Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Sen kelimeyi yazarken gerilmişsindir ama ben soruyu okurken sinirlendim ve bana kötü soru olarak geldi. Tecavüze uğramak suç değil tecavüz etmek suçtur ve bunu yaşayan insanların büyük travma yaşadığını biliyoruz. Bu soruda abuk sabuk yazan birisi olur ve gereğinden fazla üzülebilir. Tecavüze uğramış veya uğramamış sonuçta bir insandır. Kalitesinin bacak arasında ki zar belirlemez. O yüzden kadın ne olursa olsun elbet birileri için evlenilecek kadındır.
61 Yorumla- +1 yıl
Abuk sabuk kimse konuşmadı çok şükür.
Olan olursa da o iş ben de saddov.
Senden öğrendim birşeyler 😉
En İyi Cevaplar
+1 yılToplumda tecavüze, tacize uğrayan ister kadın ister erkek olsun, hep suç onlarda aranır. ARanmıştır, dekolte giymştir, gece dışarı çıkmıştır, i. nedir vs vs vs
Milyon tane iğrençlik...
Bu yüzden bir çok kişi '' eşim olabilir'' dese de özellikle erkeklerin çok da dürüst olduklarına inanmıyorum.
Bu tür bir travma yaşamış insanla evlenmek evlilğe devam etmek ya da çok ağır bir durum. Bir arkadaşımda biliyorum yakınen şahit oldum.
Terapi sürecine iknası, seks haaytlarının tamamen bitmesi, çocuk sahibi olamamaları ve evlilikler artık seks olmadan yürüyor. Burada eşlerin desteği ve fedakarlıkları esas bence.
Kolay gibi gelse de hiç değil. Anlaıyşlı olmak bir yere kadar yani.
Evet bu kişi benim eşim olabilir, bir çok şeyden vazgeçer fedakarlık ederim onun sadece iyi olması için. Beraber atlatmaya çalışırız.61 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏
+1 yılTecavüz kavramını anlamam çok zor. O kadar karşılık vermeye razı insan varken neden istemeyen bir insanı zorlama gereği duyarlar ki? Kesinlikle hasta ruhlu insan bunlar.
Böyle bir travmayı yaşamış biri ile eğer aşık olmuş isem elbette evlenirim fakat ilk yapılacak şey psikolojik tedavi desteği sağlamak aksi halde huzurlu bir evliliği yaşamak söz konusu olamaz30 Yorumla
+1 yılBir insan çizgisini bozmamalı, tabi üzülür insan, bakış açım değişmezdi, evlenirdim, eşim de olabilir, çünkü kötülük ona yapılmış o kötü bir şey yapmamış. Bunları aşmak lazım insanlık olarak, tavrımız değişir daha pozitif yaklaşırız ama sadece bu durumda değil çiftler arasında da birbirlerine pozitif yakalaşmaları lazım ve gerekli. Ne devirlere kaldık... 😏
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenmeden önce benim için ne ise öğrendikten sonra da o olurdu. Ama bunu kılıf olarak kullanan çok insan var. O yüzden karakol kayıtları, hastane raporları öğrenmek isterdim. Olayı anlatmasını isterdim. Beden dili ve yaşadığı duyguları gözlemlemek isterdim. Ona olay ile ilgili birkaç soru da sorardım. Eğer yalan söylüyorsa sorularda olay bağıntısı ya olmayacaktır ya da hata yapacaktır. Gerçekse kesinlikle yanında olurum. Ama aptal yerine de konmak istemem. Zaten sevdiğim, güvendiğim bir insan için de fazla zorlamazdım. Ama gene de emin olmak isterim.
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. bunu bu kadar mesele yapmaya gerek yok, insan hayatta bir sürü şey yaşıyor. ekstrem ağır şeyler yaşamış kişiler diyelim. özellikle onları tecavüze uğramış kadınlar ve erkekler olarak ayırmamıza gerek yok. ,(erkeklerde tecavüze uğruyor) hayatta ağır şeyler biri ile evlenir miyim? eğer benim gibi bataklıktan çıkmak için çabalıyorsa evet ama beni aşağı çekecekse hayır. çünkü ilişkilerimde benden üstün veya eşit görmediğim kişileri ciddiye alamıyorum. hayat beni mahvetti hadi üzül bana diyen insanları da. sonuçta 8 yıl boyunca bir bodruma kapatılan ve tecavüze uğrayanda insanlar var ama güçlü bir şekilde hayatına devam edebiliyor (natascha kampusch)
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı. Türkiye'deki cogu kadin tacize sözlü ya da fiziksel ne yazik ki maruz kaliyr. Caydirici cezalarin olmamasi ki bu sadece tecavüz icin degil cinayet vs her sey icin gecerli, herkesi türkiye'de dolasirken tedirgin ediyor. Bu durum türkiye'de bu kadar sik yasanirken herkesin bu konuda daha hassas ve duyarli olmasi lazim. Öncelikle bu igrenc olayin onlarin sucu olmadigi hissettirilmeli ve her adimda destek olunmali. Zor bir sürec olsa da gerekli destegin psikolojik/cevre/hukuk saglanirsa bu zorlu sürecten cikar ve saglikli bir iliski yasamasinin önünde hicbir engel kalmaz. Sevgi evlilik bu demektir zaten, insanlar öyle ya da böyle zor durumlar icinde kalacaktir bize düsen bu anlarda sevdiklerimizin yaninda olmak
21 Yorumla- +1 yıl
Ve evet özellikle erkek cocuklara tecavüz vakalari da igrenc bir sekilde artista. Özellikle kontrol edilmeyen denetime tabii tutulmayan malum partiye yakin vakiflarin ögrenci yurtlari. Tamamen anayasaya aykiri olsa da bu yurtlar ne yazik ki acilmaya devam ediliyor. Olan da cocuklarimiza oluyor.
