Görüşler için teşekkürler
Fazla sahiplenmek hoş bir şey mi?
Görüşler için teşekkürler

Bir şeyi fazla sahiplenmek, ona karşı fazla koruyucu davranmak sahiplendiğiniz koruduğunuź şey üzerinde otofajiye (sahip olunan bir şeye kendi sahibinin zarar vermesi, bur şeyin kendi kendine zarar verip yok olması) neden olur.
Bu yüzden hoş olup olmaması şöyle dursun. Esasında doğrudan zararlı bir durumdur. Kısa vadede aşırı sahiplenme dürtüsü sevgiye dahil olarak algılansa da, uzun vadede icinde sevgi barındırmayan toksik bir obsesyon halini alması kaçınılmazdır.
Sahiplenmek, genel olarak sorunlu bir davranış biçimi. Evcil hayvan mıyız biz, birbirimizi sahiplenelim? Kimsenin kimseyi sahiplenmesine gerek yok, birisi yanınızda, sizinle olmak isterse olur zaten. Sen benimsin demeye gerek yok. "Yanımda olmandan mutluyum" demek daha iyi. Sahiplendiğiniz zaman kişiyi kendi özgür iradesiyle değil, "benimsin, bana aitsin" diyerek kendinize bağlıyorsunuz. Her ilişkide, evlilik dahil, tarafların bir başkasını tercih etme olasılığı vardır (aldatmaktan bahsetmiyorum, hemen yanlış anlamayın). Sahiplendiğiniz zaman, karşınızdakinin bu tercihini kabul etmeniz mümkün değil. Bu tercih genelde, bir başkasına aşık olma şeklinde ortaya çıkar ve kişi, bir tercih yapmak zorunda kalabilir. Bu durum, sahiplenici ilişki biçiminde duygusal problemlerden şiddete kadar değişen sonuçlar doğurur. Karşınızdakini özgür bir birey olarak kabul edip tercihini sindirmek zorundasınız.
Karşındaki varlık bir insansa hoş bir şey değildir. Çünkü insan fazla olan her şeyin nankörüdür.
Hayır hoş değil.
Hıımmm olur sfafs😂
😂
Cevap
55Cevap
Kimse kimsenin sahibi değil. Sözde olduğu gibi sahiplenme duygusunun en güzel şekli sevmek.Onun harici kişiye aşırı müdahil olmak ilişki baltalama nedenidir.
Bu sebeple onu özgürlüğünden etmeden de sevebiliriz bilmeliyiz.
Ayni kuşları sevmek ama kafese koymadan sevmek gibi bu.
Çünkü uçmak herşeydir o kuş için
Onu alırsak istediğimiz kadar sevelim faydasız.
Kişi zaten ilişki sorumluluğunu biliyorsa ilişkinin pencereye alışan kuş gibi acıktıkça uğrar bize.
Hiç iyi bir şey değil. Fazlası insanı boğar ve bozar
Görselde ki kediye acıdım şu an perso.🙂
Herşeyin azı karar çoğu zarar.
Fazla sahiplenmek hoş bir şey değil.
İnsanı boğar bir zaman sonra.
Hem kimseye senin "sahibinim" üslubuyla yaklaşılmaz.
Evli bile olsan bu böyle.
Hatta bir anne bile bunu çocuğuna yapmamalı, ters teper.
Hastalıklı bir durum bence.
Yeryüzünde kedi hariç hiçbir şeyi fazla sahiplenmeyeceksin zaten sfhjll... Hatta hiç...
🙂
İyi bişey değil maalesef olan sana oluyor sahiplendiğin gidip başkasını sahipleniyor
☹️
Bu şarkı hem zehir hem panzehir bana🤕
Bu Bazı İnsanları Çok Mutlu Ederken Bazılarını Sıkar Soğutur. Vesselaam İnsan İçin Bence Azı Da Zarar Çoğu Da, Ayrıca O Kadar Fazla Bir Sevgiyi Hakedecek İnsan Kaldı Mı.
Sevmek sahiplenmek güzel tabi.
Eşit seviyede olmalı ki bir tarafın sahiplenmesi diğer taraftan ağır basınca sonradan bir tarafın havada kalması sıkıntı olur.
Fazlası sıkar bunaltır insanı..
İnsan ne kadar iğrenç varlık değil mi
Fazlasıyla hemde
Her şeyden uzaklaşmak istiyorum olmuyor
Kaçarak kurtulamazsınki mücadele etmeyi bileceksin..
Öyle bir sıkıştım ki olmuyor anlıyor musun böyle nasıl anlatabilirim sana hangi olayı yukarı tükürsem başka bir şey aşağı tükürsen başka bir şey saçma sapan bir durumun içerisindeyim çaresizlik çok kötü bir şey
umursamaz olmayı dene belki o zaman çok daha rahat hissedersin
Hiç iyi bir şey değil, ayı yavrusunu severken öldürürmüş misali bir sınırı olmalı, yoksa çok boğucu ve gereksiz
Bence güzel bir şey. Bunaltmadan dozun da olan sahiplenme iyidir.
Her zaman birinin yanında hissetmek iyidir.
Tabikide sahiplenmek ve sahiplenilmek güzel bir duygudur. Sana gösterilen değerin ve sevginin ne kadar büyük olduğunu gosteren bir histir.
Sevmek güzel de sahiplenmek saçma nesne değiliz kimse kimseyi sahiplenemez. Söz güzelmiş bu arada 👍🏻
bence değil. bazı durumlarda sorunlara neden olabiliyor.
Hiç iyi bisey değil bence
Kendi kendini asmak gibi
ozguven eksıklıgı var ıse olabılıyor.
gereksız eylem.
fazla sahıplenwek hoş bırsey degıl olculu ve yerınde olanı wakuldur
Kararında olcak sonra gittiğinde kalırsın öyle daha çok acı çekeceksin
Her şeyin azı karar çoğu zarar diye boşuna dememişler. Fazlası sevgi falan da değil ayrıca.
Sahiplen iyidir denetlendiğini gösteriyor deyer veren insan beni mutlu eder
Bir yere kadar iyi bir şey ama bir yerden sonra fazlaca sıkmış oluyor. O yüzden denge önemli. 🙃
Hiç birşeyi abartmamak gerek yoksa karsindakini kaybedersin
sahiplensek dogasi bozuluyo -lenmesek kotuler zarar veriyo
hayır güzel bir şey sevdiğini böyle belli edersin zaten
bence bir süreden sonra bunaltır bu.. ayarını iyi yapabilmek lazım..
Ay ben korkarım, kendimi garanti belgeli cihaz gibi hissettirir🥺
Sahiplenmek gerçekten güzel bisey ama her şeyin fazlası iyi değil bunu unutma
Kedi okuma yazma öğrense ne olur acaba kediydik maymuna döndük bırak kız beni der gibi bakıyor 😂
Ne kadar sahiplenirse o kadar sevdiğini hissediyorum
Kuş gibi düşün fazla sıkarsan öldürürsün çok serbest bırakırsan kaçar dozunda tutmak lazım
Ben sewdiklerimi paylaşmam. Evet, bencilim🙂
Herşeyin fazlasi zarardır her konuda perso
Bana göre bi sıkıntı olmaz efendim
Herşeyin fazlası zarar
Biz doğulular iyi sahipleniriz...
Sahiplenmek güzel aşırısı kötü
Seviyorum anaç kadını
Ölçüsünde olmalı bazı şeyler.
bazen sıkıcı ve bunaltıcı olsa da bence hoş bişey
Fazlası biraz sıkıntı gibi, 😂
Çok sıkmamak lazım ama sahiplenmek iyidir.
Değil boğucu olabilir
her şey dozunda güzel 😊
Neyi sahiplendiği bağlı 😂
sahiplendiğine*
Bence hoş ya olmasını isterdim
Fazla sı zarar herşeyin
Boş bir şey
öyle tabi
değil fazla abartı
Çok hoş bir şey
Sıkar boğar insanı
Eveet