Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. İdeal ilişki nedir?
İdeal ilişki tanımını herkes farklı yorumlar. İdealden kastı kimisi mükemmellik olarak görürken kimisi de ortalama kıvamda bir ilişki olarak görür. Bazısı da ideal bir ilişkinin asla gerçek olmadığı kanısındadır.
Benim için ise ideal ilişki tanımı birçok maddeden oluşuyor. Çünkü en baştaki “kişilerin benliğini bilmesi” maddesinden yola çıkarsak ne istediğimi bilen ve karşı taraftan da bekleyen bir insanım.İdeal ilişki nasıl olmalı? Aşk ilişkisinde neler olursa o ilişki devam eder?
İdeal ilişkide olması gerekenleri bir yap-boz benzetmesiyle anlatmaya çalışacağım. Bir parça eksikliği ilişkilerde büyük sorunlara yer açacaktır. Endüksiyon yani tümevarım olarak anlatırsam daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.
Bireylerin Kendi Benliğinin Bilincinde Olması

Bir ilişki olması için iki bireyin de bizzat kendilerini çok iyi tanıması, bilmesi gerekmekte. Kendini tanıyan birey ne istediğini bilen, karşısındakine ne verebileceğini, nelere göz yumabileceğini, neye nasıl tepki verebileceğini bilen bireydir. İdeal bir ilişki oluşması için bireylerin bu ilişkiden beklentisini, karşısındakine verebileceği şeyleri de iyi bilmesi gerekir. Kendi benliğini tanımayan insan maalesef karşıdaki kişiye uyum sağlayamaz. Çünkü davranışları kestirilemez ve ilişkiyi çıkmaza sokabilir.
İlişkideki İletişim

İletişimden kasıt ideal bir ilişkide olması gereken ana unsurlardan biri de dinleme ve konuşma eylemleridir. Kişi karşısındaki dinleyip, karşısındaki kişinin düşüncelerine kendi benliğinde yer vermelidir. Konuşmayan, susan, saklama gereği duyulan ilişki maalesef sağlıklı değildir. Karşısındaki kişinin onu anlamayacağını düşünen kişiler ideal bir ilişkiye aday olamazlar. Karşısındaki kişinin anlattığı şeye farklı bakış açısı sunup karşımızdaki insanı anladığımızı ona hissettirebiliriz. Bu zamanla empati yeteneğini de geliştirecektir.
Temel Saygı

İdeal bir ilişkide olmazsa olmazlardan birisi de saygıdır. Saygının temel düzeyde olması başlangıç için yeterlidir. İyi bir iletişim ile birbirini anlayan çift zamanla birbirlerine olan saygılarını arttıracaktır. Kişiliğe ve birlikteliğe saygısı alan kişi zamanla ilişkide problemler oluşturacaktır. Yıkıcı bir insan haline gelip sizi bertaraf edebilir. O yüzden saygı sevginin bile önünde kalmalı benim için. Ayrılınsa bile kişiye olan saygı, geçmişi kazımamanız gerektiğini size hatırlatacaktır.
Sevgisiz İlişki Kabul Edilemez.

Seviyorum yetmez mi tarzı cümlelere bir çok kişi rast gelmiştir. Maalesef sadece %10-15 kadarına yetebilir. Sevilmek insanın başına gelebilecek en güzel şeylerden biri olsa da bunun da karşılıklı ve diğer tüm şeylerin birlikteliği ile ancak ideal bir ilişki oluşabilir. Yap-bozu tamamlamadan kocaman boşlukta bir sevginin anlamı olmuyor. Sevdiğini söyleyip aldatan, sevdiğini söyleyip dinlemeyen, sevdiğini saygı göstermeyen, sevdiğini söyleyip kusurlarını vuran bir insanla ilişki yürütebilir misin? Yürütemezsin.
Güven

Aslında günümüzdeki ilişkilerdeki en büyük problemlerin çıktığını nokta da burasıdır. Güveniyorum deyip aslında babasına bile güvenmeyen insanların, geçmişlerinde yaşadıkları olaylardan dolayı içlerinde her zaman güvensizlik duygularıyla yaşamaları. Bunu ilişkilere yansıtmamaya çalışırlar. Aslında en başta benliğini inkar ederek ilişkiye başlamıştır. Güven biraz da karşınızdaki kişinin verebileceği bir şeydir. Davranışlarını, hayatında bir insanın varlığını kabul ederek sergilemek, kıskandıracak şeyler yapmamak bir nevi güven duygusunu arttırabilir. Güven olmadığı yerde kıskançlıklarla beraber, kurgulamalar, içe atmak gibi yine iletişim bozuklukları meydana çıkıp ilişkiyi berbat hale getirebilir.
SADAKAT (Büyük Harflerle)

Güvenin hemen karşısına koyduğum ve inatla büyük harflerle yazmak istediğim SADAKAT ideal bir ilişkide olmazsa olmazdır. Günümüzde insanlarda son derece azalan ve bayağı bir nadirleşmekte olan bir özellik. Hayatında bir insan varken farklı arayışlar içerisinde olan insanlar her daim mide bulandırır. Bunun sonucunda da muhtemelen sadakatsizlik suçunu üstlenirler. Sadık bir eş ilişkisini ve sevdiği kişiye bağlıdır. Başka insanın heyecanına bile kapılmaması gerekir. Kapılıyorsa zaten diğer maddelerden birinde bir eksiklik mevcuttur. Bu da sadakatsizlik suçunu meşrulaştırmaz. Sadece ideal bir ilişkinin olmadığını veya bitmekte olan bir ilişkinin varlığını meşrulaştırır.
Maddi ve Manevi Paylaşım

Şahsen ideal bir ilişkide olması gereken, maddi olarak her iki tarafında eşit güçte olması taraftarıyım. Maddiyat ilişkilerde diğer olmazsa olmazsa şeylerin bütünlüğünü bozabiliyor. İki tarafta maddiyat olarak birbirlerine destek olmalı, paylaşıma açık olmalılardır. Erkek, ben kadından para alamam gibi cümleler kurmamalı. Kadın ise erkeğin eline bakmamalıdır. Manevi olarak paylaşımlar ise duygusal, ruhsal anlamda içindekileri aktarmaktır benim için. Örneğin eve bir kedi alıp onunla ortak alanınızda beraber ilgilenmek manevi bir paylaşımdır. Duyguların ortak bir canlı veya nesne üzerinde toplanması gerekir. Aynı zamanda yine iletişim olarak manevi paylaşım yapılabilir. Paylaşım olmayan yerde tek taraflı çirkefleşmeler, cimrilikler, acımasızlıklar ortaya çıkabilir.
Yer ve Zaman Ayırma

İdeal bir ilişkide olması gereken şey yer ve zamandır. Şöyle açıklayayım. İlişki içerisinde olduğunuz insana gerçek ve mecazi anlamda yer ayırmaktır. Yani şöyle ki diğer insanlardan farklı tarafta tutmak. Yeri sizde ayrı olmalı. Zaman ise yine problemlerin başını çekmekte. Zaman ayıramayan, ilgilenemeyen, sürekli bir şeylerle meşguliyeti olan insanlar ideal olan ilişkilerini bir nebze kötü sona doğru yaklaştırabilirler. Zamanı olmayan kişi bir ilişkiye de başlamamalı. Karşısındaki kişi ağaç değil onu bekleyemez 24 saat.
İhtiyaç gibi değil! İstekle, Tutkuyla, Aşkla

Olmazsa olmazlığı tartışılabilir ama ileri seviyedeki ideal bir ilişkide bunlar yaşanmakta. Karşısındaki kişiye ihtiyaçları doğrultusunda yönelen insan, ihtiyacı için role devam eden insanlar mutlu olmayı hak etmiyorlar. Karşısındaki kişiyi objeleştiren her eylem ilişkiye zarar verir. Birbirini seven tutkusuyla, istekleriyle hareket eden insanlar ise ideal bir ilişkinin ortasında olabilirler. Karşısındaki kişinin arzuları için de diğer bütün parçaları bozmamak gerek.
Parçaları birleştirdik. Peki bu dış çember neyin nesi ona geçelim.Kusurları Kabul Etmek

