Daha önce yaşadığı aşklarda elbette bir tecrübe edinmişsindir. Seviyorum, aşığım diyenleri gördüğünde bende bu yoldan geçtim diyen arkadaşlar böyle kişilere vereceğiniz ilk tavsiye nedir?
''Aşığım'' diyen birine vereceğin ilk tavsiye nedir?
Onu dünyanın merkezi haline getirirsen dünyanı başına yıkar bilgin olsun birisini sevmek aşık olmak güzel şeyler yaşamalısın ama vazgeçilmez olduğunu sanma onu da vazgeçemem senden deme çünkü sonsuzluk hissi insanı korkutur
anı yaşamalı uzun vadeli planlar yapmamalı bu günü yaşamalı aşık olduğu kişinin geçmişini çok didiklememeli gelecek planları yapmak için zorlamamalı onu istediği şekilde sevmeli ve onunda öyle yapmasına izin vermeli.
'Aşkın ardına sığınarak her şeyi sineye çekme ' derim büyük ihtimalle. Çünkü aşık olan kişilerin en büyük hataları sineye çekmek, ne sineye çekilir ise o kadar boy göştermeye başlar.
Şimdi ne desende fayda etmezki kalp söz dinlemez tecrübe ister keşke istemese keşke herkes ilk o sevdiği vazgeçemediği kişiyle karsılıklı aldatılmadan, bi tarafın sevgisi azalmadan ömür boyu mutlu bir evlilik yaşayabilse bi çok kişi öyle tatminkar bi hayat yaşarki belkide yarım kalan hikayeler unutulamayan anılar sözler... İçinde bulunulan çağda sahtekarlık insanların öyle karakterine işlemişki aşık olduğun insana kalbini bağlamaktan korkuyorsun ya beni bırakıp giderse diyerek sözün kısası bi çok ilişki bitmeye mahkum kalıyor abi ilk aşık anlamaz bunu ama ilk aşktan yenilen tokat sonrası insan çok temiz anlıyor neyin ne olduğunu
Bende bu yollardan geçtim Tavsiyem sanaldan değil reelden tanışıp sevsin Kendini sevdiği kişiye tam güven sağlamdıkça teslim etmesin sonra çok ağlar... Şüphe olan birine en baştan aşık olmasın önüne gelen kaşı kara gözü yeşile de aşık olmasın. Ona güven veren yüreği güzel olana aşık olsun birde aşık olunca aman ölüyorum bitiyorum kodlarına girmesin bende geçtim o yollardan hemen Leyla'ya Mecnun bağlamasın hayal kırıklığı acıdır çok can yakar. Mümkünse aşık olmasın her türlü acı çeker hayatı kararır dermişim🤪
Aşkın gözü kör olur ama senin gözün kör olmasın derim. İlişkinizde adımlar karşılıklı olsun, bir adım sakın ileri gitme, ederinden fazla değer verme, saygısızlığa asla izin verme, o istiyor mutlu olacak diye asla kendinden taviz verme, ilgisinin azaldığını hissettiğinde üsteleme sende geri adim at ve kendini karşılığı olmayan hiç bir şey için üzme...
Muhtemelen o kişi gençtir seviyorum ölüyorum gibi laflara karnım tok olduğu için ona hayatın acı gerçeklerinden bahsederim ama bu gerçekler ona ağır geleceği için beni geçiştirecektir. Uzun bir zaman sonra sorarım noldu senin ölüp bittiğin sevgilin diye.. Allah'a yakın bana uzak olsun der.. ben demiştim demekten nefret ediyorum ama demiştim işte niye abi sözü dinlemiyorsun güzel kardeşim :D :D
Herkes burada öyle ya da böyle bir şeyler söylemiş ama şunu unutmuşlar, aşık olan kişi bu yazılanları duymaz ve görmez. :D Ama bende bir şey diyecek olsam diyeceğim şey, “aşk seni sen fark etmeden bulutlara kadar çıkartır ama aşk bittiğinde ise bulutlardan yere çakılırsın.”
bi kitapta okumuştum aşk koştyrmaca olmasın senin için aşkın kokusunu duyuyorsan mutlaka dur ve soluklan Kendine gel eğer hayatın çalkalanıyorsa yerler kayıyorsa bu aşkdır. Aşk geçicidir… Eğer hayatın renklendiyse kalbinin sesini duyuyorsan heyecanın artdıysa seviyorsundur. Sevgi hep daimdir Koş sevginin peşinden ama asla sürüklenme sonu enkaz olur. Kendini sevginin enkazından koru ama sevgiden mahrum birakma. Aşk insanın zayıf yanıdır sevgi insanı güçlendirendir…
Aşk yolundan geçmedim eğer karşıt cins açısından soruysa bu. Diğer yönlü Yunus Emre gibi aşklarım doğduğum günden bu yana devam eder. Kişiliğini ne kadar biliyorsun ki aşıksın derim. Tanımıyorsa tanımadan birine aşık olunmaz ancak hoşlantı seninki derim. İki sonra gelip bana başkasına aşık oldum deme de derim. 😃
"Aşıksın, kör değil. Bu duyguya kapılıp da hiç girmemen gereken yollara girmeye kalkışma. Sev, sevil ama aklı başında sev." Derdim. Günümüz ilişkileri sağolsun. Sevgi, öyle kör ediyor ki insanın gözünü, insan hiç düşmemesi gereken yanlışlara düşüyor. İster istemez güzel sevmenin ne demek olduğu konusunda karşısındakini uyarası geliyor insanın...
Sözlerden çok davranışlarına bak. Bu devirde herkes herkese aşkım canım diyor çok klasik oldu. Önemi kalmadı. O yüzden biraz temkinli olmak da fayda var...
En İyi Cevaplar