Allah aşkına okuyun cevap verin nolur?

1 yıl flört edip tanıdığım 1 yıl sonunda sevgili olduğum toplamda 3 yıllık bir ilişkim var. ilişki başında çok kıskanır, güvensizlik yaşar ve sürekli kavga ederdi. bir taraftanda hediyeler alır öpücüklere boğardı. sonradan güveni oturdu. sevgimiz arttı. agresif davranışları için pişman oldu. yakınlaşıyor ve mutluyduk. sonra onu gelecek kaygısı sardı. kpss çalışmaya başladı. korona çıktı derken biz uzaklaştık. tam o sıra namaza başladı ve benden iyice temas anlamında uzaklaştı. sebeplerini bana sürekli açıklasada yokluğundan dolayı kendimi hep eksik ve arkadaşmışız gibi hissettim. yazar arar sürekli, iltifatlar eder, buluşunca sadece elimi tutarak yürür ve karşılıklı kahve içip eve döner olduk. memnun olmadığı bir işte çalışıyordu. bu sefer yorgunluktan benimle ilgilenmemeye başladı. öpmeleri gidip gelirken oldu sadece. özel günlerde hediyesini alır fakat diğer günlerde parasızlıktan bir şey yapamadığını söyler oldu. (2 günde bir arkadaşlarıyla buluşur kahve içer) hesabımı ödüyor ama ben o paraya incelik bekliyorum. benim güzel bir mesleğim var işe başladım. o işten çıktı ve hangi kapıyı aralasa yüzüne kapanıyor, mutsuz. gelecek kaygısı arttı bana ilgisi giderek azaldı. bana olan tahammülüde azaldı. dini sebepler, işsizlik derken harcanan ben ve ilişkimiz oldu. videolar izledim, kitaplar okudum, onu suçlamadan hislerimi söyledim, o yaklaşmasa ben yaklaştım ama hiç bir şey fayda etmedi. sürekli sorun çıkardığımı, sürekli ilgi beklediğimi söyledi. “ilişki huzurdur bizimki dert sorun. durduğum yerden sorun çıkıyor” demeye başladı. evet çünkü gerçekten duruyor. bir gün birden fazla öpünce kendini yeterli sanıyor. “her gün yazıyoruz, iki günde buluşuyoruz ne var” diyor. “daha napıyım” diyor. kaliteli vakit geçiremiyoruz. suçu kendimde aradıkça özgüvenim azaldı. ayrılma kararı aldım. bana her gün “nasılsın? ne yapmamız gerektiğini ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. ilişkide sınavdaymış teste tabi tutuluyormuşum gibi hissediyorum, çözemiyoruz, bilmiyorum” diyor. bugünde yazmadı. kaldık böylece. herkesin imrenerek baktığı ilişkim böylece kaldı. alışkanlık yaptığından arama geçmişi silik, instagram arama yeri silik, hafıza dolmasın diye dm mesajlarını düzenli siler, telefonu alışkanlık olmuş hep sessizde. yani aslında ben tarafından bi güven sorunuda var. ona normal ama benim kafamda hep soru işaretleri. tanışma aşamasında bi kızı erkek adıyla kaydetmişti. sorduğumda “kız arıyordu, üslubu canımlı, yanlış anlama sorun çıkmasın diye yaptım” dedi. flört başındayız diye sustum. arkadaşıyla fotoğraf attı. ortak tanıdıkları kız alev attı. minik tepki gösterdim ama o “sorun çıkacak öf noldu sanki” diyip benden daha çok sinirlendi. en ufak sorunda böyle tepkiler veriyor. belim ağrıdı desem onu sorun olarak görüyor ve öflüyor. huzur istiyorum tribine giriyor. az çok anlamışsınızdır nasıl biri olduğunu. çevremden kötü yorum yapan kimse olmadı şu güne kadar. esprili hareketli temiz yüzlü biri. ben napıcam bana yardım edermisiniz?
Allah aşkına okuyun cevap verin nolur?