+1 yılMerhaba.
Ne yaşadıysan yaşadın ve hepsi geçmişte kaldı değil mi? Bitti Gitti.
Umutsuzluğa ümitsizliğe kapılmayın karamsar olmayın, pişman olmanız bile vicdan sahibi biri olduğunuzun bir göstergesi aslında önemli olan yapılan hatalardan ders çıkarmak ve bir daha tekrar etmemek, bundan sonrası için adımlarınızı daha sağlam atın üzülerek kendinizi yıpratmayın nefes aldığımız sürece umut var demektir, sizden daha değerli daha kıymetli kimse yok kendinize sımsıkı sarılın en çok sizin size ihtiyacınız olacak bu dünyada, insanların görüşlerine göre hayatımızı şekillendirmek doğru değil yaradan seni biliyor bir başkasının bilmesine gerek yok, hayatın her bir alanın da mücadele var evde işte sokakta aklına neresi geliyor ise orada, insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur dik durarak sabrederek savaşmak lazım dön bak arkana, siz nelerin hangi olayların üstesinden geldiniz bunun da gelirsiniz şimdi kalkın gidin aynanın karşısına geçip gülümseyin, eminim size çok yakışıyordur hakkımız da en güzeli değil, en hayırlısı olsun.
Hz. Mevlana’dan ; şu an içinde bulunduğun ömrü bir fırsat bil, ne geçmişe üzül ne gelecekten kork.
Yüreğiniz’den öperim. 🌸48 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel bir insansınızz🙏
- +1 yıl
Teşekkür ederim güzel bakan güzel görür.
Yeter ki siz kendinize olan inancı güveni kaybetmeyin, gerisinin önemi yok bunu aklınızdan çıkarmayın. 🌸
Şemsi Tebriz’i derki ; Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir, sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle hükümlüsün gerisi zaten kendiliğinden gelir.
Soran+1 yılEvet bundan sonra geleceğim ile ilgileneceğim
- +1 yıl
Doğrusu da bu zamanın neler getireceğini yaşayıp göreceğiz, kendinizi suçlamak yerine kendinizle barışın.
Farz edin ki bunlar kötü bir rüya idi ve artık uyandınız, şimdi yepyeni bir sen olmaya bak.
Soran+1 yılÇok mutlu oldum ve teselli de arıyordum yol gösterenim de yok kimse benimle ağlamadı derdime herkes kınadı herkes hor gördü
- +1 yıl
Kusursuzdu ya Allah onu sevmek kolaydır önemli olan hatalarıyla kusurlarıyla fani olan insanları sevebilmek, ben kimseyi yargılayamam henüz benim hikayem bitmedi size de destek olmak istedim, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yaşayarak anlarız neyi nasıl yapmamız gerektiğini, kime ne kadar güvenmemiz gerektiğini siz de insanlara aldırış etmeyin, melek olsan kanat sesinden rahatsız olurlar.
Bu size ; 🌹
Soran+1 yılTeşekkür ederim😊😊😊
- +1 yıl
Rica ederim. 🙂
Başka yardımcı olmamı istediğin bir şey var mı?
Bu arada ismim Yunus Emre. 🙂
En İyi Cevaplar
+1 yılEte kemiğe bürünmüş hali bir insanız kim kimi yargılayabilirki kimin ne haddine insanoglununYorumlarınız ve yorumların hepsine baktım.. bu arada güzel bölüm okuyorsun adına sevindim mesleğini eline alacağın için avukat mı hakim mi savcı mı ne olmayı planlıyorsun.. şimdi ilk önce artık kendine gel dünyanın sonu değil yaptın bir cahillik gençliğin heyecanı diyelim zaten işin buralara geleceğini sen bile bilmezsin geçmişin de yaşadığın şeyleri birileri biliyor olmaları dedikodu oluyormu yani ilerde evlendiğinde eşine söylerlerlermi.. şimdi kim bilirse bilsin eğer senin ayıbını millete anlatmış ise zaten aşağılık insanlar dır insanlar ayıp açık kapatma bilmiyorlar şimdi artık bu bilen insanlara yol ver.. senden artık şunu istiyorum artık önüne bak kendini sev lütfen kimse seni anlamamış olabilir insanlar seni hor görmüş olabilir bu seni zaten ne kadar üzmüştür Birilerinin bilmesine takılma acaba şöyle olur mu gibi kafanda kurgu kurma.. artık önüne bak lütfen kendini anormal hissetme kendini ötekileştirme.. bizim ülkemizde çoğunlukla insana sorsan müslümanmısın elhamdülillah müslümanım der kelime ile oysa durumunu anlatsan seni taşlarlar zinakar bilmem ne orspu her şey derler bu Müslümanlık oluyor oysa gerçek Müslümanlık senin durumunu ayıbını yüzüne vurmak değil açık kapatmak lazım onun için artık hayata yorgunluk içinde olmanı istemiyorum.. evlilik için insan olmayı bilen şerefi namusu karakteri güzel olan birini bulursan hiç bir sorun olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
Hiç mi gerçek insan arkadaşın yok yalnız hissediyorsun
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Maalesef bizim toplumsal normlarımız sıkıntılı. Allah tövbe eden o günahı hiç işlememiş gibidir derken bizim toplum kızlık zarına vs takılı kalır.