Benim için olmazsa olmazlardan bir diğeri ve ona özel yer ayırmak istedim. Kalbin çevresini bütünleyen kısım. Bütün bunların dışını çevreleyen bir kusurların kabulü olması gerekiyor. İdeal bir ilişkide kusurlar beraber güzelleşir. Bir insanın kusurlarına aşık olmak ilişkiye olan bağlığı arttırır. Karşınızdaki kişide kendi kusurlarını kabul etmeli. Kusurları sürekli öne vurmak, kusurlarla dalga geçmek zaten bir ilişkiyi yok edecektir. Kusurlarını gizleyen değil, kusurlarını size söyleyen kişiyle mutlu olmanız dileğiyle.
86 Yorumla- +1 yıl
Şahane olmuş şahaneee
u +1 yıl@KürkMantoluHayri İlk madde bişe dicektiiin :D
- +1 yıl
En önemli maddeyi başa yazmışsın, ne istediğini bilmeyen insanın ilişkisi hep kavga hep huzursuzluk çünkü 🥲
Okuyan bebekler bence direkt bilinç maddesini özümseyin
u +1 yıl@KürkMantoluHayri yess be :D
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİdeal bir ilişkide olması gereken özellikler nelerdir?
Merhabalar ^^
Aslında sorunuz çok güzel, bugünün de toplumunda daima merak edilen ve üzerinde düşünülen olması açısından dikkatimi çekti. Keyifle iştirak edeceğim şimdi de…
‘’ İdeal ‘’ kelimesinin manasını biliyor muyuz evvela?
Aslında ideal demek, dengeli ve uyumlu demektir de ikili ilişkilerde. Öte yandan temel itibariyle de ikili bir benlik inşasıdır. Bu durumda da madem bu iki karakterin kaliteli ve dengeli bir inşası demektir, o zaman bunu gerektirecek kaliteli kriter ve unsurlarımız olmalıdır.
Hadi şimdi ideal bir ilişki için gerekenlere bakalım mı?
1- Anlayış önemi nedir?
Aslında bakarsanız anlayış zaten bir insani gerekliliktir. Çünkü bizler anlayışı bekliyor isek mutlaka anlayışı da göstermeliyiz karşımıza. Hem insan anlayışla tebessüm etmez, anlayışla gülümsemez mi? Kesinlikle anlayış gösterdikçe karşımızdakinin güzelleştiğini, aynını olmasa bile benzerini bize gösterdiğini fark edeceğiz zaman içerisinde. Bu da ideal ilişki temellerinin atılmasındaki en temel unsurlardandır.
2- Fedakarlığın yeri nedir ideal bir ilişkide?
Fedakarlık nedense insanların uzak durduğu, genelde kaçındığı ve fedakarlık edince ‘’ kendimden ödün vereceğim ‘’ korkusunu yaşadığı bir unsurdur. Ama bilakis, fedakarlık ‘’ ben seni önemsiyor ve verdiğim kıymeti somutlaştırıyorum ‘’ da demektir. Fedakarlık ettikçe göreceğiz ki karşımızdaki insan da benzer şeyler yapmaya başlayacak, daha olumlu bakmaya başlayacak ve kesinlikle daha yapıcı bir ilişki içinde bulacağız kendimizi.
3- Kıskançlık olmalı mıdır?
Kıskançlık her zaman güzeldir, çünkü kıskanmak ‘’ seni önemiyor ve paylaşamıyorum ‘’ demektir ama öte yandan her şeyin de bir dozu vardır değil mi? Kıskançlık da aşırı olduğunda bıktırabilir, sıkabilir ve hatta soğumalara neden olabilir. Dozunda kıskançlık ise önemsediğimizi ve değer verdiğimizi gösterir en güzelinden. Severek kıskanalım ^^
4- Ortak değerler ve aktivitelere nasıl görevler düşüyor?
Ortak değerlerimize göre birini seçtiğimizde kesinlikle daha mutlu oluruz ve anlaşmazlıklar daha da azalır. Ama öte yandan eğer ki ortada anlaşmazlıklar varsa bunları da anlayışla karşılamamız gerekiyor ki birbirimizin özel alanlarına zarar vermeyelim. Yine aynı zamanda ortak aktivitelerde bulunmak zamanı mükemmel değerlendirme kıstasıdır. Ne kadar severek ortak aktivitelerde bulunursak o kadar keyif alır, o kadar uzun soluklu ve ideal bir ilişki sahibi oluruz.
5- Kendimizi ne kadar geliştirdiğimiz önemli midir?
Kimse durağanlıktan hoşlanmaz, en azından uzun vadede. Kendimizi daima geliştirirsek karşımızdaki de bizimle beraber yerinde saymaktan vazgeçip, bizden feyz alarak benzer tavırlara bürünür ve görürüz ki karşılıklı olarak daima gelişiyoruz, sıkılmak nedir bilmiyoruz ve daha keyifli zaman geçiriyoruz. Bu süreç her zaman eğlenceli olacaktır.
6- Karşımızdakini olduğu gibi kabul ediyor muyuz?
Biriyle birlikteysek, onu öylece sevip, öylece kabul etmişiz demektir. O noktadan sonra mutlaka karşımızdakini olduğu kabul edip, öyle olduğu için sevmeliyiz. Eğer değişmesi onun adına faydalı olabilecek durumlar varsa, kötü alışkanlıklar gibi, onları da ılımlılık ve güzellikle ‘’ ufak dokunuşların ‘’ etkisiyle daha iyi hale getirebiliriz. Unutmayın, karşımızdaki değiştikçe, kendisi olmaktan çıkar ve tanımakta zorlanırız. Her çiçek toprağında güzeldir.
7- Yapmacıklıktan sakınmalı mıyız?
Ne kadar doğal, ne kadar olduğumuz gibi ve ne kadar içimizden geldiği gibi davranırsak o kadar az şaşırtırız karşımızdakini. Çünkü olduğu gibi görünmeyen her davranış bir şekilde karşısındakini şaşırtacaktır ve bu kötü süprizlerle karşılaşmayı kimse istemez değil mi? :) Zaten ideal ilişkide asla kendisini zorlamadan, olduğu gibi mutlu olur çiftler.
8- Saygı bu işin neresinde?
İdeal ilişkilerde kişi önce kendine saygı duyar, sonrasında olabildiğince saygısını karşıdakine gösterir. Bu da zaten olgunluktan, karşıdakini sevmekten ileri gelir. Saygıyla güzelleşen insanlar ise daima mutlu olma yolunda ilerlerler. Saygıyla dolu insanlar asla karşısındakini küçümsemez, kötülemez ve olabildiğine mutlu olmaya gayret eder.
9- Güven sorunu yaşar mı ideal ilişkiye sahip olanlar?
Güven, birinin diğerine itimat etmemesi demektir ve bu ideal ilişkilerde asla görülmez. Birbirine güven problemi yaşamaz ideal ilişki sahipleri ve daha huzurlu, daha sakin yaşam sürerler. Her şeyin ötesinde yalan söylemezler ve böylelikle şüphe duygusundan da arınmış olurlar.
10- İdeal ilişkide iletişim nasıl olmalıdır?
İdeal ilişkilerde iletişim birbirini dinleyerek, birbirini anlayarak ve kesinlikle birbirine söz hakkı vererek kurulur. Adeta bireyler birbirinin dinleyicisi, psikoloğu ve yoldaşı olur kaliteli bir iletişimle. Bu yüzden bireyler eğer ki birbirini de zamanla iyi tanıyarak kaliteli iletişim kurarlarsa muhakkak bunun sonucunda güzel meyveler elde edecekerdir.
11- Geçmiş geçmişte midir ideal bir ilişkide?
Karşımızdaki insanı olduğu gibi bilerek ve severek kabul ettiysek her şeyiyle mutlu olmalıyız. Hiç gerek yokken geçmiş defterlerin gereksiz açılışı ile huzursuzluk ve mutsuzluğu iki kişi arasına getirmeye hakları yoktur. Bu kabullenişle de huzura kavuşup ideal bir ilişkinin tadını çıkartabilirler.
12- Ben sana yetebiliyor muyum?
Bir minik ikramla karşıdakini mutlu edebiliriz, bir ufak gülümseme ve jest karşıdakini mutlu edebilir. Biz de mutlu olmalıyız yapılan ufak şeylerle. Karşımızdakini de görerek, bilerek sevdiysek onunla mutlu olmanın yollarına bakmalıyız. Eğer ki zaman içerisinde ‘’ yetme ‘’ durumu ortaya gelirse bu ancak mutsuzluk ve kavga getirir. Bu konuyu sadece ufak jestler ve ikramlar, iyilikler olarak da görmemeliyiz. Yenilen yemeğin hesabını dert etmeden, birbirine itina ile yaklaşarak, mesleği ve vasıfları ne olursa olsun bizim yanımızda olduğu için zaten mutlu olabiliriz. Sunulan sevgi birbirine yetmesi için kafidir zaten.
13- Vedalar dile dökülmeli midir?
Vedalar, ayrılıklar yaşamın içerisinde her zaman vardır. Ama bu durumlar dile dökülürse tatsız duygular ortaya çıkabilir. Şahsan karşımdaki kişi vedayı, ayrılığı yahut konuşmamayı dillendiriyorsa ben orada düşünürüm ve ‘’ istenmiyorum o zaman ‘’ sonucuna ulaşabilirim. Zaten kimse de bunları duymayı hak etmiyordur emin olun. Mümkün olduğunca veda, ayrılık ve konuşmama gibi durumlardan uzak durum dile dökmemek bizim faydamıza olacaktır.
14- Maddiyat ideal ilişkide nasıl konumlanır?
Maddiyat ve çıkarlar belirginleşirse bir taraf huzursuzlanacaktır. İdeal bir ilişkide para ve maddi çıkarların soyutlanmış olması gerekmektedir. Bir yemeğe çıkılıyorsa ve hesabı birisi ödüyorsa, diğer zaman da başkası ödeyebilir, bunlar asla sorun olmamalıdır. Kendi payımıza düşen kişisel hesaplarımız olabilir pekala ama bunları aşikar olarak yaşamamamız, karşı tarafa maddiyata dair şeyler hissettirmememiz elzemdir. Bu maddiyat kavramına giyilen elbiseler, yenilen yiyecekler, kullanılan eşyalar da dahildir. Eskilerin de dediği üzere ‘’ iki gönül bir olursa samanlık seyran olur ‘’ .
15- Biz ne kadar mükemmeliz?
Eğer ideal bir ilişki yolundaysak mükemmelliği aramamalıyız. Mükemmellik anlayışı doyumsuzluğu, kararsızlığı ve devamında mutlaka huzursuzluğu ve beğenmemeyi getirecektir. Biz ne kadar kabullenme meylinde olur, ne kadar ılımlı yaklaşırsak o zaman yapıcı olur ve zaten huzuru bulunca anlarız ki içerisinde bulunduğumuz ilişki bizim için mükemmeldir.
Tüm bu etmenlerin ışığında elbette karşımızdakini anlayıp en '' ideal olanı bulmak zor olsa da gurur ve kibri bir yana bırakıp, insan olmanın da gereği olarak az evvel maddeler halinde sıraladığım durumlara objektif olarak dikkat ettiğimizde '' ideal '' bir huzuru bulmamız inanın zor değil. Faydalı olması dileğiyle fikirlerimi yazdım, sizler ve okuyanlar inşaAllah beğenirler ^^41 Yorumla- +1 yıl
bayıldım valla bu görüşe
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Merhaba,
İdeal ilişkilerin en iyi özelliği sevgi karşılıklı sevgi tabi ki de. Çıkarsız olmasının başta gelmesiyle para pul yakışıklılık veyahut da güzelliğin daha sonra geldiği karakterini ve huylarını severek devam ettirilen bir ilişki uzun sürmektedir. Bana göre olan veya düşünceme göre ideal olan fikirlerim şöyledir;
Kıskançlık bazen iyi huylu olsa da aşırı kıskançlık veya kıskançlıktan doğan oraya gitme, burada durma, oraya bakma, kiminle konuşuyorsun gibi baskılar hem sıkabilir hem de bunalttığı için ilişkiye ara vermek durumunda kalabileceği için bu gibi durumlardan uzak durmak gerekir.bir ilişkinin temel taşıdır. Ona güveniyorsan eğer evet ideal bir ilişki içindesindir. "Tüm erkekler aynı ya her şey beklenir." ya da "Kadın milleti abi ne güvencem" gibi şeyler kullanıyorsanız bilin ki ilişkinize güveniniz yoktur ve de gerçekten bir aşk yaşamıyorsunuzdur. Sonsuz güven kimse bekleyemez ancak güven olmadan bana göre ideal bir ilişki olmaz.
Yakın arkadaşlara danışmadan "Off kanka ya böyle yapıyor napçam ben yaa" gibi şeyler uzak durun ilişkinin genelini bilin ki arkadaşlarınız bitiriyor kendi hür iradenizle ve fikirlerinizle hareket edip kendi düşüncenizi yansıtırsanız ilişkinize en doğal ve güzeli olacaktır. Hem siz değişmezsiniz zaman içinde hem de ilişkiniz kuvvetlenir.
Olduğunuz gibi görünmek kısacası doğal olmak yani en kısa haliyle sevgiliniz yokken nasılsanız sevgiliniz olunca ilişkiniz başlayınca da böyle devam edin kişiliğinizden çıkmayın ses tonunuzu inceltmeye nazikleştirmeye çalışmaktan kaçının süslü püslü gitmenizi gerektirecek bir durum yok. Doğallığı kaybederseniz ileri de sorun yaratabilir. (Benim açımdan böyledir. )
Düşünce ve fikir yapısı olarak aynı tarafta olursanız, düşünürseniz sağlıklı ve güzel bir ilişkiniz olur farklı düşünceler fikirler tartışma veya kavga yaratabileceğinden ayrılık zamanı da çok uzun sürmez. Bunun için fikirleriniz, düşünceleriniz, sevdiğiniz şeyler birbirine benzerse güzel bir ilişkiniz olur.
Benim açımdan ideal bir ilişki de olması gereken özellikler bunlardır. Düşüncene, içine yatan bir şeyler yazabilmişimdir inşallah. Okuduğun için Teşekkürlerimi sunuyorum. :)41 Yorumla- +1 yıl
ne güzel bir görüş olmuş, bi de ara başlıklar ve fazladan görsel kullansaymışsın tadından yenmezmiş :)
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Merhabalar,
Aşk ilişkileri konusu, çoğu kişinin dikkatini çeken bir konudur. Sevme, sevilme, değer görme, değer verme gibi duyguları hissetmek isteyen bireyler bir ilişkiye başlamak isterler. Bu ilişki kimi zaman hüsran, kimi zaman da sonsuz huzur getirir. Bu yazımda ideal ilişkiyle ilgili detayda da yazılan soruların cevabını vermeye çalışacağım. Keyifli okumalar :)İdeal İlişki Nedir?

<3 Her insanın ilişkiden beklentisi farklıdır. Her birey farklıdır...
İdeal ilişki, aslında kişinin ideal benliğinin oluşumudur. Her bireyin farklı bir benliği, kişiliği, hayata bakışı vardır. Birey bir başkasını hayatına aldığında o kişinin de farklı bir benliği, kişiliği vardır. Kişiler birbirleriyle bir ilişkiye adım attıklarında birbirlerinin benliklerine uyup hatta ilişkileri için ideal olan bir benlik inşa edip anlaşabiliyorlar ise bu ideal ilişkidir. İlişki de asıl olan ben olma değil birlik olmaktır. Çiftler ancak birlik olabildiklerinde ideal ilişkiye ulaşabilir.İdeal İlişkide Neler Olmalı?

<3 İlk olarak ideal bir ilişki istiyorsak hayata bakış açımızın, beklentilerimizin benzer olduğu biriyle ilişki yaşarsak ideal ilişkiye ulaşmamız daha kolay olacaktır. Bu sebepten çevrenin size dayatmak istediği kalıplardan sıyrılıp kendiniz olmanız, kendinizi iyi tanımanız, keşfetmeniz gerekir.
Sevme Duygusu
İdeal ilişkide olmazsa olmaz duygudur sevme... Sevgi duygusu, ilişkide ki tüm zorlukların üstesinden gelebilme gücü sağlar.
Güven Duygusu
Güven konusu, aşk ilişkisi dışında yaşadığımız birebir tüm ilişkilerimiz de olmasını beklediğimiz bir duygudur. Güven duymadığımız bir insanla hiçbir şey yapamazsınız. Güven tüm ilişkilerdeki en önemli maddedir. Güven duygusu hemen kazanılmaz çiftler bu konuda birbirlerini uzun süre tanımalı ve birbirleri için çaba harcamalıdır. Karşınızdaki kişiye güvenmelisiniz.
Onaylanma Duygusu
Her birey bu duyguyu hissetmek ister. Kişi çaba harcadığı bir işte başarılı olmuş ise sevdiği, değer verdiği kişi tarafından onaylanmak, güzel sözler duymak ister. Partneriniz hatalı bir davranış yaptıysa bile çok kırıcı olmayan daha yumuşak bir dille iletişim kurmak gerekir.
Destek Olmak
Hayatta her zaman tek başımıza çabalamaktan yorulabiliriz. Anlayışlı bir partneriniz varsa size destek olur ve o işi kolayca halletmenizi sağlar ve yalnız olmadığınızı hissettirir. Desteklenmeyen bireyler, bu ihtiyacı dışarıdan bir başkasından arayabilir bu sebepten partnerinize destek olmayı ihmal etmeyin.
Saygı Duymak
Her birey farklıdır, farklı karakterlere sahiptir. Partnerinizin sevdiğiniz veya sevmediğiniz özellikleri olabilir. Bu yüzden karşımızdaki kişinin karakterine saygı duymalı, onu olduğu gibi kabul etmeli, onu değiştirmeye çalışmamalıyız. Karşımızdaki kişinin sınırlarına, özgürlük alanlarına da saygı duymayı ihmal etmeyin.
Empati Yapabilmek
Bir ilişki de olması gereken en önemli maddedir diyebilirim. Karşımızdaki kişinin duygularını anlayabilmek, anlayışlı davranmak, iyi iletişim kurabilmek çok kıymetlidir. Karşınızdaki kişiye empati yaparak yaklaştığınızda sorunların daha hızlı çözüldüğünü fark edeceksiniz.
Fedakarlık Yapabilmek
Bir ilişkide bireylerin kendi egolarını düşünmelerinden ziyade ilişkileri için çaba harcamasıdır. ilişkide fedakarlık önemli bir unsurdur. Kişiler fedakarlık yaparak kendi benliğine zarar vermez ilişkisini canlı tutar. İdeal ve uzun bir ilişkinin sırrıdır...
Düzgün İletişim Kurabilmek/ Şeffaf Olmak
Endişelerinizi, korkularınızı, sıkıntılarınızı, açıkça, gerçekçi bir şekilde eleştirmeden anlatın. Şeffaf olun.
Düşündüğünüz, olmasını istediğiniz veya karşı taraftan beklentilerinizi ancak doğru iletişimle çözebilirsiniz. Konuşmayıp susmak ilişkiyi iyileştirmez. Karşı taraf bazen sizi anlayamayabilir bu yüzden iletişimden kaçmayınız. Onun anlamasını beklemeden kendinizi ifade edin. Kırıcı olmadan, ben dili kullanarak iletişime geçin.
Dilemek
Karşınızdaki kişiyi anlamaya çalışın hareketlerine, mimiklerine dikkat edin onu tanıyın, dinleyin..
Keyifli Zaman Geçirmek
Partnerinizle birlikte gezmek, film izlemek, hobiler edinmek, beraber güzel vakit geçirmek, ten uyumunu yakalayabilmek ideal ilişki için gerekli olan şeylerdir. Partnerinizden pozitif bir enerji alamıyorsanız, güzel vakit geçiremiyorsanız ilişkinizi yürütmekte zorlanırsınız.
Kendi İlişkinize Odaklanın
İdeal ilişki de olması gereken bir diğer madde ise kendi ilişkinize odaklanıp başka ilişkilerle kıyas yapmamanız. Herkesin yaşadığı ilişki farklıdır partnerinizi ve ilişkinizi kıyaslamayın ve sadece kendi ilişkiniz için çaba harcayın.
İdeal ilişkide bile zaman zaman tartışmalar olabilir. Bu durumda egonuzu düşünmeden ilişkinize odaklanın, ilişkinizi düşünün.İlişkide Neler Sorun Yaratır?

Bu başlıkta ideal ilişkiye engel olan bazı davranışlardan bahsedeceğim. Yukarıda saydıklarım, ideal ilişki de olması gerekenler, yoksa ve şimdi sayacağım durumlar söz konusuysa ilişkinizde sorunlar vardır diyebiliriz..
Sık Sık Eleştirmek
Karşınızdaki kişinin her hareketini, her davranışını eleştirirseniz kişi kendini yetersiz ve mutsuz hisseder. Kişide öfke duygusu oluşturabilir ve tartışmalar kaçınılmaz hale gelebilir. Bu durum ilişkinizde sorunlar oluşmasına sebep olur.
Olumsuz İletişim Kurmak
İlişkinizde karşınızdaki kişiyle konuşurken sen dili kullanıyorsanız, bireyin benliğine zarar verecek sözler söylüyorsanız, kişiyi suçluyor ve ön yargı ile iletişime başlıyorsanız olumsuz iletişim kurmuş olursunuz. Bu durum ilişkinize zarar verir
Rutinlerin Dışına Çıkmamak
Kalıpların içerisinde yaşıyorsanız ilişkiniz monotonlaşmaya başlar ve partneriniz sizden farklı arayışlara girip, ilişkide sorunların oluşmasına sebep olabilir.
Aşırı Kıskançlık/ Güvensizlik
Kıskançlığın dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Karşınızdaki kişiyi çok kıskanırsanız onun her hareketini kontrol etmeye çalışır kişinin sınırlarını ihlal etmiş olursunuz. Bu durum da kişide öfkeye sebep olur sıkılan, bunalan kişi başka arayışlara girer ve ilişki de sorun kaçınılmaz olur
Kıyaslamak
Partnerinizi eski sevgilinizle, çok beğendiğiniz veya başarılı bulduğunuz biriyle, ailenizle veya arkadaşlarınızla kıyaslarsanız partnerinizin egosunu zedeler, yetersiz hissetmesine sebep olursunuz. Bu duyguları hisseden bireyde öfke duygusu oluşur ve ilişkiniz de sorunlar oluşmaya başlar.
Geçmişe Çok Takılmak
Geçmişte kalmak kişiye ciddi anlamda zarar verir. Partnerinizin geçmiş ilişkilerini öğrenmek isteyebilirsiniz fakat fazla kurcalamak sorun yaratır. Eğer partnerinizin geçmiş ilişkilerini sık sık soruyorsanız kendinizi kıyaslıyorsanız bu hem sizi hem de partnerinizi yorar... İlişkiniz de sorunlara sebep olur.
Yalan Söylemek
Kişiler zor durumda kaldığında yalana başvurabilir. İlişkiniz de olmadık yerde sık sık yalan söylemeniz kişinin güven duygusunu zedeler ve ilişkinizde sorunların olmasına sebep olur.
Yukarıda yazdıklarıma ek olarak başka birçok şey eklenebilir.. Geneli sizlere sunmaya çalıştım. Yazımı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım faydalı olmuştur sağlıklı günler dilerim <342 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık kuşum, şahane olmuş valla
- +1 yıl
Merhabaa,
Sorruyu görünce nedense görüş atma isteği geldi. Şimdiye kadar yaşadığım ilişkilerde olan, olmayan ve olması gereken detayları yazacağım. Zaten tüm bunların hepsi bir ideal bir ilişki kavramını kafamızda netleştirecektir tabii.İdeal ilişki nedir?
İdeal ilişki, tarafların karşılıklı sevgi içerisinde olduğu, birbirlerine anlayış, empati ile yaklaştığı aralarında güven duygusu olan bir ilişkidir. Bu ilişki evlilik olduğu gibi sevgililik ilişkisi de olabilir.
İdeal bir ilişkide olması gereken özellikler nelerdir?
Sevgi

Sevmediğim bir insanın yanında asla duramam kaldı ki sevmediğim bu kişi sevgilim olacak... Elbette tüm ilişklerimde başlarken sırılsıklam aşık değildim değildik ama hoşlanma vardı. Hoşlanma da devamında sevgiyi getirdi elbette. Zaten sevgili kelimesinin kökü bile sevgi iken ideal bir ilişkide sevgi olmazsa olur mu? Bence tabii ki olmaz.
Anlayış

Bence diğer bir en önemli özellik anlayıştır. Bazen üzgüm oluruz konuşmak istemeyiz bazen kalabalık bir ortamda oluruz konuşamayız. Ama karşımızdaki kişi eğer sevgilimiz ise bizim sesimizden değil sessizliğimizden bile anlamalı. Neye ihtiyacımız var neye yok anlamalı ve hissetmeli ve ona göre hareket etmeli.
Güven
sevgi mi güven hissini getirir ya da güven mi beraberinde sevgiyi getirir bilmiyorum ama sevdiğimiz insana koşulsuz şartsız güvenmemiz lazım. İlişkiye ilk başlanıldığı zaman güven duygusu ve hissi zaten vardır mühim olan karşı tarafın güvenini sarsmamak ve güveninini kırmamak.
Sadakat

Biri ile ilişki halindeyken aklında başkası varsa, yani yanındaki başka kalbindeki başka ise kendine eziyet çektirmenin mantığı yok. Karşımızdaki de robot değil; insan. İlerde severim diye veya aklındaki kişiyi unutmak için başka biri ile ilişkiye başlanılmamalı. Bu her şeyden önce kendimizi sonra karşımızdakini üzer.
Uyum

Hem mantıken hem fiziken bir uyum olmalı bence. Ve bu uyumu genelde zıt özellik ve karakterlere sahip bireyler yakalar. Mesela ben sessiz bir kişi isem karşımdaki de sessiz bir kişiliğe sahipsek ee ne konuşacağız nasıl konuşacağız ve nasıl anlaşacağız? Veya ben sinirli bir karaktere sahibim. Karşımdaki de yine benim gibi fevrii ve sinirli bir kişi ise mümkünatı yok anlaşamam, anlaşamadım da :D Bir şekilde uyum olmalı ki karşımızdaki kişi ile anlaşalım ve eğlenelim.
Saygı
Herkes kavga eder, tartışma, sürtüşme olur. Ama bu kavga esnasında veya herhangi bir durumda, baş başa iken veya kalabalık ortamda size hakaret ediyorsa, sizin rahatsız olduunuz şeyleri kapatmak, gizlemek yerine gün yüzüne çıkarıp alay konusu ediyorsa veya küfür ediyorsa ortada ideal bir ilişki yok demektir bana göre. Zaman zaman illaki birbirimize kırıldığımız olacaktır fakat haksız taraf özür dileyip kendini affettirmesini bilmeli. Karşısındakinin insan olduğunu hatırlamalı.
cinsellik

Günümüzde çoğu kişi karşısındaki cinsellik yaşamak istemediği içi ya aldatıyor ya kavga ediyor ya da ayrılıyor... Benim için olmazsa olmaz bir özellik değil fakat gerek karşımdaki kişi gerekse çevreme veya KizlarSoruyor'da sorulara bakacak olursak günümüzdeki ilişkilerde cinsellik olmalı. Tabii bu ilişki yaşayacak kişilerin istedğine ve rızasına kalmış bir durum.
Mutluluk

bazen severiz çok seviliriz güveniriz ama mutlu olamayız. Mutlu olamadığımız için karşı tarafı da mutsuz ederiz. Kimseyi üzmeye hakkımız olmadığı gibi kimsenin de sizi üzmeye hakkı yok. Çok seviyor olmamıza rağmen. O yüzde eğer ilişki mutluluk yerine üzüntü veriyor ise sizi ayrılık mutlu edebilir.
Özel alan
Özeleştiri yapacak olursam günümüz ilişkilerinde bence özel alan yok. Ya biz ya da karşı taraf özel alanı bilmiyr. Sevgili olmak veya eş olmak hayatın her alanında en üst sırada olmak demek depil. Karşımızdaki kişinin de yalnız kalmaya ihtiyacı var veya size anlatamayıp annesine, babasına, arkadaşlarına anlatabileceği şeyler olabilir. Aynı şekilde sizin de karşınızdakine anlatamayıp çevrenizdekilere anlatabileceğiniz durumlar olabilir. Kendinizi kendi gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Sevgili veya evli olmanız karşınızdaki kişinin malı olduğu anlamına gelmiyor.
Huzur

Mutluluk ve huzur birbirine benzeyen ama yine oldukça farkı olan kavramlardır. Bazen mutlu olabilirsiniz ama iç huzurunuz olmaz. Ama ideal bir ilişkide karşınızdaki kişinin telefonda nefes alma sesini duymanızda bile içinizin huzurla doluyor olması lazım. Evet yanınızda değil ama yaşıyor ve aklı, kalbi sizde. Size o an bedeni ile olmasa da kalbi ile sarılıyor. Bence bu ilişkiden de ötede bir boyut.
İletişim
İlişki yaşadığımız kişi ile farklı ilde farklı ilçede veya farklı ülkede olabiliriz. Eğer mesafe aşkı, mesafe ilişkisi yaşıyorsanız sürekli iletişim halinde olmalısınız ki araya huzursuzluk, güvensizlik vs. girmesin. Markete gidiyorum, evdeyim, toplantıya giriyorum, annemlere geldim, arabadayım vs. mesajları yazmak zor olmasa gerek.
Kıskançlık

Normal seviyede olan kıskançlık güven eksikliği değil sevfi fazlalığıdır. İnsan kıskanınca ve kıskanılınca sevildiğini, sevdiğini hissediyor. Bence dozunda bir kıskançlık ideal bir ilişkide olağan bir durumdur. Mesela ben en son gece yatarken başını koyduğu yastığı kıskanmıştım ama konumuz ben değilim :D
İlişkide olmaması gereken özellikler nelerdir?
Bencillik
Karşınızdaki kişi sadece kendisini düşünüyorsa veya siz sadece kendinizi düşünüyorsanız sağlıklı bir ilişkide değilsiniz bence. Bencillik ideal bir ilişkide kesinlikle olmamalı.
Cinsiyetçilik

Yani demek istediğimi en basit şekilde şöyle anlatabilirim ki karşımızdaki erkek kişisi gecelere kadar dışarıda gezerken aynısını karşısındaki kadın yapmak istediğinde "hayır sen kadınsın, olmaz" denilmesi. En nefret ettiğim şeydir bu. Kesinlikle ideal bir ilişkide böyle bir düşünce tarzı ve zihniyet olmamalı, olamaz!
Yalan
En son ilişkim maalesef yalan yüzünden bitmişti. Eğer yalan konuşmak bir ilişkiyi bitirecek kadar güçlü ise ilişkide olmaması gereken şeylerin başında gelmeli.
Beklenti

Karşı taraftan sürekli bir şeyler bekliyorsak, beklenti içindeysek bu ilişki çıkar ilişkisine dönmiş demektir. Haksızsan sen özür dileyeceksin, karşındaki değil. Hesabı sende ödeyeceksin hep karşındaki değil. Karşındaki sana sürekli hediye almak ve seni şımartmak zorunda değil.
Şimdiye kadar yaşadığım ilişkilerde, gördüğüm ilişkilerde yaşadığım, yaşamak istediğim ve istemediğim tüm maddeler bunlar idi. Elbette unuttuğum vardır ama genel olarak anlatabildim, kendimi ifade edebildim diye düşünüyorum.31 Yorumla- +1 yıl
bebeğim nefis bir görüş olmuş valla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
22Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Herkesin kendisine göre beklediği kriterler farklıdır.
Ben ideal ilişkide olması gereken nedir sıralmasından ziyade kişinin gerçekten ne istediğini önemserim..
Belli başlı maddeler ilişkiye sadece ambalaj olarak süslü gösterir.
Yani hepimiz görmek istediği kişilik, karakter ve niteliklerin kusursuz olmasından yanayız.
Elbette sorunsuz bizi üzmeyen stresiz bir ilişki kim istemez.
Birliktelikler birbirini anlayarak, dinleyerek en önemlisi empati yaparak belli bir yolu aşamamızı sağlar.
İdeal ilişkiyi bulmayalım düşüncesinde olursak zaten aradığımız mutluluğa erişemeyiz.
İki tarafından kendinden bir takım fedakarlık göstererek emek harcayarak ve gerçekten mutlu olmayı isteyerek bir şeylere erişiriz.
Yoksa kafamızda canladırdığımız o bay mükemmel ve bayan figürü olmasını beklememiz sadece bizi mutsuz eder..
İlişkiler neler olursa o ilişki devam eder, diye net bir cevap aramak yersiz olur.
Bunu iki kişinin sergilediği uyum, emek, çaba, özveri belirler..
Yani kişiye değişen herkesin farklı penceresinden bakıp görmesiyle ilişkili..11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel yazmışsın böyle <3
Bir çift için ideal ilişki, birlikteliği oluşturan tarafların birbirlerinden ne beklediğiyle ilgilidir. Eğer bir kadın erkeğin güçlü olmasını para ile ölçüyorsa onun için ideal olan erkeğin parasıyla ona yaşatabilecekleri olacaktır. O erkek ve o yaşadığı ilişki onun için idealdir. Sevgi, saygı ve sadakati önemsemeyebilir. İdeallerde bunlar aranıyor gibi görünse de çift kültürü çok farklı olabilir. Benzer şekilde erkek de kadını nesneleştiren bir bakışa sahipse yanında, yaşamında fiziksel özellikleri öne çıkan bir kadını ideal eş olarak görecektir. Onun için ‘’barbie bebek’’ gibi bir kadına sahip olmak gücünün göstergesi olabilir. Bu onun için her şeyin önüne geçebilir. Bdsm kültürünü benimsemiş bir çift içinse, eşlerin efendi-köle doğası onları birbirleri için ideal yapar. Kişilik özellikleri genel kabul görmüş ideal arayışlarından farklılık göstermesine neden olabilir çünkü insanlar dünyayı farklı algılar ve anlamlandırır. Yoksa bir formül belirlenir ve herkes bunu uygular ve mutlu olurdu. Bu yüzden öncelikle kişinin kendisini tanıması ve kendi renklerine göre bir eş seçmesi esastır. Bazı insanların dünyasında çift yaşamı da dahil olmak üzere sevgi, saygı, sadakat yoktur. İnsanların yaşam kültürü belirleyicidir Etik olarak olması gereken tek koşul karşılıklı rızadır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bence en önemlisi kaçak dövüşmemek. ''Ama bu söylenmez, ama bunu yanlış anlar'' diyerek çiftler sağlıklı iletişimden kaçıyor hep. Memnun olmadığı ve onu zorlayan durumları ''aman kavga çıkmasın'' diyerek görmezden geliyorlar ve git gide birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Açık ve sağlıklı iletişimin kurulduğu bir ilişki, yoğun sevgi bulunan bir ilişkiden çok daha huzurlu ve sağlıklı ilerler. Çiftler birbirinin beklentilerini ve ilişkide modunu düşüren şeyleri, yargılama ve suçlamanın olmadığı sağlıklı bir iletişimde öğrenirse, birbirlerini daha da yoğun şekilde besleyeceklerdir.
10 Yorumla
+1 yılSaygı ilk başta geliyor benim için, bu olduktan sonra diğer şeylerinde devamı geliyor. Anlayış, güven, ilgi vs…
Kafaların uyması da çok önemli, vakit geçirdiğim insanla, kimsenin yanında eğlenmediğim kadar eğlenmek isterim. En verimli şekilde ya da hiç bir şey yapmadan dahi sıkılmayacak güzel sohbetler eşliğinde… İki tarafın farklı yönelimleri ya da sevdiği şeyler olabilir. Biri gezmeyi severken, diğeri evden asla çıkmaz istemeyebilir, bunun gibi fikir ayrılıkları ya da karakter farklıklarına bir şekilde uyum sağlanıyorsa, karşılıklı olarak birbirlerine anlayış gösterip kimi zaman birinin, kimi zaman diğerinin dediği yapılıyorsa bunların olduğu ilişki sağlıklıdır benim gözümde. Aşırı büyük sorunlar olmadığı sürece, ufak tefek şeyleri göze sokmak yerine tartışmamak, kırmamak, kırılmamak için göz ardı etmek gerek, kusurları görmemek gerek.
Günümüzde çok mümkün olan şeyler değiller maalesef…12 Yorumla- +1 yıl
döktürmüşsün bebek <3
- +1 yıl
Teşekkür ederim.😊❤️
Her zaman ilk adım cinselliktir. Dolaylı olarak herşeyi etkiler ve sağlıklı bir ilişkide gereken duyguların temelini oluşturur. Karşılıklı arzu diri kaldığı sürece arzuladığın kişi otomatik olarak hayranlık duyarsın onu istiyorsundur çünkü, hayran olduğun kişiyede saygısızlıkta yapmazsın böylece ilişkinde saygı bitmemiş olur. Hayran olduğun kişiyi zaten seviyorsundur sevgini yitirmemiş kaybetmemiş olursun. Sevgi ve saygının devam ettiği ilişkide her zaman devam eder her engelide aşar.
10 Yorumla
+1 yılKarşı tarafında kendine ait özel zamanın olduğunu anlamasi lazım her iki taraf. İlişki içinde olabiliriz ancak zamanımızın tümü sizs ait değil. Senle 7/24 konuşma mecburiyetinde değilim derim yani kısacası özel alan.
Saygı derim. Sürekli tekrarı olan cümlelerin bif yerden sonra anlam ifade etmediğini tecrübe ettim. Ben ya da o fark etmez.. insan yapmayınca yapmıyor.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Güven olmalı ilk başta, Kıskançlık olmamalı yani hadin den fazla olmamalı, birlikte eylenebilmeli, açık dille bir konuyu tartışmalı ve onun dışında kendine ait zamanın olmalı.
Bunlar temel taşlar bence her iki taraf içinde ilişkiler uzun süreli heyecanlı olur bu şekilde.10 Yorumla
Bence en ideal ilişki bence birlikte coçuk gibi eğlene bileceği, birbirlerini kıskanan , ve insanların baskısını aldırış etmeyen bir birinin yanlışlarını göz ardı eden birlikte ağlayıp birlikte güle bileceğin bir birleriyle oldukta kendisi gibi davranmaktan çekinmeyen ve birbirlerinin yokluğunda arayıp soran mesajlara görüldü atmayan😁😁, ilişkiyi maddiyat için diyilde bir birbirleriyle mutlu olduğu için yaşıyan birileridir bence
(Eskik bişi varsa yazın✌️🐼)00 Yorumla
+1 yılBir insanda ilk önce şeref olcak
Bir insan ilk önce merhamet olcak merhameti olmayan bir insan.. insanın şeytanıdır
Bir insan da saygı olacak saygı bir insanın kendinde olur sonradan zor
Bir insan da vefa olması lazım
... bunlar olmaz ise her şey boşa kürek çekmek gibidir00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok aykırı kişilikler bir araya gelmemeli, iletişim sağlıklı devam ettirilmeli, tanışır tanışmaz sevgili olunmamalı, çok aşığız en aşık biziz triplerine girilip dışarı yansıtılmamalı
00 Yorumla Öncelikle güven ve aşk olması gerekiyor sonra saygı anlayış ancak bunlar ilişkiyi ayakta tutar çevremde çok var tartışırlar ama bir an olsun vazgeçmezler birbirinden
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılKarşılıklı saygı ve hoşgörü, güven mutlaka olmalıdır. Bunlarla birlikte cinsellik ve tutku ise ilişki renklendirir , canlı tutar.
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi kafasına göre cevapları vardır herkesin doğrusu başka😁
10 YorumlaErkeğin dominant kadının biraz daha arka planda durduğu bi ilişki bence çok daha uzun ömürlü oluyor
00 Yorumla
+1 yılSaygı , arada çok güçlü bir iletişimin olması, karakter ve kültür uyumu
00 YorumlaKesinlikle birbirine saygı, sınırlara saygı saygı olduktan sonra her şey hallolur
00 Yorumla
+1 yılbenim için ilk olarak eğlenceli çatlak çutlak olması gerekiyor gldşcşd
00 YorumlaBence olması gereken tek şey sevgi, çünkü sevgi olunca sadakat, ilgi, anlayış, saygı hepsi de oluyor. Sevdiğim birini neden aldatayım veya onu üzeyim... Birbirini seven insanlar bir arada olduğu sürece bir sorun çıkacağını sanmıyorum ben.
10 Yorumlaİdeal ilişki diye bişey yok. Kendinize böyle özellik kriter uydurursanız işiniz zor. İlişkiler karşılıklı sevgi, saygı ve birbirine uyum sağlamak ile sağlıklı olur. Biribirinin açıklarını aramak, görmek yerine birbirini tamamlamaktır ideal ilişki.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleskiden olsa tamam bir suru sey yazardım ama artık devir degişeli cok oldu
tek kelime var
"para"00 YorumlaTarafların birbirini anlaması, ona karşı tutarlı olması ve bazen alttan alan olmak lazım diye düşünüyorum :)
30 Yorumla
+1 yılBence en önemlisi güven birine güveni ve yaptığı hiçbir hareketten şüphelenmezsin ve boş yere tartışma çıkmaz tabi iki tarafında birbirine güvenmesi lazım
11 Yorumla
+1 yılkarşılıklı sevgi saygı güven en önemlisi tensel uyum da önemli tabii her haliyle karşındakini kabullenmek onu değiştirmeye çalışmamak... sabır vs uzar bu konu
00 YorumlaSaygı, anlayış ve şimdi yanlış anlaşılacağım muhtemelen ama seks.
00 YorumlaAşk ilişkisinde; karşılıklı anlaşılabilme, para ve renkli cinsel hayat
00 Yorumla
+1 yılSevgi, saygı, sabır ve sadakat. Bunlardan en önemlisi ise saygı. Saygının olmadığı bir ilişki yürümez, yürüse bile son derece toksik bir ilişki olur.
00 Yorumla
+1 yılİdeal ilişki diye bişey yok ilişkiyi ideal hale getiren kişilerdir onların elinde vücut bulur ilişki bebitom
00 Yorumla
+1 yılSevgi sadakat ve hoşgörü varsa ilişki yürümeme ihtimali yoktur.
00 YorumlaSaygı sevgi sadakat. 3 S kuralı 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Eksik 4s olacak veee seks
Saygı sevgi mantıklı hareket etmek lazım
10 Yorumlaolgunluğa ulaşmış bireyler
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 661 cevap paylaştı. Güven sadakat anlayış
00 Yorumla
+1 yılYani sadık kalsınlar birbirlerine eşler.
00 YorumlaKarşılıklı saygı sevgi
00 Yorumlapara olmalı yoksa ılıskı bıtıyor
10 Yorumla
+1 yılzeka merhamet empati ve tutku..
00 YorumlaHerkes rahat olup kafasina göre davranmali.
00 Yorumla
+1 yılKarşılıklı saygının olması.
00 Yorumla
+1 yılİlişkim olursa bakarım
00 Yorumla
+1 yılSaygı
Anlayış
Sevgi
Para10 Yorumla
+1 yılSevgi
00 YorumlaUyum
00 Yorumla
+1 yılGüven ve saygı kesinlikle.
00 Yorumla
+1 yıl4 S kuralı olsun yeter
00 Yorumla
+1 yılSaygı saygı saygi
00 Yorumla
+1 yılSaygı şart
00 YorumlaSaygı
10 YorumlaSürekli seks
00 YorumlaNet saygı
00 Yorumla
+1 yılSaygı
00 YorumlaSevgi saygı güven
00 YorumlaSaygı
00 Yorumla
+1 yılİlişkinin olmaması
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgüvenmek çok önemli
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 

Uzun süreli ideal bir ilişki için en önemli unsurlar; sevgi, saygı, güven, sadakat ve en önemlisi de sağlıklı iletişim kurabilmektir.
İlişkinin önündeki en güçlü engellerden biri partnerler arasındaki olumsuz üsluptur. Üslup yıkıcı, yıpratıcı ise zamanla sorunlar büyür, içinden çıkılmaz hal alır. Üslup onarıcı, yapıcı ise de sıkıntılar, sorunlar kolayca aşılır.
İletişimde en önemli konulardan biri de kişinin kendini ve partnerini karakteristik özelliklerini tanıması, farkındalık geliştirmesidir. Kendisinin ve partnerinin işitsel, görsel veya dokunsal özelliklerden hangisine sahip olduğunu bilen eşler bir birlerine nasıl davranışlar sergileyeceklerini bilirler ve huzur bulurlar. Ayrıca ilişkide iletişimin en önemli kurallarından biri de aktif dinleyici olabilmek ve partnerini anlayabilmektir. İnsan konuşunca bildiklerini tekrarlar, dinleyince ise yeni şeyler öğrenir, gelişir.
İlişkinin önündeki en büyük diğer bir engel ise aşırı kıskançlıktır. Kıskanç eş aşırı baskı yapar ve zaman içinde ilişkinin kalitesi çok düşer. Aşırı kıskançlığın temelinde sanıldığı gibi sevgi değil, korkular vardır. Özellikle aldatılma, yalnız kalma, güvensizlik, vs. gibi derinlerde korkular yaşayan eş kendini çözmediği sürece çoğunlukla ilişkide problemler, sorunlar yaşanmaya devam eder.
Keyifli ilişkiler dilerim🙏🏽
Çok güzel bir görüş olmuş hocam, emeğinize sağlık :)
Tşk🙏🏽😊