Sitede çok eski bir soruya denk geldim. Kadın 3'ü 5 yaparak, çocuğunun okul gezisinin ücretini kat kat fazla söyleyerek 9 senede 200bin TL biriktirmiş. Ki bu soru 1 seneden eski bir soruydu yani eski zamanların 200bin'i :D Çok garip geldi bana, 1 TL'm olsa ortaya koyuyorum ben.Bunun sebebi güvensizlik mi, güvence altında kalma isteği mi?
Evlilikte eşten gizli para biriktirmenin sebebi güvensizlik mi, güvence altında kalma isteği mi?
Bence gayet normal. İster çalışsın ister çalışmasın, eşlerin ortak bütçede biriktirdiklerinin yanısıra her birinin ayrı bütçesi de olmalı. Kocası savurgan ya da pinti olup birikim yapamayan kadınlar maalesef buna mecbur zaten. Benim dediğim de her yetişkin, olgun ve özgür birey için geçerli olmalı bence
Yok hayatım aynı şeyleri kastediyorum aslında 😊 kocası para vermeyip yalan dolanla biriktirince gizli oluyor, benim gibi anlaşmalı biriktirince ayrı bütçe 😂😂 eşim asla kıyıda köşede ne kadar param olduğunu bilmez benim de🤷🏻♀️
Bence ''Eşten gizli'' hiçbir şey olmamalı ki para biriktirmek olsun. Sebep güvensizlik tabi. Bir kere kat be kat fazla söylemek de yalana girer ki. O adam eşim olmuşsa çok güvenmişim demektir. Yalan söylemek, arkasından gizli iş çevirmek vicdanımı çok rahatsız eder. Böyle bir işe kalkışılacaksa bir gün ortaya çıkma ihtimalini de düşünmek lazım. Benim yapacağım şey değil, evlilikte ne olursa olsun dürüstlükten, açık ve şeffaf olmaktan yanayım. ( Sizin yaptığınız da en doğrusu. )
Kimine göre güvensizlik kimine göre güvence olabilir. Bende yaptım bunu ama asla bu tarz kaygılardan dolayı değildi. Yalan söyleyerek de değildi tabi. Bilirdi aldığımı ama ne kadar olduğu hakkında bilgisi olmazdı. Benim hoşuma giderdi maddi anlamda sıkıntıda olduğunda elimdekini ortaya koyduğum andaki rahatladığını görmek.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
O abla o kadar para ile yurt dışına mı kaçmış? Yoksa dokuz senenin sonunda eşine bunu itiraf ederek “Buyur artık iki yüz bin liramız var” mı demiş? Bu ablamız eşinin para harcama konusundaki tutumunu gördükten sonra onu incitmeden ailesi için böyle bir katkı sağlamış olabilir. Eğer böyle ise helal olsun demekten başka diyecek bir şey yoktur.
Yani çoğu erkek bunu dert etmez. Gizli yapılmaması gerek. Darda kalırsak diye biriktiriyordur deriz. Haa dese ki bu benim güvencem tamam o onun güvencesi deriz.
Bir örnek duymuştum. Adam, aynen sizin gibi darda kalırsak diye düşünüp 'birikim yap tabi' demiş. Karısı kendi maaşından hatırı sayılır bir miktar biriktirmiş. Sonra boşanma söz konusu olduğunda kadın 'benim param o' demiş. Galiba insanların gerçek yüzleri boşanmada ortaya çıkıyor...
Pekala. Ben madalyonun diğer bir yüzünü paylaşmak istedim. Yine de 'Senden ayrı birikim yapmak istiyorum' diyen eşinize Neden? diye sormanızda, şüphelenmenizde fayda var bence.
Biriktirilen para yine o ev için ayrılıyor ise sıkıntı olmaz. Ama eşten gizli biriktirilip sadece kendi özeline harcanır ise o iş sıkıntı çıkarır ve güvensizlik artar
Güvensizliktir. Eşlerin kendi şahsi birikimleri olabilir hatta bana göre olmalı da. O para kendine ait harcamalar için olmalı, telefon, takı, kuaför gibi. ya da kendi ailesine bir şey alırken eşinin maaşından değil gerçekten de kendi parasıyla olmalı.
