Benim reddedilme fobim var. Öldürseler gidip konuşmam. Hoşlandığım biri olunca bana açılmasını nasıl sağlarım?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Senin ondan hoşlanman, onun senden hoşlanmasının eş anlamlısı değil. Adam gibi git konuş korkaklık edeceğine.
Benden hoşlanıyorsa gelmeli , zaten hoşlanmıyorsa benim gitmemin de bir mantığı yok. Ben korkağım yapacak bişey yok.
Kadınlarda umutsuzluk, çekingenlik, pasiflik gibi şeyleri algılayan bir çeşit radar vardır resmen. Bu mantalite ile asla şansın yaver gitmez. Zamanla bunun getireceği psikolojik çöküntü seni nahoş birine dönüştürür, sarmal gibi takılır kalırsın buna.
Elliot Rodger diye bir tip vardı, Santa Barbara üniversitesi gibi bir ortamda, onca paraya ve imkana rağmen tam bir creep olduğu için herkesin çatır çutur seks yaptığı bir ortamda kadınlar tarafından tercih edilmemekten ötürü kafayı cozutup, okulunda katliam yapmıştı.
Zamanında blogunu falan okumuştum, sadece biraz rahat olması ve insanlarla düzgün iletişim kurması gerekirken, biraz da aile ilgisizliğiyle mala bağlamıştı ve daha da korkuncu şu: Bana hiç şans vermeyen, yüzüme bakmayan kızlardan intikam alacağım diye yaptığı katliamda bile okuldaki erkek öğrencileri öldürebilmiş, kızları yaralamaktan öteye gidememişti. O derece looser bir şahıstı
Kendimi gördüm resmen. Bende de para ve imkan var ama kızlar beni tercih etmiyor. Tek başıma takılırım ben de o zaman yapacak bişey yok. Kimseyi katledeceğimi falan sanmam ama tercih edilmemek insanı çöküntüye sokuyor cidden.
Bende olan şeyler pasiflik umutsuzluk özgüvensizlik çekingenlik. Saydıklarının tümü mevcut. Bunları sebebi zaten tercih edilmemek. Tercih edilmemekten dolayı doğan sebepler tekrar tercih edilmememe sebep oluyor. Tecrübeli eleman alınacaktır yazısı gibi. Herkes tecrübeli alırsa tecrübesizler nasıl tecrübelenecek. Ben gitsem de reddediliyorum zaten ben o yüzden gitmem. Onlar da gelmez herhalde. Şansım yaver gitmez bence de katılıyorum. Ne yapmak lazım peki?
Elliot rodger haberlerine baktım. Onu o kadar iyi anlıyorum ki. İnsanları öldürmesine katılmıyorum ama yalnızlıktan ne kadar bezdiği belli oluyor. Arabadaki videoda , siz hayal gibi hayatlar yaşarken ben burada yalnızlıktan çürüyordum defalarca reddedildim falan diyor. Doğuştan özgüvensiz değil işte , tercih edilmemekten bunalmış. Gitgide özgüvensizleşmeye başlamış aynı benim gibi.
Valla çok etkilendim adamdan ya. Hayatımda hiçkimseyi kendime bu kadar özdeşleştirmemiştim
Elliot Rodger sapık bir sosyopattı ve insan gibi iletişim kuramadığı için 6 kişinin canına kıydı. Öyle bir hale gelmişti ki, evinde kadınları komple öldürüp, birkaç tanesini üreme amaçlı yapay döllenme ile kullanmamız gerektiğini iddia eden bir manifesto yazmıştı
Sonunda da kimse tarafından istenmemiş, herkesin ucube bulduğu, 6 kişinin kanına girip kendini öldürmüş bir sümsük olarak öldü
Kendini böyle tiplerle özdeşleştirip, bir de bunu normal karşılıyorsan sende de sorun vardır.
Hayat herkes için zor, ben kadınlarla inanılmaz direkt konuşan biriyim, ama bundan 10 yıl önce bir kadına reddedilme korkusuyla ne kadar çekingen yaklaştığımı düşününce gülüyorum.
Bu, atlatman gereken bir hal. Bunu benimseyip, kişiliğin haline getirirsen, hayatının sonuna kadar aşağılık kompleksi tarafından zehirlenirsin
Ve daha da önemlisi, hatırlıyorum onun üniversiteden komşularını falan konuşturdular. ''Biz onu özellikle ilk senesinde partilere, etkinliklere götürüyorduk, kızlarla konuşmuyordu bile, kaç kere öyle ortama soktuk bir köşede oturup milleti izlemek dışında bir şey yapmazdı'' diyordular.
