Allahı imanı islamı sayılarla rakamlarla bulamazsın boş beleş işler bunlar
Allah Peygamber yollar
Emirlerini isteklerini ve müjdelerini kelimelerini onla yollar
ister inanırsın ister inanmazsın bu . yok 89 şu yapıyo yok 50 şuna denk falan bu mu la iman. imanı göstereyim sonrası senin seçimin
dileyen iman etsin dileyen etmesin
Kehf Suresi 29. Ayet
﴾29﴿ Ve de ki: Gerçek, rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkâr etsin. Biz, zalimler için alevleri kendilerini çepeçevre kuşatan bir ateş hazırladık. (Susuzluktan) imdat dileyecek olsalar buna, erimiş maden gibi yüzleri haşlayan bir su ile cevap verilir. Ne fena bir içecek ve ne kötü bir barınak!
Kuranı çokca okudum sen merak etme yalnız sana şunu söyleyip gideyim. şimdi senin kalbin Rahman tarafından mühürlenip köreltildiği için görnezsin göremezsin Rab iste edikçe de göremeyeceksin ama ben sana söyleyip de gideyim
hani saçma saçma rakamlar cartlarla curtlarla geldin ya
ve hangi Sure den bahsettiğine bakmamıştım bile
işte Rabbin sana senin verdiğin Sureyle cevap verdi
bu Sureyi sana ben yollamadım Rabbin yolladı ve aynı sapık sapkınlığa devam edersen Rabbin sana şunu söyleyecek
Sadece meal okumak yetmiyor ki doğru anlayabilmek için. Ama Kuran hak kitap buna şu zamana kadar değişmemesi ve dünyanın her yerinde kuranın aynı kuran olarak okunması bile bir örnek. Ayrica İslam gelen önceki dinlerin tamamlanarak son halinin verildiği son din. İçerisinde daha bir çok sonradan anlaşılan mucizeler var. Ve bunları araştırıp musluman olan cok insan var.
Kuran 7 harf üzerine inmistir diye peygamberin hadisi var. 7 lehçe üzerine okunuşu var bu Arapçanin yapısı ile alakalı. yani kıraat farklılıkları bu yüzden. Ayrica Hz. Osman ileriki zamanlarda İslamiyet farkli coğrafyalara yayilinca Arapça bilmeyenler için zor olacağından dolayı tek Lehçe yani Kureyş lehcesi üzerine mushaflari çoğaltıyor ve diğer şahsi mushafları yaktirıyor. Yani aslında gerçek. kuran diye ve onun yaptırılması diye bir durum yok. Lehçe farklılıkları var ve sonucta mana ayni. Bizim Türkçedeki lehçe farklılıkları gibi. Ama manada bir değişiklik yok.
osman r. a. sahifeleri yakmadi ! daginik olan sahiler hala durur... Allahresulu s. a. v in 15 katibini bir araya getirdi ve hepsinjn onayiyla suanki kurani kerimi tek bir kitap halinde toplatti... bir suru kurani kerimden kastettigini anlamadim? tefsirler mi? kaldi ki