Görüşleriniz için teşekkürler soruyu da beğenebilir misiniz
Sizce sevgililik ergence bir davranış mı?
Görüşleriniz için teşekkürler soruyu da beğenebilir misiniz

Bir Soru altında, sorular bitmiyordu :D
Sevgililik çocukça değil, hatta en güzel zamanlar. Birbirini tanıma süreci. Her şeyi doğru yaparsan, birlikte en mutlu olduğun zaman dilimi. Samimi arkadaşlıklar uzun ömürlü olur mu, olur. Ama zaten samimi arkadaşlık, sonra Sevgililik, sonra ciddiyet ve en son evlilik. Öyle her Sevgililik bir gün bitmek zorunda da değil ayrıca :)
Evet, ergenlik. Çünkü hormonların değişmesi için karşı cinse karşı bir çekim hissediliyor.
Merak uyanıyor, öpüşme veya daha ilerisi olan şeyler hayal ediliyor.
Bu hisleri de birbirine belli edince 'sevgili' oluyorlar. Halbuki sevgili kelimesini kirlettiklerinin farkında değiller.
Ilişkiler eğlence için yaşanmaz. Fıtrata ters. Zorlukları beraber aşabileceğin bir partner bulmalısın. Hayvanlar dünyasında bile örnekleri var. Erkekler dişileri etkilemeye çalışır. En güçlüsü kazanır. Çünkü yavruları yuvayı korumaya en uygun odur.
Biz de bize uygun en kaliteli kişi ile ciddi bir niyetle gayet de ciddi bir iş yaparız: evlilik.
Birbirimizi eğlendirebiliyorsak, mutlu edebiliyorsak aliyyul ala olur.
Herkese saadetli bir hayat dilerim.
Zaten öyle olması gerekiyor. Sadece şimdilerde bu herkesin önünde yapıldığı için bence cıvık oluyor. Eskiden gizli yapılırdı adap usul vardı. Kimse kimsenin çizgisini aşmazdı ve böylesi daha güzeldi bence. Tabi o dönemde yaşamadım ama anlatılanlar üzerine konuşuyorum.
Sevgili yapacaksan ayrılmayı, aldatılmayı göze alacaksın. Riskli bir iş bence
Cevap
45Cevap
Sevgililik tatlı bir evredir yaşanması gerekir.
her ciddi ilişki sevgılılık evlılık olacak dıye bırsey yok.
evlenmeden once nısan soz nıye yapılır cıftler vbırbırını tanısın test surusu yapsın dıye , olmadı aıleler uymadı ayrılınır keza tersı ıse evlenılır.
hıcbır mantıklı egıtımlı karıyerı olan erkek bellı bır yasa kadar olan sevgılı durumlarında cıddı dusunmez , sevgılı durumu sosyal bıyolojık hukuki bır ıhtıyactır. ama bellı bır yerden sonra yollar ayrılınabılınır kı buda cok dogal olması gereken dongudur. tersı oluyor ıse zaten cıddı anlamda yol arkadaslıgına baslarsın.
turk kızlarındakı en buyuk handıkap az parası var olan erkek sevgılı olunca hemen evlenelım mantıgı ıle yola cıkıyor elletmem bastırmam koklatmam nazı edası ıle erkek zatewn baska mecralarda carka cıkıyor ya da ayrılmaya sebep oluyor sorsan erkekler fena. bana gore kızlar fena.
Sevgili olmanın neden çocukça bir düşünce olduğunu düşündüğünü anlamadım birbirine bir şey hisseden seven değer veren insanlar birbirlerini daha yakın tanıma ve birbirlerinin hayatına dahil olabilmek vb şeyler için sevgili olma adı altında bir ilişkiye başlarlar sevgili ve yakın arkadaş birbirinden bağımsız şeyler neden bir arada tuttuğunu anlıyamadım ve her ciddi ilişki (senin tanımınla) evlilikle bitmek zorunda değil tabiki ve evlilikte bir bitiş değil yeni başlangıç benim gözümde ve biriyle ilişki içindeysen illa evlenmek zorunda değilsin arada resmiyet olmadanda ilişkiye devam edilebilir illa bir cüzdana gerek olmadığını düşünüyorum
1- Kişilerin kalite ve potansiyeli ilişkinin kalitesini doğrudan etkiler. Bu anlamda özellikle ülkemizdeki sevgililik ilişkilerinde ergence yaklaşımlar son derece yaygındır.
2- Elbetteki samimi arkadaşlık, sevgililikten çok daha uzun ömürlü olur.
Hatta arkadaslikla başlayıp cinselliğe, sevgililige, evliliğe evrilen ilişkiler daha sağlıklı temellere oturur.
3- Her ciddi ilişki elbette evlilikle sonuclanmamali. Üstelik zaten bi de evliysen bunun olmasi saçma olur 😅
Hayır bence değil. Çok küçük olmadıkça herkes aşık olabilir, sever ve değer verir. Ama toplulumuzda sevgi diye bir şey kalmadı herkes menfaat peşinde. Ondan bazıları sevgili olaylarını ergence buluyor ve takılmalık ilişki kuruyor. Tercih meselesi. Eninde sonunda o da birini seviyor ve bildiğin döneklik yapmış oluyor. Kaç yaşında olursan ol seviyorsanız birbirinizi suyunu çıkarın derim
Kim ne derse desin sevgililik önemli yani uzun ömürlü olmasa bile insanlar birşeyler öğreniyor mutlu oluyor karşı cins ile konuşmada ya da ilerideki hayatına girecek insana tecrübeli olmuş oluyor en önemlisi de mutlu oluyor insanlar şahsen hiç tadamadığım bir mutluluk bu mutluluğu tatmak isterdim.
Bana göre belli bir yaştan sonra sevgililik normal bir şey iki insanın birbirini tanıyıp sevmesi ve bir süre sonra evlenmesi, mesela ben bir kızla konuşurken kızla takılmak için değil ailemle tanıştırabilir mi? Kültürü, yetişme tarzı bizim aileye uygun mu? Bir ömür beraber geçer mi? Diye ölçer tartar öyle konuşurum. Ergence olan 16-17 yaşında aklı bir karış havada canım "açkım açkım" diye ergen ergen gezmeleri zaten 5 gün sonra ayrılıyorlar ergen gerisi bir çoğu
Sevgililik ergence değil ve her ilişki evlilik ile bitecek diye bir şey yok. Hayatta eninde sonunda bitiyor öleceğiz o zaman yaşamayalım da hayatımıza son verelim. Evet hayatındaki insanlara değer vermen sevmen yeter ama onlara verdiğin değeri ve diğer insanlardan bir farkı olduğunu göstermek için zaten sevgililik unvanını verirsin. Çünkü 1000 arkadaşın vardır, ama sadece 1 tane sevgilin olur. Biterse de güzel anılar hatıra olarak kalır. Bana göre aksini düşünmek ergenliktir.
Herkesin ağzında bir söz var "evlilik aşkı öldürüyor" ben tam tersini düşünüyorum. Aşk olsa ölmezdi. Bense diyorum ki "Evlilik aşkı tekamül ettirir ve yüceltir". Yani evlenmeden önce aşk olamaz. Her nimetin bir şükrü vardır, evlilik nimetinin şükrüdür aşk...
Tam tersi iyice bişeyleri bağlıyor, sürekli arkadaş kalmak iki tarafa zamanla zarar verir çünküsü "şimdi biz neyiz?", "ne olacağız?" soruları hep varlığını korur sonunda huzursuzluk baş gösterir.
Sevgili olmak onu yaşamak çok farklı bir olay arkadaşlıkla bir tutulmamalı
Elbettw degil.. her ciddi ilişkide evlilikle bitmeyebilir... Sonuçta bu bir yolculuk bazen yolculuklar kısa ömürlü ya da çok uzun ömürlü olabilir.. Yolda aldıgım şekil yolun sana kattıkları bunlar belirleyici olabiliyor..
Kısaca ilişkiler adı ne olursa olsun ergence ya da çoçukça degil birbirini tanıdığın kısa binlerce an.. Bazen o anlar birleşip resmi tamamlıyor... Bazen se kaybolan parçalar hiç birleşmiyor :))

Ne saçma sorular bunlar ya. Ozan Güven okusa ne derdi acaba?
@MustiEmre Eyvallah dostum, senin de.
Sevgililik ergence değil ama insan sevdiği kişi yanında çocuklaşabiliyor..
Ne ergenliği, ne çocukluğu yahu. Saçma sapan ergence ilişki yaşayan, kişiliği oturmamış bireylerin sallaması.
Evlilikle bitip bir ömür boyu süren ilişkiler de var. Sevgililik ergence değil. Sevgili olmayı başaramayan, gereklerini yerine getiremeyen, sevgilisinden daha öncelikli kavramlar edinen kişiler var. Onlar ergence hale getiriyor ilişkileri.
Eğer sevgili olmayı insan gibi başarabilirsek mağlefes şu an böyle bir durum var sevgili olmak ile f*ck bady olmak arasında kalmış bir sürü insan görüyorum ya da öyle görünmeye çalışıyorlar
Sevgililik birbirini tanıma dönemi en heyecanlı eğlenceli geçen bu zaman diliminde karşılıklı tanıma anlama dönemi ile geçer uzun vadeli ilişkilerin yönünü çizer.
Ergence, ne o öyle bir gün biriyle bir gün öbürüyle vıcık vıcık.. Ayrilinca iki sonra zırlamalar, arkadan laf giydirmeler falan.. Evlenin en temizi sfghjk
21. yy bize getirdiği en saçma şeyde bu. Yahu ne güzel sevgililik diyorduk, tek bir çatı altında toplamıştık hepsini, kafa rahattı. Ama şimdi... F*ckbuddy var, lovebuddy var, friendship adı altında egzantirik bir ilişkide var.. Olaya bak şimdi alt konular burjuvaya ergence diyor :D Orta çağ sonrası Avrupa gibi ama rönesans böyle değil..
Kizin neresi sarisin knk körmusun teni esmer saci da siyah sari röfle😂
Sevgililik ergence degil ama iliskiye bagli tabi. 50 yasina gelio ergen gibi davranan ciftler de var
Sevgilerin Gerçek Olduğu, Bir Mesajla İki Görüldü İle Bitmediği Ve Yılda 5-6 Kişi Değiştirilmediği Sürece Ergen Bir Davranış Değil.
Tüm duyguları yükselten, egoyu bir kenara atan, kendine hakim olma duygusunu yok eden bir duygusao durumun isimlendirilişi
Ergence bir davranış değil ama tutarsız bir düşünce hiçbir şey olduğu gibi kalmaz ya yeni bir başlangıç ile bir başlangıca vesile olur veya sona erer
Önce düşman sonra dost olur kimi zaman iki insan bazen de arkadaş iken sevgili veyahutta eş
Bence evet ! İnsan evlenmeyeceği kişiyle ciddi düşünmemeli her şeyi yaşamamalı ! Toplumu yozlaştıran da bu. erkek kadın fark etmiyor
O süreçte yapılan davranışlar ergence oluyor. Evliliğe gitmeden önce bir şekilde o evreden geçmek gerekiyor
Sevgililik ergence değil, sevgililiği ergence yaşayanlardan dolayı ergence görünebilir.
Kiminle sevgili olduğuna bağlı.
Ergenlik de olur aptallıkta.
Hayır tabii ki sevdiğin insanla olduktan sonra bazen Mutluluktan saçmalayabiliyorsun
Bence çok güzel bir şey sadece doğru insan ile mumkun bu
Samimi arkadaşlık daha uzun ömürlüdür çünkü artık sevgililik oyuncak gibi
Bence hayır arkadaş gibi olmak ikilemde bırakır bana göre ikilemde kalmak yorar.
Sevgili olunca sevililiraekadaş veya kanka dert ortağıdır sevişilmez
yabancilarda sevisme cinsel iliski falan olur ciddi bisey bizde cocukluktan kalama cocukca bisey.
Ergence avranış değil perso arkadaşlıklarda sevgilikte hepside biter gider zamanla
Ciddi ilişki 10 yıl kadar sürmeli hiç evlenilmemeli hatta 😂
Sevgili olma durumu nasıl öocukcs veya ergence bir davranış olabilir ki? Önemli olan birlikte yol alabilmek.
Sevgililik kesinlike ergence değil, ama her gördüğüne de aşık olamazsın. Aşk çok özel aynı zamanda çok güzel bişey. Ama benim görüşüm şu, karşı cinsten sıkı bir arkadaşlığı/dostluğu her aşka değişirim.
bence değil..
başlangıç olarak sevgililikte olmalı..
Değil. Ama tavırların çoğu öyle.
Ergenliğe ait ne var diye soracak olursan: Kanka anlayışı var
Samimi arkadaşlık iyidir iyi Sevgili olan kaldı mı ya
Bazı ilişkiler gerçekten ergence.
Sanırım öyle bir şey. En iyisi evlenmek.
Sevgililik bktn bişey
Bence hayır ama bazıları buna neden oluyor
Flört ergence olabilir
e napalım direkt nikah masasına mı?
😂 bana da ergen gözüyle bakıyorlar
😂😂😂 oda iyiymiş
@weturka721 Mutlu olacaksın belli etmeyeceksin çekemiyorlar !
Yaşasın fakbadi olayı
Gayet keyifli.
Adam sudanlı gibi
Değil
değil
hayır tanıma aşaması dır aslında o
hayir
Hayır değil.
Değil hayır
Uzmanlık alanım.
Ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?