Herkese merhaba.. Aşk, aşık olunan kişinin varlığıyla mı bağlantılıdır yoksa hayatınızda olmasa bile o aşkı iliklerinize kadar yaşar mısınız? Aşk yok olmak mıdır? Keyifli günler.. 🥂🖤
Birisinin kalbinde ruhunda kendine yer bulmaktır aşk aynı zamanda kendinde yok olmaktır çünkü sen o olacaktır o ise sen olacaktır.. teninde ruhunda ve kalbinde yok olursan aşk işte o zaman anlam kazanır..
Aşk aradığını bulmak değil seni bulanda kaybolmaktır.. aşk özelliklere değil de ruha kalbe dokununca var olur çok az kişinin farkında olduğu belki de aramaktan yorulduğu ya da artık öyle bir aşk beni bulmaz dediği aşkın yok olması böyle cerayan eder..:)
Aşk tende değil ruhta ve kalpte var olduğunda onda yok olursun özetle..
Var mı beni içinizde tanıyanYaşanmadan çözülmeyen sır benimKalmasa da şöhretimi duymayanKimliğimi tarif etmek zor benimBülbül benim lisanımla ötüştüBir gül için can evinden tutuştuYüreğine Toroslar’ dan çığ düştüYangınımı söndürmedi kar benimNiceler sultandı, kraldı, şahtıBenimle değişti talihi, bahtıYerle bir eyledim taç ile tahtıAkıl almaz hünerlerim var benimKamil iken cahil ettim alimiVahşi iken yahşi ettim zalimiYavuz iken zebun ettim SelimiHer oyunu bozan gizli zor benimYeryüzünde ben ürettim veremiLokman Hekim bulamadı çaremiAslı için kül eyledim Keremiİbrahim’in atıldığı kor benimSebep bazı Leyla bazı Şirin'diHatırım için yüce dağlar delindiBilek gücüm Ferhat ile bilindiKuvvet benim, kudret benim, fer benimİlahimle Mevlana’yı döndürdümYunusumla öfkeleri dindirdimGünahımla çok ocaklar söndürdümMevladanım hayır benim, şer benimBenim için yaratıldı MuhammedBenim için yağdırıldı o rahmetEvliyanın sözündeki muhabbetEnbiyanın yüzündeki nur benimKimsesizim hısmım da yok hasmım daGörünmezim cismimde yok resmim deDil üzmezim tek hece var ismimdeBarınağım gönül denen yer benim
İliklerime kadar yaşadım. Adı aşk mıdır bilmiyorum. Tek bildiğim duygularım ve hislerim tamamen onu istemesi. Aşk yok olmak değildir. Olumsuz bile olsa kalbinin her daim açık olması gerekiyor. Herşeye rağmen hayat devam ediyor ve aşk her zaman var.
O yokken bile yaşamaktır. Sanırım birini sevme duygusudur. Onu düşünmeyi onu özlemeyi ona ait şeyleri konuşmayı sevmek bundan haz almaktır. Bu yüzden o kişi hayatımızda olsun veya olmasın yinede yaşanır. Çünkü düşüncelerini o kişiye yoğunlaştırmayla alakalı psikolojik bir olgudur.😂 Bu yüzden aşkın bir hastalık olduğunu savunurum. Birde freudun deyimi var aşk yoktur libido vardır. Bu iki aşk kavramını ayrıştırmak gerekir. Belkide bütünseldir. Kafamda deli sorular😂
“Kadeh inceldi, şarap süzüldü. Birbirlerine benzediler, iş karıştı. Sanki şarap var, kadeh yok. Yahut kadeh var, şarap yok.” Şüphesiz “şarap kadehtir” demesiyle “sanki kadehtir” demesi arasında fark vardır. Bu hal galebe ettiğinde, sahibine izafetle kendinden geçme. Çünkü nefsinden vazgeçmiş, hatta fani olmasından da vazgeçmiştir. Artık o, bu durumda kendinin farkında değildir. Hatta farkında olmadığının da farkında değildir. Kendisinin farkında olmadığını farketse, kendisinin farkına varmış olacaktır.
Azıcık ortalığı karıştırayım. Aşk hem yok olmaktır, hem de var kalabilmek. Her insanın hayatı bir puzzle tablosudur. Ve hayatının tamamlanabilmesi için puzzle parçalarına ihtiyaçları vardır. Bu parçalar aileleri, arkadaşları, sevgilileri, çocukları vs diye çoğaltabileceğimiz parçalardır. Kimisi 10 parçalı bir puzzle ken kimisi 100 parçalı oluyor. Bu kişilerin hayatımızdaki önemine göre de puzzle boyutu artıyor. Aşk ise puzzle ın tamamlanması için gereken büyük bir parça. Yokluğunu hissedeceğiniz kadar büyük. Ve kendiniz için doğru kişiyi bulduğunuzda artık sen ben diye bir şey olmadığını görüp. Benlik duygusunu kaybederek biz olduğunuzu görürsünüz. Yani kendimiz ve sevgilimiz yok olur ve biz doğarız. İkimizden de yaşayan birer parçadan oluşan bir bütün
Aşk'a düşmek derdi eskiler aşık olduklarında. Neden aşk'a yükselmek değilde "düşmek" deniliyor? Aşk birine teslim olma eylemidir. Aşk'a düşmüş birisinin mantığı yavaşça elinden akıp gider aşk'ın için her şeyi yapmaya hazırsındır. Kendinden bile vaz geçip kendini karşı tarafa aşk'ına teslim etmişsindir. Bu yüzden aşk'a düşmek derler. Aslında bu çok çılgınca, işlerin kontrolden çıktığını görmene rağmen izin veriyorsun. Fakat önünü asla alamıyorsun. Bu yüzden deliliğin içinde aklın yattığı gibi tuhaf bir sonuca varabiliriz. Ve bu yüzden aşk'a yok olmak diyebiliriz.
Aşk; tekillerin bir tekte yok olması demektir. Benim bedenim ve ruhum + senin bedenin ve ruhun = bizim bedenimiz ve ruhumuz. Aşk budur.
Nasıl sağ kolumu sevip sol koluma zarar vermiyorsam aşktada iki tarafın birbirine zarar verme sınırı sıfrın altındadır. Zarar görüyorsanız orada aşk değil oyuncaklık vardır.
Aşk, aşık olduğun kişide karşılığını bulmasan da kendi kendine tek başına o yolda yürümektir... Aşk, kazanmaktan çok kaybetmeye meyilli bir insanı rahatsız etmemek adına terk edebilmektir...
Hayır yok olmak değildir sadece ona sevdiğini değer verdiğini hissettirebilirsen aynı şekil oda öyleyse aşk yok olmak değil de yeniden doğmak gibidir aşk bir çeşmeye benzer gelir birileri açar gider biri gelir kapatır gider sen açan mı kapatan mı olmayı tercih edersin bunu kendine sor
Aşk için kendinden bu kadar vazgeçme olayını mantıklı bulmuyorum. İnsandan hiçbir şey eksiltmeden, tamlığın verdiği keyifle yaşanacak mutlu anlar olmalı. Kendimi yok edecek kadar gözlerimin kör olacağı bir his aşk değil saplantıdır bana göre.
Aşk, senin çok istediğin ama ulaşamadığın birşeydir. Öyle çok istersinki gece gündüz onu düşünürsün uykularını kaçırır. Ona ulaşmak için yollar ararsın.
Tanrı'nin bile bir cenneti bir cehennemi vardır bu onun insanlara olan sevgisini gösterir. Dünyanın sevgisi de aşktır doğrusu cenneti yanlışı cehennemi yaşatir.
Aşk var olmaktır tekrar doğmak gibi sadece ruhsuz doğarsın artık düşüncelerin yoktur hislerin yok olmuştur aşıksındır çünkü hiç bir şey ondan başkası yoktur artık etrafında
Aşk bazen platonik ye olabilir bir flim yıldızı ulaşılamasi veya birlikteliği mümkün olmadıği biriside olabilir. Birçok erkek veya kadın bir dönemde bunu yaşamıştir. İlla fiziken ve duygusal birliktelige gerek yok ütüpyolar niye var:) bazen de gerçek aşk; bu devirde bulunması zor bulunduktan sonra aşkın devam etmesi daha da zor ama bu kısım kişiyi hem duygusal hem fiziksel anlamda daha tatmin edici olabilir. Aslinda kişilere bağlı bazıları hayallerde yaşamak isteyebilir:)
Alakası yok, aşk hissettiğin şeydir, yoketmez, yanında olmasına bazen gerek bile yoktur ondan habersiz bile seversin, gittikçe büyür sen durdurmak istemedikçe karşılık bulamayınca ya da gerçekten soğuyunca söner, biter
Bu arada, o olmadığında aşkı daha güzel yaşarsın. Soruna cevap verecek olursam yani.. Çünkü aşk zaten beyinde tasarlamaktır. Olmadığında beyninde iyice mükemmelleştirirsin. O aşkında ötesinde bişey olur artık. Hayal gibi..