Nasıl çıkacağım bu işin içinden?

Kocamın son günlerde işleri kötü gidiyordu. Yoğun çalışıyordu. Ve dolayısıyla oturup kahvaltı bile yapamıyorduk. Evden erken çıkıyor geç geliyordu. Çok hırslandım ona. Ben de çalışıyorum ve evliliğimiz daha yeni sayılır. Beni ihmal etmesine içerleyip erkek bir iş arkadaşımla yemeğe çıktım. Aramızda hiçbir şey yok. Yemek dediğim öğle molası. Sadece onu eşimi kıskandırmak ne kaybettiğini görmesi için bir nevi maşa olarak kullandım. Sonra yemek yerken pişman oldum akıllı bir insan hareketi değildi bu hırsımdan yapmıştım. Biri görür laf söz eder yanlış anlar diye kocama iş arkadaşımla yemeğe çıktım şu mekandayız yazıp konum attım. İçimi rahatlatmaya ihtiyacım vardı. Sonuçta iş arkadaşım ne olacak diye düşündüm. İş arkadaşıyla insan insanca yemek yiyebilir. Ama kocam attığım konuma gelip her şeyi yanlış anlamış. Ben adamla konuşmuyordum bile hatta nasıl bir an önce kalksam da ayıp olmasa diye düşünüyor bir yandan da adamı dinliyordum. Arkadaşımın erkek olduğunu görünce adamı payladı rezalet çıktı resmen. Sanki burada gizli gizli flört ediyormuşuz gibi davrandı. Adama rezil oldum. Tehdit etti suçsuz yere onu da. Bir daha seni bu kızın çevresinde görürsem elimden kimse alamaz falan dedi. Yüzüne bakacak halim kalmadı adamın. Dahası iş yerine gidip patronuma da laf etmiş. Ne biçim patronsun karıya kıza yan gözle bakan evli kadınlara göz diken adamlarla mı çalışıyorsun demiş. Patron eşimin uzaktan akrabasıydı. Eşim öyle deyince iş arkadaşımın anlamadan dinlemeden hiç suçu yokken çıkışını vermiş muhasebeye göndermiş. Benim yüzümden oldu. Ben ergen gibi kocamı kıskandırmak istedim diye Kendimi b*k gibi hissediyorum. Nasıl kurtulacağım bu vicdan yükünden. Kocamla da aram bozuk üstüne. Ne zaman evden uzak kalsam seni başkalarının masasından mı toplayacağım diye tefe koydu. Ne yapacağım ben bu durumu nasıl düzelteceğim. Sizce ne yapmalı? Nasıl hem kocama kendimi aklayıp hem de iş arkadaşıma benim yüzümden olanın vicdan yükünü atlatırım?
Nasıl çıkacağım bu işin içinden?