Biten bir ilişkinin ne şekilde ne amaçla bittiğine göre değişir. Mesela neden "ihanetse", ihanete uğrayan kişi çok daha kolay eski hayatına döner. Çünkü özlemesi gereken bir değer yoktur ortada! Severek doğru kişiden , yanlış zaman gibi kavramlardan dolayı ayrılırsan unutmak iki taraf içinde çok daha zor olur. Fakat genel bir cevap verecek olursam; Bir ilişki bittikten sonra çoğu zaman, erkek sahiplenme güdüsüne daha fazla sahip olduğu için eski hayatına dönmesi daha uzun sürüyor
Çok seven ve çok değer veren diğerine göre daha çok takılı kalır. Kadın ya da erkek mi soruna da kadın demek istiyorum çünkü daha ilişki içindeyken dahi kadın bir çok sorunu zaten fark eder ve bunu çözmeye çalışır, erkekler bunları çok sonradan fark ediyor dolayısıyla kadın artık elinden geleni yapmış ve bırakmış oluyor. Bir şeylerin sonrasını da düşünüyor az çok, kendini hazırlıyor ve bittikten sonra da bu kararı detaylı düşünüp verdiği için daha çabuk toparlanabiliyor fakat erkeklere bir anda vuruyor bu, hiç beklemedikleri bir anda baş gösteriyor acıları, farkındalıkları… Bir şeyler içinde fazla geçse eğer uzun süre bunun pişmanlığını yaşayabiliyorlar…
Kadınlar biten ilişkiden sonra acı çekmeye hemen başlarlar ve depresyona girer ebde nutella kaşıklar o olmasa dahi bir kuaför bir alışveriş tedavisi uygular.Erkekler daha geç anlar ayrılık acısını. Üzerinden epeyce geçer. Çünkü ayrıldıkları al ipi çözülmüş dana gibi özgürlük mesaleleri elinde ona buna sarmak, arkadaşlarla sınırsız takılmak gibi aktiviteye vurur kendini. Erken başlayan acı yani kadınlarınki daha önce biter. Bunlar varsayım tabiki herkes için geçerli değil. Daha çok seven taraf daha zor unutur ve hayatına daha geç döner.
Bu tarz soruları görünce aslında üzülüyorum. Neden insanlar bu kadar nankör. Sadece bir kişi karşısına çıkıp onunla bir ömür boyu mutlu kalmak, sadık kalmak neden bu kadar imkansızmış gibi.
İki tarafa sorsanız birbirlerini suçluyorlar. Doğada ki hayvanlar bunu başarabilirken bizlere neden bu kadar zor acaba. Üveyik kuşlarının ömürleri kısa olmasına rağmen o kısa anı doya doya yaşıyorlar.
Aslında soruyu anladım. Genel bir yorum yaptım esasen.
Sokak diliyle cevap vermek gerekirse kimin karakteri ne kadar genişse kardeşim toparlanır.
İlişki demek sâdâkât demek,. yolunda olurum demek. Bu travmayı atlatmak zordur.
Eğer iki tarafta hadi medeni bir şekilde ayrılalım derse bunda da şunu düşünürüm; o zaman iki tarafta birbirini kullanmış olur. Bu ilişki değil, bambaşka bir şey olsa gerek.
En kötüsü de ortada bırakılmak ihanet,, aldatılmak ya da habersiz bir anda yapayalnız kalmak, sebepsizce...
İşte bu travmadır. Kim bu duruma düşerse, Allah muhafaza çıkması çok zor. İki taraf için de geçerli.
Ama işin duygusal kısmına bakacak olursak Kadınlar daha çok duygusaldır, inançlıdır, vefâlıdır. Eşi aldatsa dâhi affedebilir, içine atabilir.
Erkekler bu noktada bir adım geridedir. Bazıları hariç. Erkeğinde ahde vefâlı olanı vardır. Bu tip erkeklerde şunu bil; herşeyden şüphe et ama Merhametinden şüphe etme.
Kadınlar ilgi alaka konusunda erkeklerden daha avantajlıdır. Dolayısıyla daha ben merkez yaşayabilirler. Buna rağmen duygusal bir zorlanmada, l erkekten daha çabuk toparlanmasını da bilir, bu da anne olabilme özelliği sebebiyle oluşan duygusal dayanıklılık diye düşünüyorum.
değer veren zor döner hayatına biraz zor oluyor çünkü kabullenmesi alışması o evre yani sonrasında.. ise o zor dönen hayata düzgün devam eder ama hızlıca eski hayatına dönen sonradan bocalar bu böyle olmuştur
Ben bunu cinsiyete bağlamak istemiyorum benim için oldukça acılı bir süreç geçti kimileri erkekler kafa dağıtır oraya gider buraya gider şunu yapar diyebiliyor lakin ben acımı kendi başıma yaşayarak küllerinden yeniden doğan kısımdayım bu durumlarda canım hiçbir şey yapmak istemez telefonlarıma bile bakmam saatlerce durup boş boş düşünmüşlüğüm bile vardır zamana bırakmak daha iyi
Bunun cevabının kim daha çok seviyorsa olduğuna inanmıyorum ya. Bence erkekler kesinlikle daha çabuk eski hayatlarına dönüyor hatta eski hayatlarını bırak, eskisinden de uçlarda yaşamak için gayret gösteriyorlar. Kısacası ilişkisi bitip de erkek arkadaşlarıyla rakı masasına oturup hüzünlenen adamlar çok nadir.
Kesinlikle kadınlar, ayrılalı 1 seneyi geçti ve ben hala unutamadım, unutmak şurada dursun nişanlandığını görünce inanamadım çünkü benim hâlâ bi umudum vardı ama nişanlandığını öğrenince anladım ki kadınlar herşeyi unutuyor hatta unutmuyor o hatıraları yaşananları tamamen silip atıyor. Beni ufacık bi sebepten terkeden eski sevgilime mutluluktan başka bi şey dilemedim, beddualar edenleri mutsuzluk dinleyenleri de anlayamıyorum demek ki gerçekten sevmemişler çünkü seven insan benim yanımda mutlu olamadıysa da başkasıyla da olsa mutlu olsun ister yani en azından ben öyle düşünüyorum.
Bence erkeği ve kadını yok. Kendim şahsen zor toparlanmıştım o hayatınızın merkezine koyduğunuz kişi bir anda sizi yalnız bırakıyor. Geride yaşanmışlıklar, hatıralar bırakması da cabası. En çok seven taraf eski hayatına zor döner.
20 den fazla ilişkim olmuş ve bitmiştir. Hepsinde de hızlıca eski düzenime döndüm. Ama gerçekten sevdiğim ve bağlandığım bir ilişkim oldu ki üzerinden yıllar geçti hala toparlayamadım. Ben benlikten geçtim. O ise hayatına devam etmeyi başardı. Etsin de zaten, dilerim çok çok mutlu olsun.
beni o terketti ve 2 aydir donmuyor bana. basta cok dil doktum ama artik biraktim pesini, 1-2 haftadir ben de yazmiyorum artik ona. okula gidiyor, cevresi ve ortami da oldugu icin beni unutmasi kolay oluyor. ustelik su an eski sevgilisiyle konusuyor ama kesinlikle onu sevmedigini soyluyor, 1-2 hafta once konustugumuzda beni hala sevdigini ama bana donmek istemedigini soyluyordu. sizce bana hic mi donmez
@iyilik_melegi_ unutmak o kadar kolay olsa ohooo sanmıyorum unuttuğunu. Dönme ihtimali var ama umutlandırmak istemem. Bazen bitmesi her iki taraf içinde daha hayırlıdır.
o daha cok seviyor gibiydi ama ayrildiktan sonra bambaska bir insan oldu. asla aramiyor yazmiyor. unutmadiysa bile bu gidisle unutacak, canim cok yaniyor 😞
Bence biz erkekler. Ama bunun icin erkeğin gercekten seviyor olmasi lazim. Erkek kadin gibi duygularini disa vuramaz, anlatamaz, anlatmak istemez. Kendi ic dunyasinda kivranip durur. Yürür gider nereye gittigini bilmeden.
Tartışmasız kadınlar nasıl erkekler diye bilirimki kadınlar yaradılış da doğasın erkeğe nazaran daha duygusal kırılgan Duygu yoğunluğu çok ve naif dir hepsinin bütümü birleşin ce bu sonucun çıkması çok doğal
Aşk uçurumdur aşkı bilen yürümez uçuruma aşk intihardır kendini bilen kıyarmı canına bile bile düşlersin sevgili ile bir ömür ama o bilmez kadir kıymet ezer seni ağlarsın geceler boyu dinmez göz yaşın bilirsin o gitti dönmeyecek gömersin sevgini içine yaaa derinlere bulan bilen olmasın saklı kalsın yüreğinde Rakı acayip icat
Valla kafam güzel seviyorum yaşamayı aşık olmayı belkide aşkım kendime bilmezdim ben bu kadar güzel sevmeyi aşığa sorarlar neden içerisin içmesem çekilir mi bu dert vesel demiş çay var içersen yol var gidersen ben var seversen sevene can gider sevmeyen su gibi akar gider şarkılar bu kadar güzel olmasa severmi bu kalp bu kadar
Cinsiyeti bilemem birisi bana bitti diyorsa kendime gelme sürem 5 dakikayı geçmez. Bir şey bitiyorsa sevgisizlikten bitiyordur. Ona emin olduğum an kendi yoluma bakarım. Belki hiç olmamış sayarım.
Ne yapalım. Başkalarının fikrini değiştirebilirsin ama duygularını değiştiremezsin. Seven insan küsmeyi, trip atmayı tercih eder. Ayrılan insan sevgisinden vazgeçmiştir. Bu hayat tek atımlık ve zaman hızlı geçiyor. Her şeye rağmen hayatımızı en güzel şekilde yaşamamız gerekir.
Bence her ikisi de çabuk ama gerçekten seven olduysa o etkileniyor. Aşkım, cicim son durağım, yok ilk peronum sensiz olamam iyi ki benimsin vs deyip kısa süre sonra hiç bir şey yok gibi olanlar ibliyorum
Eğer ilişki ciddi ise erkek dönmüş gibi yapar birkaç ay sonra ömürlük depresiflik başlar kadın ilk anlarda üzülür sonra eskisine döner. Yani ilk olarak kadın eski hayatına döner bence.
Erkekler döner sonra kadına geri dönmek ister, kadınlarda zaman alır ama hayatına döndüğü andan sonra geriye asla bakmaz (benim gözlemlerim bu şekilde)
Bence her iki tarafta döner bazen biri daha cok sever o taraf daha zor eski hayatına döner ama çevremde gördüğüm kadarıyla erkekler daha kolay ama iliskilerimde genelde karşı taraf oldu
kim değer veriyorsa o kolay kolay atlatamaz.. mesela benim gibi birisi.. senelerce atlatamaz.. anılarında yaşatır.. çünkü güneş artık asla eskisi gibi doğmaz..
Bir süre kadınlar kendini toparlayamaz, erkekler rahat olur ama o bir süreden sonra bu durum tam tersine döner.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bu değişir Şekil Hanım. Erkeklerinde " benim gibi " duygusal olanları vardır. Heleki ilk kez birine aşık olmuşsa uzun bir müddet bunu üzerinden atamaz. Ama benim gibi bir şey yaşarsa da en falza 2 haftaya unutur. 😂😂
Kadınların çoğu duygusal olarak hemen kopamıyor, Erkeklerde ise bu oran baya düşük gibi. Bu yüzden erkekler derim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınlar duyguları yaşayıp bitirebildiginden kadınlar. Erkekler duygularını bastırarak kendini kandırır. Uzun vadede ortaya daha fazlasıyla çıkar. Yani bence ortadaki sebep erkeklerin özgürce üzülmelerine izin verilmemesi toplum baskısı olması.