Güzel kardesim o emoji budistlerin ibadet seklinde var. Peygamberimiz (sav) kisi hangi kavme benzerse o da onlardandir buyurmuş... inancli bir kardesimsin uyarmak istedim. Bilincli olalim emojide olsa kullanmayalim.
Ben gerçekten çok sevdim kaç ay peşinden koştum ama başkasını sevmeye başladı yolundan çekildim sonra bana yazdı dedim sana karşı bir şey hissetmiyorum
Keşke öyle sevebilsem yaa valla he türlü fedekarlığı yapardım şimdiki aklım böyle umarım ilerde şeytanlaşmaz saf aşkı arıyorum dediğin gibi sevgiyi bulmayı çok isterdim
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Saf aski istiyorsan onun icin cabalamalisin. ve kalbini her daim iyi tutmalisin ki ins Rabbim de karsina cikarir.
10 ayı var işte 10 sonra şehri terkedicem sonra önüme bakıcam ama bu 10 ay içinde benim sevgilim olsa dahi bana gelse onun olurum o kadar çok seviyorum onu
Sevdigini iliklerime kadar hissetmistim ama en son mesaj attim.4 gün gecti tek tık duruyor. Seviyor olsa yazardi... Yanlis bir sey de yaptigimi dusunmuyorum. 20 gün mesaj yazmadim misilleme de olabilir. Bunalimda da olabilir. Isi de olabilir. Hastada olabilir.. Bilmiyorum neden yazmiyor bilmiyorum.
Ben onun bana ilgisini yanlis anladim heralde, kendimi bu kisiye fazla kaptirmis olmaliyim ki. hergun hayal kuruyordum. Her günüm ona nasil surprizler yapacagimi dusunmekle mesguldu. Hayatim boyunca yapacagim surprizleri, hediyeleri dusundum. Gittigim gezdigim her magazada bunu da begenir, sever diye alip alip biriktirmelerim. Ve onlari da zamani geldikce vermeyi dusunuyordum. Ama bir mesaj atmayi cok görüyor. Artık evlilik fikri de beni korkutuyor. Benim sabit bir maasim olsa evlenmekten korkmam ama babamin 5 kurus parasi kalmadi. Ben desen hakeza oyle... Bu durumlar sıkıntı
Hayatiyla ilgili bilgi sahibi bile degilim oysa Kafamda kurdugum kisiye asik oldum sanirim Eee bu kadar ask siirleri, ask kitaplari okuyup onun uzerine hayaller kurarsak olacagi bu :)) O da ilgisiz degildi ama bilmiyorum kafam karisik
O benim derslerime ödevlerime yardim etti. Ben cok darda kalmistim. Allah razi olsun bu iyiligini unutmam hep duaciyim. Bende ona hediye yapmak istedim. Hazirladim bir seyler... onunla bulusmak istedigimi soyledim. Tabi ilk baslarda kabul etmiyordu. Hediye vermek istedigimi soylemeyecektim aslinda ama soylemeye mecbur birakti. soyledim neyse tamam dedi.
Benimde başımdan böyle bir aşk hikayesi geçti anonimdik o İstanbul'da yaşıyordu ben bambaşka bir yerde hediyeler almıştım ona ekimde buluşacaktık güya ben ekimde onu görmeye İstanbul'a gelecektim 1 ay sürdü ortadan sessiz sedasız kayboldu haber vermeden bir şey demeden üstüne birde benim İstanbul'a taşınmam yok mu işim dolayısıyla Allahın işidir diyorum her şey o ladar rast gitti ki birde onu çıkarır karşıma diye bekliyorum nasibim odur gelir diye ama anonim aşklar çok kötü be seni çok iyi anlıyorum inşallah demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden
Ailem il disina gitmeme izin vermedi. Sonra anneme durumdan bahsetmek durumunda kaldim. Sadece hediye vericem boyle boyle diye anlattim. Annem ilk baslarda ikna olmadi tanimiyorsun etmiyorsun. vs Annemi ikna etmem 1 yilimi aldi. Sonra annem dediki tek bir sartla kabul ederim bende gelicem dedi. tamam dedim cocuga durumu anlattim. annemde gelse olur mu dedim. olur dedi.
Annem İstanbul'a otobusle gitmeme izin vermiyor. Ucak parasi biriktirmem lazim. Hadi gittik orada kalacak olursak kimseye yuk olmayalim apartta kalalim dedim. konustugum cocuk ben size otel ayarlarim diyor ama kabul etmem tabiki...
Bilgisayar almam lazim 8-10 bin. Arkadaslarim benden bir seyler istediler onlari yapip verebilmem icin o da paraya bakiyor. insanlara o kadar cok soz verdim ki simdi once bunlari halletmem lazim. Stajdan aldigim paranin bir kismiyla arkadasimin hediyesini yaptim ama eksikler var tabi...
O kadar cok soz vermisim ki insanlara yigildi diyebilirim. Babam desen benim param olsa isteyen biri... Ben evlenecek olsam babamin bu durumu da beni korkutuyor.
İstanbul'a gidebilmek icin ben gidip calismak istiyorum bir yerlerde. Babam izin vermiyor. Adamin kariyeri var. Tanidik birileri beni gorurse utanir cunkü...
10 bin civari maasi var. Karin tokluguna yasiyoruz bu evde... biz bu kadar sıkınti cekiyorsak asgari ucretle aile gecindirmeye calisana Allah yardim etsin.
Babam borclarini bitirsin diye ne kiyafet aliyoruz. ne de baska bir sey... ele güne rezil olmamak icin annem 3-5 liralik kumaslardan elbiseler dikiyor bize.. ustelik kadinin gozleri sıkıntili az daha zorlarsa kor olma noktasina geldi... Nazar diyorum buna da. Cok guzel kiyafetler dikti bana. goze geldi. insanlar yasadigimiz sikintiyi bilmiyor. disaridan bakan bizi zengin zannediyor boyle bir durum iste.
4 yil olmus ben bu cocuga hediyelerimle yanina gidecem guya söz verdim. Ama bunun icin iş bulmam lazim. üstelik firmalar, fabrikalarin sahiblerinin cogunu taniyoruz. Bir tanesi de is vermiyor yaa. is dunyasi kurtlar sofrasi olmus, senin kizin narin, uyanik olmasi lazim yapamaz demis. cv ni biraksin yine de demis. yani referansim olabilecek yerlerden bile is bulamiyorum. Diploma yok, tecrube yok is bulamiyorum. Bilgisayar elimin altinda olsa bir seyler ogrenip freelance isler yapacaktim. bu konustugum cocukta ozel ders verecekti bana. Bak bilgisayatlr gitti elimden.
Diploman yok garsonluk kasiyerlik tezgahtarlık falan bu işler dışında iş bulamazsın anca sekterlik gibi bi iş bulursun ama onuda bilmiyorum kpss lazım hastane için özel hastane ise de belki işe alırlar dicem de diploman yok yine üzgünüm aklıma bir yer gelmiyor :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Yok ama umarım Rabbimden benide kalbiyle sevecek birisi çıkar sevmek hep güzel çok güzel ama sevilmekte istiyor insan rabbim hayırlısını nasip eylesin
Allah kalbinize göre versin.
Amin cümlemizin inşallah 🙏
Güzel kardesim o emoji budistlerin ibadet seklinde var. Peygamberimiz (sav) kisi hangi kavme benzerse o da onlardandir buyurmuş... inancli bir kardesimsin uyarmak istedim. Bilincli olalim emojide olsa kullanmayalim.
Doğrudur bilmiyordum her yerde bu emoji kullanılınca malum herkes aynı emojiyi kullanır oldu
Bu tip seyler emojide kalmiyor. gunluk hayatta da kullananlar var. Hayatimiza aks etmesin diye gordukce uyarmaya calisiyorum ins bir bilinc olusur.
Zor hele bu devirde siz uyarsınız bile yine döner arkasına aynı şeyi yapmaya devam eder maalesef
Biz bize duseni yapalim da gerisi takdir i ilahi
Orası öyle tabiki
hayır yok.. olmayan bir şey için kendimizi yıpratmanın manası yok.
Olmuyorsa olmuyordur...
Ben bekledim lakin söz verdiği halde başkasıyla çıkmıştı bende soğumuştım sevgim bitmişti
Sözünü tutsaydı sonuna kadar beklerdim
Bir insani sevipte ona kavusamayacagini bilip baskasiyla da evlenmeyen gercek seviyordur bence...
Ben gerçekten çok sevdim kaç ay peşinden koştum ama başkasını sevmeye başladı yolundan çekildim sonra bana yazdı dedim sana karşı bir şey hissetmiyorum
Hakkinizda hayirlisi diyelim
Amin reis
Öyle seven oldu da biz mi beklemedik, öyle seven olsaydı onun için canımı bile verirdim
Keşke öyle sevebilsem yaa valla he türlü fedekarlığı yapardım şimdiki aklım böyle umarım ilerde şeytanlaşmaz saf aşkı arıyorum dediğin gibi sevgiyi bulmayı çok isterdim
Saf aski istiyorsan onun icin cabalamalisin. ve kalbini her daim iyi tutmalisin ki ins Rabbim de karsina cikarir.
Var 2 aydır bekliyorum umudumu kaybetmedim çıkıp gelicek..
Gelmeyecegini bilsen yine de bekler misin? (Baskasiyla evlenmemek )
10 ayı var işte 10 sonra şehri terkedicem sonra önüme bakıcam ama bu 10 ay içinde benim sevgilim olsa dahi bana gelse onun olurum o kadar çok seviyorum onu
Hayirlisi...
Senin var mi
Birini sevdim... cıkip gelse, istemem.
Onu hala seviyorum ama arada ucurum kadar maddi fark var. filmlere konu olacak cinsten...
Zengin olan kim peki
O
Anladım o seni seviyor mu peki
Sevdigini iliklerime kadar hissetmistim ama en son mesaj attim.4 gün gecti tek tık duruyor.
Seviyor olsa yazardi...
Yanlis bir sey de yaptigimi dusunmuyorum.
20 gün mesaj yazmadim misilleme de olabilir.
Bunalimda da olabilir.
Isi de olabilir.
Hastada olabilir..
Bilmiyorum neden yazmiyor bilmiyorum.
Anladım sen peki yazmasını istiyor musun?
Hem evet hem hayir
İstiyorsun yani ara bana neden böyle davranıyorsun diye bağır ona bak hoşuna gider bağıracan ama iyi bağıracan hadi yap dediğimi
Ben bagiramam kimseye
Ama bağırman lazım bu sefer tek seferlik
Daha hic telefon konusmamiz olmadi. Numarasi da gizli zaten.
Bizim aramizdaki iliski farkli biraz. karsilikli oldugunu dusunuyorum ama yuz yuze gorusme imkqnimiz olmadi.
Hep arkadas gibi konustuk. oyle ask mesk canimlar cicimler olmadi.
Ha şu durum birbirinizi gördünüz ama dimi
Kendi resmini gosterdi. Ben kendi resmimi atmadim.
Ama kendi yontemleriyle telefonuma sizdiysa gormustur.
Ne kadar zaman oldu tanışalı
Ben onun bana ilgisini yanlis anladim heralde, kendimi bu kisiye fazla kaptirmis olmaliyim ki. hergun hayal kuruyordum. Her günüm ona nasil surprizler yapacagimi dusunmekle mesguldu.
Hayatim boyunca yapacagim surprizleri, hediyeleri dusundum. Gittigim gezdigim her magazada bunu da begenir, sever diye alip alip biriktirmelerim.
Ve onlari da zamani geldikce vermeyi dusunuyordum. Ama bir mesaj atmayi cok görüyor.
Artık evlilik fikri de beni korkutuyor. Benim sabit bir maasim olsa evlenmekten korkmam ama babamin 5 kurus parasi kalmadi. Ben desen hakeza oyle...
Bu durumlar sıkıntı
2017 olmasi lazim.
4 sene olmuş vay be çok düşünceli birisin inşallah sevginin karşılığını alırsın
Bana nedense daha uzun gibi geliyor :)
Uzun yillardir taniyormusum gibi...
Hayatiyla ilgili bilgi sahibi bile degilim oysa
Kafamda kurdugum kisiye asik oldum sanirim
Eee bu kadar ask siirleri, ask kitaplari okuyup onun uzerine hayaller kurarsak olacagi bu :))
O da ilgisiz degildi ama bilmiyorum kafam karisik
O kadar sene neden anonim kaldınız ki ama çok uzun bir süre keşke buluşsaydınız. Peki aynı yerde mi yaşıyorsunuz yoksa uzak mesafe mi
Uzak mesafe...
O benim derslerime ödevlerime yardim etti. Ben cok darda kalmistim. Allah razi olsun bu iyiligini unutmam hep duaciyim. Bende ona hediye yapmak istedim. Hazirladim bir seyler... onunla bulusmak istedigimi soyledim. Tabi ilk baslarda kabul etmiyordu. Hediye vermek istedigimi soylemeyecektim aslinda ama soylemeye mecbur birakti. soyledim neyse tamam dedi.
Benimde başımdan böyle bir aşk hikayesi geçti anonimdik o İstanbul'da yaşıyordu ben bambaşka bir yerde hediyeler almıştım ona ekimde buluşacaktık güya ben ekimde onu görmeye İstanbul'a gelecektim 1 ay sürdü ortadan sessiz sedasız kayboldu haber vermeden bir şey demeden üstüne birde benim İstanbul'a taşınmam yok mu işim dolayısıyla Allahın işidir diyorum her şey o ladar rast gitti ki birde onu çıkarır karşıma diye bekliyorum nasibim odur gelir diye ama anonim aşklar çok kötü be seni çok iyi anlıyorum inşallah demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden
Ailem il disina gitmeme izin vermedi. Sonra anneme durumdan bahsetmek durumunda kaldim. Sadece hediye vericem boyle boyle diye anlattim. Annem ilk baslarda ikna olmadi tanimiyorsun etmiyorsun. vs
Annemi ikna etmem 1 yilimi aldi. Sonra annem dediki tek bir sartla kabul ederim bende gelicem dedi. tamam dedim cocuga durumu anlattim. annemde gelse olur mu dedim. olur dedi.
Annemde babama anlatmis babam izin vermedi mi..
Babamla aram bozuldu 5 kurus para isteyemiyir muyum...
Sonra is bulmak icin ben carsida dolaniyorum. nereye basvurduysam cevap alamadim.
Bu sene de oldu babamin maddi acidan sıkıntisi artti. bugun benden staj paramdan 100 lira istedi. cebinde 5 kurus kalmamis...
Annem İstanbul'a otobusle gitmeme izin vermiyor.
Ucak parasi biriktirmem lazim.
Hadi gittik orada kalacak olursak kimseye yuk olmayalim apartta kalalim dedim. konustugum cocuk ben size otel ayarlarim diyor ama kabul etmem tabiki...
Üzüldüm ya düzelir inşallah babanın durumu cocuga mesaj at hadi
Bilgisayar programciligi okuyorum. Elimde proje yapabilecegim bilgisayarim yok... bir tane vardi onu da kardesim sokup goturdu.
Senin anlatacakların çok galiba bende uzun yola cıktım vaktim var dinlerim soruyu begeneyim de mesaj atarsın uygunsa dertleşiriz olur mu
Bilgisayar almam lazim 8-10 bin. Arkadaslarim benden bir seyler istediler onlari yapip verebilmem icin o da paraya bakiyor. insanlara o kadar cok soz verdim ki simdi once bunlari halletmem lazim.
Stajdan aldigim paranin bir kismiyla arkadasimin hediyesini yaptim ama eksikler var tabi...
O kadar cok soz vermisim ki insanlara yigildi diyebilirim. Babam desen benim param olsa isteyen biri... Ben evlenecek olsam babamin bu durumu da beni korkutuyor.
Oyle bir sey olursa ben babanla konusurum diyor.
Bu cok utanc verici be...
İstanbul'a gidebilmek icin ben gidip calismak istiyorum bir yerlerde. Babam izin vermiyor. Adamin kariyeri var. Tanidik birileri beni gorurse utanir cunkü...
10 bin civari maasi var. Karin tokluguna yasiyoruz bu evde... biz bu kadar sıkınti cekiyorsak asgari ucretle aile gecindirmeye calisana Allah yardim etsin.
Zor valla asgari ücret ile ev gecindirmek allah yardımcıları olsun
Babam borclarini bitirsin diye ne kiyafet aliyoruz. ne de baska bir sey... ele güne rezil olmamak icin annem 3-5 liralik kumaslardan elbiseler dikiyor bize.. ustelik kadinin gozleri sıkıntili az daha zorlarsa kor olma noktasina geldi... Nazar diyorum buna da.
Cok guzel kiyafetler dikti bana. goze geldi. insanlar yasadigimiz sikintiyi bilmiyor. disaridan bakan bizi zengin zannediyor boyle bir durum iste.
İnşallah sevdiğine kavuşursun be çok düşüncelisin mutlu olmayı gerçekten çok hak ediyorsun inşallahta olursun
4 yil olmus ben bu cocuga hediyelerimle yanina gidecem guya söz verdim. Ama bunun icin iş bulmam lazim. üstelik firmalar, fabrikalarin sahiblerinin cogunu taniyoruz. Bir tanesi de is vermiyor yaa. is dunyasi kurtlar sofrasi olmus, senin kizin narin, uyanik olmasi lazim yapamaz demis. cv ni biraksin yine de demis. yani referansim olabilecek yerlerden bile is bulamiyorum. Diploma yok, tecrube yok is bulamiyorum. Bilgisayar elimin altinda olsa bir seyler ogrenip freelance isler yapacaktim. bu konustugum cocukta ozel ders verecekti bana. Bak bilgisayatlr gitti elimden.
Garsonluk, ya da bir magaza da calisayim desen ailemin izni yok. Ne yapmami onerirsin?
Seninde bir surü vaktini aldim hakkini helal et.
Senin şu an çalışma durumun yok gibi anladığım kadarıyla bir şey öneremiyorum
Ne demek helal olsun takılma buna
Nerelerde calisabilirim akliniza hic mi bir yer gelmiyor
Hastanede staj yapmistim. sozlesmeli alirlar mi acaba diplomam da yok henüz staj hatrina is verirler mi
Aklima tek burasi geliyor.
Diploman yok garsonluk kasiyerlik tezgahtarlık falan bu işler dışında iş bulamazsın anca sekterlik gibi bi iş bulursun ama onuda bilmiyorum kpss lazım hastane için özel hastane ise de belki işe alırlar dicem de diploman yok yine üzgünüm aklıma bir yer gelmiyor :(
Dua edin olur mu? Allah büyük yarin yine sorucam birkac yere
İnşallah bulursun kardeşim iyi haberlerini bekliyorum
Allah razi olsun. musadenizle hayirli geceler
İyi geceler
Var bi erkek kızı bekledi 2 yıl sonra sevgili oldular 😂
Yok olmasında dünyalılardan tiskiniyorum
Ayni ben
O söylediğini hak edecek insan oğlu yok
harcayamam kendimi öyle
Öyle birisi yok hayatımda
Kimseyi kendimden cok sevmem. Haketmiyorlar.
Hayır yok
Yokk
Hayır
Yooo
Banane herkezden
Hayır yok
Evet.
Yokkk..
Varr @massalizm 😍😍
Hayır yok öyle biri
yuh o kadar da değil
Hayir