Gerçek sevgi ne kadar zamanda oluşur?

İyi geceler arkadaşlar bilenlere dair ilişkiler hakkında bir sorum olacak. Mevzu şöyle;
Benim sevgilim olmadı geçmişte. Yaşım da 25 bu arada. Duygusal boşluğuma denk geldi yalnızca birine fırsat vermek istedim o da (beni fazla tanımadan) kalbimi sevdiğini falan söyledi. Yabancisi olduğum bir sürü süslü cümleler.. Ben de ilgiye açım, sonuçta genç kızım.. Maalesef inandım kapıldım alıştım. Birden hayal gibi başlayan masalimsi şey sonlanirken, bana dedi ki 'bizden olmaz anlamıyor musun?' ve bunun gibi umursamaz ifadeler..
Ben şok oldum tabi. Yalnızca benle bir gelecek düşündüğünü söyleyen adam dedi bunu.. Birden duyguları bitti, benden soğudu falan ama ben baya yalpaladim hiç beklemiyordum. Çünkü onun aksine, ben ona zamanla inanmıştım.
Sonra kendime dedim ki; sen onun nasıl ve ne ara sevdiğini bile anlamamisken, kalbinde hangi ara öldüğünü nereden anlayacaksın?

Özetle bana lazım olan ve gerçekçi gelen ek olarak sağlıklı olan sevgi, tanıyarak zamanla olusandir. Dersim bu oldu. Birden sevip birden terk edebilen insandan bunu çıkardım.

Neyse, zaman geçti kendimi dinledim bir süre. Şimdi de yaş itibariyle vb sebeplerle taliplerimi degerlendirmek istiyorum kısmetse. Ama korkuyorum tecrübe yok geçmişim yok, ya yeniden birini yanlış anlar yanlış tanirsam?
Ya da kendini tanımamış biri denk gelir de kapilirsam?
Size danışmak istediğim konu; ne kadar zaman birini tanımak ve sevmek için/ karar vermek için uygundur?
Gerçek sevgi ne kadar zamanda oluşur?