Evliliğe ne zaman hazır hissederiz? Ne olduğunda artık evliliğe hazırız deriz? Evliliğe hazır hissetmek için ne olması lazım? Evliliğe hazır hissetmeyenler neden hazır hissetmiyorsunuz?
önce kendine güvenmen sonra karşı taraftan güven alırsan daha çabuk oluyor bu duygunun büyümesi ama bence evlilik nedir? sorumlulukları neler? hayatın zor kısımlerı neler bunları bilmek anlamak ve karşı taraf ile uyumu denemek lazım
bağlanmaya, sorumluluk almaya hazırsan finansal olarak olgunlaşmışsan beklentilerin gerçekçi ise ( evlilik peri masalı değil ciddi bir müessesedi) müstakbel eşini DEĞİŞTİRMEK gibi bir niyetin yoksa onu her haliyle, iyisiyle kötüsüyle siniriyle zor zamanlarıyla hastalığıyla sağlığıyla kabul edebileceksen BEn bu adamla bir ömür geçiririm diyorsan çaba sarf etmek zoruna gitmiyorsa hazırsındır. Ama evlilik iki kişiliktir. Diğer yarınında bunları hissediyor olması ve kendini hazır hissetmesi gerekir.
Maddi ve manevi olarak ikiye ayrılıyor en azından benim için evim arabam ve sabit bir gelirim var ise maddi yönden hazırım demektir ya da sadece araba ile hazır bir gelirim var ise bu ikiside maddi yönden yeterli olur manevi olarak ise aradığın eş kriteri şu aralar güvenilir , anlayışlı , saygılı bir eş benim için manevi yeride dolduru maddi ve manevi ikisininde tam olması gerek yoksa evlilik genel anlamına ulaşamaz en azından benim için
İstiyor ise çalışabilir buna karışmam ama ondan bir isteğim olur çocuk olur ise öncelikli olarak ikimizin beraber bakmasını isterdim. Çocuklarımızın aile terbiyesi alarak yetişmesi gerek. Anne ve babayı görmeyen bir çocuk o evde bildiğin eziyet görür
Bu güne kadar kalbimin ritmini değiştiren biri olmasını istemedim gerçekten evlenmek istediğimde bu duyguları yaşamak istedim ve sabırla bekledim açıkçası şimdi aceba hazır miyim diyorum hazır olmam için ne olması lazım bende bilmiyorum.