Hayal etmek her yönüyle güzeldir. İnsanı bir anda bambaşka diyarlara götüren hayaller, ne kadar üzücü olsa da gerçekte olmayabiliyor. Ben aşk konusunda hayal ettiğimi yaşayamadım. Bundan sonra yaşarmıyım onu da bilmiyorum. Siz hayalini kurduğunuz aşkı gerçekte yaşayabildiniz mi, yoksa arada çok farklılıklar oldu mu?
Aşkı kendim biçimlendirmeyi severim. Genel olarak yönetmesini bilen kadınlar hem kendini hem eşini mutlu eder. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın, her başarılı bir kadının arkasında da kendisi vardır. 🍷
Ama aşkta erkeğe bir söz hakkı tanımamış oluyorsun. Sadece kendi bildiğinle hareket etmiş olup, erkeğin düşüncesini hiçe saymış oluyorsun. Bence aşk tek kişiyle şekillenmemeli, iki kişiyle şekillenmeli. Çünkü sen kendi kendine aşık olmuyorsun, bir başkasına Aşık oluyorsun. Ve ne kadar senin düşüncelerin önemli ise o aşık olduğun kişinin de düşünceleri o kadar önemli olmalı.
Tabi ama erkekler bunu pek yapamıyor. Balık burcu olmasaydın sen de bu kadar ince düşünemezdin. Ayrıca erkekler genel olarak kadının egemenliğini kabul ediyor. İlişkide 'karım ne isterse o' şeklinde davranıyor. Ki yoksa çok büyük kavgalar oluyor. Erkekler olaya daha at gözlüğü ile bakıyor 'söz meclisten dışarı'... Çünkü yaratılışları tek bir noktaya odaklanmak. Ama kadınlar çok yönlü düşünüyor. Bu yüzden çocukları babalarına emanet ederken anneler bir kez daha düşünüyor.
Erkeklerin hepsi at gözlüğü olarak hayata bakmaz. Yaşamın boyunca buna denk gelmişsen o senin kaderin de varmış. Ayrıca evlilikte karın ne derse o diyen erkeğin benliği kişiliği silinmiş kaybolmuştur. Bunu yapansa kadının erkek üzerinde ki hegemonyasıdır. Evlilikte kimse kimseden üstün değildir. Şayet bir kadın evlilikte "sürekli sözüm geçsin" istiyorsa bence evlenmemeli, bir başına, kendi hayatını, kendi başına sürdürmeli. Böylelikle kendi sözünü geçirmiş olur. Evlilik birinin üstüne baskısını kurmaktan geçmez. Bu erkek için de aynıdır kadın için de aynıdır.
Aynı şekilde sürekli benim sözüm geçsin diyen erkek de evlenmemeli. Hiç gerçekten aşık olmadığın için bence bu konuyu anlaman biraz zor. Hiç alfa bir kadına denk gelmemişsin bu da senin kaderinmiş. Biri birinden üstün diye bir iddiada bulunmadım. Gerçek aşk ilişkisi zaten bir tarafın daha çok fedakarlık yapması ile ilerliyor demek istediğim buydu. At gözlüğü ile bakar erkekler genelde hepsini katmak biraz düşüncesizce olur.
Biraz önce alfa kadını ne demektir okudum. Yalnız benim ağzım alfa kadını yüzünden zaten yandı. Ve ben bunu hayatımda yaşadım. Beta kadın öyle değildir işte. Kimi erkekler kimi kadınları taşıyamazla. Ben taşıyamayadığım bu yük altında ezildim. Ayrıca fedakarlık tek taraflı da olmamalı. İki tarafta fedakarlık yapmalı. Mesela benim anladığım sen zor ve alfa kadınsın. Seni sen gibi birisi mutlu eder. Davul bile dengi dengine hesabı. Beni de ben gibi mütevazi birisi mutlu eder. Ve bu konuşma sabaha kadar sürer. 😂 Ama güzel sohbetti teşekkür ederim. ☺️🌷
En İyi Cevaplar