :D. Evlilik için acele etmeyin önce hayatınızı yaşayın.
Öncelikle buradan yeni evli arkadaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. :) Ve onlara şu tavsiyeleri vermek istiyorum. -Kişiyi olduğu gibi kabul edin. Çünkü bu sizler arasında çekişmelere sebep olacaktır. -Ailelerden mümkün olduğunca uzakta oturun. Sizin anneniz ve babanız hala sizi çocukları gibi görüp müdahale edebilirler ve bu da sizin aranızda tartışmalar sebep olabilir. -24 saat beraber vakit geçirme zorunluluğu edinmeyin. Bunu kendinize görev haline getirmeyin kendi arkadaşlarınızla da vakit geçirin iki tarafta karşılıklı olarak buna saygı gösterirse yan yana geldiğinizde birbirinize anlatacağınız farklı şeyler olabilir. -Para konusunu evliliğinize yansıtmayın. -Derdi ve tasayı kapının önünde bırakın.
KS girince evlilikleri mi bozuluyor yok artık son öneriyi sevmedim burası sosyal medya insanların dertlerini paylaştığı bir alan konuştuğu fikirlerini sunduğu bir çok konuda güzel yazılar var
konuya gelecek olursak
Birbirlerini dinlemeyi ve saygı duymayı bilmek zorundalar bunu yapmayanlar mutsuz oluyorlar
Evlilik gerçekten şans işi bunu herzaman dile getiriyorum. Mesela sen çok güzel örnekler vermişsin senin söylediklerinin hepsi iki tarafinda yapması gereken şeyler... Öncelikle insanlarin birbirlerine karşı saygı ve sevgileri en üst seviyede olmalı, Tabiki sevgilik ve flört dönemindeki davranışlar evlendikten sonra değişiyor çoğu insanda artık aynı evi, ortamı ve yatağı paylaşmaya başlayan insanlar gerçek karakterlerini birbirlerine yasitmaya başlıyorlar... Kısacası şanslıysanız evlilik gerçekten çok güzel ama eş konusunda şansınız yoksa o evlilik bellir bir süreden sonra yürümüyor ve boşanmaya kadar gidiyor.
Evli değilim. Haliyle evlilik deneyimim de yok ama fikir yürütebilirim sanırım. Bir evlilikte sadakatin yeri apayrı. Çiftler birbirlerine sadakatle bağlı kalırsa evliliklerindeki çatırdamalar aşılamayacak şeyler olmaz. Zira günümüz evliliklerinin sona yaklaşmasının en büyük nedenlerinden biri de ihanettir. İhanetin affı, telafisi olmuyor. Sevginin bile aşamadığı şeylerin başında geliyor ihanet...
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
son tavsiye güzel. KS ye girmeyin :) ben senin profilinde yazan şekilde delireceğim kadını, beraber delirebileceğim kadını burada buldum. ama ikimiz de birbirimize geç kalmıştık, evliydik. yine de kendimizi alamadık. çok güzel bir 1 sene geçirdik. sonu iyi bitsin derdim hep ilişkide. ama güzel bitmedi. evliyseniz, asla birlikte delirebileceğiniz karşı cinsle karşılaşmayın...
Birbirinizin özel hayatlarını ve özel anlarını saygıyla izleyin. Kendi başına oturabilir, birşeylerle uğraşabilir, yürüyüşe, geziye çıkabilir veya düşünebilir. Bu özgürlüğü tanıyın, aldatılmak korkusu ile yapılan kısıtlamalar bizi aldatılma ile yüzleştirir.
Karşınızda ki insanı kafanızda olan insan profiline sokmaya çalışmayın. Kimse mükemmel değildir bunu bilin. Her ilişkide inişler çıkışlar olur, bir arkadaşlıktan bile oluyor sonuçta. Sosyal medyayı örnek almayın, orada herkes mutluluk anlarını paylaşır. Unutmayın kimse dört dörtlük bir mutluluk yaşamıyor. Onlarında mutsuz anları, inişli çıkışlı bir hayatları var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
+Bu guguk kuşu ne diyor?
-Bilmem sanırım şunu demek istiyor, yeni evli çiftçilere nasıl bir tavsiyede bulunmak istiyorsunuz dediğini söylüyor ve ısrarla vurguluyor.
+Bak sen bataklık kuşuna demek öyle diyor öyle mi?
-Görünüşe bakılırsa maalesef öyle demiş bulunuyor ve neden demiş onu kendisi bile bilmiyorum diyor.
+Peki bunu sana mı soruyor yoksa bana mı soruyor, neden ve niçin soruyor ve nereden gelmiş nereye gidiyor?
-Bilmiyorum belki sana soruyor belki bana soruyor, belki ikimize birden soruyor belki hiçbirimize de sormuyor, sanırım kuzeyden gelmiş güneye gidiyor.
İlk ayların tadını çıkarsınlar ne kadar aşık olsalarda sevselerde o ilk günler gbi olmuyor maalesef
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadinlari köleniz gibi görmeyin, siz her seyi yapar kadin sadece boyun eğer diye bisey yok, kadini az mutlu edin o zaten size dunyalari verir. Birbirinizi dinleyin dertlerini ciddiye alin, en onemlisi se in, sevgi yoksa hic bisey olmuyor zaten..
artik cok gec.. tavsiye versem evlenmeden once evlenmemelerini soylerim. evli degilim sadece evlileri gorunce yapmayin kiymayin hayatiniza diyesim geliyor
Ne söylenir bilemedim... Evlenmeyin desem Yaradana karşı çıkmış olurum evlenin desem fırtınaya bile bile göndermiş olurum... Ama en doğrusu evlenmek herhalde sonuçta bu bir ihtiyaç ve bu ihtiyacın helal yolu...