Bugün yaşadığım bir olay üzerine aklıma bu soru belirdi..
Bayan arkadaşımız yeni ayrılmış sevdiği adamdan. Ve aralarında sevgi sorunu olmadığını sadece aralarındaki kendisine göre ufak bir sorunlar sonunda adamın aklı ile kalbi arasında kaldığını ve aklının galip geldiğini söyledi. Bu arada az buz değil 2 yıllık bir ilişkiden bahsediyoruz. Yani 3 günlük bişey değil.
Birde adam da sevdiğini söylemiş ayrılırken. Karşılıklı yanıyorlar anlayacağınız sevgiden.
Benimde anlamadığım madem bu kadar ufak sorunlar varken neden insan seviyorum dediği insandan vazgeçer. Neden kendisine de sevdiği insana da eziyet eder?
Sevgi bu değil kimse kusura bakmasın, iki yıllık bir ilişki de hiç öyle düşündüğünüz kadar uzun değil, gerçekten seven insan ufak tefek kusurları asla görmez, Erdemli bir insan bilirki sevdiğinden ayrılıp bir başkasını sevse o da kusursuz olmayacak.. Hayat bence mücadele etme sanatıdır…kişilikli karakterli insan Milyonda bir artık gerçekten.. Gerisinin hepsi karaktersiz.. Aşkı sevgiyi peşkeş çekenleri Aşk Affetmez…. İki yakası bir araya gelmez asla.. sonra da sorun nerde kimde diye düşünür aptal aptal..
Açıklaması basit adamın kadına duyduğu his aşk olarak yorumlayacamız sevgiden değil. İnsan zihninin ürettiği onlarca duygu vardır aşk bunlardan sadece birtanesidir aşk kadar olmasada güçlü etki uyandıran duygular hireyarşisi vardır adam onlardan birisine sahipmiş kıza karşı belliki bu sebepten ayrılmış tabi adamda bunun farkında değildir. Adam kendisine de seviyorum diyordur ama zihni bir sebep ve şekille ona BUNUNLA OLMAZ dedirtmiştir. Bizler her güzel duyguyu aşk zannettiğimiz için sorunlar yaşıyoruz
Seven insan sevmekten vazgeçemez ama sebepleri varsa evlenmekten ya da iliskiyi sürdürmekten vazgeçebilir.
O durumda olan 2 yakın arkadaşım vardı. İkisi de birbirini seviyordu ve ayrıldılar. Şimdi başkalarıyla evli mutlular.
Zaten sorunuzda belirtmişsiniz durumu. Yasanabilen doğal bir durum. Olmayacağını baştan fark edemeyebiliyor bazı çiftler. Ben oğlanı uyarmıştım, iyi kız ama sana göre değil dedim. Ayrıldıktan sonra hak verdi.
Bakış açısına bağlı bu küçüklük. Belki minnak bir sebep gibi gelebilir sana bana. Ama karşı tarafa göre sevgisini gösteren bir jest de olabilir bu, hayatını değiştiren büyük bir karar da. Ama bende size katılıyorum çünkü sevgi, evrendeki en güçlü duygudur. Her türlü zorluğun üstesinden gelir gerçek olduğu takdirde.
Seven gercekten seven vazgecmez, gecemez. Cünkü sevgi bir kaynaktir, enerji ve yasam kaynagi. Demekki ya sevgisi yeterli degil sadece „insan“ olarak seviyor buna da aslinda sevgi denmez.. veya mantigini bastiramiyacak kadar zayif bir sevgi.. yani gecici. Baska bir kadin olabilir, veya ruhlari uyusmuyor olabilir yani eninde sonunda ayrilik olcakti kimin tarafindan olursa olsun. Bir cok sebebi olabilir sadece bir sebebi de olabilir. Ayrilirken seviyorum demesi biraz nasil desem gereksiz mi olmus.. sonucta ayrilmaya karar vermis seviyorum desen nolurki belki travmayi daha karmasik hale getirdi..
İki yildan sonra mi cikmis sorunlar basta olan sorunlardan dolayi olsa anlarim ama yolda cikan sorunlari asamayacak kadar buyuk ne olabilirki onemli olan sevgiyse ve el ele asamiycaklarsa ne anlami var ben sevgi olduguna inanmadim pek aliskanlik sanki
Anlamak cok zor degil cunku bahsettigin gibi sudan sebebler iki seveni anca daha siki baglar koparmaz ruzgarin kucuk atesi sondurup buyugu yangina cevirmesi gibi
Seven insan vazgecmez. Vazgecmis gibi yapabilir ama. Karsidan duygusal olarak daha fazla birseyler bekliyor olabilir. Misal sevdiginin kotu huylari olabilir. Iler de bu durumun basina belalar acicagini dusunebilir. (Ornek psikopatlara asik olan kizlar gibi) ya da kız cazgır'dir 🙂 7 Milyar insan var. Türlü türlü huyu var. Hersey olabilir iste.
Yukarda yazdığını okudum da sevgi ufak tefek şeyler yüzünden vazgeçilecek bişi değildir ki. Sırf arada sevgi var diye insanlar ne sorunları sıkıntıları aşıyor ya aklı galip geldi ne demek. Kadın kendini avutuyor ya da gerçekten adamın kendisini gercekten sevmediğini anlamamış. Seven insan ne olursa olsun (ihanet, şiddet vs. hariç ) vazgeçmez , vazgeciyorsa da o sevgi degildir💅💅
Bir birlikteliğin devamı için sevgi tek başına yeterli değildir arada başkaca çekinceler olabilir buda insanları kararını olumsuz etkiler bunlar tek taraflı olabilceği gibi karşılıklı da olabilir.
Maddiyat kişiye göre değişebilir. Çok parası isteyen kişiden zaten karaktersizdir. Buna diyeceğim bişey yok. :) Ailevi olduğunda ayrılık kaçınılmazdır. Ailelerin onaylamadığı insanla huzurlu evlilik olmaz. Karakter açısından derseniz yeterince sevmediğiniz vakit vazgeçmek kolaydır. Emeğiniz ile karşınızdaki insan da uyum sağlıyorsa birliktelik yaşanılabilir. Yeter ki istek olsun..
Bir insan aklı ile kalbi arasında kalıyorsa bu çok büyük bir sorundur. Seven bir insan, sevdiğinden ancak başka sevdiği insan veya insanların zarar görme riskine karşın vazgeçebilir. Örnekleri mevcuttur.
Geçilir. Kadın ihanet içinde dir eski müşteri leri ile olmaya devam eder evde cehennem i yasatır huzur vermez herseyi para ya baglamıştır. Defol sun gtsin srvsrmde yol veririm
Bazen sevgi olsada ayrılık oluyor. Bazen aile bazen hayat görüsündeki farklılıklar bazen ise uzaklık bazense başka sebeplerden ayrılınabiliyor. Hayat bu her şey olabiliyor
Bazen ufak görünen sebepler insanın önündeki hayatı etkileyeceğini düşündüğü şeyler ise vazgeçmek zorunda kalabiliyor. İnsan ne kadar vazgeçmem dese de bazen mecbur kalıyoruz.
Benzer örnekler gördüm aileler uyuşmadığı için evliliklerini bozan birkaç arkadaşım oldu ben bile günlerdir aklımdan çıkaramadım. Bence biraz özgüven eksikliği neden oluyor
Seven insan hiçbir şekilde vazgeçmez, küçük sorun ya da büyük sorun kesinlikle açığa kavuşturulmalı, akıl mış kalpmiş bana anlamsız geliyor. Bir insan ya sever ya da sever nokta