+1 yılHayır eğer geçmişte ben böyle bir şey yaşadıysam karşı taraftan anlayış beklerim eğer karşı taraf böyle bir şey yaşadıysa duyduğum an unuturum lafı olmaz.
Şu an taciz tecavüz diyince bile gerildim Bir insan bir insan neden bunu yapar ya bunu düşman düşmana yapmaz yani neyin kafası bu.
Yapanların elleri kırılsın…30 Yorumla
+1 yılEfendim Kendine tecavüz ettirmek için uğraşan kadın yokmu çok rastladım bilakis teklif bile aldım neymiş efendim çocukluğunda üvey babası tarafından tecavüze uğrarken yaşadığı adrenalin dopamin ve saratonin bombardıman ını yeniden yaşamak istiyormuş taksiye binip kaçmışımdır böyle kadınlardan evleneceğim insanla hertürlü evlenirim Yeterli şu ahlaksız teklifi yapmasın beni bir arkadaşına tecavüz ettirtsene vallahi şikayet etmicem diyen kadında gördüm İngiltere'de
10 Yorumla
+1 yılçok ağır bi soru bu tacavüz şekline göre değişir bu durum yani bayıltılıta mı olmuş yoksa tek kişi mi tekten fazla kişi mi tek kişi mi şikayet etti mi etmedi mi gizledi mi daha bi sürü parametre incelenmesi gerekir mucadele etmişmi etmemişmi gibi ben şahsen kabul edemem
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası bir önemi yok benim için. Benimleyken ruh sağlığı iyi olsun bana kafi. Sanki kendisi isteyerek mi maruz kaldı buna? :D Bazı insanlar da cidden kadınları eşya gibi görüyor. Bir kadının hayatta ikinci bir şansı olamaz mı yani? Belki çok iyi bir anne olucak ve harika bir evlat yetiştirecek ileride? Her insanın bir ikinci şansı vardır hayatta.
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu okuyunca "Bir Başkadır" dizisi aklıma geldi🙂 İzlemediysen tavsiye ederim, güzel dizidir...
Adı üstünde tecavüz; yani kadının rızası, isteği olmadan zorla sahip olma anlamına geliyor... Yani, kadının bir suçu olmamış oluyor. Ve bu olay, bahsettiğim dizide de olduğu gibi kadının unutamayacağı kötü bir anı olarak sürekli hafızasında kalacak belki de...
Bu nedenle, kadını suçlayamayız, çünkü bir suçu yoktur. Tam aksine destek verilmeli...10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılErkek olduğum için buna benzer bir örnek verebileceğimi sanmıyorum ama bir kadın için korkuncun da ötesinde bir şey bana göre tecavüze uğramak.
Olay sonrası bütün erkeklere karşı güveni kalmamış belki de ölmek istiyor bile olabilir.
Şöyle düşünürüm tüm bunlara rağmen gelipte bana açılıp konuşması ve evlenmek istemesi bile başlı başına çok büyük bir bağlılığın güvenin güzel bir geleceğin nedeni olarak görünebilir. Eşim olabilir.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Bu dünyada olmayacak iş yok. Ne yazık ki, özellikle toplumumuzda yaftalama, çeşitli sıfatlar ile insan damgalama çok yaygındır.
Bir türlü iyi ve kötü ayrımı yapamıyoruz.
Varsa yoksa fanatizm..
Düşmez kalkmaz bir Allah.
Defaatle belirttiğim üzere, insana insan gözü ile bakmayı öğrenemezsek bir arpa boyu yol alamayız.
Öze bakmayı bilmek, öğrenmek zorundayız.
Son tahlilde, tecavüz gibi iğrenç bir eylem, o insanın özüni, yüreğini bozmaz.
Aslolan öz dür.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 48,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir. Ahlaksız ve iğrenç bir erkeğin saldırısına maruz kaldı diye onları dışlamak mı gerekir? Aksine sahiplenmek ve içinde bulunduğu psikolojik travmaya destek olarak onları mutlu etmeliyiz açıkcası. Asıl tecavüz yapan erkekleri dışlamalı ve asla toplum içine sokmadan yok etmeliyiz. Kadına yaşattığı iğrenç travmayı yaşatarak yıllar boyu etkisi altına alan psikolojik etkiyi oluşturan caninin yaşama hakkının alınması gerektiği düşüncesindeyim.
10 Yorumla Maalesef bunlar oluyor. Geçen yıllarda bir haber okumuştum. 2 kadın Taksim'de bir barda içiyor. Sarhoş oluyorlar disarida 2 erkek bunlara sarkıntılık ediyor. Bir kadını zorla araca bindiriyor diğer kadıni bicakliyorlar. Kaçırdıkları kadına tecavüz ediyorlar oda kadınla evliymis. Şikayetçi oluyorlar falan yalan elemanlar uyuşturucu kullanıyormuş vs yani her şey olabilir dünyada tedbirli olmak lazım
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek isteyeceğim insanın kolu kırıldı mı veya bileği incindimi diye bakmıyorum değil mi bu yüzden tecavüze uğrayıp uğramadığı da asla eşim olup olmama durumunu belirlemez. Araba almıyoruz sonuçta sevip gönül verip evleniyoruz.
20 YorumlaErkekler tecavüzsen ziyade tacize uğruyor.
Tecavüz ise çok daha iğrenç bir şey..
Seviyorsam ve ona iyi geleceksem, geçmişinde yaşadığı her kötü olayı hafifletmek için daima yanında olurum.. Neden olmayayım.20 Yorumla
+1 yılGerçekten bu soruyu nasıl sordunuz anlamadım.
İsteyerek olmayan bir durum için karşımdaki insanı suçlayamam. Destek olur, onu kazanmaya daha da çabalardım.
Yani diyorum ki; insan olan, insani değerleri olan her insan gibi ben açımdan da sorun olmazdı..15 Yorumla- +1 yıl
Neden sormamalıydım anlamadım?
- +1 yıl
Bende ilk başta düşünmedim değil. ama Allah'a şükür düşüncesizce davranmadi.
Davranan olursa alır karşılığını merak etme o iş bende👍 - +1 yıl
Kimse isteyerek yapmadığı, zorla ve tehditle yaptırılan şeylerden sorumlu tutulamaz. Bu kadınım diyeceğim insanın suçu olamaz. Onun psikolojini onarıp kazanmaya çalışırdım. Yani eşim olurdu diyorum.
Bu durumu kabullenemeyen insan hastalıklı insandır.. Diyeceklerim bundan ibaret.. - +1 yıl
Ah ben ikinci görüşü yanlış yere yapmışım 🙈@saddov arkadaşıma yaptım sanıyordum.
- +1 yıl
Teşekkürler yorumun için 👍
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHiç kimse isteyerek tecavüze uğramaz... haberlerde görüyorum ya sarhoşken oluyor ya uyuşturucu ya da tuzağa düşüyorlar sevdikleri onlara bu kötülüğü yapıyor onların bir suçu yok.. bu yüzden evlenirim o travmayı atlattıysa güçlü bir kadınsa
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bunu dert edinmem sonuçta istem dışı bir olay. Allah kimsenin başına vermesin.
11 Yorumla- +1 yıl
Amiin.
+1 yılBunlara asla takılmam. Aramızda arzusal çekim ve aşk sevgi duygularının kuvvetli olması haricinde hiçbir şeyde ilgimi çekmez. Yani seversem bana da uygunsa olurum, ne olacak
20 Yorumla
+1 yılBen bu hikayenin gerçekliği meçhul olup bunun arkasına sığınan kadınlarida bilirim gerçekten böyle birşeyin magduruysa neden olmasın bu bir seçim değil sonuçta
10 Yorumla
+1 yıltecavüz evet cok cirkin bu sucu isleyeninde idam edilmesi gerekir, sorunuza gelicek olursak evet eşim olabilir çünkü onun bu yapilan igrenc canavarca sucda hic bir sucu yok bir kurban sonucta.
10 YorumlaTecavüz mü yoksa bisiklet kazası mi emin olmam istekli defalarca onunla bununla yatip safın birini bulup tecavüze uğradım demenihtimali tecavuzcun kim di sorusu kilimcinin kör oğlu ben almiyim dürüst olanı tercih ederim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBuu acizliğii yapanlardan uzak durmalı , uğrayanlardan uzak durmak çözüm değilll... Aksine topluma kazandırılmalı böyle bireyler..
20 Yorumla
+1 yılBu kimsenin suçu veya isteyerek yaptığı bir şey değil. Kimse tecavüze uğramak istemez.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılToplum olarak tecavüze uğrayanı damgalayıp tecavüzcüye bir şey yapmayan bir zihniyete sahibiz. Ben o zihniyeti sökeyim.
20 Yorumla
+1 yılMert ve yalansız bir kadınsa EVET olabilir.
şerefsiz ve yalancıysa bakire de olsa yanıma yaklaşamaz.
@lotus-patra10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirdim, sorun etmezdim. Sonuçta bir suçun mağduru. Kendini "kirlenmiş" hissetmemesi için de elimden geleni yapardım.
10 Yorumla
+1 yılTecavüze uğramış insanları neden damgalıyorsunuz? Tecavüze uğramış insanın uğramamış insandan hiçbir farkı yoktur!
10 YorumlaÖyle olmuş olması benim bakış açımı degistirmez neden onu oyle birşeyle yargilayayim ki, Insanliga sığmaz zaten böyle birseyde🤜🤛
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir insanın isteği dışında gerçekleşmiş bir olayda nasıl onu suclayabilirim. Destek olup daha çok sevmek gerekirken dışlamak ve ötekileştirmek yaşadığı olaydan daha beter olur. Evet evlenirim.
20 Yorumla
+1 yılBoyle birini bi de biz otekilestiriyorsak Allah hepimizin bin turlu belasini versin 😅
20 Yorumla
+1 yılYani tabi değişir. Daha dikkatli hassas davranmaya çalışırdım. Seven insana engel yoktur sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılTek sebebi tecavüze uğramış olmasıysa kusura bakma ama düşene bir tekme de sen vurmuş oluyorsun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılArtık kızların masum rolü yapmaları için eklenen bir maske olduğundan, ben inandırıcı bulmuyorum.
10 Yorumla
+1 yılEvlenebilirim o kadinin suçu değil bu şekilde dişlanmasi iğrençlik
10 Yorumla
+1 yılKimsenin başına gelmesin kşmse yaşamasın bunu dile getirmek bile yeterince kötü
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet olabilir neden olmasın bu gayette doğal bir şey
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 591 cevap paylaştı. Kendi isteği doğrultusunda olan bir şey değil asla yadırgamam
10 Yorumlayahu insandan bahsediyoruz kotuluge ugradi diye kotu olacak degil ki
10 Yorumla
+1 yılTabiki olabilir kalbim onu istediyse ne olursa olsun olabilir 🤗
10 Yorumlabu hayatta insanın başına iy yahut kötü her şey gelebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlur diyeceğim ama zevkine ilişkiye giren kızlar d sonra evleneceği kişiye tecavüze uğradım yalanını söylüyor
10 Yorumla
+1 yılKarakter meselesi, eğer gerçekten seviyorsan zaten evliliğin için bir engel değildir ama eğer istemiyorsanız bile "ay tecavüze mi uğradın", "asla olmaz" v. s. v. s. gibi kırıcı kelimeler bence kesinlikle kullanılmamalı.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSevgili olup ilişkiye giren sonra terk edilen ya da ayrılan her kadin tecavüze uğradım diyebilir
10 Yorumla
+1 yılTabiki olabilir hatta ben elimden geldiğince destek olurum
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBen tacize uğradım gerçekten çok kötü bir durum çok saçma bir toplumda yaşadığımız için erkek olarak bu kız bana böyle tacizde bulundu desem beni döverler
00 Yorumla
+1 yılolabiilir neden olmasın kınama başına gelir emin ol büyük konuşmamak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
iyi geceler hanım ne oldu yemekmi yedin sesi çıkmıyor
+1 yılÖyle bir şey olduğunu öğrensem daha çok yanında olurum
10 Yorumla
+1 yılHersey insanlar için ne yaşadığı değil nasıl birisi olduğu herseyden önemli
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bunu yapanlar pisliktir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılHersey başımiza gelebilir tabiki olabilir
10 Yorumla
+1 yılOlur tabiki ama bakire ise
10 Yorumla
+1 yılOlamaz. Travmaları vardır. Ben uğraşamam.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Sevgi varsa neden olmasın..
10 Yorumla
+1 yılSeviyorsam bunu sorun etmem
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Uğrayan değil bunu gerçekleştiren şerefsizdir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Gerçekten mutlu olacağımı düşünüyorsam oşur
10 Yorumla
+1 yıltabiki eşim olabilir..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojisi yerindeyse evet
10 Yorumla her şey olwbilir bu dunyada
10 YorumlaHayir, olamaz.
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım