P. Coelho
Günaydınlar🎈
Bu söz bana aşırı uzak geldi...
Sevginin ve anlayışın içinde bulunmadığı bi ilişki sizi mutlu etmeye yeter mi?

Bir insanı önce anlamak, anladıkça sevmek ve sevdiği için bu anlayışı yitirmemek aşkı var eden ve ayakta diri tutan yegane şeydir bence.
Aksi halde anlayışın olduğu ama sevginin olmadığı bir ilişki "memnun etmek", sevginin olduğu ama anlayışın olmadığı bir ilişki ise "muharebe etmekden" öteye gidemez.
Bu sebeple ikisinin de varlığı lüzum gösterir.
Yoruma balonlar 🎈
Soru başlığının güzelliği peki? Sevginin içinde olmadığı bir sevgi. İnsan sevdiğinin elini tutup tüm dünya ile savaşabilmeli, onlar ise birbirleri ile savaşmaktan başka bir şey yapamıyorlar. İşte bu sevginin içinde olmadığı bir sevgidir. Sevdiğini sanmaktır. Oysa sevginin içinde olduğu bir sevgi, her şeyi kendi başına çözmeye yetiyordu. Çünkü sevgi mutlu olmayı istemek değildi, o’ mutlu olsun diye uğraşmaktı. O’ mutlu olunca mutlu olmaktı. Ne yüce bir kalbe ihtiyaç duyar başkasının mutluluğu ile mutlu olmak..
:) teşekkür ederim.
Son cümlenin güzelliği peki?
Başka söze hacet bırakmadı.
Ben teşekkür ederim
Sadece sevgi, ya da sadece anlayış ne kadar su götürür bilemiyorum...
Birisi sizi mükemmel anlıyorsa o kişi arkadaşınız da olabilir, eşi, hayat arkadaşını ayıran sevgi ve aşktır elbette.
Birisi mükemmel seviyorsa karşıdakini, bu da tek başına yetemez. Sevgisi uğruna hayatını heba edenleri görüyoruz, ortada anlayış ve uyum olmayınca o da yürümüyor demek ki...
Allah hayırlısını versin.
Ne güzel yorumladınız teşekkür ederim 🎈
Estağfurullah...
İçinde sevgi olmayan her ilişki bana göre alışveriş statüsündedir maalesef..
ya da ağır bir zorunluluk..
Sevmediğin biriyle yapılan arkadaşlık, çıkarcılık içerir bana göre.
Sevmediğin bir akraba ilişkisi zaruret.
Ve sevmediğin bir insanla sevgilim de tamamen menfaat..
Ve evet içinde sevgi olmayan ilişki mutlu olmama değil ama hasta olmama yeter..
İçinde sevgi olmayan ilişki ne oluyor ben de anlamadım gerçekten.
İçinde sevgi olmayan ilişki diye bişey yoktur. Benim anladığım bu..
Cevap
11Cevap
Anlayışın ve sevginin içinde olmadığı bir ilişkinin içi boştur.
Bu iki olgu yoksa, o zaman neyin ilişkisi bu!
İlişkiye omuz veren iki büyük duygudur anlayış ve sevgi...
Anlayış, empati ve saygı kardeş duygulardır
bana göre.
Birbirlerinin açığını kapatabilen...
Aşk varsa sevgiye evriline kadar beklenebilinir.
Mutlu da olunur...
Bu olgular olmadan mutlu olunmaz.
Sonu yakındır, bitmek üzeredir.
Aksi mümkün değildir!
Beni anlamayan biriyle asla olamazdım. Sevgi zaten şart, anlayış da öyle. Erkekler anlayış ve pohpohlanmak istiyor bence. Kadınlar ise sevgi ve ilgi... P. Coelho en sevdiğim yazardır bu arada, Veronika Ölmek İstiyor favorimdir
Ne müthiş bir kitap gerçekten :) ne sevgi ne anlayış yetmiyor bence :/
Günümüz koşullarında değişkenler de değişti ne yazık ki😏
Selamlar,
Bu sadece sevgililik döneminde değil. İkili ilişkilerin hepsinde geçerli olan bir kuraldır bu. İçinde anlayışın ve sevginin olmadığı bir ortamda durmanın bir anlamı yok bana göre. Beyhude çaba boşuna zaman kaybıdır.
Katılıyorum
Kesinlikle hayır, sevgi olmadan anlayış anlayış olmadan sevgi eksiktir her zaman. İnsan en iyi sevdiğini anlar, en çokta anladığını sever. Ne kadını anlamadan ne de erkeği sevmeden de olmaz.
Çok doğru yorum teşekkür ederim 🎈
Yalnız çok doğru biz söz söylemiş coelho, anlayış ve sevginin her ikisinde de olmayışı gibi algılanıyor sorunda fakat sözde aslında var olduğu görülüyor
Ne açıdan doğru.
Kadınlar çok daha duygusal yaklaşıp karşısındaki erkeği anlama yoluna gitmeden değerlendirir , erkek biraz daha mantıkla yaklaşıp sevgi kısmını atlayarak daha stratejik davranma yolunu seçerek anlamaya çalışır ancak erkek sevgi yolunu seçse kadın anlamak için çaba sarfetse ilişkiler belki daha güzel bir hal alabilir … benim fikrim tabi bu
Bakış açısı çok güzel
Anlaşılmamak, içine kapanmayı, yalnızlığı ve saygısızlığı getirir. Bu üç zehirin öldüremeyeceği bir insan, hayat,
yuva veya aşk yoktur.
Hayır yetmez. Anlamadan bir insanı sevmek mümkün değildir. Seversen anlamak da istersin zaten. Mutlu olmak için çok da büyük bir şeylere gerek yok , sadece gerçekten insan olarka anlamak yeterli
Sevginin içinde olmadığı bir sevgi ne demek anlamadım ama umutsuz vaka. Sevgi=anlayış=hoşgörü=aitlik... Bir çok şey yazılabilir.
Bence bu söylediklerin ilişkinin temel taşlarından bunlar olmadan olmaz
Hayır beni anlaması lâzım
2 senedir sevgilim ile yasiyoruz birbirimizi anlamiyoruz ama asigiz😬
Anlayış sevgi bir arada olmadıkça mutluluktan bahsedemeyiz ki
Tutku varsa bana yeter
Sadece sev ve saygı duy gerisi gelir
Yetmez tabi ki.
yetmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?