İlişkinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için neler yapılmalı, neler yapılmamalı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sağlıklı bir ilişkinin temelinde elbette ki sağlıklı bir iletişim olacaktır.
Taraflar birbirlerine saygı duymalı. Birbirlerinin sınırlarını gözetmeli ve bilmelidirler.
İlişkiye sürekli 3. Kişi görüşleri dahil edilmemelidir.
Ayrıca ilişki içinde yaşanacak bir iletişim kopukluğu da o andan itibaren çeşitli sorunları da doğuracaktır.
Taraflardan birisi tartışma yaşadıklarında susarak, kendini hiçbir şekilde ifade etmeyerek kaçınıyorsa ve sonrasında bu sorunu başkalarına açarak sorunun çözümünü başkalarında arıyorsa ilişki orada zedelenmeye başlar.
Örneğin: Ayşe bana sorumsuz olduğumu söyledi. Ne demeye çalışıyor abi benden ne istiyor ya sen söyle ben napayım. Bu kız ne demeye çalışıyor. Beni nası üzüyo farkında değil. Diyerek konunun cevabını başkalarında aramaktansa direkt olarak ayşe ile iletişime geçilmelidir. “Ayşe sen bana şunu şunu dedin. Ne demek istiyorsun anlayamadım. Aklıma bir sürü şey geliyor. Bu şekilde konuştuğun zaman ben üzülüyorum.” Gibi cümlelerle konu direkt karşı partnerle konuşup çözülmelidir.
Görsel katılmakla beraber,
Eklemeler de yapmak isterim;
Sağlıklı bir ilişki için akılsal uyum gerekiyor.
Hayata aynı pencereden bakabilmek
Aynı sabit üşüncelere sahip olmak
Her konuda değil ama örnek verecek olursam;
Birinin sağcı diğerinin solcu olması
Birinin batılı birinin doğulu olması uyumsuzluğa bu da sürekli çatışmalara sebep olur.
Bunların aynı olması gerekmekte.
Biri çok yaşlı biri çok genç olursa enerjisel olarak ve düşünce olarak uyusmalari mümkün değil.
Yaş paydaları çok büyük fark içermemeli.
Kıskançlık dozu
Kıskançlık dozu çok önemli
Giyim arkadaşlar gibi konularda kısıtlamaya gitmek
Sürekli sorgulama ve yargılama durumu
İnsanın özgürlüğünü kısıtladığı için olan uyumuda yok edip ilişkiyi sağlıklı bir halden çıkaracaktır.
Karşılıklı hoşgörü ve fedakarlık
Her ilişki az ya da çok fedakarlık ister
Misal uzak mesafe ilişkisidir sabır ve özlem gerekir bunlar birer fedakarlıktır.
O yolu onun için gidip gelmek bir fedakarlıktır.
Geceleri sabaha kadar konuşmak bir fedakarlık.
Ailesel engellerde bunları aşmak fedakarlıktır.
Anlayış her insan ilişkisinde gerekir.
Karşımızdaki kişiyi bir kelimesi ile vurmak yerine sonunu dinleyip hislerini anlamaya çalışmalıyız.
Fevri olursak ilişkimizi zedeler dönüşü olmayan yollara sokarız.
Karşılıklı saygı olmalı en başta, bu her ilişki için geçerli. Yargılamadan önce dinlemek gerek. Dinleyip anlamak. Anlayıp anlaşılmak. Anlaşmak. Birbirilerine zaman ayırabilmeleri gerekir.
Merhaba.
Öncelikle şunu bilmelisin ki ; Bu ülke de sağlıklı bir ilişki mümkün değil çünkü güç savaşı yalan entrika eğlence aranıyor, gerçek anlamda sevgi dinlendirirken bizler de ise yoruyor bıktırıyor usandırıyor hatta ölüme dahi götürüyor, insanı bunun örnekleri çekilen diziler de filmler de bile var subliminal mesaj olarak işleniyor, onun için aranılan o mutluluğu huzuru bulamıyor insan, çünkü seçmesinin gerekenin tam zıttın da birini seçiyor sonra maddi manevi tükeniyor.
Onun için sağlıklı bir ilişkiyi bu ülke de aramayın arkadaşlar, çalışarak kendinizi geliştirmeye bakın zaten günün birinde o doğru kişi gelir bulur sizi.
Cevap
22Cevap
Selam,
Hayranlık
Saygı
Tam güven
Tam destek
Tam dostluk
AŞK olayını bu maddeler bebek gibi besler, büyütür bence... Sonsuzluğa yol aldırır... Bir de her fırsatta iki taraf da birbirine yeniden niyet etmeli bir, ikincisi ise her fırsatta iki taraf da birbirinin gıyabında ve yüzüne karşı şükretmeli... Ve üçüncü püf noktası şu ki, iki taraf da birbirinin arkasından tek kelime bile olumsuz laf etmemeli, hatta ettirmemeli... Bu gizli güzel tavırların güzel enerjilerine inancım tam...
Teşekkürler...🦄🍀❤️
Sevmek çok önemli Ama güven daha da önemli. Sevmediğin birine de güvenebilirsin. Keza güven doğru bir ifade mi bilemiyorum. Güvendiğin insanın hata yapması aşırı yıpratıcı olabilir. İnsanın hata yapabileceğini bilerek, kabul ederek ona inanarak sevmek bi ilişki de ki inişleri de tekrar yükselişe geçirebilecek güce sahip. Bana beni sevdiğini gösterme, bana beni sevdiğine inandır.
Üstüne titreyip boğmaya gerek yok. Karşılıklı anlayış ve saygı gerek. Güç savaşlarına girilmemesi, baskın taraf olmaya, söz geçirmeye çalışılmaması gerek. Birbirinin ilişki dışındaki sosyal yaşamına ve sosyal çevresi ile olan ilişkilerine saygı göstermek gerek (iş ve arkadaş çevresi gibi). Güvenmek ve şüpheci yaklaşımlardan kaçınmak gerek. Net, açık ve dürüst olmak gerek.
3S kuralının var olması gereklidir. Sevgi, saygı ve sadakat… Seksi eklemiyorum. Çünkü seks bir gün elbet biter. Aşkı eklemiyorum aşk da bir gün elbet biter. Ancak sevgi, saygı ve sadakat bunlardan birinden birisinin olmayışı ilişkiyi düz bir zeminde tutamaz
Bir ilişkinin olmazsa olmazı bence güvendir. Güven yoksa sevgi olsa da o ilişki sağlıklı olmuyor. O yüzden iki tarafın da birbirine güvenmesi gerekiyor. Ama sadece güven yeterli değil. Bunun yanında sevgi, hoşgörü, anlayış gibi şeyler de lazım.
Çok da kasmayın her şeyi akışına bırakın gelecek ile ilgili kesin planlar da yapmayın yaptığınız planlar farklı spnuçlandığı zman ilişkinize yansıyabilir en önemlisi bir birinizi suçlamayın bir şey için çözüm odaklı olun problem kaçınılmaz bir gerçek berbaber aştığını sürece güçlü kalırsınız
Öncelikle birbirini tanımalı çiftler en azından bir kaç hafta konuşmalı.
Sonrasında mevcut hayatlarında devam ederken ilişkiyi yaşamalı, ilişkileri hayatlarını değiştirmemeli.
Şöyle aktarmak istiyorum ben ilişkileridebir dış mimar gibi mügendiz gibi görüyorum şöyleki binanın temelinden çalınırsa yıkılır betondan giderse dışardan ses gelir uzatmadan erkekte bayanda düz olucak çocuk diyilerse tabi yalansiz yanlidiz olmalı heleki bu zamanda dikat edin arkadaşlar ilişkinize yaniz 4duvarda kalınca anlaşılıyor acısı
Dürüst, saygılı, konuşup anlaşabilen kafa yapılarına sahip olmalı iki tarafında. Sevgi, aşk sonraki konu.
Karşılıklı dürüstlük...
Gerisi gelir.
@muhtarin_kizi
Saygi ve sadakat en önemlisi.
Tartisma esnasinda karsi tarafi anlamaya calisip, orta yolu bulmak cünkü her insan öfkeliyken belli eder kendini
Katılıyorum kesinlikle 🖤
Tek taraflı, bencil ve anlayıştan uzak olmamalıdır. İki taraf da ilişki sürerken önceki çevrelerinden ve hayatlarından kopmamalıdır
sağlikli iliski diye bir şey yok arkadaşim. ya aşk var orada, ya da takilmaca.. bu kadar. adini degistirip bin tane kilif koymayin.
canım eşimi çok özledim kalu beladan beri görüşemedik
Birbirine sahip çıkıp birbirlerini Desteklemeyi bilmeli gerçek bi ilişki ve evleneceğin kişi ya da . Zaman neleri gösterir bilemeyiz orasını.
2 doz aşıyla , olmalı
Yazının altına imzamı atarım
Sevgi ve saygı, aynı kafadan olmak
Dürüst ve yalasız bir birliktelik
toksiklik seviyesi: hafif olmali ki saglikli olabilsin
Bilmem hiç ilişkim olmadı tecrübem yok hiç anlamam
İçihnde sks çok olmayan
Bi muhtarın kızını bulmak lazım :D
Niye insan gibi değilde köpek gibi
Sağlıkçı ile olmalıdır :))
bi mesaja anında cevap atıyorsa sevin onu.
Saglıklı ilişki kalmadıki
Görseldeki gibi🤤
Saygi sevgi seks
Saygı en başta gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?