Öncelik malzemeler. Servis edilecek tabaklar, salçanın ısıtılacağı tava (yumurta yapılan tavalar önceliğin olsun), zeytin yağı ve varsa büyük yoksa küçük süzgeç. Tencerenin %80 i kadar veya 4 te 3 ü kadar su doldur. Aygazı aç su ıısınsın fokurdamaya başlayınca makarnaları dök ama çok yapma bence tahmini 400 gram civarı vardır orada tek sevgilinle sen yiyecekseniz iştahınıza bağlı ama bence yarısını koyabilirsin. Makarnaları koyduktan sonra tahta kaşık varsa küçüklerden onla karıştır özellikle alta dikkat et yapışmasın. Salça en son yapılacak kısım. Salçayı düşünme. Karıştır karıştır devam et. Şöyle 5 dakika yakın olunca al bir makarnayı kaşıkla veya çatal yardımyıla ısır tadına bak sertse biraz daha pişir ara ara yokla böyle aslında görünüşünden anlaşılır ama ilk sanırım o yüzden tatma yöntemi uygulamalısın. Bunu yaptıktan. Baktın yumuşaklığı ve tadı tamam kapat aygazı. Havluyla tut tencereyi dikkat et ama süzgeçle lavaboya yavaşça süz suyunu veya farkl ıbir tencerenin üzerinde de yapabilirsin bunu. Süzme işlemi bitince tavaya koy birazcık zeytin yağını ama ocağın altın az açık olsun çok açma yağı gezdirt biraz sonra salçayı koy üstüne karıştır ısınınca işlem tamamdır. Servis tabaklarını makarnayı koyarken salça sosunu da makarna üzerine koyabilir ya da yanına küçük tabağa koyup isteğe bağlı olarak koymasını sağlayabilirsin. Makarnayı ben yağsız yapıyorum dikkatli ve özen gösteirilirse yapışmaz fakat az miktar yağ eklerseniz daha az karıştırsanızda olur.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
kettle da veya ocakta su ısıt kaynadıktan sonra tuz at, 1 dakika sonra makarnaları da at 7-8 dakika pişir. makarnaları süzgece al bu arada biraz sıvı biraz katı yağı tencereye al kısık ateşte erit daha sonra 1 kaşık salçayı biraz kavur. salçayı açmak için makarnanın suyundan veya normal su ekle bir süre pişir daha sonra üzerine makarnaları ekle iyice karıştır.
1 yemek kaşığı tereyağ çok azda normal yağ üzerine 1.5 yemek kaşığı salça üzerine tuz kısık ateşte kaşıkla sürekli karıştırarak pişir. Böyle iyice eze eze. Kıvama gelince domates rendele vardır herhalde domatesin yarısını üzerine dök. 15-20 saniye karıştır. Sonra üzerine makarnayı dök karıştır.
kız yemin ederim dün bu ne ayıp KS sevgilime meme attı o sevgilim var olmaz dedikçe bu o. rospu ısrar etti sonra devreye girip ağzıma geleni dedim red edilmeyi hazm edemedi sevgilime iftira attı ama haberi yok ki hesabın şifresi bende de var 🤣
@kimse_bilmesinbeni işte Buda o kadınlardan aldatılmayı kabullenemeyip aldatıldığı kadına saldıranlardan… ilk mesajı sevgilisi atsa bile istikrarlı bir biçimde bana saldırmayı sürdürüyor nsksksjsksnsknskssj bunlara benzetmesin allah bizi.
@kimse_bilmesinbeni Şempaze suratlı seni sjlsnslsn Amazon ormanı gibi olan kaşlarını biraz al da yüzsüzlüğünü görelim. Rahat bırak beni itle köpekle münasebete girmek isteseydim veteriner olurdum. Bir güzel aşılardım seni kuduz köpek 😅
Hic degilse kiz suratini gosteriyor senin gibi meme gosterip ayartmiyor herkesi pislik 21 yasinda neyle ugrasiyor hangi yolda olcagin belli olmus hahaha canım mal
Kokmus terli memesine guveniyor hahahahahhaha ulan ya 😂😂 canim sen isin kolayina kaciyosan burada ben got meme atsam kopek olurlar pesimde sende o misali yani hahsjdjdjd gururla soyluyor bide erkek sana yazmis olsa bile senin bile bile surdurmen daha pislikcz ama sana bu sozler yabanci gelir anlamassin o””sprlr anlamaz 😂
Tencerenin 3/4ü dolana kadar su koy 2 kaşık tuz at. Kaynayınca makarnayı at. Ara ara karıştır. 10 dk civarı olmuş olur ama kaşıkla bir tane tadina bak yumuşak olduysa olmuştur (ki fotodaki şekil şişen tip ordan da anlarsin olduğunu). Hazir olunca altini kapa süzeğe al. O orada süzülürken tencereye sıvı yağ koy (tabanı kaplayacak kadar yeter) ardından 3-4 yemek kaşık (bol güzel oluyor) salça koy. Tuz baharat falan at biraz pişince altını en kısığa getir ve süzekteki makarnayi ekle karıştır iyice her yer salcali olsun. Sonra altını kapa 5-10 dk dinlensin servis et.
Bu arada oha ya kızım bi makarnayı da bilmiyorsun aw
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
makarnayi biliyom ya salcaya gecen laf etmisti duzgun yapim dedim busefer
Yag yok mu? Makarnayi haşla, salçayı da yağda kavur , sonra yarim çay bardağı kadar su koy. sonra haşlayıp suzdugun makarnayı o sosun içine boşalt karıştır.