İnsanların ellerindeki akıllı telefonlar içindeki uygulamalar sayesinde insanlara onlarca farklı imkanı bir anda sunabiliyor. Bu imkanlar içerisinde kimliğini gizli tutarak farklı isim ve rumuzlarda sosyal medya hesapları oluşturarak etkileşimde bulunabiliyorlar.
Gerçekten buna gerek var mı?
Bence yok çünkü insan özüyle sözüyle bir olmalı farklı isimler adı altında çeşitli bahanelerle ikinci telefon hattı farklı sosyal medya hesapları ile kendisine duyulan güveni şüpheye dönüştürmemeli.
Bakınız Stephen Covey’e göre: “Güven, insan motivasyonunun en yüksek biçimidir. İnsanların doğasında var olan “iyi” ve “güzel”i ortaya koymalarına imkan verir.” İnsan güven duyduğu insanlara kendini daha yakın hisseder, sırlarını paylaşır o kişiye karşı saygısı ve sevgisi her geçen gün artar. Güven duyulan insan sığınılacak bir liman gibidir. Güven zor elde edilen fakat hızlıca kaybedilen bir servet gibidir. İlişkilerde güven duygusu her zaman KIRMIZI ÇİZGİ olmalı! Çünkü insanların birbirini severken bu sınırı zorlayacak davranışlarda bulunması ilişki içerisinde şüphelere neden olmaktadır. Maalesef artan şüpheler ilişkinin gidişatını zor bir duruma götürmektedir. İki seven kalbin arasına giren şüpheler kalpteki sevgiyi zamanla azaltabilir ve ilişkiyi ayrılığa götürebilir.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Açıkcası bu durum beni üzerdi. Kafamda soru işaretleri oluşurdu. Gizli saklısı olmayan adam neden böyle bir şey yapsın ki derdim. Eğer söylediği gibi sayfaları takip etmek istiyorsa fake olmayan ikinci bir hesap açsa ve başından beri haberim olsa işte o zaman sorun etmezdim.
Gizli saklı olan her şeye karşıyımdır. İlişkide güven, dürüstlük ve saygı çok önemli.
Bana karşı saygışı ve dürüst olduğu sürece sosyal meyda hesapları benim için sorun değil..
Kişi kendinden bilir işi. Ben biliyodum fake hesabı olduğunu ama hiç şüphelenmedim. Nedeni sorduğumda arkadaş açmış bende oyun oynamak için giriyorum diyodu benle de oyun oynadığı oldu yani. Anlatmak istediğim şu ki; benim içimde öyle bişey olmadığı için karşımdakinden de beklemiyorum
Güven duymak zor
İnsanların ellerindeki akıllı telefonlar içindeki uygulamalar sayesinde insanlara onlarca farklı imkanı bir anda sunabiliyor. Bu imkanlar içerisinde kimliğini gizli tutarak farklı isim ve rumuzlarda sosyal medya hesapları oluşturarak etkileşimde bulunabiliyorlar.
Gerçekten buna gerek var mı?
Bence yok çünkü insan özüyle sözüyle bir olmalı farklı isimler adı altında çeşitli bahanelerle ikinci telefon hattı farklı sosyal medya hesapları ile kendisine duyulan güveni şüpheye dönüştürmemeli.
Bakınız Stephen Covey’e göre: “Güven, insan motivasyonunun en yüksek biçimidir. İnsanların doğasında var olan “iyi” ve “güzel”i ortaya koymalarına imkan verir.” İnsan güven duyduğu insanlara kendini daha yakın hisseder, sırlarını paylaşır o kişiye karşı saygısı ve sevgisi her geçen gün artar. Güven duyulan insan sığınılacak bir liman gibidir. Güven zor elde edilen fakat hızlıca kaybedilen bir servet gibidir.
İlişkilerde güven duygusu her zaman KIRMIZI ÇİZGİ olmalı! Çünkü insanların birbirini severken bu sınırı zorlayacak davranışlarda bulunması ilişki içerisinde şüphelere neden olmaktadır. Maalesef artan şüpheler ilişkinin gidişatını zor bir duruma götürmektedir. İki seven kalbin arasına giren şüpheler kalpteki sevgiyi zamanla azaltabilir ve ilişkiyi ayrılığa götürebilir.