+1 yılDış görünüşüne önem veren herkese selam. :) İdeal kadın boyu hakkında biraz konuşmak istiyorum. :) Boya önem veren biri değilim ama önem verenler için birkaç bir şey söyleyebilirim.
İdeal Kadın Boyu Nedir?
İdeal kadın boyunun ne olduğuna dair tek bir doğru yoktur çünkü herkesin düşüncesi farklı. İdeal dediğimiz konu kime sorduğunuza göre değişir. Kimileri için uzun boy cazip ve çekici olabilirken kimileri için daha kısa boy avantajlıdır. Genelde moda dünyasında ve güzellik standartlarında uzun boylu kadınlar daha fazla tercih edilse de bu kişisel bir seçimdir. Kişinin kendini nasıl hissettiği ve taşıdığı çok daha önemlidir 🌟.

ideal kadın boyu kaç cm Türkiye'de İdeal Kadın Boyu Kaçtır?
Türkiye'de kadınlar arasında ortalama boy 162 cm civarında oluyor. Tabii ki bu ortalama bir rakam ve coğrafi dağılıma göre farklılık gösterir. Türkiye’de genelde kadın boyu konusunda belirli bir ideal uzunluk yok çünkü güzellik algıları kişisel tercih ve kültürel etmenlerle şekilleniyor. Burada önemli olan kişinin boyundan bağımsız olarak kendine olan güvenidir. Çünkü her boyda kadın güzeldir ve benzersizdir 💖.

Türkiye'de Erkekler Kadının Boyunu Kaç İster?
Aslına bakarsanız bu kişisel bir tercih ama çevremde gördüğüm kadarıyla erkekler genelde 155 cm kızları yani kısa kızları daha çok seviyor. :D Kısa olsun benim olsun kafasında takılıyorlar. Tabii uzun kızları da çok sevenler var. Yani kişiye göre çok değişen bir konu. Erkeklerin çoğu kadınların boyundan çok onların kendileriyle nasıl iletişim kurduklarına ve nasıl bir ilişki kurabileceklerine daha fazla önem veriyor. Sonuçta ilişkilerde boydan çok sevgi ve anlayış ön planda olmalıdır 💑.
Neticede ideal kadın boyu kavramı net bir şeye bağlı değil. Herkesin kendine özgü güzellik standartları ve beğenileri var. Önemli olan kendimizi kabul edebilmek ve rahat hissetmektir. Sevgiyle kalın! ☕🌸
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBoyum 1.71 fakat C dedim. Bence 1.65-1.75 aralığı çok ideal.
50 Yorumla
+1 yılYanındaki ile alakalı bir durum. Yanında 1.95 bir adam varsa boyunun 1.85 olmasını istersin. Ama yanında 1.70 adam varsa 1.60 iyidir.
1.75 boyunda manken gibi olup da sevgilisinin yanında sırıtan kızlar da var.
61 Yorumla
Türk kadının ortalaması 1.68 civarıdır.
1.68 ve 1.80 arası iyidir.
56 Yorumla- +1 yıl
Yanılıyorsunuz bir bucuk metre xD
- +1 yıl
Çok da umrumda değil ki 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 826 cevap paylaştı. 1.70 iyi. Daha fazla uzama, daha fazla uzayana fasulye sırığı derler bizim orda. :P
31 Yorumla- +1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum :D :D :D Boy uzatma egzersizlerini deneyeceğim..
Ben kısa severim ^_^ uzun boylu olunca hiçbirşeye uymuyor,kısa olacak koltuk altına alacaksın gerektiğinde höt diyeceksin döt diyecek =|
31 Yorumla
+1 yılBoyu boyuma uyun olmalıdır ki öyle zaten.
İnsanın ideali olmaz, çift olarak uygunu vardır diye düşünüyorum.
ama 1,70 boyum var 160-170 aralığını seçerim illa sayı istiyorsan.51 Yorumla- +1 yıl
İnsan tek başınadır bence.Nasıl olmayı seviyorsa öyle olur ve kendine uygun bir insanı "belki" bulabilir.Hayatındaki insana uygun olacak diye bir şey yok.Değişebilir ve hayatındaki insanı değiştirebilir.Sadece annemizden ayrılamayız, çünkü göbek bağımızın olduğu tek insan odur.Cevap için teşekkürler.
+1 yılkadın dedigi uzun boylu olur..bune böle anlamıyorum ki hep 1,65 sanki seri üretimden çıkmış gibi en ideal kadın boyu 170-180 arası mis bence...
61 Yorumla
+1 yıl1 50 ile 1 70 arası kadın idealdir bence
ama kilo ile boy endeksi ideal olursa
1 50 boyunda 80 kilo bir kadının güzel bir görünümü olmaz
1 50 boyunda 40 kilo
ya da 1 70 boyunda 60 kilo bir kadın ideal görünümlü kadındır20 Yorumla
+1 yıl10 cm uzamak mı istiyorsun :))) :D Bu imkansız bir durumdur Allah insanlara bir boy verir örneğin 1.70 gibi sen ağzınla kuş tutsan patlasan çatlasan bile bu boyunun en fazla 5 cm üzerine çıkabilirsin, Aynı zamandada ne yaparsan yap o boyunun en fazla 5 cm aşağısına inebilirsin. Üzgünüm çevresel faktörlerin boy üzerindeki etkisi sadece bu kadar
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca boy uzaman durmadıysa zıplayarak falan o 5 cm hakkını da kullanabilirsin tabi ne kadar olursa 18 yaşındaysan zıplasan bile en fazla 1-2 cm uzarsın. Zaten ayrıca boy uzaman durduysa imkansız bu boyun zaten iyi bununla yaşamaya devam edeceksin
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler bir aynaya dönüp baksında öyle rakam yazsın buraya onlar nefes alan canlı bulsa şükretmeli. Tokmağı eksik davul ve tencere kapaksız olmuyor bu işler
21 Yorumla- +1 yıl
Yoo ben öyle değilim sizde nefes alan bütün yakişiklara koşıyorsunuz- ah uh sesleriniz diğer mahlefen geliyor
çok kısa istemem tabikide benim kadar olsa iyi olur 1.75-.180 arası iyidir yane
20 Yorumla
+1 yılboyum 1.98 olduğu için her zaman uzun boylu bir sevgilim olsun istemişimdir. ama hep 1.65 sınırında kaldım. :) 1.70 ve üzeri olsun isterdim hep.
31 Yorumla- +1 yıl
senin boy bayağa uzunmuş ya bende 1.90ım 1.70 üstü olsa benim için daha olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla ben 180 boyundayim sevgilimde 155 ama butun 175 lik kizlara tas cikartir. bebek gibi yuzu var dogal sarisin kalcasi gogusu tam ideal incecik beli.. fizigide duzgun.. cokta seksi hani bende hep diyodum 170 iyidir asagisi kurtarmaz diye ama iste boyleside varmis :)
64 Yorumla- +1 yıl
kardeşim elinden tut gezdir ozamn 25 cm la
Cevap sahibi+1 yılyok yaa o kadar sorun olmuyo. topuklu falan giyince hic sorun yok zaten. shakirada 150 mesela onun gibi dusun o kadar goze batmiyo ele avucada iyi geliyo ;)
- +1 yıl
güzelse sende haklısın şimdi
Cevap sahibi+1 yılguzel ne kelime ahh ahhh...
Aşk İlişkileri konusunda 325 cevap paylaştı. 1.70 iyi benim için ama nedense hep daha kısa kızlardan hoşlandım çokda boyu önemli değil açıkçası
10 Yorumlaeşi ile alakalı max 165 ama uzun boylu olsaydım 175 bayan isterdim:)
40 Yorumla
+1 yılben 185im bana göre 170 175 iidir. kısaları sevmem. bacakları uzun olmalı.
60 Yorumla
+1 yılTamamiyle kişiseldir bu. Ben 1.90 ım ve 1.70 kısa kalıyor yanımda. Ama 1.70 erkeğin yanında 1.70 kadın uzun durur. Yani ideal boy diye bir şey olmaz. Harici 1.65 - 1.75 arası genelde iyidir.
00 Yorumla
+1 yılYani bence 1 yaş (1.112 yaş (1.193 yaş (1.264 y (1.345 y (1.386 y (1.427 y (1.478 y (1.499 y (1.5210 y (1.5511 y (1.5812 y (1.6213 y (1.6414 y (1.6715 y (1.69 16 y (1.7017 y (1.71salladım ama ideal boy budur bundan büyük olanlar vardır ama ideal boylar bunlardır üstelikle mankenler 1.71 - 1.85 diye biliyorum ama kadınlar için en iyi boy 165 den 174 kadar iyi bana göre
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. kadının ideal boyunu partnerinin boyuyla dogru orantılıdır.kısa bir erkek kendinden uzun bayan istemez.kadınlarda kendinden kısa erkek istemez.tabi genelleme yapıyorum.yüzde yüz böyle değildir.benim ideal partner boyum C şıkkı
10 Yorumla
+1 yılBen sahsen benden uzun olmasini daha cok istiyorum.Benim boyumdan cok kisa olmamasi da kafi gerci.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı. 170 den fazlası zarar maazallah topuklu gıyer gerısını sız dusnun :)
20 Yorumla
+1 yıl1.67 - 1.72
Ve tabiiki benden kısa olmasını isterim.30 Yorumlakadınına göre değişir. uzunun da güzeli var kısanın da...
40 YorumlaHerkes ortalama 1.70 demis kisa boylular evde kaldik :P
40 Yorumla
+1 yılya sonuçta erkekler kendilerinden uzun kız istemezler. bir de 10 cm topuklu giysen erkekten daha uzun olacaksın o da olmaz. ben 169 um 1 cm uzasam yeter bana :))
10 YorumlaHerkes boyu ile alakalı söyler.Boy fazla önceliğim değildir.Daha çok kafasındakiler önceliğimdir.Ancak illa da senin için ideal kaçtır dersen 1.75 olsa iyi olur.Platform giyerse 13 cm, bana yaklaşır işte.
02 Yorumla- +1 yıl
Düşünce yapısı elbette önemli.Fakat onu tartışmak için ayrı bir konu açmak gerekir.Cevap için teşekkürler..
+1 yılFarketmez, güzel olsun, tontiş yanaklı, biraz balık etli, yumuşak şeker gibi..
Löp löp tuzla ye...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılUzun ve kısa olmanın Bi özelliği mi var bence karsindakiyle anlaşmak daha önemli gerisi boş işler..
00 Yorumla
+1 yılideal boy tartışmasız 1.78-1.83 arasıdır...75in altını kadından bile saymam..kız arkımında bu boylarda olmasını isterim..yani ortalama 7-13 cm uzun olsun bnden..
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı. 1.70 den kısa olmamalı bence. Erkeğin yanında da cüce kalmayalım dimi yani :/
11 Yorumla
+1 yılbenim boyum klasmana bile girememiş :)) küme düşmüşüm :P
10 Yorumla
+1 yıl162-170 arası ideal olan kendi boyumdan başlar 😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. 170 maksimum güzel fazlası itici duruyor bence. Erkeksi gösteriyor
00 Yorumla1.66 yım burada yazılanlara göre ideal sayılırım ama kısa hissediyorum kendimi. bir 5 cm uzun olmayı isterdim..o açığı topuklu ile kapatıyorum artık
02 Yorumla- +1 yıl
kısasın athen
+1 yılAdam kendinden uzun kızı napacak ya?
Çok kötü duruyor öyle.02 Yorumla- +1 yıl
neden kötü dursun..geçende kozyatağında gördüm bir çift..adam kısa boylu ve toplu biriydi..yanındaki kız ondan uzun ama bakınca hiç anormallik görmüyorum benn :))) anarmollik bakan gözlerde mi yoksa yaptığımız seçimlerde mi? insanın görür görmez boyuna göre diskalifiye mi edecezz sayın rüyaaa:D
- +1 yıl
:))) Uzun kız gerçekten özellikle isteyen erkekler içindi lafım.
Bulan için değil :)
ben 182 sevgilim 155 boyunda valla ama fizigi son derece duzgun ve yuzu asiri guzel.. asik oldum zaten gerisi bosta onemli olan butun olarak guzel ve seksi olmak bence sadece boy olarak degerlendirilmemeli
01 YorumlaBen Sevgilimin 180 olmasını isterim.Benim Boyum 192 Ne yapcam bilmiyom.Bu Boyda Bulurmuyum :D
37 Yorumla- +1 yıl
bende 1.90 kardeş elbet bulursun
- +1 yıl
Bulunur elbet kardeş de dışarıdan görenler 1.90 olsan kızlar teklif ederler yavşarlar ilgi gösterirler diyorlar boyla olacak işmi sen söyle bakalım
- +1 yıl
Tip olsada yetmiyor kardeş deneyimlerimi paylaşıyorum kız tavlamak için piç olmak gerekiyor bu kesin bir bilgidir. etrafında 25 yaş üstü kişilere sor benim dediğimi nasıl doğrulayacaklar
- +1 yıl
zaaa hacı Basketcilere yönel :) xD
+1 yılkadın olsunda isterse 1.50 olsun çekici ve seksi olması yeterli =)
31 Yorumla- +1 yıl
Nefes alsın yeter
+1 yılŞahsen Ben 183 Byundayım Kız Arkadaşımda 175 Tam İstediğimiz Gibi Uzun Boyluysan 160 LIK kIZ Yanında Çocuk Gibi Duruyor
10 Yorumlaananammm o zaman beni kimse beğenmeyecek cevaplara bak yaaa :( vallaha üzüldüm 170 ne yaa
14 Yorumla- +1 yıl
150 dir
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kız göre en uygun boya sahipsin :) ben uzun buylu biriyim ama yinede 175 üstü bir kızla sevgili olmak istemezdim
10 Yorumla
+1 yılÜff hala öğrenemediniz önemli olan boyu değiş işlevi...
50 YorumlaBen 1.70 boyundayım bence çok ideal boy hem 15-16 yaşındayken bu yaşa ulaştım basketbol oynardım hala öyleyim çünki basketbolu bıraktım :))
12 Yorumla- +1 yıl
170 kısa sayılır dostum
1.90 boyla 1.60 lık kızı elinden tutup çocuk parkına mı götürücem.Bence boyut çok önemli :)))
03 Yorumla- +1 yıl
öyle deme kısa boylu kız her pozisyona girer :))
- +1 yıl
benim sevgilim 180. Ben 153'üm.
bence en ideal boy 165 civari.. cok uzun iyi olmaz cok kisada kötü olur o yüzden düsüncem 1.65m :))
12 Yorumla- +1 yıl
hoca senin boy kaç
fazla sırık gibi olmana gerek yok. itici görünebilirsin 170 en fazlası
20 YorumlaKızların hepsi kendi boyuna vermiş asadfsa , ben de öyle yaptım çaktırmayın
00 YorumlaBoyum 1.72 oldugndan dalayı. Benim için ideal kız boyu1.60 1.70 arasıdır.
00 Yorumlapoposu popoma değcek hizada olsun yeter.
bir heteronun deyimiyle, yanıma yakışsın.
ayrıca herkesin ideali kendine.
ha bi de kime göre neye göre?10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 742 cevap paylaştı. yeni jenerasyon için 170 iyidir
30 Yorumla160-165 idealdir. Çok uzun kadın sevmem. Birde zayıfsa..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılDaha geniş aralık 160-170 iyidir işte.
20 Yorumla gönül ister e demek ama d de kafi
10 Yorumla
+1 yılboy çok önemli değil kadında bence kilo önemli zayıf olmalı benim için
00 Yorumlavalla ben 170 boyundaim ve boyumdan cok memnunum ama türk kadinlarinin cogu 165 falan ama eger kilolu degilse 165 onu zayif ve güzel gösterir bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. C ama bende az diğilim yuaa 164:(
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 437 cevap paylaştı.
+1 yılBana göre 1.70 iyidir. ne az ne çok
24 Yorumla- +1 yıl
2cm fazla olsa olmaz mi?
- +1 yıl
2 cm in lafı olmaz aramızda bakire.
- +1 yıl
hadi senin gül hatrın için ona da ok
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. -B
1.60 - 1.65 arası bir Türk kızı için ideal40 Yorumla18 yashindayim ve 1.75 boyum var. Bence ideal boy kizlar ichin 1.75 erkekler ichin ise 1.85
00 Yorumla160*165 idealdir yahu
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yıl165-170 arası olamalı bir bayan
10 Yorumla
+1 yılbaşka bır şık daha olmalı 170-175 arası dıye
21 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum
+1 yıl1.72,1.85 arası çok hoş duruyor bayanlarda...
22 Yorumla- +1 yıl
178 en güzl duran ama
- +1 yıl
1.83 bence.
- Devamını Gör (80)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım