Saygı, korku, utanma gibi duyguları nedeniyle çekingen olan kişilerin aşk hayatları da sıkıntılar içinde olabilir. Aşk, sevmek insanın aklını başından alsa da bazı duygularımız bizi esir almış ve ondan kurtulmamız zordur. Bu konu aşkta olunca sizce nasıl hareket edilmeli?
Aşk ilişkilerinde çekingen olan biri nasıl hareket etmelidir?
Bu konunun açıkçası kişisel eğitimi çok zor. İnsan kişisel olarak kendini her alanda geliştirme çabası gösteremezse, aşk anatomisinde de hep bir adım geride olacaktır.
Bilgili insan, ne konuşacağını, nasıl davranacağını bildiğinden dolayı bazı adımları daha kolay atabiliyor. Bir insan çekingen, utangaç olabilir. Fakat zamanla öğrenerek bunları aşabileceğini düşünüyorum.
Örneğin hiç adım atamamış kişi, sadece 1 defa adım atabilirse sonrasının geleceğini görmüş olacaktır. Fakat hiç adım atamayan, hiç cesaret gösteremeyen kaldığı yerde oturmaya devam edecektir.
Sonra hoşlandığı kişiyi başkasının kollarında gördüğünde, damar müzik dinlemeye geçecektir.
Herkese tavsiyem, cesaret sonuç getirir.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bazı duygusal kavramları ne yaparsan yap, uzaklaştıramıyorsun kendinden. Tek yapabileceğin, mantığını daha etkin şekilde kullanabilmek. Karşındaki insan kim olursa olsun, gözünde büyütmeyeceksin. Biraz da kitap okuyacaksın, özgüvene dayalı da problemin kalmadığında senden iyisi yok. Her türlü iletişimde benim kadar rahat bir insanı henüz tanımadım, zerre umursamam çünkü başkalarını. Utanma veya korku gibi kavramlar hiçbir zaman da olmadı bende.
Çekingenlik olayı bence karşındakiyle olan samimiyetine bağlı oluyor. Yani belki ilişkinin başlarında biraz sıkıntı olur zamanla eğer iki kişide kafa olarak uyuyorsa, çekingen olan kişi kendini sevgilisinin yanında daha rahat hissediyor.
Bende sessiz kendi halinde biriyim ve Sevdiğime karşı da olduğum gibi olurum, ha tanıdıkça güvendikce sevdikce ilaki biraz daha rahat cilveli olurum ama komple değişemem ya da ilerleme adına taktik güdeyemem. Bu ben olmam çünkü..