Geçmiş bir şekilde karşına çıkabilir ama bazı şeylerden vazgeçmen gerekebilir misal geçmişin karşısına çıktığında OLMUŞ BİKERE NE YAPALIM ARTIK yorumunda bulunabilicek kişi sayısı kısıtlıdır ve bu kısıtlı insanlara heryerde ulaşamazsın.
Bana sorucak olursan mutlak olarak kendi yaşamını kur. Ailenden komple kop demiyorum ama kendi kararlarını uygulamada karşına çıkmasınlar.
Durumuna üzüldüm cidden. Doğu anadolu taraflarında yaşıyorsan işin biraz daha zor diyebilirim. Batı kesimleri biraz daha rahat bu konuda10 Yorumla
Bekareti önemseyen biriyle evlenirsen bu bi sorun hadi diyelim bi şekilde onu hallettin, yarın bi gün yattığın erkeklerden biri evlilik aşamasında koca adayına ben bunu s.. miştim derse büyük ihtimalle evlilige ulaşmadan sona erer, senin için en mantıklısı evlenip ayrilan biriyle evlenmek tabi tüm yaşadığın şeyleri anlat ki kabul ederse öyle evlenin, aynı şeyleri sonradan duyarsa sana o.. pu muamelesi yapar ya bosar ya da gün aşırı sopa yersin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Aile & Toplum konusunda 26,3b cevap paylaştı. Erkeklerde çok temiz değil sorun yapma..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişini sorun edecek biriyle zaten olmamalısın bedensel değil ruhsal olarakta seni yargılayabilir... karşında ki insanı doğru seçersen ne yargılanırsın ne de önceki yaşadıkların önüne çıkar.. şöyle düşün istedin ve istediğin gibi yaşadın hatta bundan sonra da yaşayabilirsin... kimseye ne hesap verme nede kendini kusurlu veya eksik görme gibi bir durumun olmalı.. bu yaşadıklarını hiçbir zaan kusur olarak görmeden kendine kadınlığına ve yaşadığın her ana güvenerek devam etmelisin...
26 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumun için
- +1 yıl
ben teşekkür ederim de baksana direk eksiyi almışız bazı ön yargılı insanlardan :)
Soran+1 yılEksi atan da erkek :) keşke her erkek senin gibi düşünebilse
- +1 yıl
:) keşke öyle olsa da farklı olmamaya sıradan olmaya razıyım en azından bir şeyler değişirdi ilişkilerde... fakat at gözlükleri ve zar kaygısı insanların aşamadığı bir şey bir kısmının... ruhu o... olmasın bedeni özgürleşmiş olabilir tabi ki... hatta insan sevgilisini de özgürleştirebilmeli kendine ve ona güvenerek.. keşfettirmeli kadına kendisini ve cesaretlendirmeli saçma kısıtlamalar olmadan
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel düşüncelerin için
- +1 yıl
önemli değil iyi gelecekse her zaman yazabilirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖnüne sürekli çıkmasından ziyade senin bunu evleneceğin kişiye söylemen gerekir… bilmesi gerekir daha önce biriyle birlikte olduysan en azından ben öyle düşünüyorum esinde problem etmezse önüne felan çıkmaz ama senin yerınde olsam bi süre sosyal medyadan vs uzak kalırdım. Açtığım hesaplarda bu durumları bilen kişilerin arkadaslarını bile takıp etmezdim…
25 Yorumla
Soran+1 yılOnun arkadaşları biliyor mu bilmiyorum ama yakın arkadaşlarına söylediğini düşünüyorum hiçbirini takip etmiyorum ben canım gibi güvendiğim arkadaşlarıma anlattım onların bunu yayacağını sanmıyorum ama kendi yakın oldukları kişilere söylemişlerdir diye düşünüyorum önceki yaşadığım şeyleri de yakın olduğum bir arkadaşım biliyordu ama onunla arkadaşlığımız bitti şu an ortak arkaşlarımız yok bende onun buna benzer şeylerini biliyorum o sebeple cesaret edebilir mi hiç bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılSende onun bu tarz şeylerini biliyorsan karşılıklı olarak susarsınız ya. Söylemez ama aynen o kisi yakın arkadaşlarına söylemiştir cünkü erkek ortamlarında bunu övünç meselesi haline getirenler var
Cevap sahibi+1 yılYa boş ver cok kafana takma bence artık eskisi kadar önemsemiyor insanlar bekareti vs o konuda şanslısın yani bu kadar dert edip kafanı meşgul edersen hasta olursun. hata insanlar icin var onemli olan ders çıkarmış olman
Soran+1 yıl@inhaler_ boş yapmasan iyi edersin
Geçmişinden kurtulamazsın. Ama sen doğru olan herşeyi yapmışsın. Allah seni affeder. Sen bundan sonrasına bak. Sosyal ağlarını değiştir. Yeni dostlar edin. Eski arkadaşlarından özellikle de erkeklerle olan bütün bağlarını kopar. Yeni bir sayfa sana çok iyi gelecek
10 YorumlaÖncelikle herkes hataya düşebilir geri dönüp kendine yakıştırmadığıni fark ettiğin için hem cinsin olarak teşekkür ediyorum dogru yoldasın, tamamen o yoldan vazgeçtiğini sevdiğin insana da kanıtlaman gerekiyor. Büyük bir değişim yaşaman lazım tabi bunuda göstermen gerek, kesinlikle dürüst ol kötü haberler tez yayılıyor elbet boşboğaz birisinden duyucaktır, ama bunları anlatırkende gerçekten duygularını tam anlamıyla aç kabul etmez ise kendisi bilir kabul ederse de umarim çok mutlu olursunuz yalnız kabul etsede etmesede kendin için Artık güzel şeyler yapmalısın yolundan vazgeçme kimsenin kimseye faydası yok şu devirde.
10 Yorumla
+1 yılGeçmişin kimseyi ilgilendirmez. Cinsellik yaşaman da gayet normal. Suçlu hissetme kendini. Şu videoları izle derim, oynatma listesinde bir sürü video mevcut.
https://www.youtube.com/embed/jxUr18q6agM25 Yorumla- +1 yıl
Kanalına girersen, "Sözüm Belden Aşağı" diye liste var oynatma listeleri kısmında. Oradan tüm videolara ulaşabilirsin.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim, kendine iyi bak, canını sıkma, hata insana özgüdür.
Soran+1 yılSende kendine iyi bak 🙏🙏🙏
- +1 yıl
İyi geceler :)
- Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılNamus 2 bacak arasında degil her şeyi yaşayan adam da kirli o zaman ya da onun zarı yok diye mi temiz sacmalamayın ya
25 Yorumla- +1 yıl
Beğenmeyen de herseyi yapan kadın bakire olsun diyen bir arkadaş 😂
Soran+1 yılDediklerinize katılıyorum ama bu biraz da tercih meselesi ben mesela bu kadar ağır şeyler yaşayacağımı bilseydim gururumun bu denli harap olacağını bilseydim kesinlikle bişey yaşamazdım çünkü beni fazlasıyla etkiledi
- +1 yıl
En fazla seks dir ne olacak ne ağır olabilir
Soran+1 yılTerk edilmek kullanılmışlık hissi
- +1 yıl
Zevk tek taraflı olmaz hiç bir zaman kullanılmak degil bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa herkes gibi sevdiğin insanlarla bir şeyler yaşamışsın bundan doğal ne var? Kime ne ki bundan? Sen yaşadıklarının arkasında duracaksın sen eğer kendini kabul etmezsen elbette ki karşındaki de kabul etmez. Yıl olmuş 2021 bunu dert eden adamla zaten beraber olma. Ha ama dinsel açıdan sıkıntı hissediyorsan o da senle Allah arasında ona da kimse karışamaz. Onun için de elinden geleni yapmışsın. Böyle hissetmene gerek yok.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKimsenin düşüncesine göre hareket etme şu an herkes bir şeyler yaşıyor çok doğal. Arada çürük düşünceliler çıkacaktır onları sen ele onlar seni değil. Kimseye mecbur değilsin her zaman özgüvenli ol 🙏🏻
- Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılbak dostum geçmişin sadece seni ilgilendirir eşin olanak kişi sana bunu sorduğu zaman anlatmamalısın ve anlatmak zorunda değilsin sana sadece sorarsa geçmişimde hatalarım oldu de geç eğer gen ısrar edersen saece evet ilişkilerim oldu de detaya inme ama eğerki sen geçmişinde erkeklerle yattın mı ettin mi derse evlenlenmkten vazgeç
20 Yorumla
+1 yılHayat acımasızdır. Hata yaptıysan bedelini ödersin. Yaşında 22 yani çokta büyük sayılmazsın. Het neyse sonuç olarak seni böyle kabul edebilecek birini bulmalısın ve çokta şart koyma. Elbet bulursun birini
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı. Zor şeyler yaşamışsın seni seven geçmişini sorun etmemeli
24 Yorumla
Soran+1 yılBöyle erkekler var mıdır hiç rastladınız mı
Soran+1 yılKız güzel miydi
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişini kafana takman artık yersiz. Geçmişinle ilgilenmeyen insanla olman doğrusudur.
27 Yorumla
Soran+1 yılAma erkeklerin çok büyük bir kısmı takıyor bunu ve bu devirde zaten kimse kimseye güvenmiyor
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok. Yalan söylemen büyük yanlış olur. Anlaşılınca boşanmaya kadar bile gidebilir evlendikten sonra. O yüzden seni sen olduğun için sevecek birisini iste. Birisiyle tanıştığında, çok uzun zaman geçmeden bu konuları açıp konuşmalısın.
Soran+1 yılYa giderse ve ben boş yere geçmişimi ona açmış olursam
- +1 yıl
Bu tür korkuları aş. Giderse kaybedeceğin bir şey yok. Yanlış kişiyle yolları ayırmış olursun hepsi bu. Bekaretini kaybetme yaşı baya düştü.
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun kendimi sevmem lazım
- +1 yıl
Sen kendini böyle kabul etmezsen başkasıda kabul etmez:)
Soran+1 yılDoğru
Gizli Üye(25-29)+1 yılTövbe ettikten sonra gerisi Allaha kalmış. Ama eğer müslümansan tabii ahirete inanıyosun veballe gitme seviyosa seni öyle sevsin kendisi de belki daha önce baya yapmıştır bilemem. Ama dürüst ol elin insanı biliyo da hayatını paylaşcağın kişi mi bilmesin
12 Yorumla
Soran+1 yılSon cümlen o kadar haklı ki
Cevap sahibi+1 yılOnun geçmişini de sor kimsenin yadırgamaya hakkı yok. Bak nasıl olsa bu kız yapmis ben de yapim ayrılim diye de düşünebilir. Öyle erkeklerde var. Bide ayıptır sorması kaç erkekle birlikte oldun
Aile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı. Dünü unutmalı bugünü yaşamalısınız. Çünkü dün ile bugün arasında bir kavga çıkarsa yarını kaybedersiniz! Kimse kimsenin bir şeyini sorgulayamaz eğer sorgulanması gereken şeyler varsa sizde sorgulayın
20 Yorumla
+1 yılçevreni değiştir.
ve çıkmaz..
biraz rahat ol geçmiş geçmişte kaldı..23 Yorumla
Soran+1 yılVicdan azabı ile nasıl yaşayacam sonuçta o kişi hayat arkadaşım olacak
- +1 yıl
geçmişinde birlikte olduğunu bilmiyor mu?
ayrıca onun geçmişi ne kadar temiz?
Soran+1 yılşu an hayatımda birisi yok ama olursa nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı.