Ama gizlice biriktirmek, eşe yalan söylemek bunlar evliliğe aykırı davranışlardır. Güvensizlik varsa zaten o evlilik bitmelidir, öyle yalanla uzatarak günah sayısından başka bir şey artmaz.
Güvence amacıyla bunu yapıyorsa zaten karşısındaki kişiye güvenmiyor demektir. Yani Her iki şeyde aynı yola çıkıyor bence. Ayrıca yapılan şey güvence midir o da tartışılır çünkü ögrenilmesi ve ortaya çıkması durumunda boşanmaya sebeb olur ve eylemi yapan taraf manevi tazminat davası ödemeye mahkum edilebilir, son olarak da mal evlilik sırasında edinildiginden boşanma aşamasında dagitilabilir. Demem o ki yapmaya niyetlenenler varsa yapmasınlar bence
Aslinda bunlar disinda bir baska neden daha var kadinlar uzun vadede para biriktirip ev alip bazi borc sikintilarindan falan temelli kurtulmak adina para biriktiriyor genellikle ama brnim gözlemim cogu erkek esinde para oldugunu bildiginde o parayi kadin bir turlu biriktiremiyor 4 5 kiside gözlemledihim bu sen harca ben sana sonra veririm okadar diyip geri gelmiyo paralar
ilişikide işin ıçinde ne olursa olsun yalan bulaştırıyorsan bu güvensizlikten kaynaklanır, sonuçta sen annsiysen oda babası.. bunu çocuğun için kullansan bile ilişinin saygi ve sadakat bağıntıda zedelemiş oluyosun, bunu yapmak yerine kadın çalışıp ekonomik özgürlüğünü alsa buna ihtiyaç duymaz ama ona böylesi daha kolay gelmiş..
Sanmiyorum guvensizlik degilde genelde evde bir birikim varsa kocanin gozleri parlar hmm hazir para ben bu parayla bir seyler yapayim der o yuzden cogu kadinin yastik alti birikimi vardir. Ve zor gunler icin kenarda durur ailenin ihtiyaci oldugu zmn yine kullanilir o para
ben annemden hiç öyle bişey görmedim şahsen hiç babamdan para sakladığını görmedim ikisinin de neyi var ise belli bir yerdedir , bana da saçma geliyo yani saklamak biriktirmek falan bir birikim var ise bunu iki kişide bilir birlikte yapar
Ortada bir "gizlilik" varsa bana da çok masum gelmiyor. Erkek çok harcıyordur kadın o yüzden biriktiriyordur falan denmiş ama bunun yolu gizli gizli biriktirmek değil bence bilemiyorum
iki kişi içinde aynı şey aslında gizli yapılan her şey yanlış geliyor bana evli değilim hiç evlenmedim ama mantığım çerçevesinde evlilik denen şey hayatı (yani herşeyi) paylaşmak demek değil mi
Yani tabii ki. Karşı taraf çok harcıyorsa yine bir yolunu bulup biriktirir insan ama bu gizli olmak zorunda değil bence. Bir de verdiğim örnekte 200bin lira bana çok masum gelmedi :/
Guven konusu değil bu, kadın bunu yapmalı tabi bu biraz uç olmuş ama artırma önemli konu. Ne olur ne olmaz kadın elini attığında çok değilse bile bir meblağ olmalı...
Gereklilik, zorunluluk... zor günler için kimseden hayır gelmez, kadın kendini her zaman güvence altına almalı az ya da çok. Hayat ne getirir bilinmez...
Erkeğin zaten her zaman belirlin bir maaşı ve düzenli geliri var. Her durumda sıfırı bile tüketse yeniden ayağa çalışır kalkar ama kadın evde çocuk coluk derken toplumda her zamsn çalışan değil. Bu yüzden birikim az da olsa her zaman olmalı. İnsan babasına bile güvenemezken bu devirde kadın tek değil çocuklarla yalnız kaldığında tutunacak dalı olmalı... çalışan bile olsa her zaman çocuk coluk derken ya da bazen başka sebeplerden kadın çalışmayabilir bu durumda elinin altında birsey olmalı... kimseden ne hayır ne fayda beklemeye gerek de kalmaz ki günümüzde yok zaten...
Evlilikte ortak hesap olmalı. Ayrı gayrı para tutmak hoş bir durum değil bence. Zaten bir boşanma durumu vs olursa evlendikten sonra sahip olduğunuz her şeyin yarısında hakkın oluyor aksi bir sözleşme yapmadıysan.
Evlilikte ayrı gayrı olmaz bana göre ortak hesap olur. Kendi ihtiyaçlarını da evin ihtiyaçlarını da oradan karşılarlar. Bana garip geliyor ayrı hesap olması açıkçası
Genelde bunu kadınlar yapar eşi har vurup harman savuran, kötü gün yokmuşcasına harcayan biriyse kenarda köşede ondan gizli 3-5 bişey biriktirme ihtiyacı duyar.
Yalnız bu birikim değil bildiğin eşini nitelikli dolandırmış 😅 eşinden gizli para biriktirenlere veya gizlice altın alıp birikim yapaanlara anlam veremiyorum ben. Ben olsam her şeyimi varımı yoğumu söylerim 😅🤷♀️
güvensizlik. aksi takdirde neden bir insan buna kızsın ya da gerek duysun ki. demek var bir sorunlar evlilikte olmamalı böyle şeyler karşı taraf savurgandır anlarım ama gizli gizli çok yanlış
Ona yakın kazanıyordum esnafım yani, çok kazandım esnaflıkta olsun onun dışında farklı işlerde yaptım bende kalsın o kadarı. sadece 1 işle uğraşmıyorum günde 2 iş yapıyorum ben.
İyi yapmış. Gün gelir lazım olur parayı çıkarıp koyar ortaya. Gizli olmasının sebebi erkekler toplu halde üç kuruş parayı görünce arabamı yeniliyim telefonumu yükseltiyim kafalarına giriyor. Habersiz olması daha iyi
Her ikiside şahsen bende karşımdakini her ne kadar çok sevip güvensem bile gizlice para biriktiririm çalışıyorsam eğer maaşımı daha az söylerim sadece eşe değil herkese.
Benim eşim de öyle ama ben her para istediğin de veriyorum. Buna da anlam veremiyorum. Para biriktirip gidip bahçeye ağaç alıyor. Halbuki o isteyince ben zaten alıyorum. Beynim yanıyor
Ne ben ne eşim 1 kuruşu bile saklamayız. Birikimimiz de beraber harcamamızda. Adamın çalışıp didinip kazandığı parayı ondan gizli biriktirmeyi iyi bir amaçla dahi olsa yediremem kendime.
Bence biriktirmeli. Çünkü hayatın neler getireceği belli olmaz. O yüzden kendini garantiye almak ve zor durumda kaldığında kimseye muhtaç olmamak adına para biriktirilmesini mantıklı buluyorum.
Güvence altında kalmak bence. İlerde bir şey olsa maddi sıkıntıya girseler eşi çıkarıp kendileri için o parayı vericek sonuçda. Kadınlar her zaman işi garantiye alır
Her ne kadar kendini güvene alma düşüncesi olsada. Ortak hesap açılıp kimsenin tek başına para çekmediği bir yatırım hesabı olmalı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence güvenceye almak istiyor kendini eşimi sevsem de böyle Bi birikim yaparım söyle düşün birsey alacaksın kışlık montun cebinden unuttuğun Bi para çıktı ileride lazım olabilecek şeyler için kullanmak için biriktiriyor olabilir
Benim anneannem 50 yıldır bunu yapıyor yoksa Dedem har vurup Harman savurur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çoğu erkek kadına para vermiyor. Hele çalışmayan bir kadınsa. Eşten gizli para biriktirmek günah değil. Ama onu harcaması, başkalarına o rızkı habersiz vermesi çok günah.
İkiside. Tamamen yanlış bir tutum diyemem ama keşke öyle duruma gelmese kimse
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba canım iyisindir umarım 😊 kendi görüşüm şu şekilde Kocasına destek olan kadınların bu devirde değeri bilinmiyor. O küçümsediğiniz ev hanımlarının eşleri karılarına destek olurken siz yipratiyorsunuz kendinizi busunuza. Koca eline mi bakacağım derken kocanız elinize kıymaz oldu. Eşlerin birbirine ihtiyaci kalmadi. Kadının dışıl enerjisi düştü erikleri erkegün eril enerjisi düştu. Kendi doğamızida kaybettik. Huzur denen şey kalmadı. Evlilikler bitti.