Benimle ciddi düşünüyorsa ve bunu da askerden önceki süreçte belirtmişse, beklerim. Ama benimle ciddi düşündüğünü gösterecek hiçbir diyaloğu olmamışsa, askere kadar, karşıma düzgün biri çıkmazsa beklerim ancak, karşıma düzgün biri çıkarsa o seçeneği değerlendiririm. Bu kadar basit. Benimle ciddi değilse ben neden ciddi birini değerlendirmeyeyim ki? Bu zamana kadar ciddiyetini göstermemişse de aynı şekilde. Çünkü, şöyle bir gerçek var: Ciddi olup da ciddiyetini askere kadar göstermemişse bir erkek, o erkeğin ciddiyetine şüpheyle bakılır. Bu kadar net. O zamana kadar niyeti ciddiyse ve söylememişse, ya karşısındakinin bunu duymak isteyeceğini düşünemeyecek kadar önemsiz buluyor ya da aslında ciddi değil, sadece yedekte tutmak istiyor demektir. Ama karşıma düzgün biri ciddi niyetle çıkmazsa da yeni birini bulmayı da kesinlikle düşünmem. Bu da ihanet olur. Yani sevgili bulmak için ben çabalamam, beni ciddi ve düzgün biri "bulursa" kabul ederim. Sevgililik bir söz değildir arkadaşlar. Çoğu erkeğe ilişkinin bağlayıcılığının sevgililik açısından yetersizliğini anlatmak gerekiyor.. Kızlar da bu konuda bilinçsiz, keza.. Ancak sevgililiğin ne hukuki bağlayıcılığı var, ne toplumsal yeterliliği var, ne kişisel bağlayıcılık yeterliliği var, tam olarak. Biriyle sevgili olmak yeterli değildir. Bunu anlamayan erkekler, kızlarla ciddi düşünmemeye; kızlarsa ciddi düşünmediği için evlenmeyen erkeklere evlenmediği için daha fazla taviz vermeye; bu yüzden erkekler iyice yüz bulup hiç evlenmemeye ve kızlar da daha çok erkeklerin peşinde koşmaya başladı. Sonuç olarak evlenemeyen ama evlilik hayatı süren sevgililer peydah oldu. Bu durum çoğunlukla erkeklere yaradı. Ama her iki taraf da bu durumun olumsuzluklarını görüyor. Kimseye güvenememek bunun başında...
Askere giden sevgili tabii ki beklenir, beklenen beklemeye değiyorsa fakat günümüzde bekleyenin kıymeti bilinmiyor. Beklemek boşa zaman kaybı oluyor. Şimdilerde yeni nesil hiçbir şeyin kıymetini bilmiyor. Düşünsene onca zaman sevdiğini bekliyorsun ve onun düşünceleri değişiyor, seni istemiyor bahaneler ile senden ayrılır. Büyük bir tranva sebebi ve sıkıntılı bir durum. Ben olsaydım böyle bir durumda sevdiğimden sevgisinden eminsem beklerdim, emin değilsem beklemezdim. Zamanında sadece erkek kardeşlerimin askerlik dönüşünü bekledim. Onlarda çok rahat askerlik yaptıkları için sıkıntılı gecmedi bekleyişimiz. Asker yolu bekleyenlere bol bol sabır diliyorum. Asker düşünür başkasıyla mi acaba, bekleyen düşünür gelince benim olacak mı, mutlu olacak mıyız? Zor bir süreç...
Adamına göre değişir, askere giden sevgili değişiyor, valla bir şeyler oluyor orada onlara :D o yüzden beklememe değecek biri ise beklerim, yok değiştiyse oralarda beklemem.
Bekleyecek olan insan gurbette de bekler, garb da bekler, harpde bekler... beklemeyecek insan da arkanızı döner dönmez buhar olur gider...
Kim bekler kim beklemez bilmem. Tek bildiğim eninde sonunda sabreden muradına erer. Han kapısında bekleyen elbet padişaha kavuşur, can kapısında bekleyen de elbet canana kavuşur...
Merhaba gadası 🙃 Genelde insanlar gerçekten sevdiği insanları bir ömür beklerler. Ama şimdilerde gerçek sevgi diye bir şey yoktur gadası. Çünkü insanlar sosyal medya aracılığıyla tanışma içinde oldukları için biri gider biri gelir hesabına çok giriyorlar.
sen her carsı izninde keraneye gidecen o niye beklesin . :)
yıl 2005 dıyarbakır 7. kolorduda istikham asteğmenim 301 . dönem. bir askerım mevcut , karadenızlı trabzondan sözlümü ne . nöbetteydi , acilen uzmanım geldı gece 2 ya da 3 te komutanım acil emniyette silahla kendını rehın almıs dıye asker.
neyse kalktık gıttık megerse bunun kız baskası ıle evlenıyormus bu canım kızı getırın ya da benı goturun dıye g3 dayamıs bogazına. neyse hallettık ama o aksamkı tum nobetcı personel tutanak yemiştik. bunuda psikiyatriste sevk etmiştik . carsı ıznınde ıse bunu keraneye gondermıstım askerler eşliğinde duzelsın dıye :)
Çok şükür öyle bir durumum yok ama bu zamana kadar çevremden askere giden sevgilisini uzunca bir süre bekleyen ve karşılığında da adam askerden döndükten sonra kızı terk ettiğini o kadar çok gördüm ki, başıma gelse hayatta beklemezdim. Eğer askere gitmeden önce gerçekten aileler tanışıp, yüzük takılıp, nişan falan yapılmadıysa beklemeyin arkadaşlar. Öbür türlüsü adamlar askerde yalnızlık çekmemek için bilerek gitmeden önce sevgili -hatta sevgililer- yapıyor ve askerden döndükten sonra da işi bittiği için ayrılıyor.
Askere gittiğim zaman askerdeki arkadaşlarım sevgilisinden ayrılırda öyle gelirdi Askere. Çünkü hiç kolay değildir sevdiğinden uzakta 12 ay ya da 15 ay ondan uzak olacan arada görüşlerine gelecek ve arada izine çıktığında görecen. Seni beklemesi için gerçekten kalpten sevmesi gerekir. Çok sabır ister bu her 2 taraf için. Askerlik bu yönden insanın psikolojisini Çok bozar. Hapis gibi zorunlu askerde kapalı kalacan emir altında. Yenmez yani sevgilisi olanlar için Askerlik.
Kız arkadasım olsaydı askere gitmeden önce ayrılırdım diye düşünüyordum ama orada gerçekten sizi arkadan destekleyecek, varlığını hissettirecek ve sizi bekleyen birisinin olduğunu bilmek bence güzel duygu. Bunları hiç tatmadım ama arkadaşlardan görüyordum. O yüzden en azından insan askerde ihanet etmemeli. Geldiğinde olacaksa olmalı psikolojiyi düşünüp
Askere gitmeden önce ilişkiyi keserim zaten. Fakat adam gibi adamsa kimseyi gözüm görmeden ömrüm boyunca beklerim ama öyle biri şu an dünya üzerinde olmadigi için isim olmaz 😂
12 ay yaptım eğer beni bekleyen biri olsa idi ona çok çok sarılırdım ve ilişkimiz 3-4 yıldır devam ediyor olurdu enayi kelimesi yanlış geliyor işte askerden sonra gelip ayrılan da var kız beklemiş o kdar bu da var yok demiyorum karakter meselesi
elbette beklenir fakat beklediğine değeceğini düşünüyorsan. Ayrıca erkeğin sadakati eşi hamileyken kadının sadakati ise eşi askerdeyken belli olur derler
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 sene bekliyoruz bi 2-3 sene daha beklicez gibi 🥰
Beklememe değecek birisiyle beklerim tabiki de. Ama çok fazla duyuyoruz askere gitti başkasıyla konuşmaya başlamış, gelince benden ayrıldı, askere gidince çok değişti vs o yüzden gözüm korkuyor biraz.