Dikkatli olmak gerekiyor.
" Aşk " diye bir gerçek var mı?
Dikkatli olmak gerekiyor.
Aşk bence bir tutkunun alevlenme derecesiyle, çok aşık ya da aşık diye belirlediğimiz bir kelime.
ya da Eros bize uğramadı 😃
Leyla ile mecnun bir birlerine kavuşsaydı en fazla 5 yıl birbirlerine aynı tutkuyla bakarlardı. Sonra normale dönerdi
Bence aşk yoktur. aşkın boyutu birazda kişiyle alakalıdır bence. Sadece bir insanı beğenirsiniz o an. O olsun istersiniz. Hatta o kadar bi uyumunuz olur ki karşı cins olarak sadece o bütünlenir kafanızda. O sevgili karşılıklı duygular ve zamanla karışınca daha bir güçlenir. Aşka dönüştügünü düşünürsünüz. ya da önceden aşık olucağınız insanı daha doğrusu aşık olmak istediğiniz insanı kafanızda belirlemişsinizidir. Ona benzer birini görürsünüz ve aşık olursunuz.
Aşk bence o ilişkiye ilk başladığında heyecanlar vardır ya zamanla kaybolur. O şeyler kaybolduktan sonra elde hala güzel şeyler kalıyorsa aşk vardır. Herkese nasip olacak bir şey değil. Oyunlarla elde edilmez aşk, yalanlarla da öyle.
Aşk var yok diyen kendine yalan söylemiş olur aşkı hissetmek gerekiyor iliklerine kadar aşık olmadım diyen aşkı yaşamak için elinden geleni yapar bırakmaz kendini bu yüzden aşk vardır mucizedir aşk aşk tutkudur sevgiliyleyken sen hiç tutku dolu oldun mu sanmıyorum hormon diyenlerde doktorculuk oynayanlardır ikilemde kalıyorsam ben hep aşkı seçmişimdir hep çünkü inanıyorum damarlarıma kadar...
Cevap
47Cevap
Aşk bencede yok ama karşı cinse duyulan bi ihtiyaç varr. Bu cinsellikte değil psikolojik bi ihtiyaç. Herkes partnere ihtiyaç duyuyo yaradılışımız böyle ama dediğin gibi aşk yok. Sevgi odaklı yaklasmalı karşı cinse. Aşkı ararsan bulamazsın bulsanda aşk hormonsal bir şey zaten geçici aşk bitince geriye sevgi kalmalı bunun için de arada karsilikli güven olmalı :)
aşk ;
begendigimiz yüzlere ve fiziklere ; olmasini istedigimiz karakteri ve huyu kendiligimizden zannetmek isteyişimizdir...
biten aşkların son sözü ;
seni taniyamamisim...
ya da sen degistin sözudur...
halbu ki kimse degismemistir... herkes aynidir...
biz baska yuzunu ve bedenini begendigimiz icin olmasini istesigimiz karakter ve huyu kendiligimizden oturttuk... o kadar...
Aşk diye bir şey vardır. Aşk olmasa bunca şair bu kadar güzel şiiri nasıl yazabilirsin?
"Müziğin sesini duymayanlar, dans edenleri deli sanarlar"
misali, zaten o duyguyu herkes tatmıyor.
Aşk nasıl bir şeymiş anlatsana biz de olmayan duyguyu okuyalım? 😏
Anlatsam, yüreğinde hissetmedikçe kelimeler basit kalacak.
Sokak edebiyatı gibi. 😏
Yok, ben direkt Edebiyat okuyorum zaten. Sokak Edebiyatına gerek kalmıyor.
Edebiyat okuyor olmanın konuşmayla ne alakası varsa artık. ☺
Neyse herkesin düşüncesi farklıdır ve ben merak ettiğim için sordum bir cevap aldım ama gerek yokmuş sormaya,
Gecen güzel olsun. ☺
Doğrudur, hayırlı geceler
👍🏻
Tabikide var. Acısıyla tatlısıylada olsa yaşanıyor bir şekilde. Doğru kişiye aşık olunduğunda hele de karşılıklıklıysa aşk en güzel o zaman olur. Ama bunun öyle pat diye ilk görüşte aşk tarzında olduğunu düşünmüyorum insanlar zamanla birbirini tanıyarak, birbirine bağlanarak aşık olur bence.
Şimdi elalem hemen bi beğenmeyi, hoşlanmayı aşk sanıyo boş boş dillerde dolanıyo işte
Bencede aşk demek sadece sevginin dahada büyük olması demek , adına aşk demişler buna bir şey söyleyemem. Hiç aşık olmadım nasıl bir duygu bir bilgim yok. Aşk vardır belki ben henüz yaşamamış olsam bile 😁
Vardır
Siz aşkı sadece erkek ve kız arasında olan bir şey sanıyorsunuz oysa insanlar annesine aşık olabilir, çocuğuna aşık olabilir, sanata, resime, müziğe aşık olabilir, matematiğe aşık olabilir, kitaplara, şiirlere, edebiyata aşık olabilir aşk vardır ama bu aşkın erkeğin ve kızın arasındaki hisler olması gerektiği anlamına gelmez tabi artık çoğumuz bunun farkında olmasak daBen müziğe aşığım ❤️
Yok o hormonlar dır ya ask diye bir şey olsaydı kötülük olmazdı
Mantıklı. 🙏
Tesekkur ederim
Rica ederim.
Var ve ben aşık oldum ilk görüşte ( eşim olacak insan bu dedim) iç sesimin farkında bile değildim benim enrejim onu bana çekti aynı şeyi düşünmüş ve imkansıza yakın bi ilişkiydi bir buçuk sene ailemle savaştım ama biz kaçmayı değil ikna etmeyi istedik araya millet vekilini aynı zamanda aşiret büyüyü olan bir zamanların da avukatı olan adamı ( sözü geçen büyüklerden birini) koyduk ve şimdi evliyiz hâlâ aşığız farklı etniklerden olmamız buna engel olmayınca köprü olduk
Bence var ama aşkı yasiyabilecek kişi Yok aşk çok yüce ve güzel bir şey en azından benim kafamdaki aşk öyle, hep soyut bir kavram olarak kalıyo aşka aşık oluyorum genelde ☺️
aşk beni ikileme düşürüyor ama varlığı ve yokluğu ile ya da gerçekliği ile de değil isteyip istemediğim ile bana göre aşk isteyenlere var istemeyenlere ise yok tam da bu yüzden bi saptama yapamıyorum ama bunun sade bedenen ihtiyaçlarımızı karşılamak olduğunu sanmıyorum duygusal bi boşluk için de olduğunu sanmıyorum aşk hayatımızda olmak için olan çoğu şeyden biri bu yüzden bence aşk hayatımızda kavramsal gelse de var sanırım asıl gerçekte bu oluyor tabi herkes gibi buda benim görüşüm
Bence var ya. Yoksa ben niye hemcinsim olan kıza aşık olup reddedildikten sonra 6 ay boyunca peşinden koşayım. Sevgilisi olsa bile sevmeye devam edeyim?
Aşk bence gerçektende var. Sevdiğim kişinin yanına gidince elim ayağım birbirine giriyor. Bazen gereksizce titriyorum. Ne konuşmam ya da nasıl konuşacağımı unutuyorum. Ama sanki tüm dünya onunla benim etrafımda dönüyor gibi oluyor. Ve bu benim hoşuma gidiyor. Sizi bilemem ama benim düşüncemi sorarsanız aşk diye bir şey var.
Bence aşk vardır ama aşk herkes için farklı anlamlar ifade eder kimisi için heyecan, bazen saplantı bazen de sadece gelip geçici bir hevestir. Sen nasıl hissediyorsan tam olarak odur.
Kalkıp aşkın ne olduğunu anlatmak, ne olmadığını savunmak anlamsız geliyor bana
Kısacası aşk var gercekten ama maalesef günümüzde çabuk tüketiliyor.
Aşkı yok saymak, kendini inkâr etmek ile aynıdır.
Hem kabul etmemek başkadır.
İnkâr etmek başkadır.
Seninkisi hangisi oluyor?
Yok olmasıyla beraber kabul etmemiş oluyorum.
Demek ki kendini de inkâr etmiş oluyosun
Kendimi iliklerime kadar tanıdığım için kısa ve net olarak tekrardan " Aşk yoktur. " diyorum gerçeklerden hiçbir şekilde kaçmıyorum...
Şimdi birisi çıksa sana yüzüne karşı dese ki "Sen yoksun, ben seni kabul etmiyorum" dese, senin o anki o kişiye vereceğin tepkiyi sen dahi hak ediyorsun...
Kendi düşüncesi bana birisi öyle demesi için önce beni tanıması gerekiyor ee tanımıyorsa böyle bir şeyi diyemez. Tanıyan zaten öyle diyemez. Demek istediğini anladım... ama gerçekten aşk yok. Aşk adı altında libido var.
Sanırım sen şu sahte ve geçici olan libido aşkından bahsediyorsun, o yönde diyorsan, sana katılıyorum,
Libido aşkı aşk değil belki şehvet perestliktir, şehvete perestiş etmektir, yani taparcasına sevmektir.
Ne yazıkki günümüzde ki insanların ekserisi de onu hakiki aşk zannediyorlar...
Aşk yoktur. ☺
Peki tamam, sana "sende de yoksun", diyen adamdan bir farkın yoktur demek mukteza ediyor sana...
Tek bir kelime " Aşk " ama milyonlarca anlamı olan bir kelime ee senin düşüncelerine göre ben yoksam? Yok olayım. Uzatmayı sevmem. ☺
İki kişinin birbirlerine vermiş olduğu sevgi, saygı ve sadakat'in adına aşk koymuşlar. Bence aşk yoktur. Sevgi aslolan'dır. Sevgi, saygı ve sadakat denklemini bir bütün haline getirip aşk demişler.
Anne ve babama baktıkça var diyorum ama günümüzde yaşanan o saçma sapan ilişkileri aşk diye adlandırdıkları için midem bulanıyor artık.
Aşk diye bir şey yoktur. Aşk sandığınız aslında geçici hevestir..
Bence var ama karşılaşmak imkansız gibi bir hal aldı
gerçekçi olursak aşk var ben oldum sahsen çok uzun süre önce ama aşk araç olduğunu var sayarsak bu araç ise yariyormu dersen eyer işte bu muamma
var ama geçici bir şey oksitosin kısaca ama aşkın bir amacı var oda çocuk soy ve gelecek zamanla zaten cogu evlilik zaten cocuk için bitmiyor.
aşk vardır ya insan aşkla doğar büyür ve ölür bana göre hayatımızın her döneminde seviyoruz birilerini ama acısı kötüdür
Vardır kanki.
En güzeli Allah a olan aşk
Zaten aşk Allah'a mahsustur.
Ama aşk diye bişey vardır.
Sıla'nın bir sözü vardır [ aşk rüyadır cok zaman oldugu gibi bırak] rüyalar hic bir zaman gelcek olmaz.
Var ama tam tarifi hem herkeste var hem kimsede yok herkes biliyor ne olduğunu ama kimse kimseye tam olarak ne olduğunu anlatamıyor
Zaten birini merak etmeden aşık olunur mu? Bence olunmaz. Birine aşık olmadan onun yanında istemek akıl işi değil. Sonuçta insan kapalı kutu. Var ya başa gelmeye görsün
Benim için mantık çerçevesinde hareket etmek, cesaretli olmak, ortak amaçlar peşinden koşmak sonucunda sevgiyi ve mutluluğu getirir.
Cehennemi istemiyorum. ☺
Nasıl istersen. ☺
Kim ne derse desin ask diye bir sey var. Kazik yiyen insan yok der onlara lafim yok fakat umarim herkes bir gun aski yasar 🌸
Aşk diye bir gerçek yok. Hormon diye bir gerçek var.
Karşılığı olmadığı sürece insana zarar vermekten başka işe yaramayan saçma sapan bir duygu
Aşk, seks yaşanmadan önceki arzulama halidir. Seks girince işin rengi değişiyor.
Aşk diye bişey var sadece benle bir bağlantısı yok 😄
Sevgi olsun , sadıklık olsun, anlayış olsun anlayış olsun daha iyi
Bir şeyi bizi görmememiz hisstmememiz o şeyin olmadığı anlamına gelmez.
Eski aşklar yok şimdiki aşkların yerini cinselkik almış.
Günümüzde karşılaşmak neredeyse imkansız orası kesin
Aşk yok. Para bitti, aşk bitti, kızlar evine gitti.
aşk diye bir şey yoktur sadece saplantı derecesinde sevgi vardır
aşk'tan neyi kastettiğin önemli hocam.
lakin bu kadar edebiyatı yapılan, bu kadar filmi çekilen ve şarkısı söylenen bir şey yalan olamaz.
bir yalan olarak aşk'ı yaşamak bir tercih meselesidir. o ayrı.
Tabiki var 2 defa aşık oldum ama 2. si bittikten sonra bende bi çöküş oldu çünkü okdar çok şey yaşandıktan sonra birdaha toparlanmak çook zor ve bidaha kimseye guvenip inanamıyosnz
Aşkın tanımını bilmiyorum! Bildiğim tek bir şey var , o da hiçbir erkeğe hiçbir konuda ihtiyacımın olmadığı.
Bilemiyorum aşk, hakkında sayısız görüşümün olduğu bir konu ama gerçek aşk nadirdir ve en özel en yoğun duygu aşk ve acıdır
Aslında o bir heyecan ilk günlerin Böyle kıpır kıpır olduğu zamanlar sonrası insan alışıyor sıradanlaşıyor
Yok insanlar birbirini kandırıyor
Hayatın anlamsızlığını dinlerler örtüyorlar birde
Aynen öyle.
Olmadığıni düşünüyorum fakat belkide yaşamadığım için bu duyguya inanmıyorumdur.
katılıyorum azcık ilgi gorunce insanlar aptallasıyor zaten buda aşk oluyo 😂
Var zor bulunur bence bi kere olur. ama umarım daha fazla olunur.
Var. keske herkes yaşayabilse bunu ama maalesef aşk öyle herkese nasip olmuyor.
Aşk paradır. paran yolsa aşkı da yaşayamazsın. Paran var en kralını da dize getirirsin 😉
Aşk gelip geçicidir sevgi ve saygı ve sadakat daimi kalıcıdır
Günümüzde ilgi ve beraber bişeyler yapmak alisveristi yemekti felan.. Aşk dedikleri Şu an bu
Ahh bi bilsem sana da söylerdim ama var tabi gerçek aşk günümüz de bizimkiler sadece zaman öldürme.
Aşk mask hikaye kardeş yalnızlık hissini bastırma çabası
Yoktur sadece heves kendimden biliyorum
Yok yanılmadan ibaret hepsi.
Maalesef hala yaşamadık öyle Bi duyguyu 😅
Hiç bilmiyorum varsa lütfen beni bulsun artık 😂😂
Vardır herhalde, bana denk gelmedi en azından.
Ben aşık olmuştum o yüzden aşka inancım var
kısa vadeli kımyasal reaksıyondur vardır.
evet * AŞK * var aşkın oldugu yerde NefRette var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?