Yaşım tam 35 . Yolun yarısı eder.
Evet.
Hayır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani artık insanlar evlilik için acele etmiyor.
Ve onca boşanan insanlar varken yaşam şartlarıda her geçen gün zorlaştırırken. Hem manevi hemde maddi yönden kendilerinde o güveni bulamıyorlar.
Evlilik bir tercihtir ve yaşınızın kaç olduğunun da hiç önemi yok bence
Hayat sizin ve elbette bir bildiğiniz vardır diyorum.
Tabiki mantıklı. Ama bir o kadarda zor. Ben 37 yaşı devirdim. Artık hayattan çok bir beklentim yok. Yani bazen herşeyiniz yerinde olsa bile olmuyor :) insanları bazen memnun etmek zordur. İyi tarafından bakın hayat tecrübeniz doğru insanı daha rahat tesbit etmenizi sağlar. İnsanlar genel olarak bu yaştan sonra zor derler ancak bence o kanaatte olmayın. Belli bir yaştan sonra tek başına kalmak daha zordur. Ha bende çok bir çaba içerisinde değilim. İstemediğimden değil. Sadece artık biraz ümidimiz kalmıyor sanki. Yani gençken daha güzel olurdu diye düşünüyorum. Ben sürekli spor yaparım cive yaşıtlarıma göre çok genç duruyorumda hissediyorumda. Hakkınızda hayırlısını dilerim.
Valla mantıklı olmasına mantıklı da, nasıl olacak kiminle olacak bunlar çok büyük bir soru işareti. Yalnız olmak çekilmiyor gerçekten belli bir yaştan sonra ama insan sadece evlenmiş olmak için kesinlikle evlenmemeli.
Cevap
110Cevap
neden mantıksız olsun ki
herkes erken evlenecek diye bir kaide yok
sırf evlenmek için evlenmeyin ama aklınıza kalbinize yatan birisi çıkarsa karşınıza girerse hayatınıza evlenin
hayat kısa ve mutlu olmak lazım..
yalnızlıkta bir yere kadar mutlu etse de sonrası mutsuzluk
Ve insanın hayatı paylaşacağı sorunları gögüsleyeceği birlikte güleceği bazen üzüleceği bir yol arkadaşına ihtiyacı var...
Evlenmenin yaşı olmaz. Ama öylesine de Evleneyim demek te olmaz.
Senin evlilik olayına bakışın çok önemli. Neden evlenmek istiyorsun. Mutlu bir yuva mı? Bir çocuğum mu? olsun ya da Yalnızlıktan kurtulmak mı? istiyorsun.
Evlilikte Güven ve Sadakat çok önemlidir. Ve en önemlisi de yürekten sevmek
Teyzem 35 yaşında evlendi şimdi 1 bebişi var 1 yaşında.. ve çok mutlular.. klişelerle yaşamaya gerek yok kimisi 20 de evlenir kimisi 40 da önemli olan doğru kişiyi bulmak. Yaş biraz geçtikten sonra olgunluk kazanıldıktan sonra insan çok seçici oluyor ama hayatta kimse 4/4 lük değil.
mantıklı mı sorusu biraz saçma geldi açıkçası. Tercih eder misiniz daha doğru olabilir. tabiki isterim evlenmenin yaşı yoktur. İlla belli yaş aralığında evlenmek zorunda değilsiniz. Evlenmek işi doğru insanı bulduğunda olur her iki taraf da hazırsa.. Siz günümüze bakmayın millet yarış halinde o evlendi ben de evleneyim diye sidik yarıştırıyor belki de yanlış insan seçiyor. sonra da boşanmalar arka arkaya.. hiçbir şey için geç değil 😉
Mantık, olarak bakarsak değil ama aşk, varsa istiyorsan bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorsan tabi evlenebilinir. Bir zorunluluk hissetmiyorsan bekarlık daha iyi.
30 lu yaşlar geç değil evlilik için ama bu işler nasip işidir, nasibinde nerde ne zaman geleceği belli olmaz ben 30 dan önce evlenmem derken 23 te kocaya verdiler beniii :D
Bence yaşın bir önemi yok.
İlla çocuk doğurup bakan bir çift olmak zorunda değilsiniz ki.
Bence çocuk olmaması çiftlere daha çok zaman, daha az sorumluluk demek.
neden yolun yarisi oluyor evlilik yasina gore hesap yapmalisin niye sen doga dogmaz mi evlilik kriterine girdin d eyariladin. daha 10 yil olmus bir 5 yil daha var yarilaman icin
Onla bunla yat nereye kadar Elbet yalnızlık koyar insana Evli olmak daha iyi
Bence acele etsen iyi edersin. Geç ama çok geç değil
Bilemiyorum ya 30 yasindan sonra evlenmek kolay belki ama cocuk bakmak cok zor bana hep 26 27 yas uygun geliyor genelde
Evlenilir. Neden olmasın ki?
Sevdiğin ve mantıklı biriyle evlenmen hayatını yalnız geçirmenden çok daha güzeldir.
Bu konular pekte yaşa bakmıyor...
Doğru zamanı ve Doğru insanı hissettiğinde evlenmek en iyisi yaşın kaç olduğunun bir önemi yok
Daha mantıklı bir seçim yapar iki taraf da ve gerçekten anlaşabileceğin biriyle hayatın tadını çıkara çıkara yaşarsın
Bende o yaşlarda evlendim Doğru insanı bulduğuna inanıyor isen olabilir. Ama evde kaldım psikolojisi ile evleneceksen sakın evlenme derim.
Mantıklı tabii ki evlenmenin yaşı olmaz
Karşına şimdi biri çıktıysa şimdi evlenirsin
Karşındaki kişiye bağlı tamamen
Mutlu olacağına inandığın birini bulduktan sonra yaşın önemi yok. Kaldı ki 30’lar erkekler için en güzel yaşlardan.
erkeksen zaten tam zamanı sayılır ama kadınsan artık iş işten geçmiş zengin bi salağa kapak atmaya çalışın. d
Eğer çocuk istiyorsan mantıklı mı değil mi diye düşünmek yerine bir an önce evlenmeye bakman daha iyi olur.
Bu işin yaşı olmaz. Ne zaman kendini hazır hissedersen ya da ne zaman karşına hayırlı bir kısmet çıkarsa o zaman tam zamanıdır :)
Birincisi yolun yarısı olduğunu ne biliyorsunuz, 2. si de bu yaşa kadar koca kahrı çekmemişsin. Zor gelir. Boşver takıl böyle
Ben evlenmicem beni bu genç halimle kimse sevmedi 30 yaşından sonra da seven param için sevecektir onu da ben istemem. Tutarım bir 1+1 daire 1 yatak 1 dolap bir de salon koltuğu tamamdır. Tek başıma yaşar giderim
Mantıksız, bekar yasa diyen kendi mantiksizdir. Eğer evlenmek istiyorsan veya yanlizlik sıkıcı gelmeye başladıysa adım atabilirsin elbette
Evlilik gereksizliktir. İnsan tek yaşamak için doğar. İnsan tek yaşamaya adaptedir çift kişi ile sorunlar problemler olur
Ola bilir yani neden olmasın 30dan sonrakilarda insan
Mümkünse şu an sana ettiğim evlilik teklifini kabul et yaşım 26
Yaş 35 yolun yarısı eder diyen cahit sıtkı Tarancı 46 yaşında vefat etti, sen düşün :)
Senin gibi kadınla evlenmek için çok şeyden vazgeçerim ben...
Mantiksiz desem simdi kendime mi ihanet edicem bileemedim 😂
Çocuk yapacaksan acele et yoksa gereksiz. Evlilik tüm hayatı değiştiren bir kurum...
Aynı yoldayız sorun değil. Önemli olan doğru insanı bulmak.
Olabilir. 40 yaşından sonra evlenip mutlu olan bile var.
Cinsel hayatın önemli varsa ister evlen ister evlenme
Bir söz okumuştum. Evlenmenin erkeni geçi yoktur. Ne zaman evlenirsen evlen pişman oluyorsun diye.
yani en mantıklı yaşlardasın genelde evlenen ömürlük gidiyor bu yaşlarda
evlencek hic 🙅bir kimse yok ki kimsede evlenmiyor malesef🙅
Öyle bi mantık yok.
Denginle ne zaman karşılaşırsan o zaman çıkarsın yola.
3 ay sürmeyen sahte dolandırma amaclı evlilik yapar kadın
Bende bekliyorum evlenecek biri karsıma cıksın istıyorum
tam zamanı bence evlenmen için ama daha geçirme böyle bir düşüncen varsa
Aslında bu yaşta yapılan evlilik daha mantıklı olgun oluyor insan
Yaşa takılmamak gerekir, önemli olan mutlu huzurlu hissettiğindir 😊
Otuzbeş yaş şiirini yazan yazar yolu tamamlayamadan ölmüş biliyor musun?
doğru insanı bulabildiysen evlen gitsin çok seçici biriysen boş ver gitsin
Buldun mu ateş edicen olay bu yaşa maşa bakma ateş et ama öldürme topuklara hücum 😂
Hayırlı bir insanla kaç yaşımızda tanışacağımızın bir sınırı olmadığına göre her yaşta evlenilebilir, mantıklıdır, yeterki karşımızdaki insan buna değecek kalitede olsun
Tam evlenilecek yaş. İnsan daha sağlıklı kararlar alabilir bu yaşlarda
Her sey nasip meselesi kafan uyuşursa seversen neden olmasın
Çünkü 30 yaşından sonra evlenen herkes mantıklı davranıyor. O nedenle mutlu oluyorlar olgunlukta dolayı.
Belli bir yaştan sonra istekler beklentiler insanın kafasında oturmaya başlıyor. Neden olmasın ki , doğru kişi olduğuna emin isen
yakın yastayız yanı olur neden olmasın ama bellı zmandan sonrada ınsan ıstemıyor
Evliligin yaşi olmaz. kendini hazir hissettiginde evlenmelisin bence
Kendini ne zaman hazır hissdersen o zaman evlenebilirsin. Okul. Is. Hayat mücadelesi derken yas zayen gidiyor o yuzden hayırlısıni iste
Olabildiğince geç evlenme taraftarıyım önce hayatı yasamalı kendine bişeyler katmalı koca her yerde var
Bana göre en ideal yaş otuz zaten insanın karakteri en oturmuş zamani
hadi canım sende evlenelim gel boşta kalma kaparlar
Ne kadar sonra? 30 geç değil normal bir yad evlilik için
Evlenmek içn evlenme ama mutlu olacağına inandığın biri varsa evlen
Tabiki bende 40evlenmeyi dusunuyom anlayisli saygili sadakatli biriyle
dogru kisi otuz besinde ciktiysa evlen gitsin yasin onemi yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?