Eski sevgilimin gel gitlerine karşılık ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığına göre olaylar biraz daha detaylı ve konu dışına da çıkabilir.

4 yıl önce ekim 3'de tanıştık. Ekim 10'da sevgili olmaya başladık. Dopdolu çok güzel şeyler geçirdik. Sevdiğimi hissettirdim, Sevildiğimi hissettim. Taaa ki bu sene Şubat ayında o yeni işe girene kadar. Çok aşırı değişti. Giyim, Saç, Gezdiği yerler vs derken. İlişkinin ilk 3 senesi dişi sinekten kıskanıp olay çıkaran kız kıskanmayı kesti ve onun bu değişimine karşı ben kıskanmaya başladım. Şubat ayında ayrıldım öyle böyle o geldi ben gittim derken bu zaman kadar geldik. Ağustos 30 da tamamen bitmesi gerektiğini mutlu olmadığımı dile getirdim ve bitti. 3 gün sonra yazdı. Tersledim. Sonra numarasını değiştiriyor ve eşyaları vermek için görüşmek istedi görüşmek istemediğimi söyledim. Çünkü daha öncesinde bu şekil de bir görüşmede barışmıştık. Daha sonra aradı ve ağlayarak - Seni çok iyi anlıyorum dedi. Detaya girmeden konu kapandı ve bitti. Fakat bende bitmiş olan şeyler 10 gün sonra beni arayarak tazelendi. Ertesi gün aradım ve bu sefer o tersledi. Numaramı sil dedi. Hani tam unutma eşiğine geliyorum bi mesajıyla geceler boyu beni ağlatıyor. Ceptemiyim evet cepteyim. Ama insan soruyor kendine sen 4 yıl emek ver popon yırt bir kız için ama o sana bunları yaşatsın. Gerçekten bir erkek olarak ilişki de ona nazaran çok büyük fedakarlıklar yaptım. Anlaşılması çok zor biriydi ve kabul ediyordu çok idare ettim. Geçtiğimiz hafta mesaj attı yine bok etti beni. Bugün eski fotoğraf ve videolarımızı attım. Hepsini özenle flasha yüklemişim bir de. Yazdım bunları bana sildirtmek zorunda bırakma diye. - Bunları ikimizi üzmeden önce izleyecektik dedi. Artık çok geç dedi. Ben yapım gereği olaylara çok duygusal bakan biriyim. Daha önce böyle bir ilişkim olmadı. İlkim değil fakat ilk defa bu derece sevildim ve sevdim. Ve hayatı dipteyken uzanan el bendim. şu an psikolik olarak çökmüş durumdayım. Yaptığım fedakarlıklara karşı aldığım nankörlükler beni yıpratıyor. Ben tamamen bitirmek istediğim de o kafasını ağaçlara vurup ağlıyordu da ben dayanamadım tekrar şans verip sevdim. Fakat bugün o benim ağlamamı bile kafasına takmıyor. Abi çok boktan değilmi bir erkek olarak nerdeyse aylardır böyleyim. Bir de geçenler de senden soğuduğum için çok pişmanım diye ağladı bana.
Sormak istediğim soruya gelirsek; Bu kız şimdi büyük ihtimalle biriyle flörtleşiyor. Bana dönmek istiyor belki de fakat arkasından gelecek olan hatalardan çekiniyor. Demek istediğim bu kız bir gün gerçekten bana yaşattıkları için pişman olur mu? Hani benim gibi seven arıyorlar bulunca bunuyorlar. Önceki ilişkilerinde defalarca aldatılmış biriydi ex'im ve ben hiç bir zaman o yokken bile bir kıza yan gözle bakmadım. Beni kaybettiği için üzülecek mi dersiniz? Sizin için herşeyini feda eden ailesinden biri yapan birini kaybettiğiniz için iç çeker miydiniz kızlar?
Eski sevgilimin gel gitlerine karşılık ne yapmalıyım?