Özgüvensizin allahıydı kendisi. Kendini aşırı beğendiği, her şeyi hakettiği ve kadınların kendisinin ayağına gelmesi gerektiğine inandığı için o hale geldi
Biraz kibrinden ödün vermezsen, sen de onun bir varyasyonuna dönüşürsün
Kimisi diğerleri gibi açık olamıyor yetişme tarzı veya aile yapısından dolayı. Ben özgüvenli erkekleri çok kıskanıyorum mesela onlar gibi olamadığım için. Parti ortamlarında ben de bi köşede oturuyordum kimseyle konuşmuyordum veya dans etmiyordum. Ben de mesela bişeyler hak ettiğime inanıyorum ama elde etmem için deneyip bir türlü başarılı olamadığım birine dönüşmem gerekiyor. Olmadığım biri gibi olup kız tavlamaya çalıştığımı düşün. Hemen fark edilir zaten. Başarısız olunca kendimi normalde gördüğümden daha ezik görmeye başlarım. Kimse tarafından istenmemek onu bu hale getirmiş zaten. Kendisini beğenmesi benimle hiç örtüşmüyor ben kendimi beğenmiyorum. O yüzden başkalarının da beni beğenmeyeceğini düşünüyorum ve kızlarla konuşmaya falan çabalamıyorum.
Kafamda diyalog simulasyonu yapıyorum. Kız reddediyor ben de denemiyorum gerçeğe dökmeye gerek yok diye. Başkaları gibi yaşayamıyorsan onların elde ettiklerini elde etmek isteyip elde edemiyorsan bu seni kıslançlığa ve çekememezliğe itiyor. Daha fazla özgüvensizliğe itiyor daha fazla içine kapanıklığa itiyor. Belli noktadan sonra kendi başarısızlığını kabul edince , bu sefer başkalarının başarmasını hazmedemiyorsun. Benimki de öyle bişey işte. Ahmet dışa dönük , gidip konuşabiliyor ama ben gidip konuşmaya çalışınca sesim titriyor , elim ayağım kontrolünü kaybediyor , salak gibi davranıyorum ve hissediyorum. Sonra bu yaptığım salaklığı hatırlayıp hatırlayıp kendime kızıp aşağılıyorum. Ahmet gibi olamam o yüzden benim gitmemem lazım. Tercih edilme isteğim bu yüzden. Eğer ben gidersem saçma sapan şeyler yapıyorum kız benden anında soğuyor zaten geçmişte 13 kere reddedildim. Keşke 1 sefer deneyip zirvede bıraksaydım diyorum. Ben onun yaptığı cinayetlere katılmıyorum ama sinirinin öfkesinin altında yatan sebebi tam olarak anlayabiliyorum hem de aynaya bakar gibi. Özgüvensiz insanlar da senin dediğin gibi benim gibi ucube olarak görülen insanlar da tercih edilmek istiyorlar. Elde edemeyenler daha fazla özgüvensiz olmaya daha fazla yalnız olmaya ve psikolojisinin daha fazla bozulmasına engel olamıyorlar. Sağolasın içimi döktüm.
Bu arada ben de isterdim ucube olmamayı , insanlar arasına karışmayı , herkes gibi insanlarla iletişim kurabilmeyi ama malesef herkes gibi normal değilim. Sosyal becerilerimi geliştiremedim bunun için gereken özgüven ve cesaret yoktu.
Etmezler pek, hoşlaniyorsa zaten az çok hareketlerinden belli olur ki
Ben anlamam hareketlerden falan. Hoşlanırsa gelip söylesin , söylemesi için ne yapmak lazım?
Ozaman biraz zor, bilmiyorum ben hoşlansam soylemem onun konuşmasini isterim ama bu benim yapimdan kaynakli belki de utangaç çekingen biriym
O da senin gibiyse olmaz bu iş. Gerçi hoşlanıyor mu orası da meçhul
Ya Aslan ya akrep Başak ya da boğa burcusun başka türlü açıklaması olamaz
Terazi burcuyum.
bu korkuncla kalirsin tek basina
Tek kalırım o zaman