Kitap okumayı neden sevemiyorum?

Üniversite öğrencisi olmama rağmen kitapla pek aram yoktur. Aslında benim için boş zamanlarımda yaptığım bir etkinlik olmaktan çok bir gereklilik ve sürekli yapmam gereken bir uğraş olması gerekirken bir türlü alışamıyorum.

Deneme girişimlerim olmadı değil oldu boş vaktim de oluyor ancak internet, televizyon gibi şeylerle daha çok vakit harcıyorum. Aslında benim kendimde sağlamak istediğim kitabı okurken sadece okuduğum şeyi düşünüp farklı dünyalara gitmek kitap okumanın hazzını yaşamak. Yeni bilgileri yeni dünyaları keşfederken bundan mutluluk duymak.

Belki ben bu ezberci sistemin de bir sonucuyum ve kendime de yeteri kadar özeleştiri yapıyorum farkındayım. Çünkü hep bir zorunluluk gibi okutuldu kitap ödevimizi yapmadık diye çekiçle döven hocalarımız bile oldu ve o kitabın aslında insana büyük keyif verebilecek bir şey olduğunu akıl bile edemedik. Yani benim hatam kadar başkalarının hataları da var biliyorum. Ancak nerden başlanır nasıl sever ve sıkılmadan kitap okuyabilirim bundan nasıl keyif alabilirim onu çözmedim tam olarak. Özellikle, ''sevdiğin şeylerden başla'' gibi klişe önerilerin dışında farklı sıradışı ve akla mantığa yatkın önerileriniz varsa merakla bekliyorum.
Kitap okumayı neden sevemiyorum?