+1 yılYa mk bende kendime özel şeyler yaşadım ama sırf kız olduğum için kendimi kirli görmedim geçmişin ile ilgilenen adama yol ver gitsin geçmiş geçmişte kaldı bırakın şu zevk için yapılan şeyi namus muhabbeti yapmayı
47 Yorumla- +1 yıl
İyi de bu kızda sanırım namuslu erkek olsun diyor :D aile yapımıza uygun birisini istiyorum diyor. Kendisi erkek için yapıyor o ayrımı asfasfasga
- +1 yıl
Namuslarını parmaklıyayım 😂
- +1 yıl
Ben de * bu namus muhabbetini. toplumca anlaşmalı herkes biribirine baskı uyguluyor :D psikopatlık resmen
- +1 yıl
Takılıyorum 😂
- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
İlktekini yanlış yazdım 😂
- +1 yıl
takılabiliriz :D yanlışlıkla olsun olmasın :D
eğeronu gerçekten seviyosan herşeyi itiraf edersin ve eğeroda senigerçekten seviyosa seniherşeye rğmen sevmeye devam eder çünkü saf erkekler böyledir onun için açık ol
210 Yorumla
Soran+1 yılBöyle biri gerçekten de çıkar mı karşıma ya her şey çok güzel giderken bu aramızda sorun olur da ayrılırsak
Soran+1 yılAma yine hayal kırıklığı yaşamış olacağım yine acılar çekeceğim zamanım gidecek
Soran+1 yılBen çok acı çektim yaşayan ölü gibiydim yeni yeni toparlamaya başladım nasıl kaldırırım yine
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yılDediğin her şeye harfiyen hak veriyorum
+1 yılGeçmişi önemsemeyen erkekler de var. Takma kafana bu kadar.
20 Yorumla
+1 yılBu senin hayatın sen değişmek istemişsin zaten gecmis gecmiste kalmali ve kimseye bisey demek düşmez ayrıca erkekler yaparken bu hata olmuyor
25 Yorumla
Soran+1 yılBunu nasıl saklarım peki
- +1 yıl
Hayatina biri girdiginde bilmek isterse bunu saklamamalısın. Eğer o da bir şey yaşamışsa daha önce zaten onun icin sorun olmamalı. Eğer sorun yapıyorsa da erkek yapar düşüncesi olan bir maldir
Soran+1 yılYaşadığımız coğrafyada her zaman erkek yapar düşüncesi var en modern gibi takılanlar da bile var maalesef
- +1 yıl
Evet çoğunluk boyle ama olmayanlar da var emin ol
Soran+1 yılUmarım ki karşıma çıkar
Şu hayatta herkesin yaptığı hatalar var ve yapılan hatalardan ders çıkarıp bir daha o hatalara düşmemek en önemlisi zaten. Tövbe ettim Namaz kıldım diyorsun umarım gönlüne göre olur her şey ve seni seven anlayan biri girer hayatına
00 Yorumla
+1 yılBu kadar takma kafana adı üstünde geçmiş zaman, elbet zaman birini çıkarır karşına
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi ben mi yanlış anladım yoksa sen sadece bir erkekle cinsel ilişkiye girip kendine kirli mi diyorsun? Kendini bu kadar gerçeklikten kopuk aşağılamayı sana ailen öğretti sanırım.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı.
+1 yılHayırlısı olsun düzelir inşallah hersey gönlünce olur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSeni seven seviyorsa senin her şeyine katlanır seven insen kaç kişiyle yapmisin ya da neler yaşamıssin bakmamali ben bakmadım hiç öyle şeye sadece sevdim yaşadıklarını unutturmaya calistim
00 Yorumla
+1 yılHer zaman kendine güven, sen başka bir dünya kurarsan geçmişindekiler de başka bir dünya kurar sensiz ve onlarda seninle yaşadıkları için senden çekinirler (onlarında olur seni açıklayamayacakları birileri yanında). Zaman geçtikçe birbirinizi görmemeye başlarsınız. Erkeklerle bi yola çıkmadan ona bilmesi gerekenleri anlat herşeyi anlatma sonra gözlerinin içine bak ki gözün başka bişey görmesin artık. Önce kendinden emin ol.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsiz kızların genel sorunu asıl sizinle ömürlük isteynleri seçmemeniz..
16 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef ki haklısın :(
Cevap sahibi+1 yıl25 yaşındayım hayatımda kımse olmadı bılıyonmu secılmedım hıc olurda şans vermek ıstersen geçmişini boşvereek senı gormeden bıle senı tanımak ısterım.
Cevap sahibi+1 yılgüncellemeni görünce tekrar yazmak istedim hatanı tekrar yapma yeterkş unut gitsin derim
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılrica ederim amadiğer sorumu es geçtin
- +1 yıl
Ben de aynı durumdayım
Hakikatten seven niye olmuyo gerçekten
- Aile & Toplum konusunda 10,7b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş önemli değil yeter ki senin ruhun ve düşüncelerin temiz olsun artık knki dert etme hiç bir şeyi
20 Yorumla
+1 yılOkumaya üşendim. Ama sahi bir Müslümle evlenmek istiyorsan zaten geçmişini sorma olasılığı çok çok düşük. Seni seven biri ile olmak istersen de anlayışla karşılar zaten.
111 Yorumla- +1 yıl
İnançlı kişler daha çok kafaya takar.
- +1 yıl
Ben inançlıyım ama kafaya takmıyorum. Ki sahih demek istedim. Onun kitabını okuyan kimselerin ve tam iman etmiş kimselerin bir çoğunun bunu takacağını düşünmüyorum. İslam'da kusurları örtmek, görmemezlikten gelme var. Ki illa Müslüman da değil birini çok sever ve kabul edersen bu bir sorun değil. Onu da geçtim. Kadının iffetine karşı bu kadar ön yargı yapıp yoruma dislike atanlar neyin kafasında bilmiyorum. Bu kadar mı kinlerine düşkünler.
- +1 yıl
Bende ateistim. İslamda dediğinin tam tersi var. Zina edenlerin zina etmiş olanlarla evlenmesini tavsiye eder Allah. Zina etmeyenlerinde etmeyenlerle olmasını tavsiye eder. Siz nasıl müslümansınız bilmiyorum , ben ateist olarak çoğunuzdan kat kat fazla biliyorum.
- +1 yıl
Knk İslam'da kadının bakire olup olmadığını kimsenin sormaya hakkı yok. Kadın açıklama yapmak zorunda değil. Demek istediğim bu. Tavsiye edilen veya edilmeyen değil. Tavsiye nedir önerilen, asla ama asla demek değil.
- +1 yıl
Kanka senin bildiğin islam değil , islamı bilsen ateist olursun o kadar diyorum. Senin bildiğin modifiye bir din. Öyle bir din hiç gelmedi. Sana göre şunlarda vardır şimdi. İslam aslında çok eşliliğe karşı bu eskiden sınırsızdı 4 kadınla sınırladı. Ama çok ağır şartları var. Falan diye olaylara girecek bir islam bilgin var. Az daha zorlasak" kadının aslında yemek yapmak, evi temizlemek hatta kendi çoğunu emzirmek bile görevi değil." Diye devam edecek bilgilerle dolu sanki kafan. Bunlar modifiye islam. Bir gün uyanırsın umarım. Bak sana bir iki konudan daha bahsedeyim. Mesela islama göre erkek 4 kadınla evlenebilir. İlk eşin veya diğerlerinin bunu reddetme şansı yoktur. Bu Allahın verdiği bir haktır. Yani gerçek islama uygun yaşamak istiyorsan kocan başka eşlerde isterse sesini çıkartmaman lazım. Ikinci olarak. Biz yarın ermenistan veya yunanistanla savaşa girsek. Erkekleri savaşta öldürsek veya esir etsek. Kadınları cariye (köle ) yapsak. 4 eşi olsun olmasın müslüman erkekler bu cariyelerle nikahsız cinsel ilişkiye girebilir. Cariyeler hür olmadığı için bunu reddetme şansı yoktur. Yani bu islama göre tecavüz sayılmaz. Bu cariyeler mal olarak göründüğü için alınıp satılabilir , kiralanabilir. Gerçek islam budur. 1400 yıl önce yazılmış kitaptan 2021 de modernlik bekleme. Bu garip bir fantezidir sadece. Talibanın bu kadar yobaz olmasının nedenide 1400 yıl önceki islamı yaşamasıdır. Türkiye gibi bir ülkede zamanında atılmış önemli adımlar sayesinde modifiye islam yaşıyorsun. Dinin sana fayda sağlayan yönünü alıyorsun. İkinci konuda dinden çıkan kişinin katli farzdır. İslama göre yönetilen bir toplumda ben şu an yaşamıyor olurdum. Bunu da istediğin gibi araştırabilirsin kesin bilgidir 👍🏻 hatta araştırdığında dine dönmesi için biraz zaman verilir. Eğer bu kişi kadınsa işkence bile edilebilir diye hatırlıyorum. Dini yaşamadan önce araştırmanı öneririm iyi günler 👋🏻
- +1 yıl
İşte bir sığ görüş daha.😒 Peşin hükümlü ve kendi doğrusundan başka doğru bilmeyen birine ne diyebilirim ki.
- +1 yıl
Sığ bir görüş değil. Senin araştırdığının kat kat fazlasını araştırmış biri. Doğruyu biliyorum , söylüyorum, kaynak veriyorum. Eğer karşıt bir görüşün varsa kaynak ver. Verdiğim kaynağın neden yanlış olduğunu söyle. Ama okumadan araştırmadan ılımlı islamcıların youtube videolarını izleyip islam güzellemerine kanarak bilmiş bilmiş konuşma. Varsa kaynağın delilin söyle , ben burdayım. Kaçak bir laf edip gidiyorsun. Hiçbirine cevabın da yok.
- +1 yıl
Peki
- +1 yıl
Tahmin edeyim youtube da hayalhanem ya da sözler köşkünü takip ediyorsun sjjsjsj
- +1 yıl
Komik.
+1 yılşahsen böyle şeyler benim hiç umurumda değil ama herkesin adına da konuşamam tabii. en güzeli dürüst olmak. seni seven geçmişin ile sevebilmeli yoksa diğer türlü ne yaparsan yap mutlu olamayacaksın.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılAçıkcası üzüldüm ama Allah çok affedicidir bağışlayıcıdır.
Senin karşınada birini çıkarır elbet
sabredeceksin öyle kolay teslim olmayacaksın00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçmişinden kurtulamazsın ama ders çıkarıp ona göre yol çizebilirsin kendine
10 YorumlaGeçmişten ders alıp kendine temiz bir sayfa aç. Unutma geçmişin geleceğini çizer
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Yaşadığın orta mı değiştir. Başka şehire git. Evlen tövbe et. Mutlu ol
00 Yorumla
+1 yılBazı hatalar ömür boyu insanın sırtına yük oluyor maalesef böyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişi kapat bir daha açma aynı hataları yapma önüne bak sana uygun birini bulursun inşaAllah
00 Yorumla
+1 yılGeçmişle yaşama ama geçmişi unutamazsın.
12 Yorumla
Soran+1 yılSürekli ızdırap mı çekeceğim kendi düşen ağlamaz ama bu kadarını da hak etmiyorum
- +1 yıl
Geçmişle yaşama. Geleceğe bak.
+1 yılKalbin temiz olsun her insan hata yapabilir. önemli olan ders almak
20 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşına harcayağın emeğe bağlı. Geçmiş tozdur üfle gitsin
10 Yorumla
+1 yıl-Terapiste git.
-Günlüğüne hepsini yaz ve mazeretler üret.
-Tevbe et biraz din diyanet öğren.
-Gelecekte geçmişini telafi etmenin yollarını ara.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurtulursun elbet sen tövbe etmişsin zaten. Hakkında hayırlısı olsun
00 YorumlaNereye gidersen git geçmişinden kurtulamazsin yaptıklarınla yüzleşeceksin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. Evlenmek istediğin kişiye söyle de bilsin kandırma milleti. Boşuna da seccadeyi kirletme.
16 Yorumla
Soran+1 yılÇok kırıcısın
Soran+1 yılAllah bile kendi huzuruna kabul ettikten sonra sen bu şekilde konuşamazsın bu Allah'a şirktir. Ayrıca senin hiç mi günahın yok?
Soran+1 yılYa bi defol git cahil
Allah yardımcın olsun, umarım karşına iyi biti çıkar.
00 Yorumla… yapılmış şeyin davası olmaz yap yap tövbe et ne ala memleket valla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemediğin halt kalmamış birde çıkıp aileme uygun birini istiyorum diyor. Komik be
218 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişte hata yapmış olmam iyi birini hak etmediğim anlamına mı geliyor
Cevap sahibi+1 yılHata yapılır sen hata üstüne hata yapmışsın. Birlikte olmadığın adam kaldı mı mesela?
Soran+1 yılSadece bir kişi ile birlikte oldum o zaman da 20 yaşındaydım ondan sonra zaten kendime gelemedim çok üzüldüm hayattan soğudum yeni yeni toparladım ondan öncesinde de üstü kapalı bişeyler yaşadım ama çok canım ve yaşım da 20 den küçüktü
Cevap sahibi+1 yılYa bak bu zor bir durum. 20 den küçük olmak bunu masum göstermiyor. Bizde 20 den küçüktük. Ve bu kişiden ayrılmasan bunu dert etmeyecektin. Yani mesele bunu yaşamış olman değil bunu yaşayıp karşıdakine bunu nasıl anlatırım meselesi farkında mısın. Buda sağlıksız
Soran+1 yılAcısını fazlasıyla yaşadım zaten bu durumun zaten mesele bekaret de değil mesele gururumun incinmesi karşımdaki beni terk etmeseydi gururum incinmezdi bende kendimi neden kötü hissedeyim artı olarak belki evlendikten sonra bile ona keşke yapmasaydık zina ettik diyecektim bilemezsin bende bilemem insan her yaşında aynı olmuyor
Cevap sahibi+1 yılNeyse şöyle bakalım geçmişi değiştiremezsin. Peşin hükümler hep vardır hep olacak. Ne okuyorsun sen
Soran+1 yılHukuk
Cevap sahibi+1 yılBak burada bile hata yapıyorsun. Kaç tane şey söylüyorum kaale almayıp cevap verip diğer yoruma geçiyorsun. Hoş değil
Soran+1 yılGeçmişten kurtulamayacağımı söylüyorsun ne diyebilirim sana? Peşin hükümlerin olduğunu diyorsun bunu bende biliyorum zaten bundan muzdaribim bunlara ne cevap vermemi bekliyorsun
Cevap sahibi+1 yılFarkında isen baştaki yorumum ile sonraki yorumum arasında fark var. Bunu anlayabilecek olgunlukta olduğunu düşünmüştüm
Soran+1 yılEn son bu yorumları yaptın sonra okuduğum bölümü sordun?
Cevap sahibi+1 yılBölümden önce ne dedim? Zor bir durum mesele bu bu değil şu dedim. Sağlıksız dedim. Sende biraz ön yargılı bir insansın herhalde. Şikayetçi olduğumuz şeyleri de yapıyoruz değil mi ara ara. Üsluba bakarak söylüyorum ki bu yaşananlar seni olgunlaştırmış en azından bu bir değerdir. Ama birilerinin şöyle böyle diyerek yaptığı yorum ya da ortaya koyduğu yaklaşım sana istikamet çizmesin. Buna herkes dahil, bende. Hatalar yapılır, yapıldı. Tebessüm etmek için epey sebep var
Cevap sahibi+1 yılKaale almamak da gıcık bir durum
- +1 yıl
Soran allah aşkına şuna cevap vermeyi kes, kimsenin özellikle de tanımayan birinin seni bu şekilde eleştirmesine izin verme
Soran+1 yıl@Sakinvetatlikiz katılıyorum bi açığımı buldu ya haddini aşmaya başladı yok bide şöylesin yok bide böylesin diye konuşuyor kaale alınacak biri değil 😊
- +1 yıl
Sen izin verirsen yapar tabiki sen suaturmak yerine konuşturmuşsun o da iyi havlamış.
Soran+1 yıl@Sakinvetatlikiz fark etmemiş olabilirsin ama ben sonlara doğru niyetini anlayıp cevap vermedim ona
- +1 yıl
Sonlara bakmadım
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Sakin ol geçmişe perde cek. Kimseye bişey anlatma!
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSöylemeyebilirsin bu senin özelin
12 Yorumla
Soran+1 yılBilen kişiler var illa duyulursa
Soran+1 yılBide sürekli vicdan azabı çekerim
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılSende unut yaa
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçmişinden kurtulamazsın, ölene kadar takip eder seni, parayla falan mı yaptın o ara?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır ne parası daha neler
Cevap sahibi+1 yılkuranda bile yazıyor zina edenlerle zina edenler birlikte olur diye. Geçmişi senin gibi kieli birisini bulman gerekiyot, bana inanmıyosan kurana bak
+1 yılGeçmişine geleceğine zokayım o zaman
22 Yorumla
Soran+1 yılBende sana.
- +1 yıl
Oq
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaç farklı kişiyle cinsel birliktelik kurdun?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBilen kişiler varsa şehir değiştir
+1 yılÇamasır suyuna yat bi
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş insanin peşini birakmaz.
00 Yorumla
+1 yılGecmis surekki onune cikar
00 YorumlaUnut
00 Yorumla
+1 yılUmrumda değil
10 Yorumla
+1 yılKirli kizlari severim
14 Yorumla- +1 yıl
bu nasıl yorum be kardeşim?
- +1 yıl
@düdükleyentencere Benim Yorum bu
- +1 yıl
evet senin yorum da fazla ağır olmadı mı?
- +1 yıl
@düdükleyentencere Yok
+1 yılkomiksin
12 Yorumla
Soran+1 yılSebep?
- +1 yıl
kendi ailen sana eziyet etmiş ve sen onlar gibi birini istiyorsun. Nefret ettiğin şeye dönüşmüşsün resmen
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar