Birisini sevmiyor iseniz yaptığı her şey gözünüze batar ve öfkelendirir. Sevdiğiniz birinin yanınızda argo konuşması yere tükürmesini bile görmezden gelenler var.
ewet diyebilmek çok isterdim ama maalesef ki hayır sevgi bütün kusurları örtmez hatta sahasına farketmeden tüm kusurları gün yüzüne çıkarır hissettiğimiz duygular bize mantığınızı kaybettirir ve sevgiye yenik düşerek bir sürü hata yaparız kendimizi açığa vururuz... sadece sevmek yetmez ki kusur örtmeye asırlarca sevmekle tarazlandık ama sevginin bize neler yaptırıp yapamayacağıni sevgiyi nasıl kullanmamız gerektiğini öğrenemedik sevgi saygı ile bir arada olamadığı sürece hiçbir şeyi örtmez ortaya çıkarır ama örtmez. . .🎀 🖤
Evet bahsedilen konu sevgimizden dolayı o kişinin davranışlarını bir başkasında görsek itici bulurken onda eğlenceli sempatik görebiliriz. Örneğin bazen abartılı davranışlarını anlatım üslubunu bir başkasından dinlesek bize itici gelebiliyorken onun bu ifade tarzı bize sempatik görülebilir. Kirbi yavrusunu bile pamuğum diye severmiş sevgi böyle bişiy. Bir diğer gerçek sevgi bütün kusurları örtmez sevdiğimiz için her davranışına tolerans gösteremeyiz. Bu durum sevgimize de karakterimizede zarar verir. Böyle bir durum kabul edilmesi söz konusu bile değildir sevgimize güvenerek hareket edebilir karşı taraf, vazgeçilmezimiz haline getirebiliriz ilişkiyi, buda kendimizden ödün verdirir.🤷♀️
Insan en çok sevdiğine sinirlenir sözü de var ona bakarsan. Çelişkili durum. Bütün kusurları örtmüyor ama sevdiğine daha çok müsamaha gösteriyorsun aynı hatayı sevmediğin yapınca şiddetle karşı çıkarsın mesela..
Örtmez. Sevgi; fedakârlık gerektirir, bu doğru. Ancak insan seviyorum diye de, göz göre göre yanlışları görmezden gelemez. Telafi edilmesi için şans tanınabilir. Daha fazlası mümkün değil...
Sevgi eğer "kendinden bilmeye" dönerse harika bir anlayış atmosferi oluşur. Elbette birçok şey seve seve görmezden gelinebilir, abes durumlar müstesna.
Zaten bu şekilde "bir" olma yoluna girilmişse asıl mutluluk yakalanabiliyor, yoksa karşıdaki kendisinin "yabancıdan görüldüğünü" hisseder ki, bu da hoş değildir.
Günaydın Bütün kusurlar bir sevginin bitki örtüsü olduğu yerde ele gelir mi? Sanmıyorum. Alabildiğine saydam bir tabaka ile kapatılmıştır noktalar ve çukurlar. Ama gerçek sevene.
Hayır örtmez tabi ki. Neticede her insanın hoşlandığı veya hoşlanmadığı davranışlar vardır. Ve bu davranışların birini veya bir kaçını sevdiğin insanın yaptığını görünce sevgi bunu örtmez örtemez yani.