Senin çabanla ayakta duran hiçbir samimiyete, hiçbir bağa ve hiçbir ilişkiye yer verme hayatında. Zoraki sevmeler ve ısmarlama duygular tat vermez insana. Sevmiyor mu? Sen de sevme. Sen, seni güzel sevene mucizesin. Olmayacağını bildiğin ama oldurmak için hâlâ çabaladığın her şeyi artık çöpe at. Temizlik iyidir. Ve en güzeli hafifletir. Bak Charles Bukowski ne de güzel özetlemiş:
Baştan karşılıklı başlayıp sonrasında tek başıma sürdüğümü fark ettiğim bir ilişki içerisinde bulundum ve sonuç olarak bitti fakat ilk baştan tek taraflı hiçbir ilişkiye başlamadım, ki ilişkiler karşılıklı duygular sonucu ortaya çıkan bir evre olmalı. Aksi takdirde ilerlemiyor ve mutluluktan ziyade huzursuzluk, bolca mutsuzluk dolu bir yaşantıya sürükleyebiliyor…
İlişki 2 kişiliktir. Bunu 3 ve daha fazla insanı dahil ederek yapmaya çalışanları da fark ettim. Beyhude bir çaba... Tek taraflı, platonik veya kendini kandırma sadece insanın kendini aldatmasıdır.
Gerçekler kimi zaman, evet, acıdır... Bu nedenledir ki bilgi ve tecrübeniz arttikça biraz mutsuzlaşabilirsiniz... Az gülen, az konuşan ve de fazlaca düşünen...
Hani eski bir şarkı vardı. " Sevdim, sevdalandım..." Diye başlayan... Yürekten sevebilene öylesi karşılasın...
bir şey ya olur ya olmaz. Ortası yoktur. Sevgi ve aşkta öyle. Duyacaksan duyarsın. Duymuyorsan da zorlayamazsın. Ilişki emek ister, fedakarlık ister ama kendinden de geçtiğin anda geride duracaksın. Duracaksın ki arkana baktığında o kişi orada mı yoksa uçmuş mu göreceksin. Senin ilgin için mi kalmayı kabul etti? Yoksa seni her halinle, en çekilmez anında da sevmeye yemin mi etti? Bazı şeyleri zaman gösterir ve genellikle zaman hiç yanılmaz. Doğruyu da gerçeği de ayırır ve su üstüne çıkarır.
Tek kişinin çabasıyla sürdürülen bir ilişki yaşamadım. Kendi zamanımı gereksiz bir şey için harcayamam, insanda da bir sabır tahammül eşiği vardır. Bazı insanları hakkettiği yerde bırakmak gerekir.
Tek taraflı evet yaşadım dostum. Büyük bir tecrübe ve hata oldu benim için benim sevmedigim ve karsi tarafın beni sevdiği vicdan yaptim yapamaz olaydım keşke belki olur dedim ama olmadi.