Sevgilimin annesine bunları diyeyim mi? Değiştirmem gereken yerler var mı? Çok mu hafif olmuş?

Size hürmetim büyük ama ben ezik, güçsüz, köle biri değilim. Elalamin soktuğu lafı ilk duyduğumda önemsemedim Mehmet beni zor durumda bırakmaz dedim. Ama o haksız bulduğum elalemin lafının doğru çıkması beni yaraladı hemde hakaret yiyerek haklı çıktıklarını gördüm.

1-Tatili burnumdan getirdi. Asla gıkımı çıkarmadım. Yani iyi günümü zehir etti. İçime attım.

2-Asla kötü günümde yanımda olmadı.

3-Düşmanlarım dahi benim kimseden 5 kuruş aldığımı görmediler. Benim kimsenin parasında pulunda gözüm yoktur. Ama onu test ettim. Ben bu adamla madem evleneceğim tabiki test edeceğim. Evlilik çocuk oyuncağı değil. Beni sevdiğini söylediği halde bana 5 kuruş bile para harcamaktan korkuyor. Sanki ben dolandırıcıymışım gibi davranıyor. Sanki ben onun parasını harcayıp tekme atacakmışım, kullanacakmışım gibi konuşuyor. İşi garantiye almadan bana 5 kuruş para bile harcamak istemediğini üstü kapalı bir şekilde söyledi. Gururum kırıldı. Ben gururumu bir kere ayaklar altına aldım. Bir daha da alamam. Nişandan sonra gelecek olan doğum günümde rahat olacağı için istediği şeyleri alabilecek ama nişandan önce asla para harcamak istemeyen insan benden hediye bekliyor. Ben niye alayım? Ben enayi miyim? Ona ne doğum günü hediyesi alırım. Ne de ondan çöp alırım. Ona da evlenince muhtaç kalacağıma evlenmem daha iyi.
4-Benim evde köle gibi onu beklememi istiyor. Utanmasa camdan bakma diyecek. Beni ailem bu kadar kısıtlamazken sizin oğlunuz hiç kısıtlayamaz. Daha evlenmeden bana yasaklar koymaya başladı. Yok o kıyafet kırmızı, yok bunu giyme, yok işe girme. Ben Mehmet ile tanışmadan önce kısa bir dönemde olsa çalıştım. İstediğim gibi yedim içtim. Ailem de çalışmama karışmadı. Ama çalışmıyorum diye de kızmadılar. Beni bu konuda özgür bıraktılar. Şimdi ben aileme yük olup onların sırtından istediğimi alıp giyemem. Mehmet ya söylediği lafın farkında olacak yasak koyarken sonuçlarını düşünecek. Ya da bana çalışamazsın vs demeyecek. Bu kadar basit-ti. Ki ona test amaçlı dediğim şeyde bile bana dolandırıcı gözüyle baktıysa Allah bilir ona muhtaç kalsaydım o zaman ne derdi. Ona Allah muhtaç etmesin. Gidin suriyeli bir köle bulun ona.
Sevgilimin annesine bunları diyeyim mi? Değiştirmem gereken yerler var mı? Çok mu hafif olmuş?