Yeni başlayan ilişkide erkeğe nasıl davranmalı?

Şimdi yeni birisi var, aslında pek yeni sayılmaz. Daha önce arkadaş ortamından tanıyordum, o zamanlar bir sevgilisi de vardı, onu da tanıyordum. Neyse işte aradan bayağı bir zaman geçti, bunlar bir süredir ayrılmışlar, zaten duymuştum. Bir kaç gündür benimle konuşuyor, ben de daha o zamanlardan beğenirdim onu, gözüm yoktu ama hoş olduğunu düşünüyordum, demem o ki yazınca ben de karşılık verdim. Bir-birimizi daha yakından tanıdık, benim daha önce hiç ciddi ilişkim olmadı, sevmem öyle şeyleri sıkılırım. Ona da aynen böyle söyledim. O da "ben senden hoşlanıyorum, artık senin de ciddi bir ilişki kurmanın zamanı geldi, o kişi de benim, hemen reddetme, bir şans ver mutlu olacaksın" dedi. Ben de kabul ettim. Dün de sordu "şimdilik biz neyiz?" falan diye. Ama ben nedense eski sevgilisini unutamadığını düşünüyorum, uzun süre birlikte oldular çünkü. Sordum kendisine de, "saygı duyuyorum ona, bazen de aklıma geliyor fakat bu benlik bir durum değil, onu sevmiyorum" dedi. Ama nedense ben öyle hissetmiyorum. Sürekli bu konuyu açıp bıktırmak da istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu arada konuşması da bana pek hevesli gelmiyor, bence kendisi de pek emin değil benimle bu yola çıkmak istediğinden ama bir şey söylemiyor. Ben de sormak istiyorum istemiyor musun diye, ama sonra tutuyorum kendimi.
Yeni başlayan ilişkide erkeğe nasıl davranmalı?