https://youtu.be/t5asm6NHSrg Vedalar her zaman acıtır insanı. Adı üstünde veda... Görüşmemek üzere söylenen söz. Son kez gördüğünü bildiğin, son dakikalara birlikte yaklaştığın kişi... Bir daha görmek yok. Öyle bir ayrılık bu. Hadi son sözünü söyle ona...Veda ederken son bir sigara içmek istemek bence de çok mantıklı 😅
Hep söylerim. Ben birini hayatıma alıyosam, onu hayatıma almak için geçerli sebeplerim vardır. Ben birini hayatıma alıyosam, hayatımda olmayı hakeden nitelikleri vardır. Ne olursa olsun ben birini hayatıma alıyosam ona karşı hissettğim bişeyler vardır. Süreç sandığımız ya da istediğimiz gibi olmayabilir. İlişkiye nokta koyabiliriz. Ama bu, onu en başta tercih etme gerekçelerimi ortadan kaldırmaz. Dolayısıyla ayrılırken kırıp dökmem ben. Saygıyı yerle yeksan etmediği sürece insan gibi koyarım noktayı. Ve son sözüm.. “Neye, ne zaman, ne kadar ihtiyacın olursa ben burdayım. Kendine iyi bak.” olur.
Bunu derken ne benim bi beklentim vardır ne karşı tarafı beklenti içine sokarım. Noktayı net koyarım çünkü. Ama vefasız ve kayıtsız kalmam.
Yıllar sonra arayıp soran, fikrime danışan, derdini paylaşan sevgililerim oldu. Bununla gurur duydum hep.
Çok mu lazım? Bugün belki hayır. Ama yarını bilemem.
Buraya kadar mış demekki ideali bu kadar mış ama yinede şükürler olsun ne diyelim düşünsene hiç tanışmaya da bilirdik yine de tanıştık iyi ya da kötü belli bir zaman dilimi geçirdik ben seni gerçekten sevdim hem sakin katıksız sevmeyi Sevdin mi bilmiyorum ama ben sana gerçekten değer verdim vermeye de devam edeceğim senin kalbinin durması benden gittiğin anlamına gelmiyor öldüğü zaman sakın benden kurtulacağını zannetme öbür tarafta yine yanındayım. Keşke elimden bir şey gelse keşke bir mucize olsa da gerçekleştirebilirsin sen ölmesen Ama vaktimiz dolmuş. Senin o atmayı bırakan kalbin ben de atmaya devam edecek.
İnan bana sana söz vermiyorum çünkü hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor ben seninle birlikte ne konuştuğumu büyük lafları yedim yuttum o yüzden büyük Konuşmayacağım hayatıma kimin gireceği ya da ben hayatıma birini alır miyim bilmiyorum hiçbir şey artık kesin değil senin vefatından sonra.
Ama şunu bilki unutmayacağım seninle geçirdiğim için bahane hiç bir zamanı hiç bir kötü anıyı bile unutmayacağım.
Ama sen de bana söz ver yanıma geleceksin bazen gece ben rüyalarımda seni görmek istediğinde yanıma geleceksin söz veriyorum sana her zaman seni görmek istemeyeceğim seni yormayacağım sadece gerçekten çok özlediğim zaman aşırı göresim geldiği zaman gel.
Bazen kokunu duymak isteyeceğim mesela herhangi bir şeyi başardım da o an böyle gerçekten içten içe gururlandım da derin bir nefes çektiğimde ciğerlerimiz senin kokun dolsun.
Ya da bana senden bir hatıra bırak herhangi bir şey.
Sana söz veriyorum seni düşünmediğim tek bir an tek bir saniye geçmeyecek sana çok teşekkür ederim binlerce kez bana belirli bir sürede olsa böyle şeyler yaşattığın için.
Kuzeydan hiç sonu olmasını isterdim hep senle konuşmak taki seninle beni ölüm anlarım birbirine dik olana kadar ama maalesef burada ayrılmak zorundayız şunu unutma bedenen yanyana olmamız ruhen de olmayacağımız anlamına gelmez.
Öbür tarafa git en sol tarafta bekle aynı bendeki yerin gibi solumdaki en derin yerde bekle.
Git kızınıda gör bak bakalım kızımız nasılmış laf aramızda aynı sana benziyor ben hiç alakası yok herneyse seni seviyorum bunu unutma seveceğim de zaten sevmem de gerek çünkü sana olan sevgim beni ayakta tutan hayata bağlayan tek şey seni gerçekten sevmiştim belki de çok şimdi seni çokça öpüyorum güle güle git kuzum.
Allah taksiratını affetsin nur göllerinde yat meleklerle eş ol nurlarla yoldaş ol.
Ve şunu hiçbir zaman unutma ki benim kalbim belli bir süreyle senin için attı atmaya da devam edecek Büyük konuşmuyorum ama bu kalbin ebedi sahibi galiba sensin.
Allah’a inanıyorum bu kadar büyük bir sevginin gözardı edilmeyecekini inanıyorum ve öbür tarafta en azından yüzleşeceğimize inanıyorum.
Son kez söylüyorum hayatımda ilk sana söylemiştim zaten belkide son dur bilmiyorum benim için değerlisin hemde sandığın dan çok bendeki değerini bilsin öbür insanlardaki yerini yadırgarsın güle güle git seni seviyorum hemde çok belki bir tutam belki kaşık kaşık belki de kovalar dolusu belki de dünya kadar.
Vedanın bile sonu gelmiyor bak o kadar işte o kadar seviyorum.
(peki bunları yazarken benim gözlerimden gerçekten yaş gelmesi)
(Sigara sağlığa zararlıdır) 😂 Ayrılık moduna girmem lazım öhöm öhöm.
Elveda sevdiğim, Içimdeki en güzel yan. Nasıl duracağım ben sensiz? Korkuyorum içim acıyor ama gidiyorum. Eminim bu acı yok edecek içimdeki tüm hisleri. Dönemeyeceğim bir daha hayata Sevemeyeceğim kimseyi senin gibi. Gidiyorum ama sevgini kalbimde götürüyorum. Sana da bensizliği armağan ediyorum. Tepe tepe kullan 😂
"İyi bak kendine" demek isterdim ama diyemiyorum. burada çok iyi görüştüğüm arkadaş sandığım biri birden hayatımdan çıktı. Tek kelime açıklama yapmadan engelledi geçti. Herkes herkesin hayatında kalıcı değil, elbette vedalar yaşanıyor. Ama insan tek kelime açıklamadan gidiyorsa onu baştan aşağı sorgularım. Demekki iyiyi iyi oynamış. Ben anlayamamışım.
Ya şimdi burada yorum yazan arkadaşlar gücenmesinde herkes duygusal davranmış cevap verirken hele bir kavgayla biten bir ilişki olsun kim kime hakkını helal ediyormuş kim kime son defa sarılıyormus o zaman görelim gün yüzüne çıkmamış küfürlerle yolcu edilirsiniz emin olun
Tabii ayrılırken yürekli, karşılıklı oturup helallik isteyeceğimiz birini bulursak 2 medeni insan gibi söyleriz. Kötü ayrıldıysam yaşattığını yaşamadan ölme derim İyi ayrıldıysam yaşattağın her şey için teşekkür ederim, benden yana hakkın helaldır, sen de helal et derim.
Aldatan ve sevgilisine kavuşmak için 17 yıllık eşinden, yani benden kurtulmaya çalışan bir kadını, veda sözünü bile söylemeden, sessizce bıraktım ben... Evde kimse yokken, kapıyı çekip çıktım, bir daha dönmemek üzere... 😔
Elbette seni inciteceğim. Elbette beni inciteceksin. Elbette birbirimizi inciteceğiz. Ama bu varoluşun mutlak koşuludur. Bahar olmak, kışın riskini kabul etmek demektir. Var olmak, var olmama riskini kabul etmek demektir. "Antonie De Saint Expuery"