Bence abartılmadığı sürece sevgi göstergesidir ve gereklidir kıskançlık
Kıskanmayan sevmiyordur.
Kıskanmayan sevmiyordur.
Seven kıskanır bence dozu bilmek gerek sadece
Cevap
1Cevap
Kıskançlığı dozunda yaşarsan sevgidendir yok abartırsan güvensizliktendir
Eger cevreye güven duymuyorsan önce kendini sorgulaman lazim kardeş çünkü o cevre dediğin kisi sensin benim o bu şu başkası değil
Dostum öyle bir şey var mı ya Türkiye burası herkes bireysel kendi karakteri ve kişiliği var benim arkadaşlarım var bugün onunla mk yatsam, bugün bununlamı diye ben 24 yaşındayım hiç öyle bir şey düşünmedim benim tanıdığım ben gibi olan insanda çok ilk verdiğim örnekte insan da eee gündeme bakıyoruz köpeğe kediye mumyaya ölüye diriye? Çevreden korurum nu ayrı bir konu ve ona güvenmediğimden değil onun başına bir şey gelmesinden korktuğumdan benim güvensizliğim değil ki bu.
Kıskanmak ise sevmektir 2 + 2 : 4
Seven kıskanır bana göre
sevgii
Özgüven eksikliği 😏
Yanlış yorumluyorsun. Eğer onun başına bir şey gelmesinden korktuğun için onu koruyorsan buna kıskançlık değil korumacı yaklaşım deriz fakat kıskançlık diyorsak bunun altındaki motto kesinlikle sahiplik içgüdüsüdür. Kontrol etme çabası da bunu gösterir. Lütfen, şu kıskançlığı, sevgiyle yok korumayla, şefkatle katıştırıp karıştırmayın.
Üzgünüm ama gerçek bu kıskançlık budur kim ne derse desin :) feminist olmayın kıskanmak dozunda gereklidir kişi sevildiğini hisseder. Başına bir şey gelmesinden korkmaktır derken yanlış demişim bu arada kıskanmayan insan sevmiyordur düşünsene seviyorsun hayatının geri kalanını onunla paylasıcak güzel anılar biriktiriceksin ama sen onu birinden kiskanmayacaksın aşk kontrol edilebilir bir şey değil ve kıskançlıkta öyle insan kıskanır seviyorsa onun haricine inanmam bunun özgüvensizlikle ilgisi yok ki ben seni kıskanıyorum diye özgüvensizmiyim ne kadar yanlış düşünce
Feminist bir yaklaşımda bulunmadım kendimi feminist olarakta tanımlamıyorum. Sadece bir kadınım 😊 Aşk konusunda katılıyorum ama sizinle sevgi anlayışımız bir değil. Kıskanılmak ve kıskanmak benim için bir sevgi kıstası değildir. Açıkçası kıskanan bir insanları da sizin gibi düşünmem mümkün değil. Bir dozu olmasından söz edip ardından aşka benzetip ikisininde kontrol edilemeyeceğini iddia edip duruyorsunuz. Kontrol edemeyeceğiniz bir şey sevgiyle bağdaşmaz. Aşktaki kontrolsüzlükte simyadır bahsettiğiniz gibi kontrolsüz olma durumu değildir.
Kıskanmak insanı kıyasa götürür bu da en vahim olanıdır. Fakat siz öyle görmediğinize göre bu sizin için bir problem değildir.
Yanlış anlaşılmasın feminist olmaktan gurur duyarım ama kendimi bu şekilde tanımlamıyorum sadece. Yineliyorum, yanılıyorsunuz kıskançlık konusunda 😊
Sohbet için teşekkür ederim, iyi geceler 🍀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar